حاشیه نشست اعضای ستاد مقابله با کرونا
پاییز و زمستان امسال را باید بدون واکسن طی کنیم
رئیس ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونای تهران: قطعا پاییز و زمستان امسال را باید بدون واکسن و با پشتوانه استفاده از ماسک و رعایت شیوه نامههای بهداشتی طی کنیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر علیرضا زالی در حاشیه نشست اعضای ستاد مقابله با کرونای استان تهران در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر محققان ایرانی روی واکسن این بیماری کار کرده اند؟ افزود: دیروز همانطور که سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد مطالعات مقدماتی خوبی در سطوح ابتدایی در بحث واکسن صورت گرفته است.
وی گفت: به دلیل اهمیت این پروژه راهبردی و تحقیقاتی، شخص وزیر بهداشت روی این پروژه نظارت مستقیم دارد و طبیعتاً محققان در همه جای دنیا در حال تلاش هستند و شاهد اجماع جهانی محققان برای به دست آوردن واکسن خوب و به موقع هستیم، اما در بهترین شرایط ۱۲ تا ۱۴ ماه دیگر این واکسن در عرصه جهانی، عرضه نمیشود و تولید انبوه این واکسن با توجه به محدودیتهایی که در عرصه صنعتی وجود دارد بسیار زمان بر است.
رئیس ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونای کلانشهر تهران، افزود: بر همین اساس باید فصل سرما و پاییز امسال را بدون واکسن طی کنیم و باید بدانیم واکسنهایی که در عرصه جهانی در حال ساخت است بعید است به پایان پاییز امسال برسد و ما باید امسال، پاییز را پاییز پرخطر این ویروس سرمادوست بدانیم و بدون پشتوانه به واکسن و با استفاده از ماسک و رعایت شیوه نامههای بهداشتی و فاصله گذاری شرایط را طی کنیم.
دکتر زالی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا احتمال دارد با وجود افزایش مبتلایان به استفاده از تختهای نقاهتگاهی روی آورید؟ گفت: با توجه به اینکه بالغ بر ۱۱ هزار تخت نقاهتگاهی در تهران داریم، اما درصد ناچیزی از این تختها استفاده شد چرا که هم اقبال عمومی وجود نداشت و هم استفاده بهینه از آن نشد و این تختها به گونهای بود که نقش تخت بیمارستانی را ایفا نمیکرد و به نوعی تختهای بینابینی و جایگزینی تلقی میشد.
وی افزود: حدود ۴۰ درصد تختها کماکان در تهران فعال است و اگر لازم باشد میتوانیم استفاده کنیم و اگر نیاز به تختهای نقاهتگاهی باشد کمتر از ۷۲ ساعت میتوانیم این ۱۲ هزار تخت را به ظرفیت اضافه کنیم، اما این تختها آن طور که باید در حوزه درمان به ما کمک نکرد.