پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونای کلانشهر تهران گفت: آمار تهران نگران کننده در حال تغییر است و در طول سه هفته اخیر بالاترین میزان بستری در بخشهای عادی و ویژه را داشته ایم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما دکتر علیرضا زالی در ارتباط زنده با خبر ۱۸:۳۰ شبکه پنجم سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به آمار فزاینده تعداد فوتیهای سراسر کشور آیا آمار تهران هم رو به افزایش است؟ افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۹۹ بیمار در بخشهای عادی و ۱۲۲ بیمار در بخشهای ویژه بیمارستانهای تهران بستری شدند که در سه هفته اخیر به طور استثنایی افزایش پیدا کرده است.
وی تعداد ترخیص شدگان در ۲۴ ساعت گذشته را ۴۷۰ نفر اعلام کرد و گفت: مجموع کسانی که در بخشهای عادی و ویژه بستری شده اند برای نخستین بار از تعداد ترخیص شدگان پیشی گرفت.
دکتر زالی افزود: ۸.۶ درصد مراجعان به بخشهای سرپایی ما در بخش بهداشت و درمان نیاز به بستری بیمارستانی پیدا کردند.
رئیس ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونای کلانشهر تهران گفت: طبیعتا آنچه در روزهای اخیر به چشم میخورد این است که دوباره الگوی غالب مراجعان ما، علائم تنفسی همراه با تب، سرفه و تنگی نفس است و در مقایسه با علائم گوارشی که شدت کمتری دارد علائم تنفسی بیشتر میتواند منجر به اقامت طولانیتر بیمارستانی شود.
دکتر زالی درباره آمادگی بیمارستانهای استان تهران هم گفت: تیم پزشکی و بهداشتی درمانی ما ایثارگرانه حدود ۴ ماه است که شبانه روزی خدمت میکند و قطعا دچار حالت فرسایشی خواهد شد و با وجود همه جنبههای مثبتی که وجود دارد تیم بهداشت و درمان ممکن است دچار خستگی و بی رمقی شود.
وی افزود: با وجود اینکه به لحاظ تختها و امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی آمادگی کامل وجود دارد، اما این آمادگی به منزله این نیست که در مدیریت ورودی بیماران به بیمارستانها مداخله جدی انجام نشود.
دکتر زالی گفت: طبیعتا اگرشرایط اینگونه باشد در رایزنی با اعضای شورای فرماندهی ستاد تهران و استاندار تهران ممکن است متناسب با تغییرات آماری مداخلات متفاوتی را با هماهنگی ستاد ملی کرونا در تهران داشته باشیم.
ماسک، بهترین راه پیشگیری از کرونا است
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه ماسک، بهترین راه پیشگیری از کروناست، اظهار داشت: نادانستههای ما درباره ویروس کرونا بسیار بیشتر از دانستههایمان هستند.
برنامه «روزنه» با موضوع مراقبتهای پیشگیرانه کرونا، در ارتباط تلفنی با دکتر سیما لاری (سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) از شبکه رادیویی گفتگو روی آنتن رفت.
سیما لاری در گفتگوی تلفنی با برنامه «روزنه» گفت: کرونا، ویروسی نو پدید است و امروزه همه کشورها را درگیر کرده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در حال حاضر ویروس کرونا واکسن یا درمان مشخصی ندارد.
وی اضافه کرد: ویروس کرونا علاوه بر حوزه سلامت، بسیاری از حوزههای اجتماعی و اقتصادی و سیاسی را درگیر کرده است.
سیما لاری با اشاره به فعالیتهای کمیته علمی وزارت بهداشت، توضیح داد: وزارت بهداشت در این کمیته شیوه نامههای درمانی مختلف را بررسی میکند و در تحقیقات و یافتههای جهانی نیز مشارکت میکند.
وی با اشاره به ابتلای مجدد افراد به ویروس کرونا، اظهار داشت: کسی که کرونا گرفته و بهبود یافته، ممکن است مجدد به این ویروس مبتلا شود، اما تحقیقات ثابتشدهای در اینباره نداریم.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شرایط مصونیت افراد از کرونا، توضیح داد: اگر بدن فردِ بیمار آنتیگلوبین g را در دوران بیماری تولید کند، این فرد میتواند پس از بهبودی مصونیت به کرونا را تجربه کند.
وی با اشاره به شروع فعالیتهای اجتماعی و سیاسی در کشور، عنوان کرد: به دلیل جلوگیری از راکد ماندن اقتصاد، باید اجتماعات و حوزههای اقتصادی فعالیتهای خودشان را شروع میکردند.
لاری با بیان این که در برخی از نقاط کشور آمار بستریهای ناشی از کرونا افزایش یافته است، تاکید داشت: مردم باید باور کنند که کرونا از بین نرفته است.
وی با اشاره به اهمیت ماسک در پیشگیری از ابتلا به کرونا، افزود: استفاده از ماسک میتواند ۹۵ درصد از فرآیند انتقال کرونا را پوشش دهد.
سیما لاری اضافه کرد: افرادی که در محیطهای بیش از دو نفر حضور دارند، باید از ماسک استفاده کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه ما آمارهایی را دریافت کردیم که برخی افراد با حضور در مراسمهای پر جمعیت – عروسی – به صورت گروهی به بیماری کرونا مبتلا شدهاند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید داشت: افراد سالمند و کسانی که به بیماریهای زمینهای مبتلا هستند، در معرض آسیب بسیار بیشتری قرار دارند و باید مراقبتهای بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به شایعات کرونایی حاضر در فضای مجازی، توضیح داد: متاسفانه برخی افراد در فضای مجازی روشهای غیر اصولی و علمی را پیشنهاد میدهند و مردم را در حوزه پیشگیری از کرونا به اشتباه میاندازند.
سیما لاری در خصوص واکسیناسیونهای رایج کودکان، اظهار داشت: واکسنهای مخصوص کودکان نقش بسیار مهمی را در سلامت جامعه ایفا میکنند و درست نیست که خانوادهها به دلیل ترس از کرونا تزریق واکسنها را به تعویق بیاندازند.
تاکید سازمان بهداشت جهانی بر اهمیت استفاده از ماسک در فضای عمومی
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا هم گفت: سازمان بهداشت جهانی بر اهمیت استفاده از ماسک در فضای عمومی و شستن دستها در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا تاکید دارد.
دکتر مسعود مردانی، در مصاحبه با برنامه «رویداد» رادیو گفتگو، با انتقاد از اینکه برخی از مردم فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند و این موضوع باعث تسریع زنجیره انتقال ویروس کرونا در کشور شده است، افزود: متاسفانه شاهد این هستیم که مردم سفرهای غیر ضروری میکنند، به رعایت فاصله اجتماعی نیز اهمیت نمیدهند و این امر خطرناکی است.
دکتر مردانی همچنین با بیان اینکه تهیه «نظام جامع پیشگیری از شیوع ویروس کرونا» میتواند در کنترل زنجیره انتقال این ویروس تاثیرگذار باشد در پاسخ به سوالی در مورد اجرای مجدد طرح ترافیک، استفاده بیشتر مردم از وسایل حمل و نقل عمومی و تاثیر آن در افزایش شروع ویروس کرونا در کشور گفت: لغو طرح ترافیک میتواند تاثیر اندکی در جلوگیری از انتقال این ویروس داشته باشد مهم این است که مردم فاصله اجتماعی را در مکانهای مختلف رعایت کنند.
وی با بیان اینکه با توجه به اجرای طرح ترافیک و افزایش استفاده مردم از وسایل حمل و نقل عمومی مناسب بود که تعداد واگنها و وسایل حمل و نقل عمومی افزایش داده شود تا در این وسایل، شاهد تراکم جمعیت نباشیم، در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: مردم باید خودشان انتخاب کنند مثلا وقتی به یک بانک مراجعه میکنند و میبینند که در این بانک افراد بدون اینکه ماسک زده باشند در یک صف طولانی ایستادهاند، یا باید ماندن در این صف انتخاب کنند یا اینکه به یک بانک خلوتتر مراجعه کنند یا تصمیم بگیرند کار بانکیشان را به صورت اینترنتی انجام دهند.
دکتر مردانی با بیان اینکه یک فردآلوده میتواند تعداد زیادی از افراد را به این ویروس آلوده کند، خاطرنشان کرد: متاسفانه هر روز تعداد کسانی که بر اثر ابتلا به شیوع ویروس کرونا به بیمارستانها مراجعه میکنند، افزایش پیدا کرده است، تعداد بیماران بستری رشد داشته و تعداد زیادی از تختهای «ای سی یو» اشغال شده است.
وی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر این ویروس باید به مردم و مسئولان با یکدیگر همکاری کنند، افزود: البته باید به این موضوع نیز توجه داشت که مردم نیز خسته شدهاند و نگه داشتن مردم در خانه سختتر از قبل شده است.
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در پایان سخنان خود در این مصاحبه تاکید کرد: سازمان بهداشت جهانی به کشورها توصیه کرده است که در امر بازگشایی مشاغل و مراکز عمومی تعجیل نداشته باشند و حتماً مردم نیز ضمن زدنماسک در مکانهای عمومی، دستهای خود را به صورت مرتب ضدعفونی کنند و بشویند.