آخرین اخبار کرونا در جهان
شمار مبتلایان در آمریکا از مرز ۳ میلیون نفر گذشت
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا از مرز ۳ میلیون نفر گذشت، همچین شمار جان باختگان کرونا در این کشور نیز از ۱۳۲ هزار نفر فراتر رفت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در جهان به شرح زیر است:
مقام دارویی آمریکا حاضر به تایید سخنان ترامپ درباره واکسن کرونا نشد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک باوجود تاکید ترامپ مبنی بر رسیدن واکسن کرونا تا پیش از پایان سال؛ رییس سازمان غذا و داروی امریکا حاضر به تایید این ادعا نشد.
کاهش تعداد مبتلایان روزانه کرونا در مصر
وزارت بهداشت مصر اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۹۶۹ مورد جدید ابتلا به کرونا شناسایی شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، خالد مجاهد سخنگوی وزارت بهداشت مصر همچنین از فوت ۷۹ نفر بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ خبر داد.
مجاهد گفت از زمان شیوع کرونا در مصر تا بعد از ظهر دوشنبه، ۷۶ هزار و ۲۲۲ نفر به این وروس مبتلا شدند که از این تعداد تا کنون ۳ هزار و ۴۲۲ نفر فوت کرده و ۲۱ هزار و ۲۳۸ نفر بهبود یافتند.
هاله زاید وزیر بهداشت مصر گفت با وجود کاهش نسبی در آمار روزانه ابتلا به کرونا هنوز نمیتوان گفت اوج شیوع ویروس را پشت سر گذاشته ایم. زاید همچنین گفت استان قاهره همچنان بیشترین تعداد مبتلایان کووید-۱۹ را دارد.
۱۴ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا در سوریه
وزارت بهداشت سوریه در بیانیهای اعلام کرد، در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شدند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق به گفته وزارت بهداشت سوریه، آمار بیماران مبتلا به ویروس کووید – ۱۹ تا به امروز، به ۳۷۲ بیمار رسید.
برپایه این بیانیه، از این تعداد ۱۴ نفر درگذشتند و ۱۲۶ نفر بهبود یافتند.
ناامیدی در یافتن راه درمان و مقابله با ویروس
ناامیدی در آزمایشات کلینیکی داروهای "کوید -۱۹"، به صورت سریالی ادامه دارد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد ناامیدی در اثربخشی داروهای آزمایش شده برای درمان "ویروس کرونا"، رو به افزایش گذاشته است. هر روز لیست داروهای بالقوه مقابله با "کوید -۱۹ " همچنان کمتر و کمتر میشود. پس از داروی "هیدروکسی کلروکوئین"، آزمایشات کلینیکی اروپایی موسسات "سولیداریتی و دیسکاوری"Solidarity and Discovery) نیز درباره اثرات درمانی "لوپیناویر" و "ریتوناویر" با ناکامی روبرو شده اند؛ چرا که این داروها بی اثر و مشکوک به عوارض جانبی هستند.
پس از این تصمیم، این دو موسسه آزمایشی، اکنون فقط روی یک دارو، یعنی "رمدسیویر" (remdesivir)، که به تازگی در بازار مشروط در بطن اتحادیه اروپا جایی به دست آورده، متمرکز شده اند. استفاده از دو داروی ضد ویروسی "لوپیناویر" و "ریتوناویر"، که برای مقابله با ویروس ایدز و تحت نام کالترا Kaletra فروخته میشوند، قبلاً در اواخر ماه ژوئن به دلیل یک آزمایش کلینیکی مهم دیگر، که توسط "بریتاینک ریکاوری" انجام شد، از دور خارج شده بود.
همین تصمیم روز شنبه به طور مشترک توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای آزمایش موسسه " سولیداریتی " و توسط مقامات فرانسوی یک آزمایش مشارکتی برای موسسه "دیسکاوری"، اتخاذ شده است. در عین حال، سازمان جهانی بهداشت به طور قطعی، عدم اثربخشی و کاربردی بودن "هیدروکسی کلروکوئین" را به تصویب رساند، که در تاریخ ۱۷ ژوئن، این تصمیم گرفته شده است. سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای تصریح کرد: «نتایج اولیه نشان میدهد که هیدروکسی کلروکوئین و ترکیبی از لوپیناویر / ریتونوویر اثر کم داشته و یا هیچ تأثیری در کاهش مرگ و میر بیماران بستری ناشی از "کوید-۱۹" ندارد.» موسسه "اینسرم" (Inserm)، یک موسسه تحقیقاتی فرانسوی است که این آزمایش را انجام داده و در بیانیه مطبوعاتی تصریح کرد: «علاوه بر این، آزمایش موسسه "دیسکاوری"، تاثیر قابل توجه بسیار زیادی از عوارض جانبی جدی بر عملکرد کلیه"، در بیمارانی را که تحت آزمایش "لوپیناویر / ریتوناویر" قرار گرفته اند، روشن کرد.»
به طور خاص، این مورد "در بیمارانی که در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند" اتفاق میافتد. طبق اعلام "سازمان جهانی بهداشت" و موسسه "اینسرم"، تمام این نتایج در یک نشریه علمی منتشر میشود. اگرچه دهها درمان برای بیماری همه گیر "کوید-۱۹"، در سرتاسر جهان مورد ارزیابی قرار گرفته است، اما هیچ یک از این داروها هنوز اثربخشی قابل توجهی به جز "استروئید"، "دگزامتازون" در مبتلایان به این بیماری نشان نداده اند.
براساس نتایج حاصل از آزمایش موسسه انگلیسی "ریکاوری"، "دگزامتازون" مرگ و میر در بیمارانی را که به طور حاد به این ویروس مبتلا هستند و از تنفس مصنوعی استفاده میکنند، کاهش میدهد. به نوبه خود، "رمدسیویر" در تاریخ ۳ ژوئیه، مجوز بازاریابی مشروط را در درون اتحادیه اروپا، که توسط کمیسیون اروپا اعطا شده بود، دریافت کرد. یک مطالعه آمریکایی نشان داده است ضد ویروسی که در ابتدا علیه تب "ابولا" ایجاد شده است، مدت زمان بهبودی برای بیماران بستری شده و مبتلا به "کوید-۱۹" را کاهش داده است (به طور متوسط از ۱۵ به ۱۱ روز). از طرف دیگر، از نظر کاهش مرگ و میر، هیچ اثر و فایده اثبات شدهای را نشان نداده است.
شمار جانباختگان کرونا در ترکیه به ۵۲۴۱ نفر رسید
وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد با شناسایی ۱۰۸۶ بیمار جدید در شبانه روز گذشته، شمار مبتلایان به کرونا به ۲۰۶۸۴۴مورد افزایش یافت.
فخرالدین کوجا افزود: با جان باختن ۱۶ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان هم به ۵۲۴۱ نفر رسید. با بهبود ۲۳۱۵ بیمار کرونایی در شبانه روز گذشته شمار بهبود یافتگان هم به ۱۸۲۹۹۵ مورد رسید.
شمار مبتلایان در آمریکا از مرز ۳ میلیون نفر گذشت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا از مرز ۳ میلیون نفر گذشت. همچین شمار جان باختگان مبتلایان به کرونا در این کشور نیز از ۱۳۲ هزار نفر فراتر رفت.
سازمان ملل/باید با درس گرفتن از تجربه تلخ ایدز، برای مبارزه با کرونا تلاش کرد
وینی بیانیما مدیر برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد گفت باید با درس گرفتن از تجربه تلخ ایدز، برای مبارزه با انتشار ویروس کرونا تلاش کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، مدیر برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد با بیان این که میلیونها نفر به علت عدم دسترسی آسان به امکانات درمان بیماری ایدز، جان خود را در جهان از دست دادند، گفت با درس گرفتن از تجربه تلخ ایدز، باید برای مبارزه با انتشار ویروس کرونا تلاش کرد.
وینی بیانیما که کمتر از یکسال پیش به این سمت منصوب شده است، با اشاره به تلاشی که بیست سال پیش در اوگانادا، زادگاه خود برای جمع آوری کمک مالی انجام داده بود تا بتواند جان یکی از دوستانش را که به ایدز آلوده شده بود، نجات بدهد، گفت قبل از فکر کردن به سود و منفعت، باید به فکر زندگی بخشیدن بود. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه از چهل سال پیش تا کنون پیشرفتهای زیادی در زمینه مبارزه با ویروس ایدز صورت گرفته است، گفت، اما در عین حال از همان ابتدا تا کنون کار تحقیق و توسعه روشهای درمانی برای مقابله با ایدز به بخش خصوصی واگذار شده است که جای تاسف دارد. این مدیر اجرایی سازمان ملل متحد افزود باید از تجربه تلخ بیماری ایدز برای مبارزه با کرونا درس گرفت چرا که پس از یافتن داروهای ضد این بیماری ۱۰ سال زمان برد تا بیماران آفریقایی بتوانند از آن استفاده کنند.
وی در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد برای جلوگیری از وقوع چنین سناریویی در زمینه مبارزه با ویروس کرونا که تا کنون جان بیش از ۵۳۰ هزار نفر را در جهان گرفته است، برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد، ساخت یک واکسن مردمی و همچنین دسترسی عادلانه را برای بیماران خواستار است.
سازمان ملل/ کرونا تهدیدی جدی برای پیشرفتهای صورت گرفته در مقابله با ایدز
برنامه مشترک مقابله با ایدز سازمان ملل متحد اعلام کرد تعداد مرگ و میر ناشی از ویروس ایدز در سال گذشته همچنان روند کاهشی داشته و دسترسی به ابزارهای لازم برای مقابله با این ویروس رو به بهبود است، اما شیوع ویروس کرونا ممکن است روند این پیشرفت را در ماههای آینده به خطر بیندازد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سوئیس، در سال ۲۰۱۹, ۶۹۰ هزار نفر در جهان به علت بیماریهای ناشی از ویروس ایدز جان خود را از دست دادند. این در حالی است که در سال ۲۰۱۸ تعداد مرگ و میر ناشی از این ویروس ۷۷۰ هزار نفر گزارش شد که این آمار دو تا سه برابر کمتر از افرادی است که در سال ۲۰۰۴ جان خود را از دست دادند. به همان ترتیب، نسبت افراد اچ آی وی مثبتی که به درمانهای ضد ویروس ایدز دسترسی داشتند سال به سال افزایش داشته است. بنابراین، دو سوم افرادی که در جهان اچ آی وی مثبت هستند (۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از ۳۸ میلیون اچ آی وی مثبت) از این پس، به درمان خود ادامه میدهند.
برنامه مشترک مقابله با ایدز سازمان ملل متحد با بیان این که تعداد مرگ و میر ناشی از ویروس ایدز در سال گذشته همچنان روند کاهشی داشته و دسترسی به ابزارهای لازم برای مقابله با این ویروس رو به بهبود بوده است، هشدار داد شیوع ویروس کرونا ممکن است موجب بازگشت به عقب تمام تلاشهایی بشود که تا کنون در زمینه مبارزه و درمان ایدز صورت گرفته است.
بنابر تازهترین ارزیابیها در فاصله زمانی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱، , توقف کامل شش ماهه درمان ویروس ایدز در جنوب صحرای آفریقا، احتمالا مرگ بیش از ۵۰۰ هزار نفر دیگر را موجب میشود که از بیماریهای فرصت طلب وابسته به ایدز مانند بیماری سل رنج میبرند.
در بخش دیگری از این ارزیابیها آمده است در زمانی که شیوع کرونا تواناییهای نظام سلامت را تحت الشعاع قرار میدهد، کسانی که با ویروس ایدز زندگی میکنند و همچنین کسانی که بیشتر در معرض مبتلا شدن به ایدز هستند دچار اختلال در زمینه دریافت خدمات بهداشتی میشوند.
آمریکا/ یک چهارم کارکنان خانههای سالمندان نیویورک مبتلا شده اند
یک چهارم کارکنان خانههای سالمندان نیویورک در معرض کرونا قرار گرفته یا به این بیماری مبتلا شده اند. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بیماری کووید-۱۹ همچنان با سرعت در آمریکا در حال گسترش است. خانههای سالمندان یکی از کانونهای اصلی ثبت موارد جدید ابتلا و فوت ناشی از این بیماری در آمریکا است. کارکنان این مراکز نیز از ویروس کرونا در امان نبوده اند. بررسیها نشان میدهد از هر چهار فرد شاغل در خانههای سالمندان آمریکا، یک نفر در معرض این بیماری قرار گرفته است. به گفته مسئولان ایالتی در نیویورک، تاکنون سی و هفت هزار نفر از کارکنان این مراکز در معرض ویروس کرونا قرار گرفته اند.
دکتر هیووارد زاکر از مسئولان ایالتی نیویورک در این خصوص گفت: وقتی همکارانم گفتند که سی و هفت هزار نفر از کارکنان این مراکز در معرض کرونا قرار گرفته اند، گفتم منظور شما سه هزار و هفتصد نفر است. آنها در پاسخ گفتند خیر سی و هفت هزار نفر در چنین وضعی قرار گرفته اند. من با شنیدن این آمار بسیار شوکه شدم. این آمار باور نکردنی است. حدود یکصد و پنجاه و هشت هزار نفر در ایالت نیویورک در خانههای سالمندان کار میکنند. با این اوصاف، حدود بیست و چهار درصد از کارکنان خانههای سالمندان در نیویورک در معرض کووید-۱۹ قرار گرفته اند. بررسیهای دیگر روی پادتن کارکنان این مراکز در ماه مه نشان میدهد از سه هزار و پانصد فردی که تست دادند، دو هزار و نهصد نفر پادتن کووید-۱۹ را داشتند. با مقایسه همه این آمار میتوان به این جمع بندی رسید که تقریبا از هر سه یا چهار فرد شاغل در خانههای سالمندان ایالت نیویورک، یک نفر کووید-۱۹ گرفته یا در معرض این بیماری قرار گرفته است.
افزایش شمار قربانیان در انگلیس
وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶ نفر دیگر به علت ابتلا به ویروس کرونا در این کشور جان باختند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، در اطلاعیه وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس آمده است دیروز همچنین ابتلای ۳۵۲ نفر دیگر به کووید ۱۹، اثبات شد. براساس این اطلاعیه تاکنون شمار جان باختگان از ویروس کرونا به ۴۴ هزار و ۲۳۶ نفر رسیده است و نتیجه آزمایش کرونای ۲۸۵ هزار و ۴۱۶ نفر نیز مثبت شده است. در این اطلاعیه همچنین آمده است دیروز ۱۴۳ هزار و ۴۵۷ آزمایش ویروس کرونا در انگلیس انجام شد و شمار این گونه آزمایش به بیش از ده میلیون و ششصد هزار مورد رسید.
آمار شمار جان باختگان از کرونا در انگلیس روزهای نخست کاری هفته کمتر از سایر روزهاست و رسانههای انگلیسی علت آن را ارائه نکردن آمار در روزهای تعطیلی پایان هفته از جانب برخی بیمارستانها میدانند.
شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، همچنان مبهم است در حالیکه آمار دولتی تا دیروز نشانگر جان باختن اندکی بیش از ۴۴ هزار نفر بود، اما رسانههای انگلیس با استناد به دادههای مراکز آماری این کشور از جمله مرکز ملی آمار انگلیس شمار جان باختگان از کرونا در این کشور را بیش از ۶۵ هزار نفر اعلام میکنند. انگلیس بر اساس اعلام نهادهای بین المللی بهداشتی بیشترین جان باختگان از کرونا را در میان کشورهای اروپایی داراست.
کالیفرنیا با حدود ۱۲ هزار مورد جدید ابتلا در آمریکا رکورد زد
در مدت بیست و چهار ساعت حدود دوازده هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در ایالت کالیفرنیا ثبت شد و این ایالت رکورد زد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، موارد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در ایالتهای مختلف آمریکا افزایش یافته است. آمار نشان میدهد شمار مبتلایان به این بیماری در سی و دو ایالت از پنجاه ایالت آمریکا در حال افزایش است. کارشناسان معتقدند این بیماری همه گیر در حال بدتر شدن است. روز یکشنبه ایالت کالیفرنیا در این زمینه در مقایسه با دیگر ایالتهای آمریکا رکورد زد بطوریکه بیش از یازده هزار مورد جدید از ابتلا به این بیماری در مدت بیست و چهار ساعت ثبت شد. پس از ایالت کالیفرنیا با رکورد یازده هزار و هفتصد و هشتاد و شش نفری در مدت یک روز، ایالت فلوریدا با ده هزار و پنجاه و نه مورد ابتلای جدید در روز یکشنبه در رتبه دوم قرار گرفت. کالیفرنیا از جمله ایالتهایی است که برداشتن محدودیتهای کرونایی را زودهنگام شروع کرد.
روز یکشنبه در ایالت آریزونا نیز سه هزار و پانصد و سی و شش مورد جدید از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ ثبت شد و آریزونا را در میان ایالتهای آمریکا، در رتبه سوم ابتلا در روز گذشته قرار داد. تگزاس با دو هزار و هفتصد و هفتاد و نه مورد ابتلا و ایالت جورجیا با دو هزار و یکصد و نود و هفت مورد ابتلا در مدت بیست و چهار ساعت گذشته در رتبههای بعدی از نظر ثبت موارد جدید کرونا در آمریکا قرار گرفتند. حالا شهرداران و فرمانداران و مقامات ایالتی و محلی در این ایالتها اذعان دارند که نبایستی در بازگشایی فعالیتهای اقتصادی عجله میکردند و بایستی کمی بیشتر تامل میکردند.
قطر/شمار مبتلایان از مرز یکصد هزار نفر گذشت
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در قطر از مرز یکصد هزار نفر گذشت. به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو، در ۲۴ ساعت گذشته ۵۴۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در قطر شناسایی شد و شمار مبتلایان در این کشور به ۱۰۰ هزار و ۳۴۵ نفر رسید. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۵ مورد فوتی جدید براثر ابتلا به کرونا در این کشور ثبت شد و شمار فوتیها به ۱۳۳ نفر افزایش یافت. تا کنون ۹۳ هزار و ۸۹۸ نفر از مبتلایان به کرونا در قطر بهبود یافته اند.
چین/ پخش تصاویری از داخل موسسه ویروس شناسی ووهان
شبکه تلویزیونی الحدث تصاویری از داخل مؤسسه ویروسشناسی ووهان چین پخش کرد.
مونا لیزا از قرنطینه کرونایی خارج شد
مونا لیزا از تعطیلی کرونایی خارج شد و بار دیگر در موزه لوور پاریس در معرض دید علاقمندان هنر قرار گرفت. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، از امروز فعالیت موزه لوور پاریس در پایتخت فرانسه بار دیگر شروع شد. موزه لوور نیز به علت شیوع بیماری کووید-۱۹ تعطیل شده بود. یکی از آثاری که با بازگشایی موزه لوور بار دیگر به حیات هنری بازگشته، تابلوی ارزشمند مونا لیزا است. حالا بازدیدکنندگان موزه لوور با رعایت فاصله گذاری اجتماعی از این اثر هنری دیدن میکنند که با افتخار بر دیوار موزه رخ نمایی میکند.