در یکی از قطب های کشاورزی کشور
شناسایی ظرفیتهای کشاورزی استان در قالب ۲۵ زنجیره
ظرفیتهای کشاورزی استان اصفهان در قالب ۲۵ زنجیره رسمی و غیر رسمی شناسایی شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛دبیر کارگروه زنجیرههای ارزش محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: بر این اساس در گام اولیه، امکان سنجی محصولی در قالب احصاء محصولات با مزیت نسبی و رقابتی در استان انجام شده، که در حال ساماندهی حقوقی است.
امید شریفی افزود: همچنین ضمن اجرای فرآیند آسیب شناسی اختصاصی محصولات اولویت دار استان اصفهان، ۱۶ ظرفیت مکانمند (محصولی-شهرستانی) شناسایی شده و ایجاد زنجیرههای ارزش محصولی آنها در دست اقدام است.
وی اضافه کرد: شاخصهای استان اصفهان در بخش کشاورزی از قبیل داشتن سهم هشت درصدی در سبد اقتصاد استانی و سهم ۱۳ درصدی از اشتغال همچنین سهم حدود پنج درصدی از کل تولیدات کشاورزی کشور با وجود محدودیتهای موجود از قبیل منابع آبی، نشان از ظرفیتهای بسیار خوب استان دربخش محصولات کشاورزی دارد.
شریفی با اشاره به اینکه توسعه زنجیرههای ارزش به عنوان تنها راه کار بلند مدت و ساختاری شکوفایی در بخش کشاورزی در حال پیگیری است، تأکید کرد: عبور از کشاورزی تولید محور به بازار محور، توسعه کسب و کارهای کشاورزی و روستا محور، افزایش بهرهوری کیفیت محصولات، ایجاد امنیت و ثبات درآمدی و حذف واسطهها از جمله فواید این زنجیرههاست.
دبیر کارگروه زنجیرههای ارزش محصولات کشاورزی استان اصفهان همچنین از پیگیری ایجاد باراندازهای مختلف در مبادی تولیدی در قالب سند اصلاح الگوی کشت و آمایش سرزمین در استان خبرداد.
استان اصفهان با ۵۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید حدود پنج و نیم میلیون تن انواع محصول کشاورزی از قطبهای مهم کشور در این زمینه است.