به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، همه گیری کرونا در جهان موجب شده تمرکز جامعه پزشکی و محققان به مسائل زمینه ساز ابتلا به این بیماری و ریز فاکتورهای شدت بخشی به آن معطوف شود یکی از فاکتورهایی که ابتلای به بیماری ویروسی کرونا را ۲ تا ۳ برابر تشدید میکند چاقی است.
این در حالی است که در کشور ما بنا به گفته محققان و پزشکان بیش از ۷۳ درصد جامعه به چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند که این موضوع خطرابتلا به این عفونت ویروسی را دو چندان میکند.
آقای دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص دلایل ابتلای بیشتر افراد چاق به این بیماری ویروسی گفت: متأسفانه در ایران ۳۰ درصد زنان و بیش از ۱۷ درصد مردان دچار چاقی مفرط و در کل جامعه براساس تحقیقات پزشکی صورت گرفته در سالهای اخیر ۷۳ درصد دچار چاقی و اضافه وزن هستند.
وی ادامه داد: افراد چاق به علت وجود التهابهای گسترده در عروق خود همواره احساس گرمی میکنند و دمای بدن آنها بین ۵ تا ۶ دهم درجه بالاتر از افراد عادی است به همین علت این افراد در برابر بیماریهای التهابی از جمله کووید ۱۹ آسیب پذیرتر هستند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر این که شواهد علمی ما در این ۴ ماه بروز کرونا در کشور نشان میدهد پاسخ التهابی افراد چاق به بیماری کرونا بیش از افراد عادی است افزود: بر اثر این پاسخ التهابی گسترده سلولهای بدن فرد چاق به جای این که ویروس را از بین ببرد بیشتر به سمت سلولهای بدن خود فرد چاق حمله میکند بنابراین در این چند ماه نیز شاهد بودیم که افرادی که چاق بودند و کرونا گرفتند ۲ تا ۳ برابر افراد سالم به بخش مراقبتهای ویژه رفتندو حتی به همین سبب دچار مرگ و میر بر اثر کرونا شدند.
آقای دکتر ملک زاده با اشاره به این که چاقی یک بیماری همه جانبه است و در جامعه ما متأسفانه ۹۰ درصد افراد تحرک کافی ندارند ادامه داد: تا یک سال آینده یا حتی بیشتر زمینه ابتلای افرادی که نگرفتند وجود دارد و اگر افراد تجمع کنند یا فاصله اجتماعی را رعایت نکنند در معرض ابتلای به این عفونت ویروسی هستند و با توجه به این که این بیماری عوارضی ماندگار بر بدن بر جای میگذارد، بنابراین فرد فرد جامعه باید نسبت به سلامتی خود حساس باشند و زدن ماسک را به هیچ عنوان فراموش نکنند؛ بنابراین گزارش ۳۰ درصدغذای مصرفی ما ایرانیان اضافی و مازاد بر نیاز بدن است که زمینه بروز چاقی، فشار خون، دیابت، چربی خون و سکتههای قلبی و مغزی را دو چندان میکند.
به همین علت سری به بیمارستان شریعتی زدیم تا ببینیم افرادی که دچار چاقی و کرونا هستند در چه وضعی قرار دارند.
یکی از خانمهای بیمار در بخش کرونا این بیمارستان با اشاره به این که بیش از ۵۰ کیلو اضافه وزن دارد گفت: من میدانستم که چاقی موجب بروز تنگی نفس، زانو درد، مشکلات قلبی و فشار خون میشود، اما هرگز فکر نمیکردم که کرونا هم در افراد چاق بیشتر است. این بیمار ادامه داد: من در ابتدای ابتلا به این بیماری دچار تنگی نفس شدید شدم و نمیتوانستم از پله بالا بروم کم کم درد در قفسه سینه من زیاد شد و به پزشک که مراجعه کردم گفتند کرونا است.
فرد دیگری که در بخش مردان این بیمارستان به این بیماری دچار شده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: من تا امسال به هیچ دکتری مراجعه نکرده بودم.
اما امسال به علت کرونا دچار مشکلات زیادی شدم و الان سرگیجه و سردرد و حتی سستی بدن مرا آزاد میدهد همچنین اضافه وزنم موجب شده به سختی نفس بکشم که این مشکلات با وجود کرونا شرایط زندگی را برایم سخت کرده است.
کرونا یک همه گیری جهانی است که هنوز درمانی برای آن کشف نشده است و تنها راه برای مقابله با این بیماری همه جانبه ویروسی، تأکید بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی و زدن ماسک است.
براساس تحقیقات محققان و پزشکان کشور زدن ماسک تا ۳۵ درصد میتواند موارد ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.