• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۹۲۷۱
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۹
بین الملل » آمریکا

هشدار آمريکا به روسيه و چين در مخالفت با تمديد تحريم تسليحاتي ايران

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از رویترز در گزارشی از نیویورک و واشنگتن به قلم میشل نیکولز Michelle Nichols و حمیرا پاموک Humeyra Pamuk نوشت برایان هوک نماینده آمریکا در امور ایران؛ در گفت و گو با رویترز اعلام کرد روسیه و چین در صورتیکه به مخالفت با تلاش های آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ادامه دهند, در سازمان ملل منزوی خواهند شد.
براساس مفاد توافق هسته ای سال 2015 بین تهران و قدرت های جهان, قرار است محدودیت های تسلیحاتی 13 ساله علیه ایران ماه اکتبر منقضی شود.
روسیه و چین اعلام کرده اند مخالف تمدید این تحریم ها هستند.
واشنگتن همواره استدلال کرده است که این تحریم ها نباید لغو شود.
هوک و کلی کرافت, سفیر آمریکا در سازمان ملل, روز چهارشنبه در جلسه ای پشت درهای بسته استدلال های خود را ارائه خواهند داد که چرا شورای امنیت با 15 عضو باید از پیش نویس قطعنامه ای برای تمدید تحریم ها حمایت کند.
هوک سه شنبه شب به وقت محلی در گفت و گو با رویترز اعلام کرد "ما شاهد گسترش شکافی بین روسیه و چین (از یک سو) و جامعه بین المللی (از سوی دیگر) هستیم".
شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که 35 عضو دارد, روز جمعه از ایران خواست امکان دسترسی این آژانس وابسته به سازمان ملل را به دو سایت که گمان می رود فعالیت های تسلیحات هسته ای در آنها انجام شده باشد, فراهم و به طور کامل همکاری کند.
روسیه و چین, متحدان ایران, با این اقدام مخالفت کردند ولی نتوانستند جلوی آن را بگیرند.
این در حالی است که این دو کشور از حق وتو در شورای امنیت برخوردار هستند.
تصویب قطعنامه در شورای امنیت نیازمند 9 رای مثبت است و هیچ وتویی نباید توسط آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و یا فرانسه انجام شود.
پیشتر این ماه، حسن روحانی رئیس جمهور ایران با درخواست از روسیه و چین برای مقاومت در برابر تلاش های آمریکا, وعده داد تهران "قابلیت های دفاعی خود را افزایش خواهد داد همان طور که ما حتی تحت تحریم ها این کار را کرده ایم".
هوک در ادامه اعلام کرد: "تمدید تحریم تسلیحاتی کار درست و لازم است و همه اعضای شورای امنیت این را می دانند چه آن را به طور علنی بگویند چه نه".
وی افزود: "تحریم جلوی همه انتقال های تسلیحاتی ایران را نگرفته ولی ممنوعیت های وارداتی و صادراتی در زمینه تعیین حد و حدود مشخص برای رفتار ایران, موثر بوده است".
آمریکا روز دوشنبه پیش نویس این قطعنامه را پس از آن توزیع کرد که آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل پیشتر این ماه به شورای امنیت گزارش داد که موشک های کروز مورد استفاده در چندین حمله به تاسیسات نفتی و یک فرودگاه بین المللی در عربستان سعودی در سال گذشته "منشا ایرانی" داشته است.
آمریکا تهدید کرده است در صورتی که برای تمدید تحریم ها به موفقیت نرسد, ماشه بازگشت همه تحریم های سازمان ملل علیه ایران را براساس فرایندی که در چارچوب توافق هسته ای سال 2015 مورد پذیرش قرار گرفت, خواهد چکاند.
این در حالی است که واشنگتن سال 2018 از این موافقتنامه خارج شد.
چنین اقدامی به نابودی موافقتنامه هسته ای منجر خواهد شد و دیپلمات ها می گویند آمریکا با نبرد دشواری در شورای امنیت مواجه است.
آمریکا استدلال می کند می تواند تحریم ها را بازگرداند زیرا قطعنامه شورای امنیت که مهر تایید را بر توافق هسته ای سال 2015 زد، از این کشور به عنوان یکی از طرف های این پیمان نام برده است.
ایران در واکنش به خروج آمریکا از این موافقتنامه و اعمال مجدد تحریم های این کشور, بخش هایی از موافقتنامه هسته ای را نقض کرده است.
روحانی روز چهارشنبه اعلام کرد در صورتیکه واشنگتن به علت خروج از توافقنامه هسته ای از تهران عذرخواهی و اقدام خود را جبران کند ایران آماده گفتگو با آمریکا است.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز چهارشنبه اعلام کرد: "ما از گفتگو با آنها موقعی که زمان مناسب باشد, خوشحال می شویم ولی شرایطی که به نوعی نشان دهد ما به ایرانی ها مشتی پول بدهیم تا آنها بتوانند به اقدامات تروریستی در سراسر جهان دامن بزنند, واقعا مضحک است".

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
منع حضور مبتلایان به آنفلوانزا در میهمانی‌های شب یلدا
ورود نخستین گروه قو‌ها و غاز‌های مهاجر به پارک ملی بوجاق
سازمان تبلیغات اسلامی به نهادی قرآنی تبدیل شده است
قهرمانی ایران در دوگانه آسیا
تخریب ۱۶ آلاچیق در حریم رودخانه زاینده رود
فردا با دو ساعت تاخیر اغاز ساعات کاری
دستگیری شکارچیان متخلف و کشف ادوات شکار
فردا مدارس و ادارات با ۲ ساعت تاخیر آغاز به کار می‌کنند
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در کرمان
کسب ۵ نشان رنگارنگ رزمی کاران قمی در گیلان
افتتاح یک هزار میلیارد تومان طرح، امسال در شهرستان همدان
۲ شهید در حمله صهیونیست‌ها به جنوب لبنان
مرخصی ۷ روزه به ۶۸۱ زندانی واجد شرایط سمنان به مناسبت شب یلدا
عملیات طرح تامین انتقال آب به اراضی کشاورزی روستای ممسنی شهرستان اردل
برگزاری مرحله استانی مسابقات ملی مشاعره دانشجویی در آذربایجان‌شرقی
افزایش بستری‌ها در سارایوو به‌دلیل آلودگی هوا
تلفیق آلودگی و سرما در استان
احتمال بارش پراکنده و خفیف برف و باران در برخی نقاط آذربایجان‌غربی
برگزاری نمایشگاه دانش آموزی در شاهرود
فعالیت ۶ واحد مستقل و وابسته بسته‌بندی تخم‌مرغ در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۲ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)