به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه از «همه مقامات کشورها خواست در برنامههای خود برای رونق اقتصادی پس از کووید ۱۹، راه انرژی پاک را انتخاب کنند».
وی از آنها خواست استفاده از زغال سنگ را ممنوع کنند.
گوترش در پیامی ویدیویی خطاب به وزرای شمار بسیاری از کشورهایی که در آژانس بین المللی انرژی گردهم آمده اند گفت: «از امروز متعهد شویم تا دوباره به زغال سنگ روی نیاوریم و به هرگونه سرمایه گذاری خارجی زغال سنگ در کشورهای در حال توسعه پایان دهیم».
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، وی در «نشست انتقال به سمت انرژی پاک» که به طور مجازی برگزار شد تأکید کرد: «زغال سنگ در برنامههای احیای اقتصادی پس از کووید ۱۹ جایی ندارد».
دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: «امروز من میخواهم از همه سران کشورها بخواهم به سه دلیل حیاتی: سلامت، علم و اقتصاد، راه انرژی پاک را انتخاب کنند».
به اعتقاد وی «حمایت برای رونق بخشیدن به بخشهایی مانند صنعت، هوانوردی و حمل و نقل باید مشروط به همسویی با اهداف توافقنامه پاریس باشد».
هدف از توافقنامه پاریس کاهش شدید انتشار گازهای گلخانهای در جو زمین به منظور ثابت نگهداشتن گرمای جو زمین زیر دو درجه سانتیگراد در مقایسه با دوره پیش از صنعتی شدن است.
گوترش گفت: «ما باید به هدر دادن هزینهها در یارانههای انرژیهای فسیلی پایان دهیم و برای کربن بهایی تعیین کنیم. ما باید در تصمیمهای خود به ویژه تصمیمهای مالی، خطرات آب و هوایی را مد نظر قرار دهیم».
زغال سنگ، نفت یا گاز و انرژیهای فسیلی تقریبا ۸۰ درصد، انتشار گازهای گلخانهای را افزایش میدهند و از عوامل مؤثر در تغییرات جوی هستند.
این مقام سازمان ملل متحد با تأکید بر اینکه انرژیهای تجدید پذیر سه برابر بیشتر از این صنایع اشتغال زایی میکنند به مثالهای مثبتی مانند طرحهای اتحادیه اروپا، کره جنوبی و همچنین انتخاب نیجریه برای ایجاد اصلاحات در چارچوب یارانههای سوختهای فسیلی اشاره کرد.
وی گزارش طرحهای احیایی پیش بینی شده در گروه ۲۰ را مطرح کرد که «نشان میدهد در مقایسه با انرژیهای پاک، برای انرژیهای فسیلی دو برابر پول بیشتر (پول مالیات دهندگان) لازم است». گوترش با ابراز تأسف گفت: «اما شمار بسیاری هنوز پیام را نگرفته اند».