به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ اسکندر مؤمنی در هفته مبارزه با موادمخدر، امروز چهارشنبه، چهارم تیرماه که به «مشارکت خیرین، بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی؛ تقویت برنامههای کاهش تقاضای موادمخدر» نامگذاری شده است، در نشست تخصصی با مجمع خیرین کشور ضمن تبریک دهه کرامت گفت: طی ۴۰ دهه گذشته، در چهار حوزه مقابله، درمان، پیشگیری و توانمندسازی اقدامات گستردهای انجام شد که همگامی و متوازن بودن این چهار حوزه با یکدیگر، موجب رسیدن به نتیجه موفق در مبارزه خواهد شد.
وی افزود: انتظار جامعه آن است که موادمخدر در کشور نباشد تا کسی مصرف نکند، البته این انتظاری درستی است و لازم است، اما کافی نیست؛ چرا که تولید موادمخدر در افغانستان در سال ۲۰۰۱ میلادی حدود ۲۰۰ تن بود که بعد از گذشت نزدیک به دو دهه، تولید موادمخدر به بیش از ۹ هزار تن رسید.
دبیر کل ستاد بیان کرد: طبق گزارش سال ۲۰۲۰ سازمان ملل، ۹۰ درصد تریاک، ۲۶ درصد هرویین و ۴۸ درصد مرفین در دنیا از سوی ایران کشف میشود که رقم قابل توجهی است و حاکی از اقتدار جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با موادمخدر است.
مؤمنی افزود: در حوزههای پیشگیری، توانمندسازی، اشتغال و بازگشت بهبودیافتگان به جامعه نقش خیرین و نهادهای فرهنگساز بسیار مهم است و همانطور که مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) فرمودهاند، «اعتیاد در رأس آسیبها است»؛ چرا که اعتیاد هم خودش آسیب است و هم منشا آسیبهای دیگر است.
وی خطاب به خیرین گفت: هیچ دولتی به تنهایی و بدون حضور مردم و دلسوزی خیرین نمیتواند به رفع همه آسیبها بپردازد؛ لذا از مجمع خیرین کشور که بدون منت و اخلاص به بخش مختلف کمک میکند و در امور خیر مشارکت بسیاری دارد برای یاری این حوزه دعوت کردیم تا به همفکری و کمکهای شما عزیزان در این حوزه هماندیشی نمائیم.
دبیرکل ستاد در ادامه؛ راهاندازی و ساماندهی مرکز نگهداری و درمان زنان معتاد و ایجاد مراکزی برای نگهداری معتادان دارای بیمارهای خاص، توجه به توانمندسازی و اشتغال مددجویان را از جمله مواردی برشمرد که میتوان با کمک خیرین انجام داد.
مؤمنی با بیان اینکه اگر همه اقشار جامعه در این امر یاریگر هم باشند، به نتایج اثربخشی خواهیم رسید، تصریح کرد: به طور مثال در تبریز کمترین سرمایهگذاری دولتی و بیشترین نتیجه را شاهدیم، خیرین در آن استان کمکهای بسیاری به معتادانی که جهت درمانشان اقدام کردهاند، دارند؛ مانند مهارت زنبورداری و تولید عسل از سوی بهبودیافتگان، بهگونهای که این محصول به آذربایجان نیز صادر میشود، همچنین در قم، بهبودیافتگان مهارت تولید مهر و تسبیح را آموزش دیدهاند و محصولاتشان در بازار آن استان به فروش میرسد.
وی بیان کرد: ایجاد مرکز نگهداری فرزندان دارای خانواده آسیبدیده از دیگر اقداماتی است که در صورت ایجاد آن، میتوان از رها شدن و اعتیاد کودک یا نوجوانی در جامعه جلوگیری کرد و ایجاد چنین مرکزی از سوی خیرین بسیار راهگشا خواهد بود.
مؤمنی در پایان بر اشتغال بعد از درمان تأکید کرد و آن را بسیار مهم برشمرد و گفت: اشتغال انگیزه و عاملی مهم در عدم بازگشت فرد به اعتیاد است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد.
مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر
فراگیری پیشگیری از اعتیاد با کمک اقشار جامعه میسر است
مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر تاکید کرد که فراگیری پیشگیری از اعتیاد به کمک اقشار جامعه و با محوریت حضور مردم قابل تحقق است.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مصطفی جمالی در نشست تخصصی دبیرکل ستاد با مجمع خیرین کشور با بیان اینکه اعتیاد آسیبهایی همچون طلاق، همسرآزاری، خشونت، نزاع، قتل و... را به دنبال دارد، گفت: خانوادههای دارای معتاد با چالشها و نگرانیهای متعددی مواجه هستند و دولت نیز اقدامات بسیاری را در عرصه مبارزه با موادمخدر از کنترل مرز گرفته تا تقویت سازمانهای مردمنهاد انجام داده است؛ اما موضوع این است که دولت بدون کمک مردم و اقشار مختلف جامعه در این مبارزه به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
وی اذعان داشت: اعتیاد بیماری واگیرداری است که از فردی به فردی دیگر و از نسلی به نسلی دیگر منتقل میشود و در همه دنیا این امر، مصداق است.
این مقام مسئول در ستاد؛ تقویت مشارکتهای مردمی را از برنامههای اولویتدار ستاد برشمرد و گفت: در این امر، اتاق فکر تخصصی با حضور اساتید دانشگاهی، نخبگان، خیرین و ... ایجاد شده است و همچنین اجرای طرح یاریگران زندگی در دستور کار ستاد قرار گرفته تا پیشگیری از اعتیاد از طریق سواد همگانی، در کل کشور فراگیر شود.
جمالی تصریح کرد: ما فراگیری پیشگیری از اعتیاد را به کمک اقشار جامعه و با محوریت حضور مردم میدانیم و سعی داریم به افراد جامعه آموزشهای پیشگیرانه را ارائه دهیم؛ تا آنان، آن آموزشها را به دهها و صدها نفر ارائه دهند، در اینصورت است که چرخه آموزشی پیشگیرانهای خواهیم داشت.
وی در پایان از اجرای یک برنامه عملیاتی سه ماهه از سوی دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد ستاد بر اساس طرح یاریگران زندگی خبر داد و گفت: این برنامه از ابتدای شهریور تا پایان آبان ماه امسال اجرایی خواهد شد.
رئیس مجمع خیرین کشور
اصلیترین آسیب اجتماعی کشور، اعتیاد است
رئیس مجمع خیرین کشور گفت: باید مسئله مبارزه با اعتیاد را به جایی برسانیم که متقاضی برای مصرف مواد مخدر نداشته باشد.
حبیبالله بور بور در هفته مبارزه با موادمخدر، امروز چهارشنبه، چهارم تیرماه که به «مشارکت خیرین، بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی؛ تقویت برنامههای کاهش تقاضای موادمخدر» نامگذاری شده است، در نشست تخصصی مجمع خیرین کشور با دبیر کل ستاد، افزود: تا زمانی که متقاضی وجود داشته باشد، تولیدکننده و قاچاقچی موادمخدر هم وجود دارد.
وی ضمن تبریک دهه کرامت با بیان اینکه اولویتدارترین آسیب اجتماعی کشور، اعتیاد است، گفت: فرمایش امام خمینی (ره) که فرمودند «نجات یک معتاد، نجات یک ملت است»، نشان میدهد که همه باید نسبت به معضل اعتیاد به فکر باشیم تا این مشکل حل شود.
بور بور پیشنهاد داد که در مجمع خیرین، مجمع خیرینی در صنفهای مختلف تشکیل شود تا آسیبهای مربوط به آن صنف در همان مجمع مرتبط بررسی شود.
در پایان نشست، رئیس و اعضای مجمع خیرین کشور بر همکاری در عرصه مبارزه با موادمخدر اعلام آمادگی کردند و مقرر شد مجمع آسیبهای اجتماعی نیز تشکیل شود.