سردار مومنی در سالروز هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر
بیشترین کشف مواد مخدر مربوط به ايران است
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: بالاترین میزان کشفیات مواد مخدر در دنیا در سال ۹۸ متعلق به ایران است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ اسکندر مومنی در سالروز هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران، گفت: سال ۹۸ نسبت به چهار دهه اخیر بیشترین کشفیات را شاهد بودیم و بیش از ۹۵۰ تن تریاک، مرفین و هروئین کشف شد.
وی گفت: این میزان کشفیات در مقایسه با سال ۹۷ حدود ۲۱ درصد افزایش داشته است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در سال ۹۸ تعداد شهدای ما ۵۶ درصد و تعداد جانبازان ما ۶۰ درصد کمتر بوده است.
آقای مومنی گفت: در مقابل؛ کشف سلاح، خودرو، تلفات و کشتههای اشرار نیز در سال ۹۸ افزایش داشته است.
وی افزود: مصادره اموال نیز بیش از ۵۰ درصد و شناسایی قاچاقچیان بیش از صد درصد افزایش داشته است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نکته بسیار مهم این است که حدود ۷۳ تا ۷۴ درصد کشفیات ناشی از کار اطلاعاتی بوده و ۲۴ درصد نیز به دلیل کار انتظامی بوده است.
سردار مومنی ادامه داد: حدود ۸۶ درصد کشفیات مربوط به استانهای شرق شامل ۶ استان است.
سال ۹۸ در مبارزه با موادمخدر بسیار موفق بودیم
دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: سال ۹۸ یک سال بسیار موفقی در امر مبارزه با موادمخدر بود و چهار رویکرد را در حوزه مقابله، درمان، پیشگیری و توانمندسازی دنبال کردیم.
اسکندر مومنی در سالروز هفته جهانی مبارزه با موادمخدر با تشکر از وزارت بهداشت و رسانهها در پیشگیری و درمان بیماری کرونا و زحمات زیادی که در این زمینه کشیده اند، افزود: هر ساله برنامههای مختلفی را در هفته جهانی مبارزه با موادمخدر اجرا میکردیم، اما باتوجه به شرایط کرونایی و اجرای شیوه نامه بهداشتی امسال امکان همایش نداریم.
وی ادامه داد: خوشبختانه در چند ماه گذشته برنامههای مختلفی را با نخبگان، دانشمندان و صاحب نظران در زمینه درمان و پیشگیری و راهکارها و تحول در حوزه مبارزه با موادمخدر برگزار کردیم.
آقای مومنی گفت: در چهار دهه گذشته اقدامات خوبی در حوزه مقابله با موادمخدر انجام شده است.
وی افزود: در حوزه پیشگیری مقداری غفلت شده و در حوزه درمان نیز متاسفانه برخی از معتادانی که بهبود یافتند باز هم به سمت اعتیاد روی آورده اند.
دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: البته بایستی شیوههای درمانی بازنگری شود و در حوزه توانمندسازی و بازگشت معتادان به جامعه ظرفیتهای خوبی وجود دارد که در این حوزه خیرین و سازمانهای مردم نهاد ورود پیدا کرده اند و سه هزار سازمان مردم نهاد در حال فعالیت هستند، گرچه هنوز برخی از این سازمانهای مردم نهاد برای مشارکت اعلام آمادگی کرده اند.
آقای مومنی گفت: در حوزه مقابله چندین رویکرد را دنبال میکنیم که رویکرد اساسی تمرکز بر مبادی ورودی به ویژه شرق کشور، تمرکز بر اقدامات اطلاعاتی و تمرکز بر باندهای بزرگ است.
وی در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر افزود: ساماندهی را اواخر سال ۹۷ در تهران و سایر کلانشهرها و نقاط آلوده آغاز کردیم و خوشبختانه برخی از مناطق به ویژه مناطق مرکزی و جنوبی پایتخت که پاتوقی برای این افراد شده بود جمع آوری شد.
آقای مومنی گفت: با ورود کرونا دیگر نتوانستیم معتادان جدید را جمع آوری کنیم و معتادانی هم که بهبود یافته بودند در همان زمان باید رها میشدند و این موجب شد تا چهره پایتخت تغییر کند.
وی افزود: در روزهای آغاز اسفندماه و شیوع بیماری کرونا جلسهای با مسئولان بهداشتی برگزار و بودجهای برای پیشگیری معتادان و توزیع بستههای بهداشتی ارایه شد و اگر میگویند معتادان کرونا نمیگیرند به خاطر نظارت و پیشگیری در مقابله با کرونا در میان آنها از سوی دستگاههای نظارتی بوده است.
دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: اینکه میگویند معتادی کرونا نمیگیرد صحیح نیست بلکه تعدادی از آنها را جمع آوری کردیم و تست ۳۰ نفر مثبت بود.
تعدادی از بیمارستانها موظف شدند معتادان متجاهر با بیماریهای خاص را نگهداری کنند
دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: براساس مصوبه وزارت بهداشت و جلسهای که با مسئولان وزارت بهداشت داشتیم، چند بیمارستان را مشخص کردند که معتادان متجاهر با بیماریهای خاص واگیردار و با زخم باز را پذیرش کنند.
سردار مومنی در نشست خبری که به مناسبت هفته جهانی مبارزه با موادمخدر برگزار شد، افزود: قرار است پلیس این معتادان را جمع آوری و به این بیمارستانها منتقل کند.
وی گفت: اگر این بیمارستانها از پذیرش این معتادان خودداری کنند وزارت بهداشت و دستگاه قضایی برخورد میکنند.
سردار مومنی افزود: در کشور ۶۰ تا ۱۰۰ هزار معتاد متجاهر داریم که چهارده تا پانزده هزار نفر آنها در تهران زندگی میکنند و حدود دو هزار نفر آنها دارای بیماریهای خاص و واگیردار و با زخم باز هستند.
وی درخصوص نگهداری زنان معتاد متجاهر، گفت: کمبود مرکز برای نگهداری آنان داشتیم، اما این موضوع هم مصوب شد و در سال ۹۹ یک تا دو مرکز نیز در تهران برای نگهداری زنان معتاد متجاهر راه اندازی خواهد شد.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره شیوع اعتیاد در میان دانش آموزان نیز افزود: از کل جمعیت دانش آموزی متاسفانه دو و یک دهم درصد آنها معتاد هستند که خوشبختانه طی یکسال گذشته تلاش کردیم و جلوی افزایش آن را گرفتیم و باید تلاش کنیم این آمار را کاهش دهیم.
سردار مومنی گفت: میانگین سن اعتیاد در کشور ۲۴ سال است.
وی درخصوص خرید و فروش موادمخدر در فضای مجازی نیز افزود: البته این فضا توسط پلیسهای تخصصی درحال رصد است در چند ماه گذشته با شیوع بیماری کرونا این موضوع در دنیا افزایش یافت به طوری که فروش موادمخدر در فضای مجازی در انگلستان، آلمان و هلند ۵۰ درصد افزایش یافت البته در کشور ما این موضوع جدی و قابل توجه نبود.
قانون جامع تری باید در خصوص نگهداری و بازپروری معتادان متجاهر وضع شود
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: قانون جامع تری باید در خصوص نگهداری و بازپروری معتادان متجاهر وضع شود تا معتاد به صورت کامل بهبود پیدا کند.
سردار اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری که به مناسبت هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در این زمینه ضعف قانون داریم و این یعنی به هدر دادن منابع؛ زیرا براساس قانون معتاد را بایستی یک تا سه ماه برای بازپروری نگهداری کنیم و معتاد ظرف این مدت ترک نخواهد کرد و دهها بار این معتاد ممکن است دستگیر شود، اما بهبود پیدا نکند.
وی گفت: قانون باید روزآمد شود و حداقل زمان برای سم زدایی دو سال است و موضوع قانون در این زمینه بسیار مهم و بازدارنده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: ما عاجزانه از مجلس میخواهیم که این موضوع را در اولویت کار خود قرار دهد، چون مواد مخدر در راس آسیب هاست.
سردار مومنی گفت: متاسفانه ۵۵ درصد طلاقها به خاطر مواد مخدر، ۴۰ درصد زندانها به خاطر مواد مخدر و همچنین بیشتر سرقتها و قتلهای خشن ناشی از مصرف مواد مخدر است.
وی درباره شیوع بیماری کرونا و اینکه گفته شد با شیوع بیماری کرونا مصرف مواد مخدر نیز افزایش پیدا کرد، افزود: مصرف مواد مخدر به هیچ عنوان در عدم سرایت کرونا نقش ندارد و این کذب محض است و پشت این قضیه سودجویان و قاچاقچیان بین المللی مواد مخدر هستند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص سوال یکی از خبرنگاران درباره بدهی ستاد مبارزه با مواد مخدر به مراکز درمانی و نگهداری معتادان، گفت: این مشکلات بوده و هست و مربوط به امسال هم نیست و خود شما میدانید تا اعتبارات وارد شود زمانی طول میکشد و بایستی حوصله کرد.
سردار مومنی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر ستاد اجرایی نیست بلکه ستاد نظارتی و تصمیم گیری است.
وی گفت: هر سازمانی اعتبار خودش را در زمینه مواد مخدر دارد و ستاد هم به عنوان کمک کننده مطرح است و به هر صورت این بدهی حل خواهد شد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین در خصوص طرح یاریگران زندگی در حوزه پیشگیری از مواد مخدر، گفت: با تفاهمنامهای که با سازمان آموزش و پرورش امضا کردیم در سال ۹۸ قرار شد به ۲۰ هزار مدرسه مورد نظر سرکشی کنیم و آموزشهایی را در زمینه پیشگیری انجام دهیم که با بیماری کرونا به ۱۲ هزار مدرسه آموزش داده شد و امیدواریم این موضوع در بقیه مدارس باقیمانده نیز اجرایی شود.