به گزراش
خبرگزاری صدا و سیما ، حسن قالیباف اصل امروز در اولین نشست خبری خود در جمع خبرنگاران و در محل بورس اوراق بهادار تهران در مورد خواسته عده زیادی از سهامداران که خواستار واریز سود مجامع شرکتهای بورسی از طریق سجام بودند، گفت: با توجه به ثبتنام سهامداران در سامانه سجام سود مجامع باید از طریق سجام واریز شود، اما در واقع مشکل برای کسانی است که هنوز در سامانه سجام ثبتنام نکردند. وی افزود: برای کسانی که در سامانه سجام ثبتنام کردهاند سود مجامع آنها به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی نمیرود و آن شرکت به عنوان واسطهای است که سود شرکتهای بورسی را به حساب سهامداران واریز میکند.
* سهامداران باید درباره واریز سود سهام از طریق سجام در مجامع عمومی به شرکتها تکلیف کنندرئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد برگزاری مجامع شرکتها به صورت الکترونیک گفت: با توجه به ورود سهام عدالت به بورس و پراکندگی سهامداران پیگیری میشود که مجامع شرکتها به صورت الکترونیک برگزار شود و شرکت سپرده گذاری مرکزی گفته است امکان برگزاری مجامع الکترونیکی را راهاندازی میکند و قرار است تا یک ماه آینده این امکان از سوی شرکت سمات ایجاد شود تا مجامع شرکتها به صورت الکترونیکی برگزار شود.
قالیباف همچنین افزود: سهامداران شرکتها باید در مجامع عمومی سالانه تکلیف کنند که سود سهام آنها از طریق سجام به حسابشان واریز شود. ما هم به نمایندگان سازمان بورس در مجامع شرکتها گفتهایم که تاکید کنند سود سهام شرکتها از طریق سامانه سجام به حساب مشتریان واریز شود.
* مالیات بر عایدی سرمایه در بورس مطرح نیستوی همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد رانت اطلاعاتی در بازار سرمایه گفت: اطلاعات شرکتها در سامانه کدال در اختیار همگان قرار میگیرد و رانتی برای کسی به وجود نمیآید، اما باید هر چه بیشتر به شفافیت اطلاعات در بازار کمک کنیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین در مورد اعطای مجوزهای کارگزاریها و مالیات بر عایدی سرمایه گفت:در مورد مالیات بر عایدی سرمایه در بورس بحثی مطرح نشده، زیرا شرکتهای بورسی تکالیف مالیاتی خود را انجام داده و مالیات خود را پرداخت کردهاند و نیاز بر وضع مالیات بر عایدی سرمایه در بورس نیست.
* محدودیتی برای اعطای مجوز کارگزاری نداریمقالیباف اصل همچنین در مورد مجوز کارگزاریها گفت:ما محدودیتی برای مجوزها نداریم و اعطای مجوز برای سبد گردانها و نهادهای مالی به صورت روزمره انجام میشود. در مورد کارگزاریهای بورس بررسی کردیم کشور ما بیشترین آمار کارگزاریها در منطقه دارد و البته این دلیل نمیشود مجوز جدید برای کارگزاریها ندهیم، ولی متغیرهای زیادی برای تصمیمگیری ما وجود دارد از جمله اینکه باید کارگزاریها تقویت شوند و به شرکتهای بزرگ تبدیل شوند و ریسک بازار را بالا نبرند. چند تصمیم برای افزایش شرکتهای تامین سرمایه، کارگزاریها و نهادهای مالی وجود دارد که هنوز نهایی نشده و هر وقت نهایی شد اعلام میکنیم.
وی همچنین در مورد مشاورههای بازار سرمایه توسط افراد حقیقی گفت: برای مشاوره فکر میکنیم و من مخالف برخورد قهری هستم. البته فضای مجازی را نمیتوان به صورت کامل کنترل کرد و فضای مجازی برای بازار سرمایه یک فرصت است که باید از آن استفاده کنیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: البته طبق قانون با کسانی که در بازار اخلال ایجاد میکنند و منحصر به فضای مجازی هم نیست، برخورد میکنیم.
* معاملات آتی به بازار فیزیکی سیگنال نمیدهدقالیباف اصل همچنین تاکید کرد: ما هر وقت سراغ سازمان صدا و سیما میرویم به صورت تجاری با ما برخورد میکنند که البته آنها هم باید هزینه اداره خود را تامین کنند. البته صدا و سیما به بازار سرمایه کمک کرده و از طریق شبکه ایران کالا، شبکه آموزش، شبکه یک و دو برای فرهنگسازی حضور در بازار سرمایه کار شده است. فضای مجازی هم به صورت رایگان در اختیار ماست و باید از این فرصت برای فرهنگسازی در بازار سرمایه استفاده کنیم، اما هر کس بخواهد در اعتماد بازار اخلال ایجاد کند و یا دستکاری قیمتها را داشته باشد و یا ظن استفاده از اطلاعات نهانی داشته باشد ما به عنوان نهاد ناظر وظیفه داریم با آنها برخورد کنیم.
وی همچنین در مورد بازار آتی سکه گفت: بورس کالا اخیرا معاملات بازار آتی سکه را انجام داد، اما دو سه روز معاملات گواهی سپرده سکه انجام نشد و قیمت سکه در بازار آزاد از قیمت سکه آتی هم بالاتر رفت. گرچه عدهای گفتند در آن موقع سکه آتی به بازار فیزیکی سیگنال میدهد، اما واقعا خارج از بورس کالا نمیتوان تفاوت قیمتها و اسپرد (تفاوت قیمت در بورس و بازار) را در بازار کنترل کند.
مخاطبان با ثبت سوژههای متعددی در سامانه فارس من خواستار واریز سود سهام شرکتهای از طریق سامانه سجام شده بودند.