کمدین آمریکایی؛
در آمریکا اگر سیاه پوست نباشی شاید جان سالم بدر ببری
کمدین مشهور آمریکایی در واکنش به قتل ری شارد بروکس، مرد سیاهپوستی که بدست پلیس آتلانتا کشته شد گفت «در آمریکا، اگر سیاهپوست نباشید شاید زنده بمانید».
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ کمدین مشهور آمریکایی در واکنش به قتل ری شارد بروکس، مرد سیاهپوستی که بدست پلیس آتلانتا کشته شد گفت «در آمریکا، اگر سیاهپوست نباشید شاید زنده بمانید».
تروور نوآه، مجری برنامهی طنز سیاسی دیلی شو در تازهترین بخش از برنامهی خود که به علت گسترش ویروس کرونا در آمریکا در قرنطینه اجرا و پخش میشود با اشاره به حواشی قتل مرد سیاهپوست به دست پلیس آتلانتا گفت: «اجازه بدهید کمی دربارهی رویدادی که اتفاق افتاد سخن بگوییم. در نظر بگیرید مردی در خودرو خود خوابیده است. آیا او دارد در حالت ناپایداری رانندگی میکند؛ خوب بگذار بگوییم حق با شماست (پلیس آمریکا)! پس او از قانون تخطی کرده است؛ باشد. اما نباید به علت قانون گریزی جانش را از دست بدهد. فکر میکنم همه با این نظر موافق باشند.»
وی سپس این پرسش را مطرح کرد که چرا پلیس مسلح باید برای رو در رو شدن با مردی اعزام شود که در خودرو خود خوابیده است؟ و در پاسخ گفت: «او برای هیچ کس تهدید به شمار نمیآید؛ هیچ کس به علت لایی کشیدن هنگام رانندگی از رفتار او نترسیده و جلو هیچ کس را هم نگرفته است. خوب پس چرا باید پلیس مسلح وارد چنین ماجرایی شود؟ این پرسش و دهها پرسش دیگر همچنان بی پاسخ مانده است. چرا پلیس مسلح نخستین فردی است که برای رسیدگی به مشکل فردی که در خودرو خود خوابیده وارد عمل میشود؟ نکتهی دوم اینکه آن مرد به پلیس گفته من پیاده میروم خانه (رانندگی نمیکنم). اگر شما (نیروی پلیس) دارید به مردم خدمت و از جان آنها محافظت میکنید هدف واقعی تان از اینکه به آنان هشدار میدهید هنگام ناپایداری جسمی و روحی رانندگی نکنند چیست؟ هدف شما این است که خودشان و دیگران را به کشتن ندهند. در این مورد، نه فرد یاد شده خودش و نه دیگری را به علت رانندگی در حالت مستی به کشتن داده است.»
تروور نوآه بار دیگر به ماجرای قتل ری شارد بروکس بازگشت و گفت: «آنها (پلیس) او را بازداشت کرد و او هم (با آنان) درگیر شد. افسر پلیس در نخستین گام باید به این فکر میکرد فردی که در وضعیت ناپایدار جسمی و روحی قرار دارد و هوشیار نیست رفتاری غیرمنطقی و ناعاقلانه خواهد داشت. چنین فردی هوشیار نیست، اما نباید بمیرد. هر کسی ممکن است در چنین وضعیتی قرار بگیرد. لزوما نباید آن فرد را به خاطر قرار گرفتن در این وضعیت از زندگی ساقط کرد. اگر پلیس نمیتواند با چنین افرادی رفتار مناسب داشته باشد چرا وارد عمل میشود؟ اگر قرار باشد پلیس که وظیفه دارد از جان باختن افراد جلوگیری کند خود به این نتیجه دامن بزند چرا وارد عمل بشود! در چنین شرایطی، آدم عاقل تلاش میکند کنترل اوضاع از دستش خارج نشود.»