مسئول دانشگاه علوم پزشکی مشهد:
نگرانی از بیتوجهی گروهی از جامعه نسبت به هشدارهای کرونایی
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد کمتوجهیها و بیتوجهیهای گروهی از جامعه نسبت به توصیهها و هشدارهای کرونایی را نگرانکننده دانست.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکزخراسان رضوی، دکتر سیدکاظم فرهمند گفت:پیمایش ملی کووید۱۹ مطالعهای است که بهصورت
پیمایشهای مقطعی متوالی در سطح ملی با هدف پایش میزان آگاهی، خطر درک شده، رفتارهای بهداشتی پیشگیرانه، مؤلفههای روانشناختی و نیازهای ضروری درخصوص کووید۱۹ در جمعیت ایرانی به مدت هشت هفته متوالی طراحی شده و از فروردین ماه امسال توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران و با همکاری مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاههای علوم پزشکی در سراسر کشور در حال اجراست.
وی افزود: پرسشنامه این مطالعه الگوی بومیسازی شده و توسط دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت برای استفاده توسط همه کشورها توصیه شده که در کشور ایران از اواسط فروردین ماه در دو قالب آنلاین و تلفنی در حال اجراست.
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد محدوده سنی پاسخدهندگان را ۱۸تا۹۰ سال ذکر کرد و گفت: بر اساس نتایج بهدست آمده در هفتههای اول پیمایش اکثر قریب به اتفاق پاسخدهندگان آگاهی خوبی از اقدامات مهم مؤثر در پیشگیری از کرونا داشتند به این ترتیب که در مورد هریک از اقدامات پیشگیرانه افراد با درصدهای مشخص شده پاسخ صحیح دادند.
فرهمند افزود: علاوه بر آگاهی از اقدامات پیشگیرانه، مردم عملکرد خوبی هم از نظر اقدامات مؤثر در پیشگیری از کرونا داشتند به این ترتیب که در مورد هریک از اقدامات پیشگیرانه افراد با درصدهای مشخص شده اظهار داشتند که اقدامات پیشگیرانه را انجام میدهند.
وی اضافه کرد: توجه مردم نسبت به توصیهها و هشدارهای کرونایی به ویژه در هفتههای اخیر کاهش یافته است که موجب نگرانی است به طوری که بر اساس نتایج این پیمایش و پایش آگاهی متاسفانه در خرداد ماه با عنایت به اینکه آگاهی مردم ایران نسبت به علائم و نحوه انتقال بیماری کووید۱۹ بسیار بالاست، اما با این وجود خطر و شدت خطر درک شده مردم نسبت به ابتلای به این بیماری با توجه به شناخت موجود از آن پایین است و میزان این نگرانی با توجه به کاهش قابل توجه همکاریهای مردم با خادمان حوزه سلامت در موضوع مبارزه با کرونا و افزایش آمار مبتلایان بیش از پیش شدت یافته است.
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مردم میخواهیم با جدی گرفتن توصیههای بهداشتی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی اعلام شده با متولیان سلامت همکاری کنند تا ضمن برخورداری خود و عزیزانشان از سلامت، به شکست کرونا در کشور کمک شود.
حدود ۸۰درصد جمعیت ۶میلیون و ۴۰۰هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و به بقیه جمعیت استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدماترسانی میشود.
بر اساس آخرین آمار رسمی تا کنون ۲۰۰هزار و ۲۶۲نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. این بیماری تاکنون جان ۹هزار و ۳۹۲تُن را در کشورمان گرفته است.
همچنین تا کنون ۱۵۹هزار و ۱۹۲نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافتهاند.
"پاندمی کرونا" تا کنون در سطح جهان هشت میلیون و ۶۰۹هزار و ۸۳۳نفر را بیمار کرده و جان ۴۵۶هزار و ۹۶۸تُن را در ۲۱۲کشور گرفته است.
چهارمیلیون و ۵۶۰هزار و ۷۳نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان تا کنون درمان شدهاند.