نماینده مردم استان درمجلس شورای اسلامی؛
ضرورت پرهیز از نگاه حاشیهای وسیاسی به موضوع محیط زیست
سارا فلاحی گفت: حیات و سلامت تمام زیستمندان از جمله انسانها به حفظ محیط زیست و حفاظت از چرخههای آن بستگی دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز ایلام؛ نماینده مردم شهرستانهای ایلام، ایوان، چرداول، سیروان، هلیلان مهران و
ملکشاهی درمجلس شورای اسلامی روز گذشته درنشست با کارکنان محیط زیست استان با اشاره به لزوم گفتمان زیست محیطی قدرتمند در سطح بینالملل اظهارداشت: در برخی از کشورهای توسعهیافته گروهها و انجمنهای فعال و متعهد زیست محیطی از پایههای قدرت کشور خود محسوب میشوند و حتی به منظور مراقبت از محیط زیست بر اپوزیسونها، مسوولان سیاسی و قانونگذاران کشور خود غالب و چیره هستند.
فلاحی یادآور شد: نباید محیط زیست و طبیعت به عرصه جولان سازندگان ویلاها و ساختمانها تبدیل و باید نظارتها بر حفظ سلامت و حراست از اراضی طبیعی جدیتر پیگیری شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه محیط زیست یک چرخه متصل و به هم پیوسته است باید مسوولان در انجام طرحهای عمرانی و زیربنایی پیوستهای زیست محیطی را برای جلوگیری از تخریب طبیعت لحاظ کنند و دستگاههای نظارتی نیز به منظور رعایت دقیق این پیوستها نظارت جدی داشته باشند.
فلاحی با بیان اینکه محیط زیست نیازمند اطلاعات، امکانات و تبادل تجارب است، تاکید کرد: دستیابی به این فاکتورها با تزریق اعتبار و توجه جدی به محیط زیست امکانپذیر است و این حوزه باید به سیستمهای نرمافزاری و سختافزاری مدرن مجهز باشد.
نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی گفت: استان ایلام و منطقه رویشی زاگرس ظرفیت تبدیل به قطب گردشگری با پیوست اقتصادی را دارد که نباید در سایه سهلانگاری و بیمبالاتیها و نبود قوانین جدی نظارتی و اجرایی تخریب شود.
وی تاکید کرد: سلامت محیط زیست و حفاظت از طبیعت یک مطالبه عمومی و همگانی باید باشد و مجلس نیز به جای تصویب قوانین تک بعدی و بدون پشتوانه زیست محیطی به بازنگری، تصحیح و جذب اعتبار قوانین گذشته و نظارت جدی بر اجرای این قوانین بپردازد.
به گفته فلاحی رشد اقتصادی، صنعتی و سیاسی کشور در گروه حفظ و سلامت محیط زیست و طبیعت است چرا که تخریب طبیعت بر تمام ابعاد و وجوه زندگی افراد و سایر زیستمندان تاثیر مستقیم دارد.
تقسیم بندی وآمایش سرزمین در مناطق حفاظت شده
ابدالی یادآور شد: مناطق طبیعی استان تقسیمبندی و آمایش سرزمین شده و در این طرح نقاط تحت مدیریت محیط زیست از جمله حفاظت شده و شکار ممنوع، تفرجگاههای طبیعی، مناطق آزاد، زیستگاهها و اراضی خصوصی مرزبندی شده، ولی اجرای دستور العملهای آن نیازمند تزریق اعتبار است.
وی تصریح کرد: وقوع آتشسوزیها طی سالهای اخیر در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان روندی کاهشی داشته و این بیانگر اهتمام جدی مردم و مسوولان در جلوگیری از بروز آتشسوزی و تسریع در مهار آتش است.
وی در خصوص صنایع آلاینده هم توضیح داد: از سال ۹۲ تا ۹۸ فعالیت صنایع آلاینده و آلودگی محیط ناشی از فعالیت اینگونه صنایع کاهش چشمگیر داشته و در مقابل توسعه ایجاد صنایع سبز و حافظ محیط زیست با کمترین میزان آلایندگی نیز در استان رشد یافته است.
ابدالی یکی از مهمترین دغدغههای زیست محیطی استان ایلام را تولید خارج از استاندارد پسماند خانگی ذکر کرد و گفت: میزان تولید زباله در استان ایلام نسبت به میانگین کشوری بیشتر است و این موضوع زنگ خطری برای محیط زیست به شمار میرود هرچند که احداث کارخانه بازیافت زباله و کمپوست در دستور کار شهرداری ایلام قرار دارد.