پخش زنده
امروز: -
ماده ترکیبی "گوانیدینیوم تیوسیانات" مورد استفاده در "کیتهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی" در یکی از شرکتهای دانشبنیان زیرمجموعه مرکز رشد دانشگاه فردوسی تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این ماده یکی از ترکیبات اصلی برای تهیه کیتهای شناسایی آزمایشگاهی است که با توجه به شیوع کرونا، بسیار موردنیاز آزمایشگاههای کشور است.
دکتر حسین عشقی افزود: ماده شیمیایی "گوانیدینیوم تیوسیانات" که از گذشته در آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی مورد استفاده قرار داشت، فاقد مشابه داخلی بود و به خاطر تحمیل تحریمها، با صرف هزینههای بیشتری از خارج تامین میشد که اکنون به راحتی در داخل کشور قابل تهیه است.
وی ادامه داد: پیش از این برای خرید ۲۵۰ گرم از این محصول، با نوسانات دلار بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون ریال پرداخت میشد و اکنون در صورت حمایتهای لازم، ماده "گوانیدینیوم تیوسیانات" مورد نیاز موسسات تحقیقاتی و آزمایشگاهی کشور، با هزینه مناسبتری در اختیار جامعه تحقیقاتی قرار خواهد گرفت.
عشقی به ویژگیهای "گوانیدینیوم تیوسیانات" هم اشاره وگفت:گوانیدین که کربامیدین نیز نامیده میشود، یک باز قوی و دارای حلالیت بسیار در آب است که در شرایط معمولی پایدار و جاذب رطوبت است و به آسانی به محصولات گازی تجزیه میشود.
وی مصارف عمده این ترکیب را در آزمایشگاههای تشخیص طبی و بیمارستانی برای تشخیص ویروس، پروتیین و پپتیدها، ژنها و نوکلئیک اسیدها برشمرد و گفت: در پیش مرحله تشخیص کرونا از این ماده برای استخراج نوکلئیک اسید و سپس PCR آن استفاده میشود.
عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: گوانیدینیوم تیوسیانات یا ایزوتیوسیانات گوانیدینیوم (GITC) یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان یک عامل مختل کننده قوی پیوندهای هیدروژنی آب بکار میرود؛ همچنین این ترکیب در استخراج دی. ان.ای و آر. ان.ای از سلولها به عنوان محافظ اسیدنوکلئیک به وفور مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: استفاده به عنوان عامل غیرفعال کننده ویروسهایی همچون آنفلوآنزای اسپانیایی از دیگر کاربردهای این ترکیب شیمیایی است.
عشقی استفاده از این ترکیب در فرآیند کافت (Lysis) را از دیگر کاربردهای "گوانیدینیوم تیوسیانات" ذکر و بیان کرد: طی این فرآیند غشای بیرونی یاخته از بین میرود و این عملیات در مطالعات زیستشناسی، اهمیت بسیاری در استخراج دی. ان.ای و آر. ان.ای سلولها و ذرات ویروس دارد.