رضایی در جمع خبرنگاران
مشکل کشور ناشی از ضعفهای مدیریتی است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: مشکل کشور ناشی از کمبود منابع نیست، بلکه ضعف ساختاری و مدیریتی در بخشهایی از کشور وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن رضایی در حاشیه سی و دومین جلسه شورای عالی استانها در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت شوراها در اداره کشور، افزود: فلسفه سیاسی جمهوری اسلامی ایران فلسفه ای کاملاً جدید و روشن است . فلسفه آن این است که که باید اراده احکام الهی، اراده خدای متعال، مسئله توجه به دین و همچنین اراده مردم در اداره جامعه، اعمال شود.
وی اضافه کرد: این اتفاق در بخشهایی از کشور از جمله سیاست، امنیت و دفاع صورت پذیرفته است از این رو ما یک حکمرانی مردمی-دینی در این بخش ها داریم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت تصریح کرد: متأسفانه عده ای به دلیل افکار، ارزش ها و باورهای غربی، اجازه نمی دهند که این حکمرانی مردمی کاملاً و به طور جامع و کامل در فرهنگ و اقتصاد پیاده شود.
رضایی تاکید کرد: یکی از نمادهای حکمرانی مردمی، شوراهای محلی و مدیریت محلی است. شوراهای شهر و روستا برگرفته از همین حکمرانی مردمی بوده و قانون اساسی به صراحت جایگاه آنها را مشخص کرده است.
وی گفت: با این همه مسئولیت ها و اختیارات کاملی که باید به این شوراها و مدیریت محلی داده شود، ارائه نشده، علت آن هم این است که عده ای نمیخواهند حکمرانی مردمی در این بخش از اداره کشور پیاده شود.
محسن رضایی ادامه داد: البته تلاش خواهیم کرد در سیاست های برنامه هفتم، این دیدگاه و نگاه را که اختیارات و مسئولیت های بیشتری به مدیریت های محلی و شوراهای شهر و روستا داده شود، پیگیری کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: اگر این موضوع اتفاق بیفتد، همانطور که ایران امروز موشک های نقطه زن تولید می کند، پهپادهای کشورمان از بسیاری از کشورها عبور می کند و رادار گریز هستند و همان اتفاقی که در سیاست، دفاع و امنیت رخ داده است در اداره شهر به این معنی که در رفاه و معیشت مردم و بهبود وضعیت مردم نیز اتفاق میافتد.
وی خاطرنشان کرد: مشکلی که امروز ما داریم، کمبود منابع نیست، بلکه ضعف ساختارها و ضعف مدیریتی در بخشهایی از کشور وجود دارد. اگر این اتفاق بیافتد، رفاه مردم و معیشت مردم بیشتر می شود و خدمات شهری بهتر و بیشتری به مردم داده خواهد شد.
سی و دومین اجلاسیه شورای عالی استانها
ارتقا سطح خدمت رسانی به مردم در شوراها
محسن رضایی، در سی و دومین جلسه شورای عالی استانها با تاکید براینکه ساختار و مدیریت کشور در فرهنگ و اقتصاد باید متحول شود، افزود: در امنیت و سیاست کشور این تحول به خوبی انجام شده است و حکمرانی مردمی در این عرصهها به وقوع پیوست، اما در اقتصاد و فرهنگ این مقوله اجرا نشده است.
وی ادامه داد: حکمرانی در این عرصهها از مرحله جناحی به مرحله محفلی رسیده است. باید کاری کرد که جمهوری اسلامی به ارزش خون شهدا بیشتر پایبند باشد و این امر با حکمرانی مردمی محقق میشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: جمهوری اسلامی یک پدیده جدید است و فلسفه خاص خود را دارد. بسیاری در غرب ارتباط خدا با اداره جامعه را قطع کردند. برخی قبل از این اراده مردم را با اداره جامعه قطع کردند. جمهوری اسلامی از طریق مردم سالاری دینی به دنبال موثر کردن این دو اصل در اداره جامعه است.
وی افزود: اراده مردم و تصمیم مردم باید در اداره مردم نقش داشته باشد. هنوز عدهای هستند که نقش الهی را در اداره جامعه باور ندارند.
محسن رضایی با اشاره به جایگاه شوراها اظهار کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستا یک نماد از حکمرانی مردمی است. باید این شوراها موانع را شناسایی کنند. چرا برخی نمیخواهند اراده شوراها را بپذیرند. بار بزرگی از اداره کشور به این طریق به مردم منتقل میشود. برخی این نوع حکمرانی را هنوز باور ندارند و ابهام دارند.
وی ادامه داد:وظیفه شوراها این است که بر تصمیم گیری استانی نظارت کند. یک رفتار غلط سبب شده است تا جایگاه شوراها تنزل یابد.
رضایی گفت: اداره شهر و روستا و استانهای ما باید تحول پیدا کند. نخستین تحول باید این باشد که مردم در این عرصه نقش آفرینی کنند و در همین راستا باید به شوراها مسئولیت و اختیار داده شود.
وی با تاکید بر منطقهای شدن اقتصاد کشور گفت: من معتقد هستم با ایجاد ایالتهای اقتصادی میتوانیم تحول بزرگی در کشور ایجاد کنیم. ایجاد ایالتهای سیاسی تا این لحظه به صلاح نیست، اما در عرصه اقتصاد دولت باید مسئولیتها را به مسئولین استانی و ایالتی واگذار کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: انقلاب و جنگ ظرفیت استانها و روستاها را به خوبی نشان داد به شکلی که سپهبد شهید قاسم سلیمانی به یک قهرمان ملی تبدیل شد. مدیریت و ساختار کشور در فرهنگ و اقتصاد باید متحول شود واین امر اگر به یک خواست عمومی تبدیل شود آنگاه مشکلات حل خواهد شد.
محسن رضایی با اشاره به سخنان رهبری در سالگرد ارتحال امام (ره) گفت: ایشان عنوان کردند که باید تحولات بیشتر شود و در عرصه عدالت کم کاری شده است و در برخی عرصهها به عقب رفته ایم. مدیریت منطقهای و محلی ما باید از مدیریت ملی الگو بگیرد.
وی اضافه کرد: ایران به این نتیجه رسید که ونزوئلا یک شریک و دوست مهم است و در عرصه قیمت گذاری نفت همکاریهای خوبی داشتیم. در همین عرصه جمهوری اسلامی تصمیم گرفت به کمک ونزوئلا برود و بنزین در اختیار این کشور قرار دادیم و در ابتدا پول آن را دریافت کردیم. ما برادری و اقتصاد را با یکدیگر ترکیب کرده ایم و این امر در حوزه عراق و سوریه نیز وجود دارد و به صلاح نیست کارهایی که این کشورها برای ما انجام میدهند را عنوان کنیم.
محسن رضایی افزود: کشتیها زمانی که به وسط راه رسید برخی در داخل عنوان کردند که این کشتیها باید برگردد و ممکن است جنگ به وقوع بپیوندد. سپاه در خلیج فارس با مانورهایی نشان داد که در همین نقطه گریبان آمریکا را خواهد گرفت و به فضل الهی کشتیها با اقتدار و تدبیر به مقصد رسید. این امر باید در حوزه اقتصاد نیز به وقوع بپیوند. اگر این اتفاق در حوزه اقتصاد رخ میداد وضعیت صنعت خودروسازی کشور امروز این نبود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شوراها عضوی از ساختار نظام هستند و باید پیگیری کنند تا مشکلات مردم و اقتصاد در بخشهای استانی حل شود.
احمدی، رئیس شورای عالی استانها
توسعه محلی، عامل توسعه کشور
علیرضا احمدی در سی و دومین اجلاس شورای عالی استانها، گفت: قوانین موجود اختیارات شورا را محدود کرده در حالی که در قانون اساسی حدود اختیارات شورا گسترده است.
وی ادامه داد: این مشکل در برنامه توسعه هفتم تا حدودی تغییر کرده است که به بهتر شدن وضعیت شوراها کمک خواهد کرد.
احمدی ادامه داد: ۱۱۷ هزار عضو شورای شهر در کشور داریم که مورد اعتماد و انتخاب مردم هستند که اگر این اعضا به خوبی دیده شوند و کار در شهرها و روستاها به دست آنها سپرده شود خواهیم دید که اداره کشور رشد پیدا خواهد کرد.
رئیس شورای عالی استانها ادامه داد: در حوزه شوراهای شهر با اینکه قانون حدودی برای واگذاری اختیارات به شوراهای شهر و روستا در نظر گرفته است، اما این اختیارات به شوراها سپرده نشده است.
وی ادامه داد: در دنیا کمتر کشور توسعه یافتهای را پیدا میکنیم که به توسعه رسیده باشد، اما توسعه محلی را مورد توجه قرار نداده باشد.
رئیس شورای عالی استانها گفت: از منظر قانون اساسی و با تکیه بر تجربیات جهانی باید به موضوع توسعه محلی توجه کنیم.
احمدی ادامه داد: کشوری توسعه یافته خواهد بود که روستاها، بخشها و شهرهای کوچک توسعه یافته داشته باشد.
رئیس شورای عالی استانها گفت: از نگاه ما توفیق نیافتن در حوزه توسعه به دلیل توجه نکردن به توسعه محلی است و از این رو مهمترین مطالبه شورای عالی استانها توجه مدیران بالادستی به توسعه محلی است.
احمدی ادامه داد: لازمه رفع نواقص قوانین فعلی در کشور توجه به برنامه هفتم توسعه است که باید قوانین مربوط به توسعه محلی در آن دیده شود.
قرار است در سی و دومین اجلاس شورای عالی استانها که در محل ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی آغاز شده است، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور یابد.
علی محمد اللهیاری نماینده استان خراسان رضوی
شوراباوری کلید حل مشکلات شهری و توسعه کشور است
نماینده مردم استان خراسان رضوی در شورای عالی استانها ،گفت: دستیابی به توسعه و رهایی از مشکلات شهری تنها با تحقق شوراباوری است.
علی محمد اللهیاری نماینده استان خراسان رضوی در شورای عالی استانها صبح امروز در سی و دومین اجلاس این شورا افزود : ۹۳ درصد بودجه مدیریت شهرها توسط خود مردم پرداخت می شود و تنها ۷ درصد سهم دولت است و این در حالی است که از همین هفتاد درصد تنها ۵۰ درصد به شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر تعلق می گیرد.
وی ادامه داد: ۳۰ سال است که منتظر تصویب قانونی برای درآمدهای شهری هستیم و این یک نقص محسوب می شود.
اللهیاری گفت : یکی از مشکلات مهم در شهرها تصمیم گیری های چندگانه است. ضرورت نزدیک کردن سیاست های شهری به سیاست های کلان شهری یکی از موضوعات مهم و قابل توجه است.
عضو شورای عالی استانها افزود: برون رفت از مشکلات عدیده شهرها و دستیابی به توسعه پایدار شهری بدون توجه به مواردی همچون شوراباوری محقق نمی شود و باید یادمان باشد که شوراها برای چه هدفی تشکیل شده اند.
وی ادامه داد: موازی کاری ها و دوباره کاری ها یکی از مشکلاتی است که مدیریت ها در کشور از آن رنج می برند و باید به این موضوع توجه شود.
اللهیاری گفت: یکی دیگر از مشکلات شهرها تاب آوری است. این واژه مدت کمی است که به ادبیات مدیریت شهری وارد شده است و هدف آن شناسایی آسیب های هر شهر و رفع آن ها است.
وی افزود: مدیریت شهری به منظور تامین رفاه شهروندان شکل گرفته است در حالی که انجام این وظیفه ناظر به تامین منابع مالی است و اگر به این موضوع توجه نشود مدیریت شهری نمی تواند مسؤولیت های خود را به انجام برساند.
لوون سالا که انتخابات هم بود این اراجیفو میگفت
تو برو حکمران اطاق خوابت باش خبرشو خدا بیامرزت نده کسی اوون ور اب
به این ملت کاری نئاشته باش
اقوام ایرانی قرن هاست با هم زندگی میکن
تو 40 ساه سرو کلت به پا شده
اقا یکی به این بگه خفه شه