به زیر کشیده شدن مجسمه هاي بردگي در اروپا
افزايش اعتراضات علیه نژادپرستی در کشورهای اروپایی
به دنبال مرگ جورج فلوید به دست پليس آمريکا و اوجگیری اعتراضات در شهرهای مختلف اين کشور، هزاران نفر در برخی کشورهای اروپایی نیز دست به تظاهرات علیه نژادپرستی زدند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی المیادین روز سه شنبه گزارش داد، عرصه تظاهرات در انگلیس مانند عرصه تظاهرات در فرانسه، بلژیک، کانادا و سوئیس است. به طوری که تظاهرکنندگان مجسمه یکی از مهمترین تاجران برده را در رود پرتاب کردند.
این شبکه گزارش داد: اروپا از تاریخ خود که مملو از نژادپرستی است، اعلام برائت میکند. عرصه تظاهرات در کشورهای مختلف اروپایی مانند یکدیگر است.
تظاهرکنندگان در شهر بریستول انگلیس با انتقام گیری از جان جورج فلوید، مجسمه ادوارد کالستون تاجر برده و سیاستمدار محافظه کار را در رود پرتاب کردند.
این صحنه دل قیام کنندگان علیه نژادپرستی را آرام کرد و آن را آغازی برای دوران جدید دانستند.
"پریتی پتل"، وزیر کشور انگلیس گفت «بر این باورم اتفاقهایی که در شهر بریستول روی داد، بسیار توهین آمیز است و نشان میدهد هرج و مرجهایی که در تظاهرات روی میدهد، به منزله دور شدن از هدفی است که تظاهرکنندگان برای آن به خیابانها ریختند.»
گزارشگر این شبکه افزود: شهردار بریستول به بازگرداندن مجسمه به موزه شهر متعهد شد. این در حالی است که شمار امضاکنندگانِ شکایتی برای جایگزین کردن مجسمه ادوارد کالستون با مجسمه پل استیفنسون آفریقایی به سبب رهبری تلاشهای تحریم جشنها در دهه ۶۰ قرن گذشته علیه سیاه پوست ها، افزایش یافت.
یکی از شهروندان انگلیسی گفت: «سرنگون کردن مجسمه اقدامی نمادین برای تغییر بود. میخواهیم پیامی به شهروندان انگلیسی، آمریکایی و شهروندان جهان ارسال کنیم مبنی بر اینکه خواهان جهان متفاوتی هستیم.»
گزارشگر این شبکه در ادامه گفت: تظاهرکنندگان همچنین روی مجسمه چرچیل عبارت نژادپرست را نوشتند. ویروس انتقام از مجسمهها به دیگر شهرها منتقل شد.
"حمزه یوسف"، وزیر دادگستری اسکاتلند خواستار بازنگری در اسامی خیابانهای اسکاتلند و از بین بردن همه مجسمههایی شد که نشان از بردگی دارند.