پخش زنده
امروز: -
انقلاب اسلامی، انفجار نور بود و باید در ادامه با انفجار نوآوری و خلاقیت و کارایی در عرصههای مدیریت و اقتصاد همراه شود تا مستحکمترین بنیادهای استقرار تمدن نوین ایران اسلامی را ایجاد کند.
برای ایجاد تحول باید همه افراد و اعضاء سازمانها و نهادها به ضرورت تحول مستمر آگاه باشند و در جهت آن برانگیخته شوند (آموزش داده شوند).
باید ساختارهای لازم را جهت پذیرفتن تغییر ایجاد کنیم، از نظر سازمانی انگیزه کافی برای افراد جهت اعمال تجارب و یافتههای آنان در مسیر تحول به وجود آوریم و باید ابزارهای لازم را جهت تحول در اختیار داشته باشیم.
برای اینکه بتوان تحول مثبت ایجاد کرد باید زیر ساختهای جامعه اصلاح شود، افراد مستعد از طبقات مختلف اجتماع باید در ادارات جذب شوند و معمولا همین گروه زمینه را برای تغییرات آماده میسازند.
باید دستگاه اداری آمادگی ایجاد تحول را داشته باشد و نیروهای جوانی که جذب این دستگاهها و سازمانها میشوند بوروکراسی حاکم بر سازمانها را متحول کنند. برای استخدام نیرو در سازمانها باید شرایطی را از قبیل امتحان ورودی جامع تعیین کرد و ویرایش جذب منابع انسانی هوشمند در اولویت باشد.
مشاغل بالای سازمان باید بر اساس امتحان برعهده افراد واگذار شود و این خود باعث رقابت و همچنین افزایش اطلاعات افرادی که برای تصدی پست تلاش کردند، میشود. معمولا فرایند تغییر و دگرگونی افراد به این صورت است که ابتدا بینش فرد نسبت به مساله تغییر خواهد کرد و این امر را میتوان از طریق آموزش تسهیل کرد، بعد از تغییر بینش، نگرش فرد نسبت به مساله تغییر خواهد کرد، بعد از تغییر نگرش فرد، تغییر رفتار فردی و در مرحله آخر تغییر رفتار گروهی در اولویت قرار میگیرد. اگر ما بتوانیم این روند را حفظ کنیم میتوانیم سازمانها را با مشکلات کمتری متحول کنیم.
معمولا برای تغییر یک سیستم، یکپارچگی افراد آن سیستم از اهمیت بالایی برخوردار است، اگر افراد یک سیستم و یک سازمان از نظر فکری، به هم نزدیک باشند تغییر و تحول در آن سیستم کار چندان دشواری نخواهد بود. از طرف دیگر اگر افراد از پایینترین سطح موجود کار را آغاز نمایند و بعد با توجه به استعداد و تواناییهای خود به سطح بالاتر ارتقاء پیدا کنند؛ ورود افقی به سازمان کم باشد، بهتر است، زیرا این امر باعث احساس تعلق و وفاداری سازمانی میشود و به ایجاد تجربه و مهارت و ارتقای آگاهیهای تخصصی و کاهش هزینههای آموزشی نیز کمک مینماید و معمولا نیز هدف تغییرات کاهش هزینه است.
حداقل دستاوردها در این روند باید تحقق نظامهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تاب آوران در بخشهای مختلف و در حوزه اقتصاد هم گسترش تولید، توزیع و ساماندهی سبک مصرف باشد.
در آن صورت اقتصاد ایران توسعه یافته هم با تکیه بر فرهنگ اسلامی - ایرانی و کلید تبدیل همه پتانسیلها به عملکردهای استثنایی شکل میگیرد.
یکی از دستاورد بهینه این روندها همان "جهش تولید" است و مقام معظم رهبری هم ۱۳۹۹ را سال جهش تولید نامگذاری کردند.
بعد از چهار دهه تجربه ارزشمند و برنامههای توسعه، به تغییر و تحول در برنامه ریزیهای اقتصادی نیاز داریم و باید با تحول و هم افزایی تلاشهای فردی (سطح خرد) و میانی (محلی و شهرستانی و استانی) به عزم ملی و مدیریت جهادی در سطح کلان دست یابیم و فردایی عزتمندتر را با جهش تولید به ارمغان آوریم.
اسماعیل محمدی
دبیر خبرگزاری صدا و سیما