هیچ بالگردی برای اطفای حریق در جنگلهای چند میلیون ساله شمال کشور وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- منطقه ساری دیشب در برنامه انعکاس شبکه مازندران با بیان اینکه حتی یک فروند بالگرد اطفای حریق در جنگلهای شمال کشور وجود ندارد، گفت: با توجه به قدمت چندین میلیون ساله این جنگل ها، دولت برای شمال کشور حداقل امکانات اطفای حریق را باید اختصاص دهد. موسوی عمق فاجعه در آتش سوزیهای اخیر در زاگرس را وحشتناک خواند و افزود: بهترین راه، پیشگیری از بروز این حوادث است، اما پیشگیری بدون امکانات اتفاق نمیافتد. وی با بیان اینکه یکی از راههای حفاظت از جنگلها نصب سنسورها در کریدور بادها است افزود: برای نصب این سنسورها که تولید داخل هم هستند نیاز به اختصاص اعتبارات است که هنوز محقق نشده است. مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ساری ادامه داد: نامه نگاریها در این خصوص انجام شده است. او در خصوص علت اختصاص نیافتن این اعتبارات گفت: مسئولان از نیازهای ما اطلاع دارند، اما میگویند بضاعت ما همین است. موسوی این اقدام را نوعی کم توجهی به منابع طبیعی خواند و افزود: از همه ظرفیتها حتی از نمایندگان مردم در مجلس، برای حل این مشکل استفاده شد، اما هنوز اعتباری اختصاص نیافته است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه ساری خاطر نشان کرد: سازمان جنگلها و مراتع، ما را موظف کرده است تا برای شناسایی آفتها و محلول پاشی در جنگلهای منطقه، پهباد خریداری کنیم که در حال اقدام است و در اولین فرصت به کار گرفته میشود. موسوی سطح جنگلهای مازندران را یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: امسال آتش سوزی گستردهای در منطقه گزارش نشده است. او ادامه داد: یک کارگر دامداری در بابلکنار به دلیل آتش زدن۲۴۰۰ متر مربع از اراضی جنگلی چند روز قبل دستگیر شد.
وجود انبار باروت در جنگلهای مازندران مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- منطقه نوشهر هم در ارتباط تلفنی با برنامه انعکاس گفت: درختان شکسته و افتادهای که در جنگلهای منطقه رها شدند انبار باروت در جنگلها هستند و در صورتی که از جنگل حارج نشوند با یک حریق، فاجعهای بزرگ در جنگلهای شمال رخ خواهد داد. سنگاری افزود: در حال پیگیری با سازمان جنگلها و مراتع برای خارج کردن این چوبها از جنگل هستیم. وی با بیان اینکه در چهار ماه گذشته، هیچ آتش سوزی در منطقه نداشتیم، گفت: با توجه به حساسیتها در حال حاضر ماموران حفاظت از عرصههای جنگلی به صورت شیفتی و شبانه روزی در آماده باش هستند. مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه نوشهر تصریح کرد: در حوزه طرح صیانت از جنگل ها۴۹۰ نفر، ۲۰ واحد جنگلداری و ۳۰ واحد نظارتی فعال هستند. او افزود: برای حفاظت از عرصههای جنگلی در غرب مازندران، با توجه به اینکه این نیروها سالها در طرحهای جنگلداری بودند در شرف بازنشستگی هستند که در آینده برای ما مشکل ساز میشود. او نیاز اصلی برای حفاظت از عرصههای جنگلی را اختصاص پهباد برای شناسایی افتها و محلول پاشی و بالگرد برای اطفا آتش سوزی اعلام کرد و ادامه داد: مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- منطقه نوشهر تصریح کرد: شرکتهای خارجی در گذشته با در اختیار داشتن بالگرد در فرودگاه نوشهر مستقر بودند، اما به دلیل هزینههای بالایی که نگهداری و حضور آنها داشت ترجیح داده شد از استان خارج شوند. سنگاری گفت: اختصاص بالگرد برای اطفای حریق، نوعی سرمایه گذاری برای حفاظت از عرصههای جنگلی است.