بندپی در جلسه مدیریت بحران استان تهران
سکونت بیش از یک و نیم میلیون نفر در بافت های فرسوده
استاندار تهران: ۳۲۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم که بیش از یک و نیم میلیون نفر در این بافت ساکن هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای انوشیروان محسنی بندپی در جلسه مدیریت بحران استان تهران با محوریت زلزله گفت: برای اقدامات همه جانبه به منظور جلوگیری از بلایای طبیعی باید آماده باشیم چرا که استان تهران ۱۶ گسل دارد.
وی ادامه داد: اینکه گفته میشود تهران راهبردی است، به این دلیل است که از نظر تراکم جمعیت ۱۷ درصد جمعیت ایران در تهران زندگی میکنند و ۲۵ درصد تولید ناخالص ملی نیز درپایتخت است، ضمن اینکه ۳۹ واحد دانشگاهی با ۲۰ تا ۳۰ درصد دانشجویان نیز در تهران هستند بنابراین همه اینها تهران را حائز اهمیت کرده است.
وی گفت: ما باید بافتهای فرسوده را تقویت کنیم و اقدامات پیشگیرانه انجام دهیم.
محسنی بندپی افزود: مهمترین و اثربخشترین فاکتور در بحث پیشگیری از حوادث ناشی از زلزله همراهی و همگامی مردم است که در اقدامات پیشگیرانه آموزشهای لازم را ببینند چرا که در این حوادث آموزش حرف اول را میزند و در همه حوادث اگر همراهی مردم را داشته باشیم مسلماَ بسیار اثربخش و سازنده خواهد بود.
بسیاری از پلها و برجهای ما قدیمی هستند
استاندار تهران گفت: علاوه بر بیمارستانهایی که بر روی خط گسل قرار گرفتند بسیاری از پلها و برجهای ما نیز قدیمی هستند و باید با همکاری شهرداری تهران مطالعات جامعی روی آنها صورت گیرد.
آقای انوشیروان محسنی بندپی در پنجمین جلسه پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان تهران با بیان اینکه باید نقشه راه تخصصی و دقیق برای اقدامات همه جانبه در برابر بروز حوادث غیر مترقبه داشته باشیم، افزود: هر چند که تقسیم وظایف در دستگاهها در بحث زلزله مشخص شده است، اما در همه مسائل اقدامات پیشگیرانه را باید تقویت کنیم.
وی به همکاری شهروندان در بحث پیشگیری از شیوع کرونا در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین اشاره کرد و افزود: در این روزها از مردم خواسته شد که از خانههای خود خارج نشوند و به بوستانها مراجعه نکنند که شاهد همکاری مناسب آنها بودیم، هر چند صدا و سیما نیز در بحث آموزش و آگاهی بخشی به مردم در بحث کرونا کار بی نظیری کرد که در این زمینه نیز (بحث زلزله و مدیریت بحران) از صدا و سیما درخواست همکاری داریم.
استاندار تهران با بیان اینکه آموزش در بحث زلزله از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: در موضوع زلزله باید آموزش در دستور کار قرار گیرد و هلال احمر در بحث آموزش میتواند از ابزارهای مختلفی همچون رسانهها و صدا و سیما استفاده کند. چراکه بی تردید نیازمند ارتقای دانش مردم در بحث پیشگیری هستیم.
وی به مطالعات فنی در حوزه مدیریت بحران زلزله اشاره کرد و افزود: باید در مناطق سکونتگاهی تهران استقرار بیمارستانها و نهادهای انتظامی و امنیتی مورد توجه قرار گیرد که شناسایی مکانهای استقرار اضطراری بر عهده هلال احمر است.
محسنی بندپی گفت: اکنون ۱۱۰ سوله مدیریت بحران شهرداری تهران به این کار اختصاص پیدا کرده است که امروز برخی از آنها کاربریشان تغییر کرده است باید برای بحران در هنگام زلزله آماده و تجهیز شوند، چون به هنگام وقوع حادثه چه کسی میتواند آنها را خالی و آماده و یا تجهیز کند.
وی افزود: مکانهای سرپوشیده و یا روباز ورزشی نیز میتواند در اختیار قرار گیرد و برای این منظور به کار گرفته شود که در این خصوص نیز باید به موقع اقدام شود.
استاندار تهران درباره اقدامات شهرداری تهران در حوزه مقابله با بحران زلزله نیز گفت: از شهرداری کلانشهر تهران انتظار بیش از این است لذا در کنار اپلیکیشن شهر آماده باید شهروند آماده نیز وجود داشته باشد.
وی افزود: آب منطقهای و آب فاضلاب در مورد تصفیه آب باید گزارشی ارائه کند که آیا این آمادگی وجود دارد در مواقع زلزله و وارد شدن آلودگیهای ثانویه به شبکه آب، برای تصفیه بیشتر و بهتر آب آمادگی لازم وجود دارد یا خیر؟.
محسنی بندپی گفت: علاوه بر بیمارستانهایی که بر روی خط گسل قرار گرفتند بسیاری از پلها و برجهای ما نیز قدیمی هستند و باید با همکاری شهرداری تهران مطالعات جامعی روی آنها صورت گیرد.
وی افزود: البته شاهد این هستیم که چند بیمارستان جدید در تهران ساخته میشود.
استاندار تهران گفت: شهرستانهای استان باید در حوزه مدیریت بحران مد نظر قرار گیرند و آن چه که در این جلسه مصوب میشود برای کل استان تهران است، لذا برای شبکه آب اضطراری باید فرمانداران استان نسبت به تامین مخازن آب اضطراری با همکاری شوراها اقدام کنند. یکی از مشکلات ما در کشور دادن اطلاعات دستگاهها به یکدیگر است که اگر این امر محقق شود هم افزایی و همکاری در موضوعات مختلف شکل میگیرد؛ لذا میتوان از اطلاعات در جهت ارائه خدمات بهتر بهره گرفت.
مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران:
در شهر تهران ۱۰۰ سوله آماده بحران داریم
مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران از یکصد سوله آماده به کار در بحران خبر داد.
عطایی در پنجمین جلسه پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان تهران با ارائه گزارشی افزود: شهرداری تهران در حوزههای مختلف در مقابله با بحران از آواربرداری، تدفین و تامین تجهیزات لازم با برگزاری مستمر جلسات موضوعها را در حوزههای مختلف پیگیری میکند.
وی از آمادهسازی ۱۵ هزار قبر اضطراری برای مواقع بحران خبر داد و گفت: مجموعه شهرداری تهران به منظور واکنش مناسب در برابر بحرانهای احتمالی نظیر زلزله در قطعهای مجزا ۱۵ هزار قبر اضطراری را آماده کرده و روزانه نیز ۱۰ هزار قبر آماده داریم که در کنار قبرهای اضطراری در مواقع ضروری میتواند کمک خوبی باشد.
مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران با بیان اینکه دو هزار دستگاه آمبولانس را تجهیز کردهایم، افزود: یکصد سوله بحران نیز در تهران برای مواقع اضطراری وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین ناوگان سازمان پسماند شامل ۳۱۹ دستگاه انواع ماشین آلات شامل کامیونهای کمپرسی، غلطان، بیل مکانیکی، لودر و پانکر نیز در سطح مناطق ۲۲ گانه آماده و توزیع شده اند.
عطا گفت: برای جمعآوری پسماندهای عادی، این سازمان با بکارگیری ۵۱ دستگاه ماشین آلات جمعآوری پسماند سازمانی و ۱۱۸۵ دستگاه ماشین آلات پیمانکاران در نواحی ۲۲ گانه مشغول ارائه خدمات است.
وی به اقدامات سازمان آتش نشانی برای مقابله با بحران اشاره کرد و افزود: جلسات کارگروه آتش نشانی با هدف تصویب شرح وظایف این کارگروه و بررسی و جمعآوری اطلاعات ساختمانهای بلندمرتبه و پرخطر جهت بازدید عملیاتی سازمان آتش نشانی انجام میشود. همچنین آموزش مهار آتش، امداد و نجات بسیجیان گردانهای شهرداری تهران طی سه ماه برای بیش از ۲۰۰۰ نفر انجام شده است.
مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران گفت: در دو سال گذشته برابر ۳۰ سال گذشته تجهیزاتی همچون بالابر تامین شده و امروز ۷۰۰۰ نیروی آموزش دیده زبده در مجموعه شهرداری تهران حضور دارند.
بعداز گزارش مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران آقای انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران گفت: قبل از برنامه ریزی برای تدفین فوت شدگان در مواقع اضطرار، شهرداری تهران باید به فکر احیای بافتهای فرسوده و ارتقای تابآوری شهری باشد.
وی با تاکید بر اینکه مساحت بافتهای فرسوده در تهران زیاد است، افزود: باید در این حوزه اقدامات پیشگیرانه داشته باشیم، همانند کاری که بنیاد مسکن در استانهای دیگر مشغول انجام آن است که برای تقویت اقدامات پیشگیرانه باید برای نوسازی بافتهای فرسوده اقدام کند.
استاندار تهران افزود: ضمن اینکه ساختمانهای بلند مرتبه در تهران بیش از نرم جهانی است.
استاندار تهران : تامین ذخایر غذایی مورد نیاز هلال احمر در مواقع بحران در دستور کار است
استاندار تهران همچنین گفت : با دستور رییس جمهور تامین ذخایر غذایی مورد نیاز هلال احمر در مواقع بحران در دستور کار است .
آقای محسنی بند پی در حاشیه پنجمین جلسه پیشگیری ، هماهنگی و فرماندهی عملیات در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره جبران کمبود ذخایر استراتژیک در مواقع بحران افزود : در این خصوص ریاست جمعیت هلال احمر نامه ای به رییس جمهور نوشته بودند که رئیس جمهور دستور بسیار قاطعی به سازمان برنامه و بودجه کشور دادند
که نسبت به تامین این ذخایر غذایی مورد نیاز هلال احمر در مواقع بحرانی اقدام شود که این موضوع در دستور کار است .
درباره آمادگی دستگاههای مربوطه برای مدیریت بحران نیز افزود : در جلسه امروز دستگاههایی همچون هلال احمر، آب منطقهای، آبفا، مسکن و شهرسازی، شهرداری و موسسه ژئوفیزیک گزارشهایی ارائه کردند.
وی گفت : دستگاههای مختلف وظایف خاصی را عهده دار هستند که بر اساس تقسیم کار ملی و استانی که در قانون پیش بینی شده هر یک از آنها باید وظایف خود را اجرا کنند . البته مقرر شد این دستگاهها بار دیگر وظایف خود را مرور و احصا کنند و در این راستا علاوه بر ارائه گزارش اقدامات خود، نیازمندیهای خود را نیز اعلام کنند.
استاندار تهران ادامه داد : مقرر شد هلال احمر برای آموزشهای همگانی، اسکان اضطراری و سایر وظایف خود از ظرفیتها و امکانات دستگاههای دیگر استفاده کند . همچنین خوشبختانه با دستور رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه نسبت به تامین اقلام پایگاههای هلال احمر اقدام خواهد شد.
وی گفت : در حوزه تامین آب شرب در مواقع اضطراری نیز تا پایان امسال 102 مخزن آب اضطراری برای مواقع بحران مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و مابقی آنها نیز تا پایان سال 1403 تامین و به بهره برداری میرسند.
محسنی بند پی افزود : بناهایی همچون 16 بیمارستانی که در خط گسل زلزله قرار گرفتهاند توسط دانشگاههای علوم پزشکی مقاوم سازی و یا جایگزینی بیمارستانها انجام خواهد شد.
معاون استاندار تهران : اماکن اسکان اضطراری تهران مجهز به زیرساختهای لازم نیست
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران گفت: اماکن پیش بینی شده برای اسکان اضطراری در این استان باید به زیر ساختهای لازم مجهز باشد.
آقای محمد تقی زاده در جلسه پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات افزود: اینکه شهرداری ادعا میکند که پارک یا سالن ورزشیها را به عنوان اماکن اسکان اضطراری در نظر گرفته است، قابل قبول نیست، چون این اماکن باید از زیرساختهای لازم برخوردار باشند.
وی گفت: از سوی دیگر، تمام سولههای ورزشی پیش بینی شده و مد نظر شهرداری، هم اکنون آماده حضور مردم نیستند و خالی بوده یا تجهیزات بازی و ورزش در آنها قرار دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران افزود: اینکه شهرداری اعلام میکند که نرم افزار شهر آماده را تدارک دیده، باید متوجه بود که در صورت وقوع حادثه ای، نمیتوان مردم را بدون برنامه به اماکن پیش بینی شده همچون سولههای ورزشی هدایت کرد.
وی گفت: از شهرداری انتظار میرود تا در کنار نرم افزار شهر آماده، نرم افزار شهروند آماده را نیز مهیا و میزان آمادگی مردم را به این طریق ارتقا دهد و ارزیابی کند.
تقی زاده افزود: انتظار داریم که شهرداری در بحث تاب آوری شهری اقدامات موثر و واکنش مثبتی انجام دهد و برنامه ریزیهای خود در این زمینه را به مدیریت بحران استان ارائه کند.
وی گفت: یکی از نقاط نگران کننده برای ما، محل اتصالات شبکه گاز، آب و برق است که هم اکنون اطلاعات ۲۰۰ نقطه در اختیار دستگاهها قرار دارد تا بتوانند اقدامات به موقع و لازم را انجام دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران افزود: شبکه انتقال آب برای ما واقعا جای نگرانی دارد و باید کنترل لازم بر روی آن انجام شود، چون بخشی از این شبکه فرسوده و غیر قابل اطمینان هستند.
فتحی : برنامه پاسخ گویی جمعیت هلال احمر به زلزله تهران را تدوین کرده ایم
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان تهران گفت : برنامه پاسخ گویی جمعیت هلال احمر به زلزله تهران تدوین و برای دستگاه ها متولی ارسال شده است.
آقای شاهین فتحی در جلسه پیشگیری ، هماهنگی و فرماندهی عملیات افزود : این برنامه باید با تمام برنامه های دستگاه های دیگر در زمینه زلزله به اشتراک گذاشته و وظایف دستگاه ها تبیین و مشخص شود.
وی گفت : با هماهنگی های صورت گرفته ، از هفته آینده استان های معین، پیشتاز و پشتیبان برای زلزله استان با سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران جلسه های برگزار خواهد کرد و در ادامه آن بازدید های میدانی از مناطق مختلف تهران صورت می گیرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران با اشاره به اینکه پایگاه های اقماری و درون شهری تهران مورد بازدید قرار گرفت افزود : تمام نیازهای استان تهران برای اسکان و تامین مواد غذایی در شرایط بحرانی برآورد شد و گزارشی برای رئیس جمهور ارسال و دستورهای خوبی در این زمینه صادر شد.
وی به برنامه ریزی برای اسکان و تغذیه مورد نیاز در مواقع بحران اشاره کرد و گفت : اکنون بیش از ۵۰ هزار متر فضای انبار و نگهداری مواد غذایی به شرایط بحرانی اختصاص دارد تا در زمان اضطرار مورد استفاده قرار گیرد، ضمن اینکه نیازمند همکاری تهران برای بهره برداری از پایگاه های درون شهری هستیم.
فتحی ادامه داد : همچنین جلسات هماهنگی برای بازدید میدانی در بحث مدیریت بحران زلزله تهران و متناسب آن نیاز سنجی صورت گرفته است اما آنچه در تهران قرار است اتفاق بیفتد با موجودی قابل جمع بندی نیست .
وی با بیان اینکه مشکل اساسی تهران در زمان زلزله ، عملیات جست و جو و نجات شهری است گفت: با روند توسعه شهرها، بخصوص در شهرهای بزرگ مانند تهران این عملیات با مشکل روبرو می شود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران افزود : امکانات فعلی جوابگوی عملیات جست و جو و نجات شهری را در تهران نخواهد داد در همین راستا برای تشکیل یتیم های بین المللی جلسه هایی با کشورهایی از جمله اتریش برگزار کرده ایم تا همکاری ها را افزایش دهیم.
وی به سند برنامه آمادگی و پاسخ ملی که پیش نویس آن در حال آماده است اشاره کرد و گفت: پیش بینی هایی در خصوص وضعیت جمعیت هلال احمر با موضوع هایی از جمله امداد نجات، اسکان اضطراری و جمع آوری کمک های بین المللی دیده شده است.
فتحی افزود: همچنین وظایف دستگاه های همکار و پشتیبان نیز در آن دیده شده است که نیاز به مصوبه دولت و مجلس دارد تا بر روی برش های استانی آن اقدام شود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر تهران تاکید کرد: در تلاش هستیم تا حداقل یک نفر از هر خانواده به آموزش های اولیه در خصوص مخاطرات و امداد و نجات مسلط و آگاه باشد.
کسب رتبه عالی مدیریت سیاسی استان تهران
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران با اشاره به رهنمودهای استاندار تهران که سبب تحرک و پویایی این حوزه شده و تلاش همکاران حوزه سیاسی، از کسب رتبه عالی مدیریت سیاسی استان تهران خبر داد.
آقای شکراله حسن بیگی با اشاره به ارزیابی معاونت سیاسی وزارت کشور در سال ۹۸ اظهار داشت: ارزیابی عملکرد مدیریت سیاسی استانها در قالب طرح اجرای سامانه پایش عملکرد مدیریت سیاسی استانها پیگیری میشود.
وی با اشاره به نتیجه این ارزیابی در سال ۹۸ بر مبنای رتبه بندی عالی، خوب، قابل قبول، متوسط و عملکرد ضعیف تاکید کرد: استان تهران در ارزیابی انجام شده در سال ۹۷ موفق به کسب رتبه عالی شده و در ارزیابی سال ۹۸ نیز همچنان رتبه عالی حفظ شده است.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران ضمن تبریک این موفقیت ادامه داد: این موفقیت را به استاندار محترم تهران که با رهنمودهای خود سبب تحرک و پویایی حوزه سیاسی شدند، تبریک میگویم و از تلاش مجموعه همکاران حوزه سیاسی استانداری تهران، مدیرکل دفتر سیاسی و همکارانشان، فرمانداران، معاونان سیاسی و کارشناسان سیاسی فرمانداریها تقدیر و تشکر میکنم.
حسن بیگی سپس عنوان کرد: زحمات و تلاشهای همکاران حوزه سیاسی مثمرثمر بوده، همچنانکه در مورد انتخابات نیز این امر محقق شد، چرا که پیش از این رتبه استان تهران در زمینه انتخابات ۲۷ یا ۲۸ بوده منتها با پیگیری اقدامات موثر در انتخابات دوم اسفند رتبه استان تهران به چهارم ارتقا پیدا کرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط و ویژگیهای خاص استان تهران تلاش حوزههای مختلف به ویژه حوزه سیاسی ارائه عملکرد مطلوب میباشد که این مسیر با قدرت و قوت استمرا دارد، امید است شاهد موفقیتهای بیشتر استان تهران در عرصههای مختلف باشیم.