آقای دکتر عبدالله کریمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت:کرونا ویروس در ابتدای ظهور در دنیا ۲ درصد شیوع داشت - پس از آلودگی و این تصور که بچهها کمتر مبتلا میشوند جدی گرفته نشد و به تدریج آمار بالاتر رفت و به ۱۵ درصد رسید.
وی افزود: در کشور ما نیز شیوع کرونا در بین کودکان کم بود، اما الان هم درگیری بچهها را داریم بیشتر در کسانی که نقص ایمنی یا بیماری زمینهای یا بیماریهای مزمن دارند بیشتر درگیر میشوند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه بچهها هم به کرونا مبتلا میشوند گفت: الگوی درگیری کودکان متفاوت است ممکن است درگیری گوارشی اتفاق بیفتد که فقط اسهال و استفراغ نیست و طول کشیدن آن را باید جدی گرفت.
وی خاطر نشان کرد: اگر والدین فکر کنند کودکان مبتلا نمیشوند اصول بهداشتی را درباره آنها جدی نمیگیرند و ویروس به آنها انتقال مییابد و آنها به عنوان ناقل به دیگران منتقل میکنند بنابراین بچهها مبتلا میشوند، اما مرگ و میر زیر بیست سال کم است.
دکتر کریمی تأکید کرد: زنجیره انتقال و قرنطینه و اقدامات پیشگیرانه برای بزرگسالان را برای کودکان نیز باید جدی بگیریم ضمن اینکه از نظر مدفوع بچهها نیز خیلی دقت کنند که آلودگی از این طریق نیز امکانپذیر است.
وی با تأکید بر تقویت سیستم ایمنی کودکان گفت: خطر ویروس کرونا برای کودکانی که نقص ایمنی دارند خطرناکتر است، کمبود ویتامین آ، دی و روی میتواند در تکثیر ویروس در بدن مؤثر باشد ضمن اینکه زیاده روی در مصرف این ویتامینها نیز میتواند باعث مسمویت شود از این رو باید تحت نظر متخصصان این ویتامینها مصرف شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در فصل پاییز و زمستان درصد درگیری انفولانزا در کودکان زیر پنج سال زیاد میشود باید تزریق واکسن انفولانزا انجام شود، زیرا همزمانی کرونا ویروس و انفولانزا میتواند خطرناک باشد علاوه بر این در کودکانی که واکسنهای بدو تولد و واکسنهای ماههای بعد را دارند باید در زمان خود تزریق شود و به بهانه کرونا به تعویق نیفتد.
آقای دکتر کریمی درباره نگرانی خانوادهها درباره بیماری کاوازاکی نیز گفت: کاوازاکی هر سال در زمستان و بهار بیشتر دیده میشد الان نیز بروز کرده است، علت آن هم مشخص نبوده و نیست- کرونا ویروس نیز اگر در کودکی ایجاد بیماری کند ممکن است بصورت کاوازکی هم خود را نشان دهد که درمان آن نیز مثل گذشته است و پدیده جدیدی نیست