به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، شبکه تلویزیونی بی بی سی، مجری این شبکه ابتدا گفت: دهها هزار تن در آمریکا در هشتمین شب متوالی از اعتراضات خیابانی شرکت کردند.
در پی کشته شدن جرج فلوید به دست مأموران پلیس سفیدپوست در شهر مینیاپولیس، معترضان به تبعیض نژادی و نابرابریهای اجتماعی در آمریکا در شهرهای مختلف در سراسر این کشور تجمع کردند و به مقررات گسترده منع عبور و مرور که مقامات ایالتهای متعدد آمریکا در شهرهای بزرگ ایالتهای خود وضع کرده اند، هیچ اهمیتی ندادند. راهپیماییهای بزرگ در شهرهای لس آنجلس، نیویورک، آتلانتا و واشنگتن انجام شد. این در حالی بود که در بسیاری از این شهرها مقامات پلیس اعلام کرده بودند: هیچکس حق ندارد شب هنگام در خیابانها تجمع کند.
مجری افزود: در شهر هیوستون در ایالت تگزاس که زادگاه جرج فلوید است، بستگان وی به ۶۰ هزار تن از معترضان برای زنده نگه داشتن یاد وی، پیوستند. ندا توفیق، خبرنگار بی بی سی، در این خصوص برای ما از آمریکا گزارش میدهد.
ندا توفیق، خبرنگار این شبکه، طی گزارشی از نیویورک گفت: راکسی واشنگتن، مادرِ جیانا، دختر شش سالهِ جرج فلوید، که در برابر راهپیمایان در شهر هیوستون پشت تریبون رفته بود و در حال تشریح نحوه کشته شدن وی به دست نیروهای پلیس مینیاپولیس بود، آنقدر بغض گلویش را فشرد که نتوانست جملهِ خود را تمام کند و در حالی که جیانا در کنارش بود، اشک میریخت. راکسی واشنگتن درباره جرج فلوید گفت: «او دیگر نخواهد توانست شاهد فارغ التحصیلی فرزندش باشد. او دیگر در خیابانها قدم نخواهد زد. اگر دختر او مشکلی داشته باشد، به پدرش نیاز خواهد داشت، اما او دیگر پدری ندارد (و یتیم شده است).»
خبرنگار افزود: راکسی واشنگتن گفت جرج فلوید یک پدرِ خوب بود که حتی پس از آن که از هیوستون به مینیاپولیس نقل مکان کرد، همچنان از خانوادهِ خود نگهداری و به آنها رسیدگی میکرد. آنچه راکسی واشنگتن اکنون به دنبال آن است، برقراری عدالت برای جرج فلوید و جیانا، دختر اوست.
ندا توفیق اضافه کرد: دهها هزار تن که در مرکز شهر هیوستن راهپیمایی میکردند و پلاکاردهایی که روی آنها نوشته شده بود «زندگی سیاهپوستان اهمیت دارد» و «کشتار مردم سیاهپوست را متوقف کنید» با خود حمل میکردند، علیه خشونت پلیس شعار میدادند و با خانواده جرج فلوید و ملت آمریکا ابراز همدردی و همبستگی میکردند. در کنار این معترضان، ۱۶ تن از اعضای خانواده فلوید نیز حضور داشتند که بار دیگر از آنها خواستند که در راهپیماییهای خودشان دست به خشونت نزنند و همچنان مسالمت آمیز رفتار کنند.
یکی از بستگان جرج فلوید خطاب به معترضان گفت: «آنها (نیروهای پلیس هیوستون) از شما انتظار دارند که رفتارهای نامناسب و ناشایسته انجام دهید. آنها از شما انتظار دارند که مانند یک احمق رفتار کنید، اما ما هیچ نیازی به انجام چنین کارهای ناشایستهای نداریم.»
دختر عموی جرج فلوید نیز خطاب به راهپیمایان در هیوستون گفت: «این نبرد، مانند یک مسابقه دوِ ماراتن (طولانی مدت) است و ما امیدواریم که همه شما از ما در حالی که تلاش داریم به دنبال اجرای عدالت برای پسر عمو و برادرمان (جرج فلوید) باشیم، کماکان حمایت کنید.»
خبرنگار افزود: یکی از پیروزهای راهپیمایان آمریکایی که یکی از مطالباتشان ایجاد تغییرات گسترده و اساسی در آمریکاست، این بود که مقامات در ایالتی که آقای فلوید در آن کشته شد، یعنی ایالت مینه سوتا، اعلام کردند: تحقیقات مرتبط با حقوق مدنی علیه اداره پلیس مینیاپولیس را آغاز کرده اند. تیم والز، فرماندار این ایالت گفت: روشهای عملکرد و طرز رفتار نیروهای پلیس در اداره پلیس مینیاپولیس طی ده سال گذشته، به دقت مورد موشکافی و تحقیق قرار خواهند گرفت.
تیم والز خطاب به شهروندان ایالتش گفت: «اهالی مینه سوتا! شما میتوانید انتظار داشته باشید که دولت (ایالتیِ) ما از هر ابزاری که در اختیار داشته باشد، استفاده خواهد کرد تا تلاش کند نژادپرستیِ نهادینه شده را که طی نسلهای متمادی (در این کشور) تعمیق شده است، ساختارزدایی کند و همانطور که ما رو به جلو حرکت میکنیم، باید با جامعهای تعامل داشته باشیم که آگاه است. اما من فکر میکنم آنچیزی که من از معترضان (در خیابان ها) میشنوم این است که: "ما به آنچه شما (مقامات آمریکایی) میگویید، هیچ اهمیتی نمیدهیم، بلکه فقط به آنچه شما در عمل انجام میدهید (یعنی وفا به وعهده هایتان) اهمیت میدهیم.»
خبرنگار افزود: تظاهرات معترضان در سراسر آمریکا در شب گذشته (سه شنبه شب) هیچ علامتی از فروکش کردن نشان نمیداد. در میدان «یونیونِ» شهر نیویورک، پرستاران برای ابراز همبستگی با معترضان به قتل جرج فلوید، یک زانوی خود را روی زمین گذاشتند، تا یادآور لحظهای باشند که گردن وی زیر زانوی پلیس مینیاپولیس فشرده میشد تاجاییکه سرانجام وی در بازداشت پلیس از دنیا رفت. تظاهرکنندگان نیز در حمایت از این پرستاران و سایر اعضای کادر درمانی آمریکا که بی وقفه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا تلاش میکنند، شعار میدادند. البته مقامات نیویورک نگرانِ آن بودند که پس از ساعت ۲۰، که مقررات منع آمد و شد در این شهر برقرار میشود، این اعتراضات خیابانی همچنان ادامه پیدا کند که ممکن است منجر به خشونت و ناآرامی در این شهر شود.
ندا توفیق در خاتمه افزود: پس از آن که خیابانهای نیویورک- کانون اصلی همه گیری کرونا در آمریکا- طی چند ماه اخیر به علت قرنطینهِ عمومی، کاملاً خلوت و بی سر و صدا بود، اکنون که این شهر به تدریج در حال بازگشایی است. اما مقامات این شهر و بسیاری دیگر از شهرهای آمریکا با یک همه گیری خطرناک دیگری، به نام «نژادپرستی» روبرو شده اند که صرفاً بخشی از پیامدهای چشم پوشی مقامات آمریکایی از دههها بی عدالتی و نابرابری (تبعیض نژادی) در این کشور است.