آقای نصرت الله لطفی در مصاحبه اختصاصی با
خبرگزاری صدا و سیما درباره برنامههای ویژه ۱۵ خرداد، افزود: روز ۱۵ خرداد روزی است که به گفته حضرت امام خمینی (ره)؛ بزرگداشت یوم الله ۱۵ خرداد به معنای بزرگداشت ارزشهای انسانی در طول تاریخ بشریت است، همانطور که بزرگداشت عاشورا یعنی بزرگداشت اسلام و قرآن کریم است، همچنیبن در ذیل آن گفته اند که ملت ما و دیگر ملتهای مظلوم دنیا از هر چه غفلت کنند از این دو روز الهی نباید غفلت کنند.
وی افزود:امام خمینی (ره) با قید باید میفرمایند مردم باید با جان و دل این روزها را حفظ کنند و ما هم به رغم محدودیتهای ناشی از شرایط شیوع بیماری کرونا، اما تبلیغات محیطی و کارهای فرهنگی و برگزاری مراسم برای این روز تدارک دیده ایم.
قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ادامه داد: برای شهر و استان تهران که امکان برگزاری اجتماع با رعایت اصول بهداشتی نیست، گلباران مراسم شهدا ۱۵ خرداد پیش بینی شده است و فعالیتهای فرهنگی و تبیینی نیز در حال انجام است.
آقای لطفی گفت: مراسم بزرگداشت ۱۵ خرداد در شهرهای مورد تایید ستاد ملی مقابله با کرونا نیز برگزار خواهد شد، به عنوان مثال امشب در قم که خواستگاه انقلاب اسلامی است مراسم ویژهای با سخنرانی آیت الله احمد خاتمی برگزار میشود و در رشت، کرمان، مشهد و تعدادی دیگری از شهرها مراسم بزرگداشت ۱۵ خرداد برگزار خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: بزرگداشت ۱۵ خرداد فرصتی برای بیان ابراز وفا داری به آرمانها و مکتب سیاسی امام خمینی (ره) است.
نگاهی به قیام ۱۵ خرداد در سحرگاه ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، عوامل رژیم شاه به خانه ساده و بیآلایش حضرت امام در قم یورش بردند و امام خمینی (ره) که روز پیش از آن در روز عاشورای حسینی در مدرسه فیضیه قم، طی سخنان کوبندهای پرده از جنایات شاه و اربابان آمریکایی و اسرائیلی او برداشته بودند، دستگیر و به زندانی در تهران منتقل شدند.
قیام پانزدهم خرداد قمپس از انتشار خبر دستگیری امام (ره) در پانزدهم خرداد ۱۳۴۲، بسیاری از مردم قم، به منزل ایشان رفتند و به اتفاق فرزندشان، حاج آقا مصطفی، در حدود ساعت شش بامداد، به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (س) حرکت کردند. پس از مدتی، صحن مطهر و خیابانهای اطراف، لبریز از جمعیتی شد که شعار "یامرگ یا خمینی" را با هیجان شدیدی تکرار میکردند. در همان زمان، علما و مراجع وقت هم با صدور بیانیه هایی، خواستار آزادی فوری حضرت امام (ره) شدند.
در حدود ساعت ده صبح، با ورود نیروهای مسلّح برای تقویت نیروهای شهربانی قم، تیراندازی و رگبار مسلسلها شروع شد و تعداد زیادی از مردم زخمی شده یا به شهادت رسیدند. شدّت تیراندازی به حدّی بود که امکان انتقال زخمیها و اجساد شهیدان نبود و این کشتار، تا ساعت پنج عصر ادامه یافت.
حمام خون درتهراندرپانزدهم خرداد ۱۳۴۲، مردم تهران هم، چون سایر شهرها، در اعتراض به دستگیری امام خمینی (ره) به خیابانها ریختند و قیام خونین خویش را آغاز کردند. سیل خروشان کشاورزان غیور و کفن پوش ورامین، دهقانان کن و نیز مردم جماران به سوی تهران سرازیر شد. انبوه جمعیت بازاری، بار فروش، دانشگاهی و اقشار مختلف مردم، با فریادهای رعد آسای "یا مرگ یا خمینی" و "مرگ برشاه" تهران را به لرزه درآورد. شاه که در برابر قیام قهر آلود ملٌت، تاج و تخت خود را درحال زوال میدید، با رگبار مسلسل به جنگ ملٌت مظلوم رفت و تهران را در پانزدهم خرداد ۱۳۴۲، به کشتارگاه مخوف و حمام خون تبدیل ساخت.
راه پیمایی در سایر شهرهادر روز پانزدهم خرداد ۱۳۴۲، در بیشتر شهرها، درگیری، راه پیمایی، برگزاری جلسات و نیز سخنرانی بر ضد رژیم و اعتراض به دستگیری امام صورت گرفت. در بعضی از شهرها مانند شیراز، تبریز و مشهد، اعتراض از شدٌت و گشتردگی بیشتری برخوردار بود که در اثر این حوادث، تعداد زیادی کشته، مجروج یا زندانی شدند.