به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، با مطالعه راهنمای کنترل محیطی مقابله با کووید ۱۹ برای کارکنان حمل و نقل مسافری (خدمه پروازی، راه آهن، کشتیرانی، اتوبوسرانی و ...) آسانتر می شود.
بهداشت مسئولان و خدمه مربوطه حمل و نقل مسافری به شرح ذیل است:*سطوح آلوده را طبق پروتکلهای شرکت تمیز و ضد عفونی کنید
*کارمندان باید قبل از تمیز کردن یا ضد عفونی کردن هر منطقه وسایل حفاظت فردی را در جعبه مخصوص قرار دهند
*برای سطوح سخت مانند میز سینی، مانیتور تلویزیون، بازوی صندلی، پنجرهها و دیوارها هرگونه آلودگی مرئی را بردارید و منطقه را تمیز و ضد عفونی کنید
*برای سطوح نر) متخلخل (مانند کف فرش یا کوسنهای صندلی تا حد امکان آلودگی را برداشته و سطح ناحیه آلوده را با یک ماده جاذب بپوشانید
*ماده جاذب و هر ماده باقیمانده را برداشته و سپس با محصولات مورد تایید محل را تمیز و ضد عفونی کنید
*پس از ورود کارکنان به ایستگاه قرنطینه، علائم مسافر بیمار و مواجهات احتمالی آنها را ارزیابی کرده و در صورت لزوم کارکنان مسئول انتقال بیمار برای ارزیابی و انجا م آزمایشات پزشکی به یک مرکز بهداشتی و درمانی معرفی میگردند. *لازم است نتایج آزمایش مربوط به اعضای خدمه یا مسافران در معرض پیگیری شود.
* مسافران بیمار یا مشکوک به بیماری را ترغیب کنید تا دست خود را بشویند یا از ژل دست بر پایه الکل استفاده کنند
*آموزشهای لاز م به کارکنان در خصوص علائم و روشهای انتقال و پیشگیری مربوطه داده شود.
*اگر حین سفر با مسافرین بیمار یا مشکوک دچار علائم بیماری مسری شده اید دست از کار کشیده و وظایف کاری خود را قطع کرده و از آماده کردن غذا یا نوشیدنی و پذیرایی از مسافران خودداری نمایید
*در صورت امکان مسافر بیمار را از دیگران جدا کنید یا مسافرهای مجاور را بدون به خطر انداختن امنیت پرواز (در خصوص هواپیما) یا در معرض قرار دادن مسافرهای دیگر جابجا کنید
*مواجهه با مسافر بیمار را تا حد امکان کوتاه کنید. یک کیسه پلاستیکی برای دفع دستمالهای مصرف شده یا سایر موارد آلوده تهیه کنید
*خطر ابتلا به عفونت به عوامل مختلفی از جمله مدت سفر، سطح تماس و میزان ایمنی شما بستگی دارد
*وسایل آلوده را به طور صحیح دور بیندازید
* محتویات یک کیت معمولاً شامل موارد زیر است: ضد عفونی کننده میکروب کش برای تمیز کردن سطوح، دستمالهای مرطوب، ماسک صورت / چشم) جداگانه یا ترکیبی (دستکش) یکبار مصرف، لباس غیرقابل نفوذ، حوله جاذب بزرگ، چنگک نگهدارنده، کیسه جمع آوری زبالههای مخاطره زای بیولوژیکی، دستورالعملهای لازم
*دستها را بعد از کمک به مسافران بیمار یا لمس مایعات بدن بیمار یا سطوح آلوده به مایعات بدن به مدت حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
*اگر صابون و آب در دسترس نیست از محلولهای ضدعفونی کننده دست (حاوی حداقل ۶۰ درصد الکل) استفاده کنید
مواردی که در پروتکل وزارت بهداشت برای مسافران دیده نشده است:
*چک کردن هر مسافر برای سوار شدن به حمل و نقلهای هایی و زمینی از نظر سالم بودن
* اهداء یک پک مخصوص (ماسک، ماده ضدعفونی کننده، دستکش و دستمال کاغذی) به هر مسافر *ضدعفونی کردن دستهها و دستگیرهها و ... برای مسافران
*رعایت فاصله میان کادر و خدمه حمل و نقلها با مسافران