رجایی در مصاحبه اختصاصی مطرح کرد
بهره برداری از ۳۰ هکتار طرح گلخانهای تا پایان سال
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان از بهره برداری از ۳۰ هکتار طرح گلخانهای تا پایان سال خبر داد.
آقای عظیم رجایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: از این میزان، یک طرح ۵ هکتاری در استان مازندران در شهرستان ساری، طرح ۵ هکتاری دیگر در شهرستان سیدان در استان فارس و ۱۵ هکتار طرح گلخانه در منطقه محروم برزویه کرمان است و ۵ هکتار گلخانه نیز در استان خراسان رضی خواهیم داشت که با تکمیل این سی هکتار، ظرفیت گلخانه قابل بهره برداری به ۵۰ هکتار گلخانه مدرن خواهد رسید.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد از محصولات گلخانهای ما به خارج از کشور صادر میشود افزود: ارز حاصل، برای تامین نهادههای مورد نیاز مصرف و علاوه بر اشتغال پایداری که در مناطق هدف، با این توسعه حاصل میشود، الگوی توسعه گلخانه و نظامهای بهره برداری گلخانه نیز در مناطق هدف، تحقق مییابد.
آقای رجائی گفت: پیش بینی میکنیم که امسال ۵ هزار تن تولید محصولات گلخانهای داشته باشیم.
وی همچنین از بهره برداری از ۸۲۰ هکتار باغات میوههای خشک تا پایان سال خبر داد و افزود: این باغات هم شامل باغات پسته در استان خراسان رضوی، قزوین و سایر استانها و یک باغ مدرن گردو با استفاده از اقلام تجاری دیربرگ و دیرگل که در استان زنجان به بهره برداری میرسد، خواهد بود.
آقای رجائی گفت: این طرح یکی از طرحهای بسیار خوب بنیاد مستضعفان در جهت توانمند سازی مناطق محروم و روستایی و ارائه یک الگوی توسعهای خوب در احداث باغات مدرن و اقتصادی است و کار مطالعاتی بسیار خوبی در سالهای قبل بر روی این موضوع شده و میتواند یکی از باغات مادری بزرگ کشور در حوزه باغات گردو باشد.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان افزود: پیش بینی میکنیم که امسال، حداقل ۸۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی و دامپروری تولید کنیم.
آقای رجائی اضافه کرد: همچنین تولید حدود ۵۷۰ هزار تن شیر خام که معادل ۱۰ درصد شیر صنعتی کشور است و ۱۰۰ درصد در داخل کشور تولید میشود نیز در دستور کار قرار دارد که در امنیت غذایی کشور نقش مهمی ایفا میکند.
وی به تولید گوشت قرمز در هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان که نیاز کشور است اشاره کرد و گفت: در حوزه کشاورزی، عمده تولیدات، تولیدات علوفه است که نیاز کشور است و نزدیک به ۲۲۰ هزار تن تولید محصولات علوفهای خواهیم داشت که هم نیاز کشور است و هم بر روی علوفه و غلات تمرکز میشود.
آقای رجائی با بیان اینکه مجموعه تولیدات و برنامههای توسعهای گروه کشاورزی و دامپروری بنیاد، در سه محور توسعه دامپروری، توسعه گلخانه و باغات میوههای خشک متمرکز است افزود: برنامه ریزی توسعهای گروه کشاورزی بنیاد مستضعفان از چند سال قبل آغاز شده است و پیش بینی میکنیم که با وجود مسائل و مشکلات اقتصادی که در همین حوزه در کشور وجود دارد، با بهره برداری از طرحهای توسعهای و سرعت دادن به توسعه و تکمیل ظرفیت ها، حداقل به رشد ۱۰ درصدی تولید به قیمت ثابت نسبت به سال گذشته برسیم.
وی گفت: برای رسیدن به این تولید، اولویت بندی انجام شد و طرحهای نیمه تمام در اولویت اجرا و تکمیل قرار گرفت و پیش بینی میکنیم که تا پایان سال، ۱۱ طرح قابل بهره برداری خواهیم داشت.
آقای رجائی با بیان اینکه این طرحها در سه حوزه دامپروری گاوداری شیری، گلخانه و باغات میوههای خشک است افزود: امسال چهار طرح گاوداری شیری بسیار خوب در چهار استان اجرا میشود که گاوداری قروه سنندج در استان کردستان با ظرفیت ۶ هزار راس دام و سه هزار راس مولد با تولید روزانه ۱۰۰ تن شیر خام تکیمل خواهد شد.
وی بهره برداری از گاوداری ماهیدشت در استان کرمانشاه با ظرفیت ۶ هزار راس گاو شیرده و سه هزار راس مولد را از دیگر طرحها بیان کرد و گفت: مرحله نخست گاو داری کوثر در استان قزوین و گاوداری خسروشهر در استان آذرباییجان شرقی تا پایان سال به بهره برداری میرسد.
مدیر عامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان از تولید سرانه ۱۲ تن شیر یک راس دام سنگین در گروه کشاورزی این بنیاد خبر داد و گفت: این میزان، چهار برابر متوسط تولید شیر دام سنگین در کشور است.
آقای رجائی افزود: اگر ما کل تولیدشیر کشور را حدود ۱۱ میلیون تا ۱۲ میلیون تن فرض کنیم، متوسط تولید کل کشور، نزدیک به سه تن به ازای یک راس دام سنگین است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر گروه کشاورزی بنیاد مستضعفان در ۲۰ استان کشور حضور فعال دارد گفت: ما علاوه بر تامین دام پرتولید مورد نیاز مناطق مورد هدف بنیاد برای محرومیت زدایی، با آموزشهایی که در مجموعه گروه برای متقاضیان ارائه میدهیم، متقاضیها را تا بهبود بهره وری تولیدشان یاری میرسانیم.
آقای رجائی افزود: یکی از هدف گذاریهای خوب کشور در موضوع افزایش بهره وری در بخش کشاورزی، میتواند توسعه صنعتی دام داری و اتکا به پتانسیلهای ژنتیکی کشور و افزایش سطح و ردیف ژنتیکی گلههای کشور باشد که این ظرفیت هم در گروه بنیاد است و هم سایر دامداریهای صنعتی کشور.
وی با بیان اینکه حضور بنیاد مستضعفان در حوزه کشاورزی و دامپروری در مناطق هدف و مناطقی که قابلیت توسعه دارند با سه محور است گفت: یکی تلاش میشود حضور گروه کشاورزی بنیاد، در چهارچوب اقتصاد مقاومتی و تمرکز بر مزیتهای رقابتی گروه بنیاد و رفع نیازهای منطقه باشد.
وی توانمند سازی مناطق هدف، هم در بحث توسعه دانش و ارتقاء فناوری تولید و فناوری محصول را از دلایل دیگر حضور گروه کشاورزی بنیاد مستضعفان ذکر کرد و افزود: در این مناطق به ارائه الگوهای توسعه کشاورزی در رشته فعالیتهای مرتبط کمک میکنیم.
آقای رجائی اضافه کرد: همچنین با ارائه فناوری محصول چه در حوزه دام و چه فناوری نهال و بذر به مناطقی که بنیاد حضور دارد، کمک میکنیم.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان تصریح کرد: اولویت حضور ما در مناطق محروم، علاوه بر محرومیت زدایی، توانمندسازی در مناطق هدف است.
وی گفت: با حضور هلدینگ کشاورزی بنیاد مستضعفان در مناطق محروم، با توجه به سطح دانش و سطح فناوری که گروه بنیاد در زمینه کشاورزی دارد علاوه بر انتقال فناوری و ورود ارقام پر محصول در حوزه کشاورزی اعم از زراعت و باغبانی و معرفی نژادهای پرتولید انواع دام، ما به افزایش سطح دانش و سطح مدیریت تولید در مناطق کمک میکنیم.