به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای بهمن عبداللهی در مراسم انعقاد تفاهمنامه وزارت راه و شهرسازی با اتاق تعاون ایران برای ساماندهی متقاضیان و ساخت مسکن در قالب طرح اقدام ملی مسکن و مشارکت بخش تعاون در احیا و بازسازی بافتهای فرسوده و همچنین نوسازی ناوگان حمل و نقل درون و برون شهری، افزود: برای ایجاد هر شغل پایدار در شرایط کنونی نیاز به یک میلیارد تومان سرمایه گذاری در کشور است درحالیکه در بخش تعاونی با این مبلغ برای ۵ نفر شغل ایجاد میشود و این امر، نشان دهده اهمیت و ظرفیتهای بخش تعاون در اقتصاد کشور و تاکید بر این است که تعاونیها میتوانند مشکل اقتصاد کشور و از جمله اشتغال را برطرف کنند.
وی اضافه کرد: بخش تعاون در ۳۱ استان کشور اتاق تعاون متشکل از تعاونیها و اتحادیههای استانی دارد، و ۵۸ اتحادیه سراسری تعاون داریم، اما مردم، بخش تعاون را فقط با تعاونیهای مسکن و مصرف میشناسند در حالیکه شرکتهای تعاونی در همه شاخههای اقتصادی و حتی صنایع دانش بنیان حضور دارند.
عبداللهی گفت: در کشور ۹۴ هزار شرکت تعاونی در گرایشهای مختلف حمل و نقل، کشاورزی، معدن، مسکن و تعاونیهای خدمات داریم که بخش عمده آنها تعاونیهای تولیدی هستند و در شرکتهای تعاونی برای یک میلیون و هشتصد هزار نفر شغل ایجاد شده است و در کل کشور، ۵۸ میلیون نفر یعنی دو سوم جمعیت متاثر و مرتبط با بخش تعاون هستند.
رئیس اتاق تعاون ایران همچنین افزود: نمایندگان اتاق تعاون در شوراهای عالی و ملی حضور دارند و اتاق تعاون طبق قانون مشاور سه قوه کشور است.
به گفته عبداللهی ۴ هزار شرکت تعاونی در بخش حمل و نقل کشور فعال هستند و ۶۰ درصد اقتصاد حمل و نقل در اختیار تعاونی هاست و همچنین ۱۸ هزار واحد مسکونی توسط ۱۲ هزار شرکت تعاونی مسکن ایجاد شده است و بخش اصلی تولید کشاورزی در شرکتهای تعاونی انجام میشود.
وی ادامه داد: تعاونیها در مناطق محروم مستقر هستند و به ایجاد شغل میپردازند و از جمله ۷ میلیون نفر عضو تعاونیهای مرزنشین در ۱۷ استان کشور هستند که به واردات کالاهای اساسی اقدام میکنند و باید از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
عبداللهی با تاکید بر اینکه ظرفیت تعاونیها میتواند به کمک صنعت ساخت و ساز کشور بیاید، گفت: در زمینه ساخت و ساز، گرچه تعاونیهای مسکن بدون اشکال نیستند، اما نواقص شرکتهای تعاونی مسکن نسبت به سایر بخشها حداقل است.
رئیس اتاق تعاون ایران همچنین به برنامه ساخت خانههای کارگری اشاره کرد و افزود: در سه شهرک صنعتی، ساخت مسکن برای کارگران آغاز شده است و همچنین شرکتهای تعاونی در بازآفرینی و نوسازی بافتهای فرسوده شهری فعال هستند. ضمن اینکه در نمایشگاه ساختمانی، بزرگترین نمایشگاه ساختمان سال گذشته با مشارکت اتاق تعاون برگزار شد و امسال هم به همت اتاق تعاون نمایشگاه ساختمان و دو نمایشگاه آسانسور و پله برقی و همچنین مبلمان برگزار میشود.
وی گفت: در بخش حمل و نقل، ۱۴۷ مرکز اسقاط خودرو به نوسازی ناوگان حمل و نقل و اسقاط خودروهای فرسوده اقدام میکنند.
در این مراسم همچنین مطیع جهانی معاون پشتیبانی و برنامه ریزی اتاق تعاون، گفت: اتاق تعاون سال گذشته ۱۱ نمایشگاه در کشورهای هند، عراق، پرتغال، عمان و قطر برگزار کرد و نمایشگاه صنعت ساختمان در محل دائمی نمایشگاهها برگزار شد.
به گفته وی نمایشگاه تخصصی حمل و نقل عمومی نیز برگزار خواهد شد و همچنین طرح شامخ (شاخص مدیران خرید) در حوزه ساختمان برای ۲۹ هزار بنگاه خصوصی در ۴۰ کشور جهان تهیه شده که این طرح از مهرماه ۹۷ با هدف اندازه گیری کسب و کارها در بخش ساختمان و مسکن در اتاق تعاون ایران تهیه شده است.
مطیع جهانی ادامه داد: از مهر سال گذشته تا بهمن، روند شاخص شامخ در بخش ساختمان مثبت بود، اما از اوایل اسفند به دلیل بروز ویروس کرونا، روند شامخ نزولی شد.
معاون پشتیبانی و برنامه ریزی اتاق تعاون گفت: در طرح شامخ میزان سفارش مشتریان، مواد اولیه، به کارگیری نیروی انسانی و میزان تقاضا مورد بررسی قرار میگیرد. در بخش ثبت سفارش مواد اولیه بی ثباتی نرخ ارز و عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران از سوی دولت مهمترین مشکل به شمار میرود.