به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، علی ربیعی در همایش روز جهانی تعاون افزود: در جلسه آینده سران قوه برای حمایت بیشتر از طبقات پایین اجتماعی تصمیم گیری میشود و رئیس جمهور هم بر بهبود شرایط اقتصادی مردم تاکید دارد و راهکارهای مختلفی مطرح کرده است.
سخنگوی دولت گفت: از ابتدای سال بیش از ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای تأمین کالاهای اساسی و حمایتهای اجتماعی اختصاص یافته است.
ربیعی درباره تعهدات برجامی هم گفت: ما تا زمانی که اروپا به برجام پایبند باشد به همان میزان پایبند خواهیم بود و همه این اقدامات برای حفظ برجام است تا زمانی که طرفهای مقابل هم به همان میزان به برجام پایبند باشند.
سخنگوی دولت در مورد ۵۵ ماه زندگی با برجام هم گفت: در این مدت با سیاست دولت مبنی بر کنترل تورم، سالانه نرخ رشد اقتصادی ۴ تا ۵ درصد تحقق پیدا کرد، اما در ۱۸ ماه حضور ترامپ، این روند کندتر شد و برای عبور از این ۱۸ ماه باید به روح اجتماعی و تعاون بپیوندیم و سعی کنیم در ۲۴ ماه آینده دولت نیز روح اجتماعی و انسجام اجتماعی بیشتر شود.
وی تاکید کرد: هدف تحریمها این بود که جامعه ایرانی از نظر فکری و ذهنی دچار فروپاشی شود و به خاطر همین ترامپ اعلام کرد همه شرطها را برای گفتگو با ایران کنار میگذاریم به شرط اینکه ایران بمب هستهای نداشته باشد.
ربیعی گفت: آنها میخواهند سوگیری تحریمها را به سمت سیستم فکری و ذهنی جامعه تغییر دهند، چون دیدند تحریمها موفق نشد و برعکس، انسجام اجتماعی مردم در مقابل تحریم نیز بیشتر شد.
به گفته سخنگوی دولت، اگر میزان غنیسازی را افزایش میدهیم، این مصلحت کشور است و ما دنبال امنیت و صلح جهانی هستیم. امیدواریم تحریمها را هم با کمک مردم و حفظ انسجام ملی، مدیریت کنیم.
وی به گام دوم ایران برای حفظ برجام اشاره و اظهار کرد: پیام ما روشن است و اقداماتی که برای افزایش غنیسازی اورانیوم انجام میدهیم، برای حفظ برجام است و هر میزان که طرف مقابل به حفظ برجام پایبند باشد، ما هم به همان میزان پایبند خواهیم بود.
سخنگوی دولت افزود: برخی بیگانگان به گونهای تحلیل میکنند که گویا ایران درصدد دستیابی به سلاح هستهای است، اما مبنا و اساس کار ایران فتوای مقام معظم رهبری است، ایشان داشتن و انبار کردن سلاح هستهای را حرام میدانند و راهبرد ایران نیست که سلاح هستهای داشته باشد.
وی تصریح کرد: نقش تعاون به قدری مهم است که میتواند ابزاری برای مقابله با تحریمها باشد. هدف تحریم، انزوای ذهنی جامعه است، اما مردم ما با روح تعاون و مشارکت از این دوره عبور خواهند کرد.
ربیعی گفت: فلسفه تعاون و همکاری بیش از هر زمان دیگری در جامعه ما مورد نیاز است همچنین جنبه دیگر این است که با تعاون میتوان مشارکت دهکهای مختلف را برای اشتغال، فقرزدایی به ویژه در جوامع پایین محلی و مشارکتهای اجتماعی و خُرد جذب کرد.
وی گفت: پول برای ایجاد اشتغال روستایی باید به جایی برود که در میان مردم روحیه همیاری و تعاون ایجاد شود و جوامع خُرد و محلی توانمند شوند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه باید به بخش تعاون برگردیم، گفت: اتاق تعاون تنها نهاد مدنی بزرگ ایران است و باید همه برای به دست آوردن سهم تعاون بجنگیم و نه تنها سهم ۲۵ درصدی از اقتصاد را، بلکه مقدار بیشتری را جذب کنیم.
ربیعی با بیان اینکه زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی برای موفقیت تعاون مهم است، گفت: وقتی زیرساختها نباشند، باید زور بزنیم تا یک درصد از اقتصاد کشور را به تعاون اختصاص دهیم و تعاون به مثابه یک بخش اقتصادی فقرزدا و برای ایجاد انسجام ملی و رشد فراگیر و درگیر کردن دهکهای پایین اجتماعی و مزیت اقتصادی است که زندگی بانشاط و همیاری اجتماعی برای مردم به همراه دارد.
وزیر اسبق تعاون با اشاره به اینکه رئیس اتاق تعاون، کارت عضویت افتخاری به عنوان تعاونگر برایم صادر کرده است، گفت: میخواهم عضو اصلی بخش تعاون باشم، چون در دور هم بودن حال آدمها بهتر میشود.
رئیس اتاق تعاون ایران
آماده خرید دو باشگاه استقلال و پرسپولیس هستیم
رئیس اتاق تعاون ایران از آمادگی برای خرید دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خبر داد و گفت:: با وجود آنکه در دنیا تعاونیهای بنگاه اقتصادی مردم محورند، در کشور ما توجه چندانی به این موضوع نشده است.
مراسم گرامیداشت روز جهانی تعاون همزمان با بیست و پنجمین سالگرد تاسیس اتاق تعاون ایران امروز با حضور مقامات دولتی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و برخی نمایندگان مجلس همچنین جمع زیادی از فعالان بخش تعاون در تالار مولانای سالن همایشهای بین المللی صداوسیما برگزار شد.
بهمن عبدالهی رئیس اتاق تعاون ایران با تبریک روز جهانی تعاون به تعاونگران و گرامیداشت بیست و پنجمین سالگرد تاسیس اتاق تعاون ایران، از رونمایی ۲ سامانه باتا و مهتا خبر داد و گفت: امروز سامانه باتا (سامانه بانک اطلاعاتی تعاونیهای ایران) و مهتا (مدیریت هوشمند توزیع اقلام اساسی) رونمایی شد که میتواند به دولت کمک کند.
عبدالهی بیان کرد: سهام شرکتهای دولتی که در بورس حضور دارد، واگذار میشود و کسی مانع خرید سهام آنها نیست، اما سهام آنها به صورت مدیریتی نیست بلکه حداکثر یک صندلی مدیریتی در هیئت مدیره این شرکتها از طریق بورس واگذار میشود یا اینکه به صورت صندوق قابل معامله بورسی موسوم به ETF واگذار میشود.
رئیس اتاق تعاون ایران ابراز داشت: شرکتهای تعاونی میخواهند ۱۰۰ درصد سهام مدیریتی شرکتهای دولتی را از طریق تعاونیهای سهامی عام و شرکتهای تعاونی فراگیر در اختیار بگیرند.
وی با بیان اینکه سیاست فروش نقدی در مورد همه شرکتهای بورسی است، گفت: هیأت واگذاری تصویب کرده است سهام دولت در این ۱۸ شرکت بزرگ واگذار شود، اما سهام دولت در این شرکتها به صورت یک بلوک مدیریتی است که شرکتهای سهامی تعاونی عام یا کنسرسیومی از شرکت تعاونی میتوانند آنها را خریداری کنند.
عبدالهی گفت: بخش تعاون میخواهد شرکتهای دولتی مانند دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را که دولت میخواهد واگذار کند، در قالب شرکتهای تعاونی سهامی عام خریداری کند و مجموع متقاضیان، هواداران و پیشکسوتان و تعاونگران در خرید این دو باشگاه ورزشی مشارکت داشته باشند.
وی همچنین در مورد قوانین بر روی زمین مانده در بخش تعاون گفت: برخی از این قوانین از سالها قبل بر روی زمین مانده و اجرا نشده است که از جمله آن میتوان به احکام اجرایی برنامه چهارم و پنجم توسعه و سیاستهای اصل ۴۴ اشاره کرد. همچنین احکام و مقررات سند توسعه بخش تعاون اجرایی نشده است.
عبدالهی گفت: همه شرکتهای بورسی در بازار سرمایه به صورت نقدی به فروش میرسد و روش واگذاری غیرنقدی معنا ندارد و این موضوع را که سهام دولت در ۱۸ شرکت به روش بورس و فرابورس واگذار شود، خود بورس و سازمان بورس تعیین میکند.
رئیس اتاق تعاون ایران همچنین در مورد احکام بر زمین مانده بخش تعاون خاطرنشان کرد: احکام سند توسعه بخش تعاون از سال ۹۴ به دستگاهها ابلاغ شده که متأسفانه قسمت اعظم آن اجرا نشده است.
وی گفت: سامانه حمایت از شرکتهای تعاونی راهاندازی شده است، اما متأسفانه دولت کاری به آنها نمیسپارد و این سامانه از ۶ ماه قبل به دولت معرفی شده و هر دو سامانه مهتا و باتا را دولت تأیید کرده و وزارت صمت هم سامانه جامع تعاونیها را تأیید کرده و به جهت فنی قابل استناد است.
عبدالهی با اشاره به اینکه وجود سامانه بانک جامع اطلاعات تعاونیها لازم بود، گفت: این سامانه امروز راهاندازی شد و اطلاعات تعاونیها بر روی آن قرار میگیرد.
رئیس اتاق تعاون ایران همچنین با اشاره به یادداشت تفاهمی که امروز با پردیس دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران امضا شد، گفت: ۵۰ درصد تعاونیهای کشور در بخش کشاورزی هستند که میخواهیم از توان این دانشگاه برای ارتقای تعاونیها استفاده کنیم.
وی همچنین با بیان اینکه بخش تعاون بزرگترین شبکه توزیع کالا در خاورمیانه را با ۵۵۰۰ فروشگاه تعاونی در اختیار دارد، گفت: برای اصلاح سامانه توزیع کالاهای اساسی و کمک به بیاثر کردن تحریمها از این شبکه استفاده میکنیم.
عبدالهی با بیان اینکه سامانه جامع توزیع کالاها در ۱۰ ماه طراحی شد و به نتیجه رسید، گفت: امروز این سامانه به نام مهتا سامانه جامع نظام توزیع تعاونیها رونمایی شد که قابلیت تأمین و توزیع کالاهای اساسی را از مرحله خرید خارجی و واردات تا توزیع برای مصرفکننده نهایی در اختیار دارد.
رئیس اتاق تعاون ایران گفت: همچنین ساماندهی حوزه کالاهای اساسی با یک مدیریت هوشمند در سامانه هوشمند که بر پایه فناوری اطلاعات بوده، راهاندازی شده است تا نظام توزیع در کشور اصلاح شود.
سخنگوی دولت
سخنگوی دولت: اگر در مجلس استیضاح شدم یک دلیل این بود که سهم تعاون از اقتصاد ایران به ۲۵ درصد نرسید
نماینده مجلس از آمادگی مجلس برای رسیدگی به قوانین روی زمین مانده بخش تعاون خبر داد.
الیاس حضرتی گفت: ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم درگیر امور معیشت هستند و به حمایت بیشتر در زمینه کالاهای اساسی نیاز دارند.
وی افزود: هر ماه ۱۰۰ هزار نفر به بیکاران کشور اضافه میشود که میتوان با ظرفیتهای بخش تعاون این موارد را ساماندهی کرد.
آغاز مراسم گرامیداشت روز جهانی تعاون
مراسم گرامیداشت روز جهانی تعاون در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما با حضور سخنگوی دولت آغاز به کار کرد.
در حاشیه این مراسم قرار است از دو سامانه جامع اطلاعات تعاونیها و سامانه "مهتا" برای توزیع کالاهای اساسی رونمایی شود.