فِرگوس درِیک (Fergus Drake)، مدیر ارشد اجرایی سازمان کِروان اِیجنتس گفت: «کِروان اِیجنتس یک شرکت غیرانتفاعی عمران و توسعهِ بین المللی است که بیش از ۱۸۷ سال تجربه همکاری با دولتها و شرکتهای چندجانبه، مانند سازمان ملل، در آن سوی دریاها (در کشورهای خارجی) دارد. ما در حال حاضر، در ۶۰ کشور مختلف در سراسر دنیا مشغول به کار هستیم و هر ساله (خدماتِ ناشی از) برنامههای ما به بیش از ۱۲۰ میلیون تن در اقصی نقاط دنیا میرسد. در رابطه با پاسخ ما به بحران بیماری کووید-۱۹، تا دیروز، ما ۳۰۹ محموله مختلف را به نقاط مختلف جهان ارسال کرده ایم. این محمولهها شامل ۶۲۵ هزار کیلوگرم (۶۲۵ تُن) تجهیزات پزشکی، تجهیزات شخصی محافظتی و داروهای مختلف به اطراف جهان بوده است.
مجری: من درک میکنم که اینها ارقامی عظیم هستند که شما به سایر کشورها ارسال کرده اید. شما میگویید این تجهیزات و داروها را به اطراف جهان فرستاده اید. آیا میتوانید توضیح دهید که دقیقاً این وسایل و تجهیزات را به چه کشورهایی ارسال کرده اید؟ تمرکز عملیات امدادرسانی شما به ویژه، بیشتر روی چه مناطقی از دنیا قرار دارد؟
دریک: «ما به معنایِ واقعی کلمه، به کشورهای مختلف جهان کمک میکنیم. برای مثال، ما با وزارت بهداشت اوکراین همکاری بسیار نزدیکی داریم. ما وزارت امور خارجه انگلیس نیز تشریک مساعی داریم تا به قلمروهای متعلق به انگلستان در نقاط مختلف دنیا، مانند منطقه جبل الطارق، قبرس و جزایر فالکند (نزدیک آرژانتین)، امدادرسانی کنیم. در عین حال، ما علاوه بر کشورهای یاد شده، تمرکزی بسیار خاص و ویژه روی قاره آفریقا داریم. از اینرو، ما به نیازهای کشورهایی مانند سودان جنوبی، زیمبابوه و سیرالئون پاسخ میدهیم. ما همچنین با بانک توسعه کارائیب برای خدمت رسانی به کشورهای مختلف در سرتاسر منطقه کارائیب، همکاری میکنیم و از اینرو، پاسخگوی نیازهای کشورهایی مانند باربودا و جامائیکا نیز هستیم.»
مجری: وقتی شما به کشورهایی مانند زیمبابوه، سیرالئون و سودان جنوبی اشاره میکنید، نشان میدهد که شما با کشورهایی همکاری میکنید که در مقایسه با کشوری مانند آمریکا که اقتصادی بسیار قوی دارد، آنها در روند مقابله با همه گیری کووید-۱۹ مشکلات فراوانی دارند. آنها در پایین نرده بانِ (ترقیِ) اقتصادی قرار دارند و شما تلاش دارید توافقی منصفانه برای آنها به دست آورید تا این تجهیزات به دست آنها نیز برسد.
دریک: «این صحیح است (حق با شماست). چالشهایی عظیم در این کشورها وجود دارد. شاید بتوانید در ذهنتان چنین تصور کنید که شرایط در این کشورها در رابطه با بازار تهیهِ تجهیزات پزشکی و محافظتی، مانند غرب وحشی (پر هرج و مرج) است. در این کشورها، هر کسی که جیب هایش عمیقتر باشد (ثروتمندتر باشد) و بتواند بزرگترین محمولهها را سفارش دهد، به طور خودکار به جلوِ صف میرود و سایرین را (که در صف دریافت این تجهیزات قرار دارند) به سادگی پشت سر میگذارد. از اینرو، شعار اصلی ما در شرکت کراون ایجنتس این است که "ما هیچ کس را عقب نمیگذاریم و هیج کس را رها نمیکنیم. " (به همه اقشار جامعه خدمت رسانی میکنیم). از اینرو، ما با شبکهای از عرضه کنندگان تجهیزات پزشکی و محافظتی در سراسر جهان همکاری میکنیم تا اطمینان یابیم که کشورهای فقیر که فقط میتوانند محمولههای کوچکتر از این تجهیزات را سفارش دهند، نیز به این تجهیزات محافظتی شخصیِ ضروری و حیاتی که قطعاً مورد نیاز آن هاست، دست پیدا کنند.»
مجری: با این حال، به نظر میرسد شما کماکان با قیمتهای گزاف و غیرمعقول برای برخی از تجهیزاتی که نیاز به دسترسی به آنها (برای کشورهای فقیر) دارید، مواجه هستید.
دریک: «بله چنین است. ما با سه عامل همزمانِ کمبود، احتکار و سطح پایین محمولههای سفارشی (که قیمتها را بالا میبرد)، مواجه هستیم. به عنوان مثال، آن ماسکی که گزینه اولِ بسیاری از کارکنان بخش درمانی در خط مقدم مقابله با کروناست، ماسک «اِن-۹۵» است. قیمت این ماسک در ماه ژانویه (اواسط دیماه ۱۳۹۸)، فقط یک پوندِ (انگلیس) بود، اما در حال حاضر، قیمت این ماسک به پنج پوند رسیده است. علاوه بر این، یک جعبه صدتایی حاوی دستکشهای محافظتی بهداشتی، در آن زمان (ژانویه)، هشت پوند بود، اما اکنون همین جعبه صدتایی به صورت خرده فروشی، ۱۴ پوند است. از اینرو، این واقعاً یک چالش بزرگ است. مشکلِ بعدی این است که به محض این که شما این تجهیزات را به رغم قیمتهای گزافشان خریداری میکنید، نیاز دارید به سرعت آنها را به سرتاسر جهان ارسال کنید. برای مثال، کرایهِ چارتر کردن یک هواپیمای باری (کرایه دربست یک هواپیما) قبلاً ۳۰۰ هزار پوند بود، اما اکنون کرایهِ همان هواپیمای چارتر، تا یک میلیون و دویست هزار پوند است!»
دریک افزود: «در ضمن، در ماههای مارس و آوریل (از اواسط اسفند ۱۳۹۸ تا اواسط فروردین ۱۳۹۹)، ما با موضوعاتی مانند ممنوعیت صادرات و همچنین مسئله احتکار (تجهیزات پزشکی و محافظتی) به دست برخی از کشورهای خاص، مواجه بوده ایم که کار ما را دشوار میکرد. ما شاکر هستیم که در ماه مه (از اواسط اردیبهشت) برخی از موانع برطرف شده اند (و ما قادریم این تجهیزات را به کشورهای نیازمند، ارسال کنیم).»
مجری: ما خوشحالیم که برخی از موانع از سر راه شما برداشته شده اند. با توجه به این موضوع، آیا شما میتوانید به ما جدول زمانی خاصی ارائه کنید که در پایانِ آن، فعالیتهای خود را در رابطه با مقابله با کرونا کمی کاهش دهید و به روند رسیدگی سایر چالشهای پزشکی در کشورهای مختلف جهان بازگردید که پیش از آغاز این بحرانِ عظیم، به آنها میپرداختید؟
دریک: «متأسفانه من هنوز نمیتوانم چنین جدول زمانی دقیقی به شما ارائه کنم. چنین احساس میشود که آفریقا در روند مقابله با شیوع کرونا، حدود سه تا شش ماه از اروپا عقب باشد. اگر این تخمینی صحیح باشد، آنگاه ما انتظار اوج (پیک) این بیماری را در سراسر آن قاره (آفریقا) طی شش الی هشت هفتهِ آتی خواهیم داشت. ما همچنین به شدت نگران افزایش شدید موارد ابتلا به این ویروس در منطقه آمریکای لاتین هستیم. علاوه بر این، ما به صورت کلی (برای همه کشورهای جهان) بسیار نگران آغاز موج دوم اوج گیری این بیماری هستیم. به همین دلیل، ما تمام عوامل تهیه کننده تجهیزات و بازرسان خود را در سراسر جهان- از اوکراین گرفته تا ژاپن، سنگاپور و استرالیا- به حالت آماده باش کامل در آورده ایم و برنامه (قصد) داریم برای دست کم، تا ۱۸ ماه آتی، در همین سطحِ (بسیار بالا) از واکنش و پاسخ گویی (به بحران کرونا) فعالیت کنیم.»