پخش زنده
امروز: -
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت : برداشت گل محمدی از سطح ۱۴۱ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول در استان آغاز شد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی ، عزیز امانی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت : ۲۷۳ هکتار از اراضی استان زیر کشت گل محمدی قرار دارد که ۱۴۱ هکتار از باغات بارور و مابقی به صورت نهال است .
عزيز اماني افزود : میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در استان بیش از ۵۰۸ تن است که در مقایسه با سالهای قبل افزایش چشمگیری داشته است.
همچنين سالانه بیش از ۸۰۰ هزار لیتر گلاب از گل محمدی در مناطق مختلف استان از جمله شهرستانهای ارومیه ، مهاباد ، خوی و پیرانشهر استحصال میشود.
وي با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اوایل خرداد ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد اضافه کرد : ارقام گل محمدی موجود استان رقمهای مخصوص گلاب به منظور گلاب کشی و رقم مربای جهت تهیه مربا و مارمالاد است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار ۳.۶۰۰ کیلو گرم است گفت : ارقام مورد استفاده برای کشت این محصول در سطح استان اغلب گل محمدی خوی بوده و از ارقام محلی کاشان نیز به صورت محدود برای کشت استفاده میشود که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستانهای خوی و ارومیه است.
وي با اشاره به مصارف گل محمدی اضافه کرد : از ۸۰ درصد محصولات برای عرقگیری و مابقی به صورت گلبرگ خشک برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک به منظور صادرات استفاده میشود .
گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار ، گیاهی با اهمیت برای کشور است که نیازمند تجاری سازی و مکانیزه نمودن عملیات خصوصا برداشت است.
لازم به ذکر است گل محمدی پس از باز شدن گل دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و میریزد. تأخیر زمان برداشت همچنين موجب افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده دارد .
برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و هوای خنک بامدادی شروع و تا قبل از گرم شدن هوا بایستی انجام و به مراکز خرید یا کارخانجات عرق گیری انتقال یابد زیرا با گرم شدن هوا گلهای چیده شده پژمرده و فعالیتهای تخمیری در گلها که اغلب روی هم انبار و فشرده میشوند افزایش مییابد.