آقای دکتر حمید عمادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: بیماری کرونا دو مرحله دارد، مرحله اول ورود ویروس به بدن و بروز علائم اولیه است اما مرحله دوم زمانی است که این ویروس توانسته سیستم ایمنی بدن بیمار را تحریک کند.
وی گفت: واکنش های شدید و ترشح مقادیر زیاد سایتوکایین ها و مواد ضد التهابی در بدن، منجر به مرگ و میر نیز می شود که در این بین انسدادهایی در عروق بدن رخ می دهد و ممکن است خون به مغز نرسد و سکته مغزی و یا قلبی رخ دهد که در این سه ماه شاهد بروز این علائم در بیماران مبتلا به کرونا بودیم.
این متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: بروز این علائم اجتناب ناپذیر است و برحسب تجربه اکنون ما به بیماران داروهای ضد انعقادی هم می دهیم تا از بروز این انسدادها در شریان های حیاتی بدن بیماران جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به این که در کشورهای مختلف نتایج گوناگونی از درصد ابتلای بیماران کرونایی به انسدادهای عروق عنوان شده است و افزود: اما آنچه به صورت مستند می توان گفت این که بین 5 تا 10 درصد بیماران کرونایی به سکته های قلبی و مغزی دچار می شوند.
آقای دکتر عمادی گفت: افرادی که زمینه اختلالات عروقی داشته اند مثل آترواسکلروز تا مشکلات قلبی داشته اند بیش از دیگران در معرض خطر سکته های ناشی از کرونا هستند.
وی گفت: سیر تغییرات علائم بیماری کرونا بسیار متفاوت بود ما نیز شناخت کافی از رفتار ویروس در روزهای نخست نداشتیم و رفتارهایی از این ویروس دیدیم که پیش از این گزارش نشده بود.
آقای دکتر عمادی با اشاره به این که اکنون از دست دادن حس بویایی و چشایی را یکی از علائم مشخص ابتلا به این ویروس می دانیم، افزود: درگیری پوست شامل اگزما و کهیر که در روزهای نخست چندان مشاهده نمی شد الان به یکی از نشانه های بارز ابتلا به ویروس کرونا گزارش می شود.
این متخصص بیماری های عفونی گفت: علائم گوارشی، اسهال و بی اشتهایی همراه تهوع نیز در خلال مراجعات بیماران مشاهده شد و یکی از علائمی که امروزه به بیماری کرونا منتسب می شود بیماری کاوازاکی است که در واقع واکنش خیلی شدید بدن به ویروس کرونا است.
وی گفت: در این روزها شاهد افزایش موارد ابتلا به کاوازاکی در کودکان هستیم و به نوعی آن را واکنش شدید سیستم ایمنی کودکان در برابر ویروس کرونا می دانیم.
آقای دکتر عمادی با اشاره به این که خانواده ها نباید در این خصوص نگران باشند افزود: اگر کودکان دچار تب بالای 39 درجه شدند که بیش از 3 تا 5 روز طول کشید باید در زمینه ارزیابی ابتلا به بیماری کاوازاکی به پزشک مراجعه کنند.