تاکید کارشناسان بر ترویج فرهنگ فرزندآوری
کارشناسان جمعیتی کشور معتقدند در صورت تغییر در ساختارهای جمعیتی و کاهش نرخ رشد، بیش از یک چهارم جمعیت کشور تا چند سال دیگر سالمند خواهند بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، به بهانه ۳۰ اردیبهشت روز "جمعیت"، چگونگی اجرای سیاستهای کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب (در سال نود و سه) در برنامه دیشب تیتر شبکه خبر مورد بررسی قرار گرفت.
کارشناس اقتصاد جمعیت گفت: بند نخست از ۱۴ بند سیاستهای ابلاغی جمعیت مقام معظم رهبری به پویندگی و بالندگی و افزایش نرخ باروری دلالت دارد که نه تنها اجرا نشده بلکه با کاهش جمعیت کشور نیز روبرو هستیم.
محمدجواد محمودی افزود: در سال ۶۷ نرخ باروری هر زن بین ۶ تا ۷ فرزند داشته است که برخلاف توصیههای مراجع تقلید نرخ جمعیت با کاهش روز افزون روبرو بوده است.
در سال ۷۲ توصیه به کاهش فرزند آوری ابلاغ میشود.
وی ادامه داد: سیاستهای تنظیم خانواده در پیش از انقلاب و مراجع راه به جایی نبرد.
آقای محمودی نرخ ۲.۱ را نرخ جانشینی (دو فرزند برای هر خانواده) اعلام کرد و افزود: یکی از دلایل کاهش جمعیت کشور دخالتهای سازمانهای بین المللی در هدف گذاری جمعیتی کشور است و این سازمانها برای ما نرخ جمعیتی را برای رساندن به صفر، اعلام کردند.
مشاور عالی وزیر بهداشت نیز به ساختارها و ۳ گروههای جمعیتی اشاره کرد و گفت: نباید ساختارهای جمعیتی پایه، مولد و سالمند تغییر کند.
محمداسماعیل اکبری افزود: جمعیت کشور رو به کاهش و به کمتر از ۱ درصد رسیده است و قادر نیستیم جمعیت کشور را حفظ کنیم.
وی با بیان اینکه پویایی کشور به دلیل حضور جوانان و قشر پایه کشور است و اگر جمعیت جوان کشور کم شود در اداره کشور مشکل خواهیم داشت ادامه داد: تک فرزندی ظلم و بلای جان فرزند است و باید شاخصهای فرزند آوری را عوض کنیم.
اکبری تلاش صدا و سیما را برای تغییر ساختار غلط فرهنگی و افزایش نرخ فرزند آوری را خواستار شد و گفت: کاهش جمعیت کشور مهمترین مسئله جمهوری اسلامی ایران است.
شهلا کاظمیپور جمعیت شناس هم گفت: سالخوردگی جمعیت کشور تا سال ۱۴۳۰ حدود یک چهارم کل جمعیت خواهد بود.
وی افزود: اگر با برنامه ریزی پیش برویم حدود ۳۰ سال برای جبران این کاهش جمعیت و افزایش سالمندی فرصت باقی است و باید سالمندان آینده را فعال کنیم تا در سالهای بعد با مشکلات کمتری مواجه شویم.
کاظمیپور با بیان اینکه در برخی سیاستهای کاهشی جمعیت باید اصلاحاتی انجام شود افزود: جمعیت اساس توسعه اقتصادی هر کشوری است که به شکوفای اقتصادی منجر خواهد شد.