پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور گفت: نماز عید فطر امسال در مساجد سراسر کشور با رعایت اصول بهداشتی برپا میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،آقای روحانی در ادامه اظهاراتش در جلسه ستاد مقابله با ویروس کرونا، افزود: قرار شد نماز عید فطر در سراسر کشور برپا شود، اما در مکانهایی که در سالهای گذشته اجتماعات بزرگ صورت میگرفت، همانند مصلی، به خاطر مراعات اصول بهداشتی، اجتماعات بزرگ انجام نشود.
رئیس جمهور تصریح کرد: هر مسجدی که میخواهد نماز عید فطر برگزار کند، مشکلی نیست و فقط باید فاصله اجتماعی را مراعات و دستور العملهای بهداشتی را رعایت کند.
وی گفت: افرادی هم که احتیاط میکنند، میتوانند نماز عید فطر را در منزل به جا بیاورند، چرا که نماز واجب نیست و مستحب است و میتوانند در خانه آن را به صورت انفرادی بخوانند.
آقای روحانی افزود: ما روز عید فطر، نماز عید فطر را در سراسر کشور در مساجد محلات، مخصوصا در فضای باز با مراعات همه اصول بهداشتی خواهیم داشت.
رئیس جمهور همچنین در خصوص بازگشایی اماکن مقدس نیز گفت: بنا شد، بعد از ماه مبارک رمضان، اماکن مذهبی، حرم امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (س)، شاهچراغ، شاه عبدالعظیم حسنی و سایر اماکن، در چارچوب دستور العملهایی که تعیین شده و به آنها ابلاغ شده، صحن آنها باز شود.
رئیس جمهور گفت: قرار شد، رواقها و حرم بسته باشد، اما صحن باز شود و بنا شد فعلا سه ساعت صبح و سه ساعت بعدازظهر، درهای صحن باز شود و مردم وارد صحن شوند و زیارت خود را بخوانند و سلام کنند و توقف زیاد نداشته باشند.
رئیس جمهور گفت: هر چه قدر جلوتر رویم، شرایط بهتر میشود و ان شاء الله شرایط برای مردم بهتر خواهد شد.
آغاز فعالیت دانشگاهها از ۱۷ خرداد
رئیس جمهور از آغاز تدریجی فعالیت مراکز دانشگاهی از ۱۷ خرداد خبر داد.
آقای روحانی در ادامه اظهاراتش در ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: فعالیتهای کارگاهی، آزمایشگاهی و اقدامات دیگری که برای برگزاری آزمونها لازم است به تدریج از آن تاریخ در دانشگاهها آغاز میشود.
رئیس جمهور گفت: البته این غیر از دانشکدههای پزشکی است که شرایط دیگری دارد و اکنون نیز تقریباً فعال است.
وی همچنین بازگشایی رستورانها بعد از ماه مبارک رمضان را از دیگر تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا دانست و تاکید کرد: البته فعالیت آنان در چارچوب دستورالعملهایی خواهد بود که به آنان ابلاغ میشود و باید مراعات کنند.
رئیس جمهور همچنین از آزاد شدن فعالیتهای ورزشی درچارچوب دستورالعملهای بهداشتی بدون حضور تماشاچی و اجتماعات مردم خبر داد.
آقای روحانی همچنین با اشاره به تصمیم گیری ستاد ملی مقابله با کرونا برای فعالیت هتلها گفت: البته رستورانهای هتلها بسته بود و خود هتلها بسته نبود و مردم میتوانستند غذا تهیه کنند و به اتاق هایشان ببرند.
رئیس جمهور افزود: پس از ماه مبارک رمضان، همان طور که رستورانها باز میشود فعالیت رستوران هتلها نیز آزاد میشود و آنان هم میتوانند به فعالیت شان ادامه دهند.
برگزاری مراسم روز قدس در ۲۱۸ شهرستان
رئیس جمهور گفت: مراسم روز قدس امسال در ۲۱۸ شهرستان که وضعیت آنها سفید اعلام شده برگزار میشود.
آقای روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: برای روز قدس امسال دو تصمیم گرفته شد تصمیم اول این بود که در شهرهایی که وضعیت آنها سفید اعلام شده و معتقدیم که ۲۱۸ شهرستان هستند و نماز جمعه نیز در آنها برگزار میشود به طور طبیعی مراسم روز قدس هم میتواند برگزار شود.
وی گفت: با مراعات دستورالعملهای بهداشتی مراسم روز قدس نه به صورت راهپیمایی بلکه به صورت اجتماع در محل نماز جمعه اجرا میشود.
رئیس جمهور افزود:، اما برای شهر تهران دستور العمل ویژهای اتخاذ کردیم و با توجه به اینکه شرایط پایتخت قرمز است و نمیتوان مراسم روز قدس را در آن برگزار کرد، به همین خاطر سپاه پاسداران مسئولیت برگزاری مراسم روز قدس در تهران را برعهده گرفت تا از یک مبداء تا مقصد خاصی با کاروان خودرویی مراسم راهپیمایی روز قدس برگزار شود.
وی اضافه کرد: مسیر این کاروان خودرویی به گونهای طراحی میشود که اجتماع مردمی صورت نگیرد تا مشکلی برای مردم به وجود نیاید.سپاه متولی این مراسم است که از یک مبداء آغاز میشود و تا یک مکان مشخص ادامه خواهد یافت.
اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند، ممکن است ماهها طول بکشد
رئیس جمهور گفت: در شرایط فعلی رعایت نکات بهداشتی و کارهای فردی ضروری است و ممکن است طرح فاصله گذاری هوشمند ماهها به طول بیانجامد.
آقای حسن روحانی در ادامه اظهاراتش در ستاد ملی مقابله با کرونا که صبح امروز برگزار شد، افزود: از روز اول مواجه با ویروس کرونا، متوجه یک خطر جدی شدم و آن این است که رسانههای بیگانه میخواستند به بهانه بیماری کشور را به تعطیلی بکشانند.
وی افزود: همان طور که سلامت مردم ضروری است، آب، برق، گاز و سایر خدمات نیز ضروری است و برخی کالاها نیز باید به مردم ارایه شود.
آقای روحانی ادامه داد: از همان ابتدا روی این موضوع متمرکز شدیم، تا کالا و خدمات ضروری بدون وقفه به مردم ارایه شود و در ارائه کالا و خدمات مشکلی ایجاد نشود و به یاری دست اندرکاران مشکلی چندانی نیز در این مورد به وجود نیامد.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله بعدی قسمتهای کم ریسک بازگشایی شدند و جاهایی که مردم مراعات کردند، کارها خوب پیش رفته، البته در زمینه آموزش نیاز به کار بیشتر است و باید در دبستان، دبیرستان و دانشگاه عقب ماندگیهای درسی جبران شود.
آقای روحانی گفت: بهداشت فردی برای ما اصل است و رعایت نکات بهداشتی باید بدون کاستی از سوی مردم رعایت شود و برای مدتی عادات گذشته مانند دید و بازدیدها، رفت و آمدها، دست دادن و روبوسی را کنار بگذاریم.
رئیس جمهور تاکید کرد: در کنار رعایت نکات بهداشت فردی، اجرای فاصله گذاری هوشمند نیز فعلا باید در دستور کار باشد و ممکن است این موضوع تا ماهها ادامه یابد.
وی با اشاره به اینکه فرد مبتلا به ویروس کرونا، فوری باید از جامعه جدا شود و این مصوبه شورای مقابله با کرونا است، اظهار داشت: این مصوبه تاکنون چندان جدی گرفته نشده و اجرایی نشده است.
آقای روحانی افزود: من در چند مورد به صورت اتفاقی این موضوع را پیگیری و مشاهده کردم که این مصوبه اجرای نشده است، در حالی که هرکسی که مبتلا است باید بلافاصله به خود او ابلاغ شود و خانواده و محل کارش نیز در جریان قرار گیرند.
از شرایط اوج اصلی کرونا عبور کردیم
رئیس جمهور گفت: به اعتقاد من ما از شرایط اوج (پیک) اصلی کرونا در کشور عبور کردیم و اگر پیک دیگری هم داشته باشیم دراین مدت بدن مردم ما مقاومتر و شرایط ما با روزهای اول بسیار متفاوت شده است.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: امروز کادر درمان ما قویتر از گذشته عمل میکند آنها با علائم بیماری کرونا به خوبی آشنا هستند این در حالیست که آنها در روزهای اول نمیدانستند وقتی مردم به آنها مراجعه میکنند و سردرد مداوم دارند علت آن چیست یا اینکه با درد عضلات و استخوان درد مواجه هستند چه دلیلی دارد.
وی گفت: پیش از این به علامتهای سرفه، تب و تنگی نفس اکتفا میشد و این سه اصل آثار کرونا قلمداد میشد، اما بعدها معلوم شد که در شرایط مختلف این بیماری به شکلهای متفاوتی بروز و ظهور پیدا میکند و آثار آن بر روی افراد متنوع است.
آقای روحانی ادامه داد: مهارت کادر درمان و پزشکی ما روز به روز بیشتر شده ضمن اینکه تجهیزات ما نیز به موازات مهارت کادر درمان افزایش یافته است به طوری که اگر ما روز اول درباره ماسک صحبت میکردیم نمیدانستیم چقدر ماسک در کشور داریم.
رئیس جمهور اضافه کرد: مردم عزیز ما باید بدانند شرایط ما در زمینه مقابله با این ویروس بدتر از دیروز نیست مگر اینکه این ویروس بعدها جهش یابد که آن دیگر بحث متفاوتی است، اما در شرایط عادی وضعیت ما بهتر شده و مردم ضمن احتیاط باید به آینده خود به طور کامل اطمینان داشته باشند.
وی تصریح کرد: به اعتقاد من ما از شرایط پیک اصلی کرونا در کشور عبور کردیم و اگر پیک دیگری هم داشته باشیم دراین مدت بدن مردم ما مقاومتر و شرایط ما با روزهای اول بسیار متفاوت شده است، اما درعین حال باید حواسمان را جمع کنیم و احتیاط را سرلوحه خود قرار دهیم.
رئیس جمهور گفت: هرگز نباید فکر کنیم که کرونا به پایان رسیده است و دستورالعملها راکنار بگذاریم، زیرا باید توجه ویژهای به نیروی انسانی و کادر پزشکی داشته باشیم و بسیار مهم است که چطور از این مرحله عبور کنیم.
آقای روحانی یادآور شد: ما باید شرایط حدوسطی برای مردم تعیین کنیم و به هیچ وجه برای هموطنان اضطراب و بی تفاوتی ایجاد نکنیم.
وی افزود: خدا را شکر ما در کشور نه دعوای جان و دین داریم و نه دعوای نان و جان؛ زیرا دین ما، جان ما و نان ما همه درکنار هم قرار دارند.
رئیس جمهور گفت: همان طور که مشاهده کردید این روزها هم مراسم احیا بر پا و هم در مناطق سفید نماز جمعه برگزار شد و ان شاءالله پس از ماه مبارک رمضان نیز فعالیتهای اقتصادی به طور کامل از سر گرفته میشود.
قدردانی از پایبندی مردم به اصول بهداشتی در شبهای قدر
رئیس جمهور از پایبندی کامل مردم به دستورالعملهای بهداشتی در شبهای قدر تشکر کرد.
آقای روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با ادای احترام به ساحت مقدس حضرت علی (ع)، گفت: از مردم عزیز و بزرگوار که در شبهای نوزدهم و بیست و یکم ماه مبارک رمضان و شبهای قدر دستورالعملهای بهداشتی را کاملا مراعات کردند و مراسم احیا بسیار منظم، حساب شده و طبق اصول برگزار شد، قدرشناسی میکنم.
رئیس جمهور تاکید کرد: به طور جدی از همه برگزار کنندگان این مراسم اعم از وعاظ، مدحان اهل بیت عصمت علیهم السلام، مسئولان مساجد و حسینیهها و بسیج کمال تشکر و امتنان دارم.
آقای روحانی گفت: ما در شرایطی هستیم که نباید بگذاریم، ناامیدی، تردید و اضطراب در جامعه ایجاد شود و نباید اجازه دهیم، شرایطی پیش بیاید که مردم احساس کنند که از شرایط خطرناک این ویروس به طور کامل عبور کرده ایم.
رئیس جمهور افزود: عدهای هستند که یاس، اضطراب و دلهره در جامعه میدمند، به نحوی که مردم احساس میکنند گرفتار شرایط بسیار سخت در زندگی شدند و به این زودیها برایشان نجاتی نیست که این آثار روانی دارد و آثار تصمیم گیری اقتصادی برای آینده ایجاد میکند وقتی نمیدانند که آینده چه میشود؟
آقای روحانی تاکید کرد: مسئولان کشور اعم از مسئولان پزشکی، اقتصادی و دیگر حوزهها برای مردم بسیار واضح توضیح دهند که دوران سختی نگذشته، دوره ویروس تمام نشده است و همچنان با این ویروس خطرناک مواجه ایم.
رئیس جمهور افزود: در عین حال باید به مردم گفت که شرایط ما از دیروز بهتر شده است، من تاکید میکنم که شرایط کشور از گذشته بسیار بهتر است، به نحوی که اگر به روزهای نخست همه گیری این بیماری در اوایل اسفند گذشته توجه کنیم، اضطراب، دلهره، مشکلات و به هم ریختگی حاکم بود و هیچ کس نمیدانست چه باید کند.
آقای روحانی اضافه کرد: در آن مقطع افراد نمیدانستند چگونه باید عمل کنند، راه حل چیست، مدت پنهان ماندن ویروس چقدر است، چه آثاری دارد و علائمش چیست؟ و هر کس چیزی میگفت.
رئیس جمهور ادامه داد: این در حالی است که در این مدت مهارت مردم و جامعه درمانی ما به مراتب بالاتر رفته است.