پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور از تست آنتی بادی به عنوان روش جدید برای شناسایی بیماران مبتلا به کرونا در کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛آقای روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: غیر از تستهایی که اکنون انجام میشود همزمان و به تدریج از تست آنتی بادی نیز استفاده میشود.
رئیس جمهور افزود: بنا بر اعلام آقای دکتر ملک زاده در تست آنتی بادی، کسانی که مثبت هستند قابل اعتماد است به این معنا که قبلاً مبتلا به کرونا بودند و آن را گذرانده اند و کسانی که منفی هستند محل بحث است که آیا به بیماری مبتلا شده اند یا نشده اند.
آقای روحانی گفت: این موضوع هم بحث میشود که این شیوه هم به کمک شیوههای قبلی میآید و بناست که از این روش در برخی کارگاهها و شهرها استفاده شود و وزارت بهداشت نتایج آن را اعلام کند که امیدواریم این شیوه به شناسایی افراد مبتلا کمک کند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهاراتش افزود: شرایط این روزها برای همه مردم در سراسر دنیا سخت است و کشوری نداریم که با این ویروس درگیر نباشد و مشکل نداشته باشد.
آقای روحانی گفت: این ویروس در زندگی سیاسی - اجتماعی و نیز در سیاستهای جهانی و اقتصاد بین الملل مؤثر بوده، اما برای ما سختتر بوده و هست.
رئیس جمهور افزود: یکی از علل سختتر بودن شرایط برای ما تحریم هاست، زیرا بسیاری کشورها با تحریم مواجه نبودند، ولی ما از دو سال پیش با شرایط تحریم بسیار سخت مواجهیم.
کاهش بیماران به معنای پایان کرونا نیست
رئیس جمهور با بیان اینکه کاهش بیماران به معنای پایان کرونا نیست از مردم برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی قدردانی کرد.
آقای روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: از ۲۳ فروردین کسب و کارهای کم ریسک در استانهای مختلف شروع به فعالیت کرد که البته در تهران از دیروز این فعالیت شروع شد.
رئیس جمهور افزود: برای ما خیلی مهم بود که آیا مردم عزیز همکاریشان کامل خواهد بود.
آقای روحانی گفت: در مجموع هم در گزارشی که دیروز داشتیم و هم امروز مطرح شد مردم بسیار کمک و همکاری کردند و توجه زیادی به دستورالعملها داشتند.
رئیس جمهور افزود: کسبه دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کردند دلیلش این است که ما هیچ هجومی در مسئله مبتلا شدن یا بیمارستان نداشتیم البته این معنایش این نیست که موضوع کرونا تمام شده است یا باید مراعات نکنیم.
این موفقیت ما هم به خاطر مراعات مردم و کسبه محترم است.
وی اضافه کرد: از طرف دیگر باید از کادر درمانی بسیار تشکر کنیم که شبانه روز تلاش میکنند و در بیمارستانهای مختلف، در غربالگری و در برنامهها حضوری فعال دارند.
آقای روحانی گفت: خوشبختانه آمار در این روزهای اخیر هر روز خوشحال کنندهتر بوده است هم بستریها کمتر شدند، هم بستریهایی که حالشان خطرناک است نسبت به قبل یک مقداری کمتر شده اند و هم آنهایی که جزو فوتیها بودند در این روزها کاهش پیدا کردند.
رئیس جمهور افزود: از یک طرف مردم ما مراعات و کادر درمانی با تمام توانشان تلاش کردند.
شیوه جدید برای مقابله با کرونا ادامه پیدا میکند
رئیس جمهور گفت: در شیوه جدید برای مقابله با کرونا، غربالگری، شناسایی و درمان افرادی که مبتلا به ویروس هستند و دارای شرایط وضعیت قرمز میباشند، ادامه پیدا میکند.
آقای حسن روحانی رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا به گزارش امروز وزارت بهداشت در خصوص غربالگری در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: امیدواریم که در هفتههای آینده بتوانیم به یک چارچوبی برسیم که این دوره بیماری را کوتاه کند.
وی گفت: گزارشاتی که در این جلسه داده شد بر این مبنا بود که غربالگری جدید شروع شده و در استانها غربالگری بر این مبناست که همه آن افرادی که در تست مثبت میشوند، افرادی که با آنها در تماس بوده اند از آنها باز تست گرفته میشود.
رئیس جمهور با اشاره به ارائه گزارش ستاد در خصوص آمار و ارقام مربوط به کرونا در استانهای مختلف کشور هم گفت: این قدم بسیار مهمی است که ما را نزدیک میکند به شرایطی که شرایط مهار بیماری باشد و برای ما خیلی اهمیت دارد.
آقای روحانی همچنین با اشاره به آماده کردن اپلیکیشن همکاری دانشگاه شریف در زمینه ویروس کرونا، گفت: طبق این اپلیکیشن با دادههایی که وزارت بهداشت در اختیار آنها قرار میدهد، مطلع میشویم که چه شخصی دارای شرایط قرمز کرونایی است و چه افرادی دارای شرایط زرد هستند و باید مراقبت شوند و چه افرادی هستند که دارای وضعیت درمان شده و دارای پادتن هستند.
رئیس جمهور افزود: این تقسیم بندی که انجام شده دنبال خواهد شد و این اپلیکیشن و اطلاعاتی که بدست میآید در مراکز مختلف اداری - تولیدی میتواند بسیار مفید باشد.
مردم تا نیمه اردیبهشت شرایط قبلی را ادامه دهند
رئیس جمهور با اشاره به اینکه لازم است مردم تا نیمه اردیبهشت شرایط قبلی را ادامه دهند گفت: نیمه اردیبهشت ماه با بررسی شرایط جدید تصمیمات جدید هم اتخاذ خواهد شد.
آقای روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به سنت ایرانیان در ایام نوروز اظهار داشت: سبک زندگی ما به گونهای است که شرایط کرونا برای ما نسبت به سایر کشورها سختتر است؛ ما در عزا و شادی رفت و آمدهای زیادی داریم و صله رحم در ایران با غرب خیلی متفاوت است، اما همه اینها در این ایام دچار مشکل شدند و از طریق تلفن و پیام و فضای مجازی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: یکی از تفاوتهایی که برای ما و سایر مسلمانان شرایط کرونا را دشوارتر میکند ماه مبارک رمضان است. ما در این روزها فکر کردیم برای ماه مبارک رمضان چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم؛ چون در این ماه معمولا تجمعات شکل میگرفت؛ مثلا مساجد و اماکن مقدس همیشه برای ما جاذبه بسیار زیادی داشته است، اما در ماه رمضان بیشتر میشود و این برای مردم سخت است که ناچاریم به آنها بگوییم که شرایط قبلی را تا نیمه اردیبهشت ادامه بدهید.
رئیس جمهور با بیان اینکه در نیمه اردیبهشت باز جلساتی را برگزار خواهیم کرد گفت: شرایط کشور را در نظر خواهیم گرفت و اگر توانستیم تصمیم جدیدی در آن مقطع اتخاذ میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه حتما راز و نیاز مردم در ایام ماه مبارک رمضان و شرایط کرونا خیلی عمیقتر و بیشتر انجام خواهد شد افزود: در این ماه مراسم جمعی نداریم، اما حتما دلها شکستهتر است و ان شاءالله خداوند دعای مردم را مستجاب میکند.
آقای روحانی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت:، چون ما در این ماه تجمع و مراسم افطاری را مثل سابق نداریم، همه مردم به یاری نیازمندان بشتابند؛ چه از طریق مالی و چه از طریق کالاهایی که به آنها هدیه داده میشود تا مقداری از مشکلات اقشاری که آسیب پذیر هستند در ماه مبارک رمضان کمتر شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه هم دولت و هم نهادهای غیردولتی و بخش خصوصی و هم مردم خیر بار سنگینی بر دوش دارند ادامه داد: من از همه دستگاههایی که در ماههای اسفند و فروردین سخت کوشانه به کار خود ادامه دادند و البته پروتکلهای بهداشتی را رعایت کردند تشکر میکنم.
وی با اشاره به افتتاحهایی که در روزهای اخیر صورت گرفته است گفت: در هفتهای که گذشت ما ۴ افتتاح بزرگ داشتیم و این افتتاحها در هفتههای آینده نیز ادامه خواهد داشت؛ این به این معناست که نگذارند اشتغال با مشکل مواجه شود؛ طرحها فعال باشد و مردم، کارگران، مهندسان و مدیران مشغول کار باشند.
آقای روحانی همچنین تصریح کرد: ما باید کاری کنیم که طرحهای جدیدی را آغاز کنیم؛ من به بخش اقتصادی گفته ام در این زمینه فکر کنند که چه تسهیلاتی بگذاریم که سرمایه گذار و کارآفرین در این شرایط کار را شروع کنند برای آنکه شغل ایجاد شود؛ خیلی از مردم در این شرایط بیکار شده و تحت فشار قرار گرفته اند.
ادامه شرایط قبلی برای اماکن مقدس و مساجد تا نیمه اردیبهشت
رئیس جمهور گفت: شرایط قبلی برای اماکن مقدس و مساجد تا نیمه اردیبهشت ادامه پیدا میکند.
آقای حسن روحانی در ادامه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با قدردانی از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای واگذاری سهام شستا به بازار بورس، افزود: این کار بسیار مهمی بود و یک نشاطی را در این مقطع بوجود آورد و من از همه دستگاههای دولتی، دستگاه عمومی غیر دولتی، نیروهای مسلح، همه آنهایی که میتوانند شرکتها و سهامشان را بیاورند و در بورس عرضه و مردم را شریک کنند.
رئیس جمهور گفت: اینکه سهام شستا عرضه شد و ۲ میلیون نفر سهام خریدند، یعنی ۲ میلیون نفر را ما در زندگی خوشحال کردیم و در زندگی شان یک تحول مختصری ایجاد شده و این خیلی مهم است که ما این را بتوانیم ادامه دهیم.
آقای روحانی افزود: مواردی هم ما امروز در جلسه مورد تصویب قرار دادیم که یک مورد آن مسئله اماکن مقدس و مساجد بود که فعلاً تا نیمه اردیبهشت شرایط قبلی ادامه پیدا میکند تا ما باز هم جلساتی را بگذاریم.
رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد: راهی ایجاد شود تا نیمه اردیبهشت بتوانیم کاری کنیم که مردم از این اماکن متبرکه بتوانند استفاده و بهره برداری کنند.
فعالیت پاساژها و مغازههای بازار از اول اردیبهشت
رئیس جمهور گفت: پاساژها و مغازههای بازار از فردا اول اردیبهشت با رعایت پروتکلهای وزارت بهداشت فعالیت خود را از سر میگیرند.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به شرایط جدید برای فعالیت واحدهای تولیدی در کشور افزود: تعدادی از مشاغل که به عنوان مشاغل کم ریسک شناخته شده است از هفته قبل در استانها آغاز به کار کردند و از این هفته هم در تهران شروع شد و یکسری مشاغل هم که دارای ریسک متوسط هستند همانند مغازههایی که در جای مسقف به نام بازار هستند یا در پاساژها در کنار هم قرار دارند و ما ریسک آنها را از اول متوسط در نظر گرفتیم قرار شد اینها هم فعالیت خود را با رعایت پروتکلهای وزارت بهداشت از اول اردیبهشت آغاز کنند.
وی گفت:، اما اگر در بازار یا پاساژ شغل پرریسکی وجود دارد همانند رستوران، قهوه خانه و جاهایی که مردم اجتماع میکنند آنها که پرریسک هستند همچنان تعطیل خواهند بود.
آقای روحانی افزود: رستورانهایی که غذای آماده درست میکنند مشکلی از نظر خدمات رسانی به مردم ندارند، اما این که مردم در رستورانها در کنار هم بنشینند و غذا صرف کنند جزو موارد پرریسک و ممنوع است.
رئیس جمهور همچنین گفت: ورزشگاهها و همه جاهایی که محل اجتماع است، سمینارها، کنفرانس ها، مجالس شادی، عزا، مجالس عبادی و مشاغلی که در آنها اجتماع وجود دارد و پرریسک است همچنان تا اطلاع ثانوی بسته میماند تا بدانیم در مراحل بعد به کجا میرسیم.
آقای روحانی ادامه داد: مردم عزیز ما بدانند این حالت پلکانی است هر قدمی که برمی داریم وزارت بهداشت و درمان و وزارت کشور و استانداریها آنها را مداوم بررسی میکنند و اگر ببینیم جایی مشکلی ایجاد میکند حتماً ناچاریم قدم را پس بگذاریم.
رئیس جمهور همچنین با تقدیر و تشکر از تمام مردم و کسبهای که پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند گفت: به خاطر این که هنگام غروب اجتماعات زیاد نباشد تصمیم گرفتیم ۶ بعدازظهر کسب و کار در بازار و پاساژها تعطیل شود.
آقای روحانی افزود: در این جلسه همچنین در مورد تصمیمات اقتصادی که درباره وام یک میلیون تومانی و تسهیلات قرض الحسنه گرفته و اعلام کرده بودیم صحبت شد.
رئیس جمهور با اشاره به رفع مشکل ارائه تسهیلات به برخی مشاغل در این جلسه گفت: افرادی که وام میگیرند این وام از سوی بانک به آنها پرداخت میشود و هر بانکی مقرراتی دارد و هر کسی که میخواهد وام بگیرد باید چک برگشتی و معوقات نداشته باشد ما در این جلسه تصمیم گرفتیم که این شرایط در وامهایی که برای این افراد در نظر گرفته شده، نباید مدنظر قرار گیرد.
آقای روحانی افزود: یعنی همه افراد یارانه بگیری که مایل هستند، از این وام یک میلیونی استفاده خواهند کرد و همه آن کسب و کارهایی که به آنها اعلام میشود و وام دریافت میکنند به خاطر این که در این شرایط دچار مشکل شده اند، به شرط اینکه کارگری را اخراج نکرده باشند و به شرط اینکه وام دریافتی را شفاف اعلام کنند شامل حال مقررات خاص بانکی همانند چک برگشتی نخواهند شد.
تاکید بر اعمال قرنطینه ایرانیان بازگشته از خارج
رئیس جمهور بر اجرای پروتکل اعلام شده وزارت بهداشت برای ایرانیان بازگشته از خارج به وطن به ویژه قرنطینه و گرفتن تست از آنان تاکید کرد.
آقای حسن روحانی در ادامه اظهاراتش در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، افزود: ایرانیان عزیزی که در خارج از کشور هستند و میخواهند به ایران بازگردند، اعم از دانشجو و غیر دانشجو، باید پروتکل اعلام شده وزارت بهداشت را رعایت کنند.
رئیس جمهور تاکید کرد: حتما این افراد قرنطینه خواهند شد و در آن جا از آنان تست گرفته میشود که اگر تستشان منفی باشد به فعالیت هایشان ادامه میدهند، اما اگر تعدادی از آنان مثبت باشد، باید به مقررات وزارت بهداشت عمل کنند و مدتی در قرنطینه بمانند.
آقای روحانی همچنین گفت: سه وزارتخانه بهداشت و درمان، کشور و راه و شهرسازی، این مقررات را با مشارکت یکدیگر انجام میدهند، چنانکه به مردم و خطوط هواپیمایی اعلام کردند و باید طبق آن مقررات اقدام شود تا مشکلی نداشته باشیم.
رئیس جمهور در ادامه از تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا برای تمدید مرخصی زندانیان بی خطر تا پایان اردیبهشت خبر داد.
آقای روحانی افزود: البته خود قوه قضائیه تصمیمات بسیار خوبی در این باره گرفته است و به آن عمل میکند و برخی از تصمیماتش هم فوق تصمیماتی است که این جا اتخاذ میکنیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: قبلا هم شرط کرده بودیم که فقط زندانیانی که آزادی شان خطری ایجاد نکند از این مرخصی بهره مند میشوند و اکنون نیز با همان شرط، مرخصی آنان تا پایان اردیبهشت ادامه مییابد.
آقای روحانی همچنین گفت: درباره آموزش و پرورش و دانشگاهها تصمیم جدیدی نگرفتیم، جز اینکه دانشگاهها در زمینه تحصیلات دکتری میتوانند به شکل حضوری فعالیت آموزشی داشته باشند.
رئیس جمهور افزود: در باقی موارد، فعلا به شکل کلاسهای مجازی باقی میماند تا ببینیم شرایط در آینده چه خواهد شد.