دکتر سید عباس متولیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری یکدیگر مطالعه ای پژوهشی در کشور در تمام استان ها داشته اند که میزان درک خطر و آگاهی جامعه را در برابر این بیماری رصد کرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما تحلیل جداگانه ای برای هر استان نداریم اما با توجه به مطالعات صورت گرفته مشخص شده است که آگاهی مردم نسبت به بیماری کرونا، علائم و راه های پیشگیری از آن بسیار خوب است ، مردم اقدامات پیشگیرانه را به خوبی می شناسند و آن را انجام می دهند.
متولیان گفت: اما خطر درک شده مردم نسبت به آنچه در مورد این بیماری واقعیت دارد پایین است و این نگرانی وجود دارد که اگر محدودیت های اجتماعی به سرعت و یکباره برداشته شود مردم به درستی احساس خطر نمی کنند و رفتارهای پیشگیرانه را ادامه نخواهند داد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: یعنی بین برداشتن محدودیت های اجتماعی و کاهش اقدامات پیشگیرانه مردم رابطه مستقیم وجود دارد و فاصله گذاری فردی و اجتماعی، استفاده از ماسک و دستکش و شستشوهای مکرر به مرور کم می شود و خطر موج های بعدی این بیماری را شدت می بخشد.
وی افزود: در نتایج تحقیقات ما این موضوع مشاهده شده است که مردم خطر ابتلا را جدی نگرفته اند و باید بدانند مرگ و میر این بیماری از آنفلوآنزا 10 برابر بیشتر است و تا ماه ها و هفته های بعد ادامه دارد و نباید نسبت به آن بی توجه باشیم .