رئیس سابق فدراسیون تنیس در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره انتخاب سرپرست در فدراسیونهای ورزشی گفت: وزارت ورزش با انتخاب سرپرست برای فدراسیونها خلاف اساسنامه عمل میکند.
مجید شایسته افزود: این کار نادرست و غیرقانونی است، چون در هیچ جای دنیا پس از پایان ریاست مدیری در فدراسیون ها، سرپرست گذاشته نمیشود تا انتخابات هم با سرپرستی برگزار شود، صرفا با این جمله معروف که "می خواهیم عدالت را در برگزاری انتخابات رعایت کنیم".
*اجازه نادرست به سرپرستان وی افزود: اگر منظور برقراری عدالت باشد در اینجا صحیح نیست، چون روش برگزاری و چگونگی انتخابات درست نیست. در این دوره از انتخابات فدراسیونهای ورزشی، شاهد اتفاقهای جدیدی هم بودیم، به طوریکه حتی به سرپرستان اجازه داده شد در صورت تمایل برای حضور در انتخابات، قبل از نام نویسی از سرپرستی استعفا کنند.
شایسته ادامه داد: این چه عدالتی است که اجازه دادیم فردی بعد از چند ماه سرپرستی که گاهی مدت آن به یک سال هم رسیده است، نامزد حضور در انتخابات شود و متاسفانه این موضوع در چند فدراسیون اتفاق افتاد.
رییس سابق فدراسیون تنیس به فعالیت چهار ساله روسای فدراسیونها اشاره کرد و گفت: با انتخاب سرپرست، مدیر فدراسیونی را که حداقل چهار سال کار کرده است، به راحتی کنار میگذاریم و به سرپرست اجازه میدهیم در انتخابات فدراسیون نام نویسی کند که کاملا با آن عدالتی که میگویند، متناقض است.
وی افزود: اگر سرپرست برای اجرای عدالت انتخاب میشود پس نباید اجازه دهیم که با استعفا کردن از سمتش در انتخابات داوطلب شود.
*نبود سرپرست در فدراسیونهای بین المللی شایسته به انتخابات فدراسیونهای آسیایی و جهانی اشاره کرد و گفت: در هیچ یک از فدراسیونهای آسیایی و جهانی قبل از انتخابات سرپرست انتخاب نمیشود که بعد هم آن سرپرست خود را نامزد انتخابات کند تا عدالت برقرار شود. این مورد در هیچ جای دنیا اجرا نمیشود و در جایی از اساسنامه هم نوشته نشده است.
وی افزود: چرا خلاف اساسنامه عمل میکنیم و با توافقات درونی اتفاقاتی را رقم میزنیم که صدمات زیادی به ورزش میزند. سرپرست در این مدت، چون کوتاه مدت و گذرا به این مسئولیت نگاه میکند، به طور حتم کار جدی فدراسیون را پیگیری نخواهد کرد.
این مدیر ورزشی معتقد است: تعیین تکلیف هیئتهای استانی براساس نظر سرپرست انجام میشود، اما سرپرست در دوران حضورش در یک فدراسیون برای جذب حامی مالی تلاش نمیکند.
*تلاش یک سرپرست برای کرسی آسیایی وی به برخی اتفاقهای ویژه در فدراسیونهایی که با سرپرست اداره میشوند، اشاره کرد و گفت: مثلا در یک فدراسیونی شاهد بودیم که سرپرست در انتخابات فدراسیون آسیایی نامزد شد و حتی رایزنیها هم صورت گرفت تا او به عنوان یکی از اعضای هیئت رییسه آسیایی انتخاب شود.
رییس سابق فدراسیون تنیس افزود: وقتی حرف میزنیم، میگویند، چون از ورزش خارج شده اید با حب و بغض نظر میدهید، اما این موارد باید واقعا کارشناسی شود. انتخاب سرپرست برای یک فدراسیون صدمات بیشتری نسبت به حضور رییس فدراسیون، برای انتخابات میزند.
وی ادامه داد: در زمان سرپرستی موضوعهایی اتفاق میافتد و مباحث مالی در حوزههای مختلف ایجاد میشود که مشکلاتی را برای رییس آینده فدراسیون ایجاد میکند.
رییس سابق فدراسیون تنیس گفت: هر انتقادی میکنیم، میگویند شرایط ایران با دیگر کشورها متفاوت است و باید کارهای بومی انجام شود. چرا باید مواردی را که قبلا در دیگر کشورها تجربه شده است، تکرار کنیم آن هم بدون آنکه موفقیتی ببینیم.
*وزیر ورزش قبلا مخالف بودوی افزود: در زمان محمود گودرزی وزیر وقت ورزش، این اتفاقات رخ داد و از سرپرست استفاده شد و نتایج آن را هم دیدیم، اما در آن جلسهای که مسعود سلطانی فر به عنوان وزیر ورزش جدید انتخاب شد، وی انتقاد جدی به انتخاب سرپرستان در فدراسیونهای ورزشی داشت.
*برخی سرپرستان را رئیس معرفی کردندشایسته با بیان اینکه با انتخاب سرپرست، فدراسیونها بلاتکلیف میشوند، گفت: چند ماه تعهدات مختلفی اتفاق میافتد، که این تعهدات برای رییس آینده مشکلات جدی ایجاد میکند. حتی فدراسیونهای جهانی و آسیایی را هم در برقراری ارتباط دچار مشکل خواهد کرد. ضمن آنکه در برخی مواقع سرپرستان به عنوان رییس به فدراسیونهای بین المللی معرفی شده اند که تخلف بزرگ است و باید مقابل این اتفاقات را گرفت.
وی ادامه داد: در دوره قبلی کمیته ملی المپیک تصمیم گرفت تا نمایندهای در مجامع انتخاباتی فدراسیونهای با سرپرست نداشته باشد، در حالی که اگر نماینده این کمیته در انتخابات فدراسیونهای المپیکی نباشد، IOC (کمیته بین المللی المپیک) و فدراسیونهای جهانی آن انتخابات را به رسمیت نمیشناشند. این هم موضوعی است که باید به آن توجه شود.
*انتخاب سرپرست خلاف اساسنامهاین مدیر ورزشی گفت: در هیچ اساسنامهای (جدید یا قدیم) این اتفاق رخ نداده است که در دوره پایانی یک رییس برای فدراسیون سرپرست انتخاب شود. انتخاب سرپرست هیچ گونه مزیتی برای فدراسیون ایجاد نمیکند و متاسفانه این اتفاق ضرر زیادی به ورزش میزند.
شايسته ادامه داد: از مسئولان ورزش خواهش میکنم این موضوع را به طور جدی پیگیری کنند، چون در آینده IOC و فدراسیونهای جهانی برای ما مشکلاتی ایجاد میکنند.
وی با بیان اینکه انتخاب سرپرست برای فدراسیونها در هیچ جای دنیا تعریف نشده است، افزود: در فدراسیونهای جهانی و آسیایی هم چنین موردی دیده نمیشود، این مورد، تخلفی صریح است که باید هر چه سریعتر جلوی آن گرفته شود تا به روند قانونی و صحیح انتخابات فدراسیونها بازگردیم.
شایسته گفت: در واقع انتخاب سرپرست ظلم مضاعفی به روسای فدراسیونهایی است که زحمات چند ساله در فدراسیونها کشیده اند و به آنها اجازه ادامه فعالیت نمیدهند و در آن چند ماه سرپرستی فعالیتهای قبلی آنها متزلزل میشود.
وی به ایراد اداره دولتی ورزش در کشور اشاره کرد و افزود: باید به این موضوع توجه کنیم، چون حسابهای مالی فدراسیونها و نظارت بر آنها کاملا دولتی است، این اتفاق خوبی نیست و باید این موارد را رعایت کنیم، چون در آینده ورزش کشور صدمه میبیند.
*فدراسیون ورزشی نداریماین مدیر ورزشی انتخاب نام فدراسیون را با شرایط موجود برای رشتههای ورزشی نادرست عنوان کرد و گفت: ادارات کل ورزش تنیس، دوومیدانی، تیراندازی و سایر رشتهها را داریم، چون مقررات فدراسیونهای ورزشی را با زیربار رفتن برخی قوانین از بین برده ایم و این خطری است که در آینده ورزش ایران را تهدید میکند.
*حمایت از داوطلب خاصوی با بیان اینکه گاهی در انتخابات فدراسیونها سفارش به انتخاب فرد خاصی برای ریاست میشود، افزود: اگر به این موضوع اعتراض کنیم، میگویند، چون بودجه فدراسیونها را وزارت ورزش تامین میکند، پس باید این امکان را داشته باشد تا از فرد خاصی حمایت کند. این موضوع عدالت نیست و با شعار انتخاب سرپرست در فدراسیونها برای اجرای عدالت در انتخابات منافات دارد.