پخش زنده
امروز: -
مشاوره و توصیه های تخصصی تغذیه ای برای بیماران بهبود یافته کرونایی ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشورگفت: بیماران بهبود یافته و در حین ترخیص کرونا باید به مدت شش ماه تا یکسال زیر نظر و پیگیری باشند.
دکتر جلال الدین میرزای رزاز نحوه ارائه برنامه غذایی مناسب به بیماران، جمع آوری و ارزیابی وضع جسمی و تغذیه ای بیماری بر اساس اطلاعات فردی بیمار شامل سن، جنس، شغل، تأهل ، معیشت و دسترسی به مواد غذایی را ضروری دانست و گفت: باید به این داده ها اطلاعاتی چون سوابق پزشکی، ارزیابی وضع تغذیه بیمار بهبود یافته، ارزیابی تن سنجی، ارزیابی بالینی و بررسی داروهای مصرفی برای جلوگیری از اثر تداخل غذا و دارو را هم افزود.
وی تاکید کرد: سوء تغذیه پس از درمان، به دلیل عدم آگاهی مراقبین بیمار در منزل می تواند موجب تضعیف مجدد سیستم ایمنی بیمار شود.
دکتر میرزای رزاز ادامه داد:به علت نوظهور بودن بیماری کرونا، با استناد به مطالعات انجام شده در سایر بیماری های مشابه مانند سارس و مرس، دیده شده که ظرفیت سیستم تنفسی و ایمنی افراد ،حتی پس از گذشت یکسال، به حالت عادی بر نمی گردد.
رئیس انجمن تغذیه ایران تصریح کرد: همچنین نقص در عملکرد کبد ممکن است مدت ها به طول انجامد و مشکلات عصبی،روانی ناشی از ابتلا به بیماری تاهفته ها پس از بهبود دیده شده که بر کیفیت زندگی افراد تأثیرگذار است.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: سالها است که اهمیت و نقش تغذیه در افزایش و توانایی عملکرد سیستم ایمنی در برابر آلودگی ها و عفونت هایی که سلامت انسان را تهدید می کنند، اثبات شده است.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور خاطرنشان کرد: با برخورداری از الگوی غذایی سالم، علاوه بر پیشگیری و بهبود روند درمان، می توان در دوران باز توانی، به تسریع فرایند بهبود، ترمیم سیستم ایمنی و بافت های آسیب دیده با بازگشت به فیزیولوژی نرمال بدن و جلوگیری از ابتلاء دوباره کمک شایانی کرد.