به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، شیوع ویروس کرونا همراه با نشانههایی همچون سرماخوردگی، تب، سرفه، تنگی نفس و سایر مشکلات تنفسی، در حدود هفت ماه گذشته گروههای سنی مختلفی را تحت تاثیر قرار داده است که در میان آنها سالمندان، مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی، پُرفشاری خون، دیابت، آسم و افراد دارای نقص در سیستم ایمنی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس قرار داشتند؛ بنابراین مراقبتهای تغذیهای برای کاهش احتمال ابتلا به ویروس کرونا یا کاهش عوارض ناشی از آن، در جریان ابتلا به این ویروس و دوران نقاهت ضروری است.
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان میگوید: مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و مصرف انواع مختلف مواد غذایی شامل نان و غلات، گوشت، شیر و فرآوردههای آن، سبزیها، میوهها، تخم مرغ، حبوبات و مغز آنها در این دوران اهمیت ویژهای دارد.
آرزو کاوهای افزود:
مهمترین و کلیدیترین توصیه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری افزایش سطح ایمنی بدن است بنابراین باید از منابع غذایی ویتامین "سی" استفاده کرد. وی اضافه کرد: این منابع غذایی شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گُل کلم، گوجه فرنگی، جوانههای گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات، کیوی و دیگر میوهها و سبزیها میشود.رییس گروه بهبود جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، شهروندان را به پرهیز از خوردن غذاهای چرب و شور، انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و سوسیس و کالباسها دعوت میکند و میگوید: میتوان در طول روز با استفاده از منابع غذایی دارای ویتامین "دی" نسبت به تقویت سیستم ایمنی اقدام کرد.
کاوه ای گنجاندن منابع غذایی حاوی آهن و روی از جمله گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخممرغ و انواع سبزی ها، حبوبات و میوههای تازه و خشک شده و غلات در برنامه غذایی روزانه را در افزایش ایمنی بدن موثر دانست.
نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک میکند بنابراین نوشیدن ۶ تا هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات به صورت روزانه نیز توصیه میشود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک میکند بنابراین نوشیدن ۶ تا هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات به صورت روزانه توصیه میشود.رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: افراد دارای بیماریهای تنفسی مصرف روزانه کربوهیدراتها شامل برنج، انواع نان سبوس دار، ماکارونی، سبزی و میوهها را به منظور تامین انرژی و برخی از مواد مغذی مورد توجه قرار دهند.
کاوهای افزود: مصرف روزانه سویا، پنبه دانه، زیتون، روغن گردو، کنجد و کلزا برای تامین برخی از اسیدهای چرب و ویتامینهای محلول در چربی ضروری است، اما خوردن غذاهایی پرچرب و شور موجب تحریک سیستم ایمنی بدن، تورم و التهاب در قسمتهای مختلف بدن از جمله مجرای تنفسی میشود.
وی اظهار داشت: میزان نیاز فرد بیمار به پروتئین بیشتر است بنابراین تامین پروتئین روزانه با مصرف گوشت قرمز، مرغ، ماهی، در عین حال مصرف انواع لبنیات پاستوریزه پنیر، شیر، ماست، کشک، دوغ و تخم مرغ توصیه میشود.
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی همدان گفت: شیر و دوغ از بهترین نوشیدنیها هستند و نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان کمک به دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن میکند.
همچنین ویتامین
A به جذب حذف و ذخیره آهن در بدن کمک میکند و کمبود آن منجر به تضعیف سیستم ایمنی و کم خونی میشود. منابع غذای این ویتامین به دو شکل منابع غذایی حیوانی در جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات پُرچرب و کره و منابع غذایی گیاهی شامل میوههای رنگی، اسفناج، کاهو، هویج، زردآلود، طالبی، موز، انگور و مرکبات وجود دارد.
ویتامین
E علاوه بر داشتن فعالیت آنتی اکسیدانی به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن نیز کمک میکند و در روغن برخی از گیاهان یافت میشود. روغنهای مایع مانند کانولا، گلرنگ، آفتابگردان و ذرت از منابع این ویتامین به شمار میآیند. انواع آجیل شامل فندق، بادام و گردو نیز به همراه اسفناج، کلمپیچ، سویا و سیب زمینی دارای مقادیری از این ویتامین هستند.
دریافت مناسب از منابع غذایی ویتامین
D با مصرف روزانه ماهیهای چرب، لبنیات و زرده تخم به افزایش سطح ایمنی بدن کمک میکند.
مصرف ویتامین
C باعث جذب بهتر آهن در بدن میشود. منابع این ویتامین در گیاهان و میوههایی همچون انواع فلفل، سبزیهای برگ سبز مانند اسفناج و سبزیخوردن، توت فرنگی، گریپ فروت، گوجهفرنگی، انبه، لیمو، انواع کلم بروکلی، کلم، سیب زمینی، مرکبات و کیوی یافت میشود.
گروه
B برای متابولیسم، سوخت ساز و هنگام تب نیاز بدن به ویتامینهای گروه B افزایش مییابد که باید از منابع غذایی از جمله مصرف کافی سبزها به ویژه برگسبز، میوهها، شیر و لبنیات، گوشت، دل و جگر، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات و مغزها این نیاز را تامین کرد.
B ۱۲ کمبود این ویتامین باعث پیشرفت سریع عفونتهای ویروسی میشود. تامین این ویتامین از طریق منابع غذایی آن مانند پروتئینهای حیوانی از جمله گوشت قرمز ماهی و ماکیان تخم مرغ و لبنیات امکان پذیر است.
از نشانههای کمبود روی
ZN اختلالات ایمنی است و غذاهای غنی از روی شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ است.