فراهانی مطرح کرد
اجرای سیاستهای تشویقی برای احیای بافت فرسوده
عضو شورای شهر تهران: با سیاستهای موجود مردم رغبتی به ساخت و ساز و احیای بافت فرسوده ندارند.
مجید فراهانی در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ افزود: سولههای مدیریت بحران در محلات و مناطق با هدف کمک رسانی به مردم در بحرانها و حوادثی مثل زلزله و سیل ساخته شده است و در حال حاضر حدود ۱۱۰ سوله بحران در شهر تهران داریم که بسیار کم است و باید این تعداد به تعداد محلات شهر یعنی ۳۵۴ محله برسد تا در هر محله یک سوله بحران داشته باشیم.
وی گفت: متاسفانه در طول سالهای گذشته این سولههای مدیریت بحران با هدف درآمدزایی به برخی کارهای دیگر مثل فعالیتهای ورزشی، تفریحی و بعضی از برنامههای تلویزیونی اختصاص پیدا کرد و از هدف اصلی دور مانده است.
عضو شورای شهر افزود: از ابتدای شورای پنجم این موضوع را پیگیری کردیم و فهميدیم کمتر از ۲۰ سوله بحران در اختیار سازمان مدیریت بحران باقی مانده و مابقی (حدود ۹۰ سوله) در اختیار جاهای دیگر است که این موضوع پیگیری شد.
فراهانی ادامه داد: آخرین آمار نشان میدهد که همچنان ۵۶ سوله بحران برای انجام فعالیتهای ورزشی در اختیار سازمان ورزش شهرداری است. یعنی همچنان نیمی از سولههای ساخته شده به مقاصدی غیر از مدیریت بحران اختصاص دارد.
وی گفت: زلزله زمان نمیشناسد بنابراین باید آماده باشیم. یکی از جاهایی که باید آمادگی داشته باشد، مدیریت بحران است. در این خصوص برای چندمین بار در صحن شورا به شهردار تهران تذکر دادم که هر چه سریعتر اقدامات لازم جهت بازپس گیری این سولهها به سازمان مدیریت بحران شهر تهران را انجام دهد.
فراهانی درباره ناکارآمدی سیاستهای تشویقی برای احیای بافت فرسوده، افزود: قطعا با سیاستهای موجود تشویق چندانی برای سازندگان بافت فرسوده وجود ندارد و ما همچنان در گسلهای شهر تهران مثل گسل ری و گسل مشا بخصوص در مناطق جنوب شهر بافت فرسوده داریم.
عضو شورا ادامه داد: در این بافت بیش از ۴ میلیون نفر زندگی میکنند. باید اقدامات تشویقی را به شدت افزایش دهیم. در این خصوص هم شهرداری تهران و هم دولت باید از طریق اختصاص وام و رایگان کردن بعضی از اقدامات مثل امتیازات و انشعابات و سایر مشوقها کاری کنند تا مردم و سازندگان تشویق به ساخت و بازسازی واحدهای فرسوده در این مناطق شوند.