علی اعطا در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ گفت: همیشه برخوردمان با زلزله به این صورت است که هر زمان اتفاقی افتاده تا چند ماه از طریق طرح و لایحه و برنامه پیگیری کرده ایم، اما در ادامه زلزله فراموش شده و اولویتهای دیگری در دستور قرار گرفته است تا دفعه آینده که دوباره زلزله رخ دهد.
وی گفت: مواجهه با پدیده زلزله به عنوان یک پدیده طبیعی نیاز به یک میثاق ملی دارد. به لحاظ شرایط طبیعی پایتخت در منطقهای زلزله خیز قرار دارد.
اعطا افزود: با در نظر گرفتن همه مخاطرات باید برنامهای تدوین و در مراجع ذی صلاح تصویب کرد تا با تغییر دولتها، مدیریت شهری و مجلس شورای اسلامی، مغفول نماند و در بازههای کوتاه مدت میان مدت و بلند مدت دنبال شود.
عضو شورا درباره ناکارآمدی سیاستهای تشویقی برای احیای بافت فرسوده افزود: اگر این سیاستها کارآمد بودند نوسازی بافت فرسوده سرعت میگرفت در صورتیکه اینطور نیست.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۵ درصد از سطح شهر تهران را بافت فرسوده تشکیل میدهد که به لحاظ انسانی بسیار متراکم است و ۱۵ درصد جمعیت تهران در این ۵ درصد سطح زندگی میکنند.
عضو شورا گفت: ما نتوانسته ایم از طریق سیاست هایمان احیای بافت فرسوده را سرعت ببخشیم. هرچند که ملاحظات اجتماعی هم در این خصوص دخیل بوده اند. در مجموع سیاستها و همه آنچه که تا به حال درباره بافت فرسوده عمل شده مطلوب نبوده و سرعت کافی به نوسازی نبخشیده است.
وی افزود: بخشی از این ناکارآمدی مربوط به طرحهای مصوب در توسعه شهری میشود و این موضوع هم به نظام مالی ما در ساخت و ساز بر میگردد. بخشی دیگر هم به آن دلیل است که در سطح محلات و مناطق نیاز به فعالیتهای اجتماعی جدی تری بوده است تا کارهایی از قبیل تخریب تجمیع و نوسازی با سرعتهای بیشتری از طریق دفاتر تسهیل گری دنبال شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران درباره حفاظت از میراث معاصر شهر تهران افزود: موضوعی که در سالهای اخیر و نیمه دوم سال ۹۸ بحث و بررسیهای بسیار زیادی شده این است که تعدادی از بناهای ارزشمند تهران که در فهرست میراث فرهنگی ثبت نشده است.
وی گفت: تردیدی نیست که این بناها واجد ارزش هستند، اما تخریب شده و پروانه نوسازی گرفته اند. ما به دنبال راهکاری در شورا بودیم که بتوانیم با حفظ همه موازین قانونی و حقوق مالکانه و رعایت تفکیک مسئولیتها بین شهرداری میراث فرهنگی و سایر دستگاهها طرحی پیشنهاد دهیم که بتواند تا حدودی تضمین کننده حفاظت از بخش مهمی از میراث معماری معاصر ایران باشد.
اعطا افزود: میراث معاصر همان ابنیه ارزشمند ۱۰۰ ساله را در بر میگیرد. در حال حاضر در طرح جامع از عدد ۲۳۰۰ بنا نام برده شده است. شاید ۳۰۰ تا ۴۰۰ بنا از این تعداد در فهرست میراث فرهنگی ثبت هستند و بقیه هنوز به ثبت نرسیده است.
عضو شورا درباره مصوبه طرح الزام شهرداری به ارائه لایحه برای حفاظت از میراث معاصر شهر تهران گفت: پیش بینی کردیم از طریق برخی اقدامات تشویقی چه مالی و کالبدی و چه در حوزه بهره برداری وهمچنین برخی از قوانین و مقررات بازدارنده یا الزام آور شرایطی را ایجاد کنیم که این ابنیه محافظت شوند.