پخش زنده
امروز: -
قارچ های خوراکی ارزش غذایی خوبی دارند و به همین دلیل میتوانند در کنار سبزیجات پرخاصیت میهمان همیشگی سبد غذایی خانواده ها شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکزمهاباد؛ کارشناس مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان مهاباد گفت: همه قارچ ها خوراکی نیستند و شناسایی قارچ های سمی از خوراکی براساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان امکان پذیر است.
پارسا افزود: مردم برای حفظ سلامت خود تنها باید از قارچ هایی که توسط مراکز مجاز و در بسته بندیهای دارای مجوز هستند، خریداری و مصرف کنند.
وی گفت: درصورت عدم شناخت کافی قارچ می تواند خطرناک بوده و موجب مسمومیت شود.
قارچ های خودرو ظاهری گول زننده دارند و اغلب سمی و غیرقابل مصرف هستند.
دکتر صبوری، پزشک عمومی می گوید: عوارض ناشی از مسمومیت مصرف قارچ های سمی بسیار خطرناک است.
وی افزود: تهوع، استفراغ، سرگیجه، دل درد، کاهش هوشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی از علایم مسمومیت ناشی از مصرف قارچ های سمی است و خوردن آنها میتواند کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و موجب مرگ شود.
صبوری اضافه کرد: سموم این قارچ ها بر اثر حرارت مانندپختن، کباب کردن و یا آب پز کردن از بین نمی رود و در صورت مشاهده علایم گوارشی پس از مصرف قارچ های خودرو باید بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کرد.