افزایش شمار مبتلایان به کرونا در تونس به ۱۰۰۹ نفر
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: وزارت بهداشت تونس از ثبت ۱۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۱۰۰۹ نفر خبر داد.
رفع محدویتهای صادارات اقلام پزشکی و بهداشتی در ترکیه
به گزارش خبرگزاری فرانسه از استانبول، ترکیه روز شنبه به محدویتهای صادرات اقلام پزشکی و بهداشتی پایان داد. این اقدام باعث تسهیل فروش تجهیزات به کشورهای غربی که با کمبود این تجهیزات روبرو هستند خواهد شد.
وزارت تجارت ترکیه بر اساس دستوری که در روزنامه رسمی این کشور منتشر شده اقدام به رفع محدودیتهای وضع شده برای فروش دستگاه تنفس مصنوعی، لولههای تنفسی و مواد ضد عفونی کننده مانند اتانول به خارج کرده است. تا پیش از این، فروش این قبیل تجهیزات به خارج یا ممنوع بود یا منوط به دریافت مجوز دولت ترکیه پس از انجام تشریفات اداری دشوار بود.
یک مسئول در وزارت بهداشت ترکیه به رسانهها گفت: «این محدودیتها موقت بودند و به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ وضع شده بودند. تصمیم به صادرات این اقلام نشان از ظرفیت بالای ترکیه برای مقابله با کرونا دارد».
رفع این محدویتها فرصتی در اختیار شرکتهای ترکیهای میگذارد. این شرکتها از ابتدای شیوع ویروس کرونا ظرفیت تولید خود را به شکل قابل توجهی افزایش داده اند و این در حالیست که کشورهای زیادی هنوز با کمبود اقلام پزشکی روبرو هستند.
ثبت ۴۹۷۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در برزیل
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت برزیل اعلام کرد، در ۲۴ ساعت گذشته ۴۹۷۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و ۴۲۱ مورد مرگ و میر دیگر به آمار این کشور اضافه شده است.
عربستان شهر دمام، دومین شهر صنعتی این کشور را قرنطینه کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز، عربستان، شهر دمام، دومین شهر صنعتی خود را قرنطینه کرد. بر این اساس از روز یکشنبه تا اطلاع ثانوی از ورود و خروج جلوگیری میشود.
در همین حال، وزیر اقتصاد عربستان اعلام کرد، پس از بحران بی سابقه کنونی (ویروس کرونا)، دنیا دیگر شبیه قبل نخواهد بود و چالشهای اقتصادی بزرگی ایجاد میشود.
شناسایی سه مورد جدید ویروس کرونا در یمن
به گزارش خبرگزاری رویترز، یمن از شناسایی سه مورد جدید ویروس کرونا در شهرهای عدن و تعز خبر داد.
گوترش: فقدان رهبری در جهان باعث گسترش کرونا شد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی بی اس ان،دبیر کل سازمان ملل متحد درباره شمار تلفات و ضربات اقتصادی به خاطر ویروس کرونا گفت: من شوکه شدم. این فاجعه بار است که میبینیم افراد زیادی در حال از دست دادن جان خود هستند. تاثیر ویرانگر آن بر اقتصاد و جوامع به خصوص بر افراد بسیار آسیب پذیر فاجعه بار است، اما تعجب برانگیز نیست، زیرا متاسفانه واقعیت این است که جهان نتوانست کنار هم گرد آید و به شیوه هماهنگ و یکصدا با آن روبرو شود. هر کشوری سراغ سیاست خود رفت و کشورهای مختلف دیدگاهها و راهبردهای مختلفی را در پیش گرفتند و این به ویروس اجازه داد تا گسترش یابد.
مجری پرسید شما چه کسی را مقصر میدانید. آیا شما دارید از رقابت قدرتهای بزرگ بین آمریکا و چین و این جنگ تبلیغاتی بعد از همه گیری کووید ۱۹ حرف میزنید؟
دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: من فکر میکنم روشن است که ما با فقدان رهبری روبرو بودیم. این رهبری فقط زمانی ممکن است که کشورهای مهم در جهان، قدرتهای اصلی در جهان بتوانند کنار هم گرد آیند.
مجری پرسید: منظور شما از فقدان رهبری در جهان چیست؟ آیا شما از واشنگتن، رئیس جمهور ترامپ یا پکن حرف میزنید؟
گوترش گفت: من فکر میکنم یک ناکارامدی در جهان امروز وجود دارد. رهبری و قدرت با یکدیگر مرتبط نیستند. نمونههایی از رهبری و قدرت وجود دارد، اما آنچه که ما نتوانستیم به آن برسیم، ترکیب رهبری و قدرت به شیوهای است که میتواند تمام جامعه جهانی را برای حل مشکلات جدی حرکت دهد و این کار را به صورت موثر انجام دهد.
مجری پرسید انتقاداتی از سازمان جهانی بهداشت وجود دارد مبنی بر این که نتوانسته است هشدار را به موقع صادر کند. آیا شما از عملکرد سازمان جهانی بهداشت راضی هستید؟
دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: این سازمان خوبی است و این سازمان در حال حاضر بسیار حیاتی است و نیاز به حمایت دارد. همچنین به نظرم، وقتی که همه این ماجرای همه گیری به پایان رسد، ما باید به عنوان جامعه بین المللی به همه چیز اعم از بروز این همه گیری و نحوه گسترش سریع آن و عوامل مختلف دخیل در آن نگاهی داشته باشیم تا بتوانیم درس بگیریم و بتوانیم در آینده همین اشتباهات مشابه را تکرار نکنیم.
مجری پرسید آیا شما فکر میکنید کار دولت ترامپ در توقف کمکها به سازمان جهانی بهداشت اشتباه بود؟
گوترش گفت: من معتقدم ضروری است حداکثر منابع لازم را در سازمان جهانی بهداشت داشته باشیم، زیرا در شرایط فعلی، هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد. این سازمان به خصوص از کشورهای در حال توسعه حمایت میکند و امروز نگرانی اصلی من جهان در حال توسعه است.
مجری پرسید شما میگویید که جهان باید این را به عنوان زنگ هشداری برای وضعیت اضطراری دیگر در جهان یعنی تغییر شرایط آب و هوایی بداند.
گوترش گفت: مسلما همینطور است و من فکر میکنم ما این فرصت را داریم تا کاری متفاوت انجام دهیم. من فکر میکنم ما وظیفه داریم بهبود از این وضع را به صورتی انجام دهیم که به نفع اقتصاد و جامعه سبز باشد. پول خود را برای سوخت فسیلی یا صنایع با آلایندگی بسیار هزینه نکنیم و همه تلاش خود را برای ایجاد مشاغل سبز به کار بندیم.
مجری پرسید: اگر ما بخواهیم یک درس از این بحران بگیریم، آن درس چیست؟
دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: شکنندگی جهان امروز است. ما بسیار شکننده هستیم و ما باید با همکاری با یکدیگر بر آن غلبه کنیم.
استفاده از ماسک در سامانه حمل و نقل عمومی اسپانیا اجباری شد
پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا روز شنبه اعلام کرد استفاده از ماسک در حمل و نقل عمومی در این کشور از روز دوشنبه اجباری خواهد بود تا از تشدید مجدد همه گیری ویروس کرونا در اسپانیا جلوگیری کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید، سانچز در سخنرانی تلویزیونی با بیان اینکه این نتیجه "فعالیت اقتصادی بیشتر و نیاز به حرکت است" گفت: «از دوشنبه، هر کسی که از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکند، باید ماسک استفاده کند.»
دولت تاکنون فقط استفاده از ماسک را هنگام استفاده از حمل و نقل عمومی "اکیداً" توصیه کرده بود.
سانچز تصریح کرد برای اینکه اسپانیاییها بتوانند قبل از مسافرت با مترو، اتوبوس یا قطار، ماسک بزنند، شش میلیون ماسک در روز دوشنبه در سراسر کشور در مقابل ایستگاههای اصلی مترو و قطار توزیع میشود.
وی افزود: هفت میلیون ماسک نیز به شهرداریها و استانها و نیز یک و میلیون ماسک نیز به سازمانهای اجتماعی مانند صلیب سرخ داده میشود تا از طرف آنها توزیع شود.
اسپانیا، یکی از کشورهایی که با بیش از ۲۵۰۰۰ کشته بر اثر کرونا تلفات زیادی برای این بیماری داده است، از پایان هفته لغو تدریجی قوانین قرنطینه را که از ۱۴ مارس اتخاذ شده بود آغاز کرد. مقرارت قرنطینه در اسپانیای یکی از سختگیرانهترین انواع قرنطینه در جهان بود. افراد زیر ۱۴ سال حق دارند از روز یکشنبه گذشته با یک بزرگسال پیاده روی کنند در حالی که سایر اسپانیاییهای دیگر از روز شنبه میتوانند برای هواخوری یا ورزش در شرایط کاملاً تحت نظارت از منزل خارج شوند.
پیش از این، اسپانیاییها فقط برای رفتن به محل کار - اگر کار از راه دور امکان پذیر نبود - خرید مواد غذایی، رفتن به داروخانه، رفتن نزد پزشک یا به گردش بردن سگ، مجاز به ترک خانههای خود بودند.
مغازهها - به استثنای مراکز خرید - سپس میتوانند مانند تراس رستورانها و کافهها در شرایط بسیار خاص باز شوند. این لغو قرنطینه قرار است تا پایان ماه ژوئن ادامه داشته باشد و این موضوع به تحولات مربوط به همه گیری بیماری بستگی دارد.
سانچز در پاسخ به سؤال خبرگزاری فرانسه گفت: «بسیار مهم است که آگاه باشیم که احتمال از سرگیری مجدد بیماری همه گیر در ماههای آینده وجود خواهد داشت. آنچه ما نیاز داریم این است که این ازسرگیریها تاحد ممکن کم باشد تا سیستم سلامتی ما، متخصصان بهداشت ما را تحت فشار قرار ندهد.»
ثبت ۱۶۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در مغرب
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری اعلام کرد، وزارت بهداشت مغرب از ثبت ۱۶۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و ثبت دو مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به این بیماری در این کشور خبر داد.
مجموع آمار مبتلایان به ویروس کرونا در کانادا به ۵۵۵۷۲ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، طبق اعلام آژانس بهداشت عمومی کانادا، مجموع آمار مبتلایان به ویروس کرونا در کانادا به ۵۵۵۷۲ نفر رسید و از این میزان ۳۴۴۶ نفر جان باخته اند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در عراق به ۲۲۱۹ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری فوری گزارش داد، وزارت بهداشت عراق از ثبت ۶۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به این بیماری به ۲۲۱۹ نفر خبر داد.
ثبت ۲۹۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در مصر
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری گزارش داد، وزارت بهداشت مصر از ثبت ۲۹۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و ثبت ۹ مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به این بیماری خبر داد.
شمار مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا در ترکیه به ۳۳۳۶ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت ترکیه اعلام کرد، شمار مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا در ترکیه با افزایش ۷۸ موردی به ۳۳۳۶ نفر رسید.