به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما , در میان مهمترین اخبار شیوع کرونا در جهان می توان به بحران شیوع کرونا در برزیل , ترکیه در مقام نخست مبتلایان به کرونا در آسیا و عربستان در صدر آمار کشورهای عربی اشاره کرد .
هشدار فائو در مورد افزایش گرسنگی و فقر به علت همه گیری کووید-۱۹
سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد «فائو» در گزارشی که روز سه شنبه منتشر شد، هشدار داد همه گیری ویروس کرونا به افزایش گرسنگی و فقر در کشورهای آمریکای لاتین منجر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مکزیکوسیتی، فائو در سندی که به سفارش مکزیک تهیه شده است که ریاست دورهای جامعه کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کاراییب را برعهده دارد، اعلام میکند: «این منطقه شاهد وخیم شدن امنیت غذایی خود در سالهای اخیر بوده است و این بحران جدید ممکن است تأثیر به ویژه سنگینی بر برخی کشورها و سرزمینهای آن بگذارد.»
فائو در گزارش خود خاطر نشان میکند ناامنی غذایی حاد ناشی از عوامل اقتصادی و آب و هوایی در کشورهای ونزوئلا، السالوادور، گواتمالا، هندوراس، نیکاراگوئه و هائیتی وجود دارد.
بنا به گزارش این نهاد وابسته به سازمان ملل، بزرگترین خطر در کوتاه مدت کمبودهای غذایی برای مردمی است که تدابیر امنیت بهداشتی را برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا رعایت میکنند و در بسیاری از موارد منبع اصلی درآمد خود را از دست داده اند.
به همین دلیل، این نهاد سازمان ملل از دولتها میخواهد خواروبار و کشاورزی را به عنوان فعالیتهای راهبردی منفعت عمومی ملی اعلام کنند.
بیانیه دولت مکزیک به نقل از خولیو بردگو Julio Berdegue، نماینده منطقهای فائو، اعلام کرد: «ضروری است که نظام غذایی به شکلی پایدار حفظ شود تا این بحران سلامتی به بحران غذایی تبدیل نشود.»
فائو تقویت برنامههای حمایت تغذیهای از مادران در سن باروری و کودکان زیر پنج سال همچنین تضمین تغذیه دانش آموزان در مدارس و گسترش برنامههای حمایت اجتماعی را توصیه میکند.
این سند میافزاید: برای تضمین تأمین مواد غذایی، فائو تسهیل حمل و نقل و دسترسی اقتصادی به عوامل تولیدی (دانه ها، غلات، مواد غذایی برای حیوانات و غیره) همچنین ماشین آلات و زیر ساختها را توصیه میکند.
موارد ابتلا به کووید-۱۹ در آمریکای لاتین از مرز ۱۷۵ هزار نفر گذشته که تاکنون مرگ بیش از هشت هزار و هفتصد نفر را به دنبال داشته است.
نیوزیلند
شبکه اسکای نیوز از ازدحام جمعیت نیوزیلند در برابر در مراکز خرید این کشور بعد از کاهش مقررات قرنطینه خبر داد.
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز در گزارشی با پخش تصاویری از منطقه کریس چرچ نیوزیلند اعلام کرد در پی آن که دولت این کشور مقررات قرنطینه را کاهش داد مراکز خرید این کشور از جمله مراکز فروش فست فودها شاهد ازدحام جمعیت بود.
در تصاویر شبکه اسکای نیوز از منطقه کریس چرچ نیوزیلند صف های طولانی از خودروهای شهروندان در برابر مراکز مختلف خرید مشاهده می شود.
ثبت ۱۱۰ بیمار جدید کووید نوزده در افغانستان
وزارت بهداشت و درمان افغانستان ۱۱۰ بیمار جدید کووید نوزده را در شبانه روز گذشته ثبت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کابل، وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد: با ثبت ۱۱۰ فرد آلوده به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته در ۱۰ استان افغانستان از جمله ۵۸ نفر در کابل و ۱۵ نفر در قندهار تعداد بیماران کووید نوزده در این کشور به ۱۹۳۹ نفر افزایش یافت.
شمار افراد بهبود یافته ۲۲۸ نفر و تعداد جان باختگان ۵۸ نفر اعلام شده اند.
درخواست کمک شرکت هواپیمایی آستریا ایرلاینز از آژانس تامین مالی کرونا در اتریش
بزرگترین شرکت هواپیمایی اتریش بنام آستریا ایرلاینز، از آژانس تامین مالی کرونا در این کشور ۷۶۷ میلیون یورو کمک مالی درخواست کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین، پتر تیر سخنگوی این شرکت هواپیمایی با اعلام این خبر گفت: این درخواست رسمی شب گذشته به آژانس تامین مالی کرونا ارایه شد.
لازم به ذکر است که آژانس تامین مالی کرونا که از سوی دولت تاسیس شده است با در اختیار داشتن ۱۵ میلیارد یورو به آسیب دیدگان همه گیری کرونا کمک مالی میکند.
هنوز مشخص نیست که چه مقدار از این درخواست ۷۶۷ میلیون یورویی بعنوان وام و چه مقدار بعنوان کمک هزینهی بلاعوض خواهد بود، قرار است جزییات آن در گفتگوهایی که امروز در وین انجام میگیرد مشخص شود.
روزنامههای اتریش نوشتند که کارستن اشپور رییس شرکت هواپیمایی لوفت هانزا که شرکت استریا ایرلاینز در زیرمجموعه این شرکت قرار دارد امروز به وین سفر کند تا با سباستین کورتس صدراعظم اتریش درباره این کمکهای مالی گفتگو کند.
روسیه
ستاد عملیاتی مقابله با ویروس کرونا روسیه اعلام کرد : در شبانه روز گذشته ۵ هزار و ۸۴۱ فرد مبتلا به ویروس کرونا در مناطق مختلف روسیه شناسایی شدند و شمار کل مبتلایان به ۹۹ هزار و ۳۹۹ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو ، در همین مدت ۱۰۸ تن دیگر بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان باختند و شمار جان باختگان به ۹۷۲ نفر رسید.
با بهبودی یکهزار و ۸۳۰ نفر دیگر از بیماران مبتلا به کرونا ، تعداد بهبودیافتگان از مرز ۱۰ هزار نفر گذشت.
نیجریه
صندوق بین المللی پول روز سه شنبه از واریز کمک فوری ۳,۴ میلیارد دلاری به نیجریه در چارچوب مقابله با شیوع ویروس کرونای جدید خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، صندوق بین المللی پول در بیانیهای اعلام کرد این کمک که تحت عنوان تسهیلات اعتباری فوری به نیجریه به تصویب هیئت مدیره صندوق بین المللی پول رسیده است، امکان حمایت از تلاشهای مقامات این کشور برای مقابله با پیامدهای اقتصادی شوک ناشی از «کووید-۱۹» و کاهش شدید بهای نفت را فراهم میآورد.
این بیانیه افزود: «این اپیدمی آسیب پذیری موجود در نیجریه را تشدید کرده و موجب کاهش بی سابقه رشد اقتصادی این کشور و نیاز شدید آن به منابع مالی خارجی شده است.»
استرالیا
اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا اعلام کرد درخواست استرالیا برای آغاز تحقیقی بین المللی در مورد منشاء همه گیری ویروس جدید کرونا منطقی است و هیچ کشور خاصی را هدف نمی گیرد.
روابط چین و استرالیا در هفته های اخیر پس ازآنکه رئیس جمهور استرالیا موافقت خود را با آغاز تحقیقات بین المللی در مورد بحران کنونی سلامتی در جهان اعلام کرد ، متشنج شد.وی هفته گذشته درباره این امکان با امانوئل مکرون و دونالد ترامپ ، رؤسای جمهور فرانسه و آمریکا همچنین آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سیدنی ، اسکات موریسون خاطر نشان کرد موضع استرالیا به هیچ وجه انتقاد از چین را هدف نگرفته است و او به درخواست برای تحقیق بین المللی ادامه می دهد ، حتی اگر این درخواست به مذاق شریک اصلی تجاری استرالیا خوش نیاید.
ویروس جدید کرونا اواخر سال گذشته میلادی در چین پدیدار شد.مدیر آزمایشگاهی در ووهان چین که از سوی برخی متهم شد منشاء ویروس جدید بوده است ، این اتهامات را رد کرد و گفت ظهور این همه گیری هنوز مرموز است.
نخست وزیر استرالیا که با خبرنگاران در کانبرا گفتگو می کرد ، اطمینان داد رویکرد کشورش کشور خاصی را هدف نگرفته است.وی گفت: «این ویروسی است که جان بیش از دو هزار نفر را در جهان گرفته است. اقتصاد جهانی را تعطیل کرده است. تأثیرات و پیامدهای آن فوق العاده زیاد است.در این صورت کاملا منطقی است که جهان یک تحقیق مستقل را خواستار شود.»
مقام سوئدی: روند مقابله با کووید-۱۹ بسیار طولانی مدت خواهد بود
معاون نخست وزیر سوئد گفت: همه می دانیم که ویروس کرونا به زودی از بین نخواهد رفت و روند مقابله با این ویروس شاید چند سال طول بکشد.
ایزابلا لووین، معاون نخست وزیر سوئد، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان در پاسخ به سئوال مجری این شبکه مبنی بر این که آیا راهبرد سوئد در مبارزه با بیماری همه گیر کرونا درست بوده است یا خیر؟ گفت: فکر می کنم همگی می دانیم که ویروس کرونا بعنوان یک بیماری همه گیر این ماه یا حتی شاید امسال و یا چند سال آینده به پایان نرسد. بنابراین، فعلاً نمی توانیم درباره راهبرد کشورهای مختلف در خصوص مقابله با کرونا به درستی قضاوت کنیم. همه خواهان نوعی کنترل بر این ویروس در سطح جهانی هستند. ما از ابتدا به این نتیجه رسیدیم که مقابله با ویروس کرونا یک مسابقه دوِ سرعت نیست، بلکه یک ماراتن است.
نیکاراگوئه
نیکاراگوئه اعلام کرد از این پس از مردم میخواهد تدابیر پیشگیرانه بر ضد ویروس جدید کرونا در این کشور اتخاذ کنند.
نیکاراگوئه از زمان آغاز همه گیری از اتخاذ چنین تدابیری خودداری کرده بود. رزاریو موریو معاون رئیس جمهور نیکاراگوئه در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: «ما همه اطلاعات در مورد شستن دستها، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را افزایش میدهیم مانند کاری که بسیاری از کشورها که با گسترش بیماری کووید-۱۹ مقابله میکنند، انجام میدهند.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ماناگوا، موریو افزود مقامات مسئول همچنین عملیات ضد عفونی کردن حمل و نقل عمومی، ایستگاههای اتوبوس و مراکز تجاری را انجام خواهند داد.
نیکاراگوئه تنها کشوری آمریکای مرکزی است که نه تدابیر قرنطینه را به اجرا گذاشته، نه مرزهای خود را بسته و نه پروازها را به علت همه گیری بیماری کووید-۱۹ به حال تعلیق درآورده است.
بر عکس این کشور به فعالیتهای ورزشی، بازارها، سفر و بازدید از مراکز گردشگری ترغیب میکند، موضوعی که سازمانهای بین المللی بهداشتی و دفاع از حقوق بشر در مورد آن هشدار دادند. بنا بر اعلام وزارت بهداشت نیکاراگوئه، این کشور ۱۳ مورد ابتلا به کووید-۱۹ و سه مورد مرگ ناشی از آن را به ثبت رسانده است. نخستین مورد ابتلا ۱۸ مارس در این کشور گزارش شد.
هلند
- مرگ ۲۰ درصد ساکنان یک خانه سالمندان یهودی بر اثر کرونا
به گزارش پایگاه اینترنتی جروزالم پست، مسئولان خانه سالمندان یهودی بت شالوم در جنوب آمستردام هلند که به داشتن تعامل اجتماعی باز و آزاد میان ساکنان و فضای بیرون از مرکز معروف است، میگویند شیوع ویروس کرونا این نقطه قوت مرکز را به یک نقطه ضعف مهلک تبدیل کرده و تعداد زیادی از ساکنان این خانه سالمندان را به کام مرگ فرستاده است.
مادلین بینو مدیر این خانه سالمندان اعلام کرد ۲۶ تن از ساکنان این مرکز، به عبارتی یک پنجم از سالمندان آن بر اثر ابتلا به ویروس کووید- ۱۹ جان باخته اند و این در حالیست که حدود چهل درصد از کارکنان این مرکز از جمله خود بینو تقریبا به یکباره بیمار و به ویروس کرونا مبتلا و دچار تب شدید و سرفه شده اند.
بر اساس سیاستهای دولت هلند خانه سالمندان بت شالوم از روز ۲۰ مارس در قرنطینه قرار گرفت، ولی دیگر خیلی دیر شده بود. گفته میشود بسیاری از فوت شدگان از بازماندگان هولوکاست بوده اند.
چاد
وزارت بهداشت چاد در یکی از بیانیههای معمول خود برای اعلام آمار همه گیری از دو مورد مرگ ناشی از ویروس کرونا در این کشور خبر داد و به جزئیات بیشتری اشاره نکرد. از ۱۹ مارس و اعلام نخستین مورد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور تا کنون آزمایش کرونای ۵۲ نفر مثبت اعلام شده است.
این وزارت خانه همچنین اعلام کرد ۱۹ بیمار درمان شدند. چاد تاکنون هیچ قرنطینهای اعلام نکرده است. استفاده از ماسک در مکانهای عمومی توصیه شده است، اما اجباری نیست.
هند
- تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به بیش از سی و یک هزار نفر و تلفات بیش از یک هزار نفر در هند رسید .
- عزم دولت ایالت اوتارپرادش برای بازگرداندن یک میلیون کارگر مهاجر از ایالت های مختلف هند
سازمان جهانی بهداشت تولید انبوه تجهیزات پزشکی را خواستار شد
سازمان ملل متحد در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت سازمان جهانی بهداشت همه کشورها و شرکت ها را به تولید انبوه تجهیزات پزشکی به منظور مقابله با گسترش شیوع ویروس کرونا فراخواند.
- تعداد مبتلایان به کرونا در سنگاپور با ثبت ۵۲۸ مورد جدید از مرز ۱۵ هزار نفر گذشت.
- اندونزی ۴۱۵ مورد جدید ابتلاء به کرونا و مرگ هشت بیمار کرونایی را ثبت کرد.
- سخنگوی دولت فیلیپین از کاهش مقررات قرنطینه در ۹ استان این کشور از روز جمعه خبر داد.
- دولت فیلیپین اعلام کرد : برای مبارزه با کرونا ۱۵ هزار نیروی جدید در بخش درمان این کشور به مدت سه ماه استخدام می شوند.
- فیلیپین امروز ۱۸۱ مورد جدید ابتلاء به کرونا و مرگ ۱۹ بیمار کرونایی را ثبت کرد.
- ویتنام سیزدهمین روز بدون ابتلاء به کرونا را گزارش کرد.
- نخست وزیر استرالیا اعلام کرد : اگرچه تعداد مبتلایان به کرونا کاهش یافته است اما این موفقیت کامل نیست و مردم باید مراقبت کنند.
- نخست وزیر استرالیا تاکید کرد : مصمم هستم درباره منشاء کرونا تحقیق کنم و ناراحتی چین از این بابت به خودش مربوط است.
چرا آمار مرگ و میر در روسیه نسبت به تعداد مبتلایان کمتر از یک درصد است؟
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو ، متخصصین و ویروس شناسان روسی ، عمده ترین عواملی که سبب شده است فقط حدود یک درصد از مبتلایان به کرونا در روسیه جان خود را از دست بدهند ، چنین بیان میکنند:
۱- تعداد بالای تست های تشخیص کرونا . تاکنون بیش از ۲ میلیون تست تشخیص کرونا در روسیه انجام شده که به نسبت جمعیت در مقایسه با آمریکا و اروپا ، رقم چند برابری را نشان میدهد .
۲- اقدامات فوری در زمینه بستن مرزهای زمینی (جاده ای و ریلی) ، دریایی و هوایی تقریبا با همه کشورهای جهان.
۳- شناسایی فوری اطرافیان افرادی که تست کرونای آنها مثبت اعلام شده و قرنطینه اجباری همه آنها.
۴- مقررات سخت گیرانه در اجرای سه طرح همزمان ، شامل :
الف) طرح انزوای خانگی یا قرنطینه همه شهروندان
ب) طرح تردد با مجوز ویژه
ج) طرح تعطیلی سراسری همه سازمان های دولتی و غیردولتی و مشاغل (غیر از ارگانهای حیاتی و مجری قانون) .
جریمه نقدی تا ۴ هزار یورو و حبس تا ۵ سال ، بخشی از جرایم ناقضان این طرح ها بود.
۵- بکارگیری امکانات پزشکی همه بخش های کشور اعم از دولتی ، خصوصی و نظامی و ساخت فوری چندین بیمارستان بزرگ . راه اندازی مراکز ویژه مقابله با ویروس کرونا در ۸۵ استان ، جمهوری و منطقه روسیه با انجام تست های تشخیصی فراوان و شناسایی فوری افراد ، پیش از وخیم شدن وضعیت جسمانی آنها
۶- سیستم درمانی و بهداشتی فراگیر و زیرساخت های آماده به کار ، بازمانده از دوران شوروی سابق که در سالهای گذشته تقویت شده اند.
۷- افزایش فوری تولید تجهیزات مورد نیاز بیماران مبتلا به کرونا و کادر درمانی و پزشکی ، از جمله ۱۲ برابر شدن تولید دستگاه های تنفسی ، داروهای خاص ، کیت های تشخیص کرونا ، ماسک و لباس های محافظ برای تیم های پزشکی و پرستاری.
۸- ممانعت جدی از خروج افراد بالای ۶۵ سال و افراد دارای بیماریهای زمینه ای از منازل . در این خصوص تمهیدات ویژه ای اندیشیده و سبب شد شمار مبتلایان بالای ۶۵ سال در روسیه ، کمتر از ۱۵ درصد باشد.
به عقیده بسیاری از کارشناسان و متخصصان روسی ، این عوامل سبب مرگ و میر اندک در روسیه شده و باوجود اینکه روسیه از نظر موارد ابتلا ، هشتمین کشور جهان است اما از نظر تعداد جان باختگان جزء معدود کشورهایی است که کمتر از یک درصد فوت بر اثر کرونا در آن ثبت شده است.