پخش زنده
امروز: -
آمار رو به کاهش است اما هنوز کار پایان نیافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛امروز آخرین روز از نخستین فاصله ساله، شاید هم بهترین روز درحدود 2 ماه گذشته برای استان زنجان
به آمار کرونایی های استان امروز در آخرین روز اولین ماه بهار 8 نفر اضافه شد.
این برایم شاید که نه به یقین یکی از بهترین خبر های سال کرونایی بود،بلاخره شاخ غول کرونا در حال شکست است و حالا آمار کرونایی های شهر برای دومین بار درسه روز گذشته تک رقمی شد.
این خبری بود که دکتر قزلباش رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ازآن سخن به میان آورد.
آغاز سربه زیری کرونا***
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان می گوید: از ظهر دیروز تا کنون 8 نفر به آمار مبتلایان به کرونا ویروس در استان زنجان افزوده شده است.
براین اساس در مجموع تاکنون تست کرونای 883 نفر در استان زنجان براساس یافته های آزمایشگاهی مثبت اعلام شده است.
از مجموع بیماران مبتلا به این ویروس در استان تا به امروز 701 نفر با بهبودی کامل از بیمارستان ترخیص شده اند.
متاسفانه از آغاز شیوع ویروس کرونا تا کنون دراستان 90 نفر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند.
شاید حالا پرستاران و مدافعان سلامت خوشحال ترین های شهر باشند.
به بیمارستان ولی عصر رسیدم .
وقتی وارد راهرو بخش ویژه شدم، دلهره عجیبی داشتم.
باید برای وارد شدن از لباس مخصوص استفاده می کردم.
دراین دو ماه 3 باری این لباس پوشیدن سخت را تجربه کرده بودم.
از گرمای خفه کننده درون پوشش محافظتی، نفسم به سختی بالا می آمد.
لباس مخصوص برتن کردم و به همراه سرپرستار بیمارستان راهی بخش ویژه شدم.
اینجا بیمارستان ولیعصر زنجان است.
بیمارستانی که از پنجم اسفند اختصاصا بیماران کرونایی را پذیرش می کند.
بیماران در بستر بیماری،پرستاران در قامت مدافعان سلامت**
خانمی درحدود 40 سال، روی تخت دراز کشیده است . سرفه های خشک او با ماسک صدای عجیب تری تولید می کند.
چشمهایش از تب شدید تقریبا نیمه بسته است. از فاصله ای تقریبا یک متری می پرسم چه شده؟ می گوید : چند روزی است سرفه امانم نمی دهد.آنقدر زیاد شده که تهوع دارم . از دیشب تب هم اضافه شده است.
زخم پایش توجهم را جلب می کند.خودش متوجه شده و توضیح می دهد : 5 سالی هست بیماری قندخون دارد و به خاطر همین زخم ، تازه از بیمارستان مرخص شده بود .
پرستارش می گوید: همین الان عکسهای ریه اش به دستم رسیده است. درگیری تقریبا 30 درصدی با کرونا را نشان می دهد. اغلب سالمندان و بیماران دارای مشکلات زمینه ای مانند دیابت و فشار خون بالا، به شدت مستعد ابتلا به کرونا هستند.
نگاه پرستار به بیمارونگاه من به پزشک،خودش حال روز چندان خوبی نسبت به بیمار ندارد،چهره ای سوخته ،جای کش های ماسک درگونه اش خط کبودی انداخته است،خستگی اش را با تمام وجودم حس میکردم
کادر درمان ، دلتنگ خانواده ولی پای کار
جنب وجوش پرستار جوانی نظرم را به خود جلب کرد،پرتوان وباانرژی میگوید: تازه 6 ماه است صاحب فرزند شده ، می گوید : برای آنها که فرزند کوچک در منزل دارند ، برگشت به خانه تقریبا ممکن نیست .
از سختی کارش در روزهای کرونایی می گوید: ما در یکی از واحدهای مهمان پذیر دانشگاه علوم پزشکی پس از ساعاتی استراحت ، شیفت را می گذرانیم وگاهی 10 روز به خانه نمی رویم.
با نشان دادن تصویر فرزند خردسالش اشک درچشمانش حلقه می زند، می گوید : دو ماهی است که حسرت در آغوش گرفتنش را دارم.
او از من یک خواسته ای داشت وآن اینکه به مردم بگویید تا حد امکان درخانه بمانند.
خانم فرجیان، می گوید : واقعا نمی دانیم اغلب مردم چرا جدی نمی گیرند. کرونا با کسی شوخی ندارد. اگر رعایت نشود معلوم نیست سلامت جامعه به چه سمتی می رود!
همکار او خانم رشیدی هم با اشک دلتنگی دوری از خانواده ادامه می دهد : این ویروس همچنان عملکردش ناشناخته است .
در هر بدنی یک جور رفتار از خود نشان می دهد . ما تمام سعی خود را می کنیم اما گاهی واقعا کاری از دستمان بر نمی آید . مقاومت بیمار ارتباط چندانی به سن یا جنسیت او ندارد.
مدافعان سلامت این روزها در بیمارستان ها و مراکز درمانی با سختی کشیدن خود، برای بیماران هموطن شان سنگ تمام می گذارند و تمام اهداف آنان سلامت ماندن مردم از ویروس کرونا است حتی به شرط باختن جان خودشان.
صدا هق هق گریه ، پایانی بر دلگویه های خانم رشیدی بود ،انگار که حرفی برای گفتن نداشته باشم با تکان دادن سری با آن تیم پرستاری خداحافظی کردم وگرم صحبت با دیگر مدافع سلامت ، مرد جا افتاده وتقریبا 50ساله ای شدم.
خودش را حجازی معرفی کرد و گفت: مرگ یک نفر در این شرایط همه کادر را ناراحت میکند اما وقتی بهبودشدگان را می بینیم دوباره روحیه مضاعف می گیریم و در مقابل این بیماری ایستادگی میکنیم.
او با گریه ادامه داد: مطمئنا مردم درک میکنند ندیدن خانواده چه تاثیری در روحیه هر یک از ما می گذارد اما وقتی به این فکر می کنیم چشم امید بیماران و خانواده های آنها به تلاش و امیدواری پزشکان و پرستاران هست دیدن خانواده هایشان را به همان فضای مجازی اکتفا می کنند.
نزدیک به 5 هزار نفر از کادر درمان استان این روزها در حال خدمت هستند.
باید قدردان آنها بود.
او از نخستین شهید مدافع سلامت استان می گفت که در خط مقدم مبارزه به ملکوت پیوست.
با توجه به اعلام یافتههای آزمایشگاهی بیستم فروردین ماه بود که زنده یاد اسدالله شیخ جابری به عنوان شهید خدمت به افتخار اولین شهید مدافع سلامت استان زنجان نائل آمد.
شیخ جابری کارمند بیمارستان تخصصی زنجان ۴۹ سال سن داشت ودر حین خدمت به کووید ۱۹ مبتلا شده بود.
گرم صحبت با آقای حجازی بودم که به خروجی بخش رسیدم،باید لباسهایم را عوض می کردم وچه عجله هم برای این کار داشتم،چرا که واقعا درهمین نزدیک به یک ساعت که این لباس را پوشیده بودم شاید تنها خواسته وآرزویم یه نفس راخت بود.
لباسهایم را عوض کردم وبا خداحافظی از تیم پرستاری از بیمارستان خارج شدم،شهر آرام وبی صدا بود اما در زیر پوست این شهر آرام یکی بود که تنها غمش غم یک نفس راحت برای اهالی شهر بود.
این روز ها همه برای شکست کرونا آستین بالا زدند.
وقتی آمار مبتلایان رو به کاهش است ، دغدغه همه مدافعان سلامت و کسانی که در این خط هستند کمی کمتر می شود اما تا شکست کامل کرونا این دغدغه هنوز پابرجاست.
فراموش نکنیم شکست کرونا امکان پذیر است اگر ما بخواهیم.
لحظه ای خود را جای مدافعان سلامت بگذاریم،دوراز خانه و خانواده با دلتنگی های فراوان...
نویسنده:رضا علیزاده