به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، اکبر آزادی گفت: با توجه به گزارش چند مورد مسمومیت غذایی به دنبال مصرف

قارچهای سمی طی چند روز اخیر در استان، مردم باید از مصرف قارچهای خودرو، قارچهای جمع آوری شده توسط افراد بومی و یا قارچهایی که در کنار جاده عرضه میشوند، جداٌ خودداری کنند.
وی افزود: همشهریان میتوانند تنها قارچهایی را که توسط مراکز معتبر و با مجوز پرورش از جهاد کشاورزی یا سازمان غذا و دارو عرضه میشود، مصرف کنند.
آزادی با بیان اینکه شناسایی قارچهای سمی از غیرسمی بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل است، اظهار داشت: تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.
وی تصریح کرد: مصرف قارچها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نمیباشد.
کارشناس دبیرخانه کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشکی همچنین یاداور شد: برخی از روشها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص سمی نبودن قارچ در همه موارد نیست.
آزادی گفت: برخی از سموم موجود در قارچهای ناشناس مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نمیباشد.
وی با اشاره به اینکه در صورت بروز علایم و نشانههای گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، باید هر چه سریعتر بیمار به مراکز درمانی منتقل شود، گفت: در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچها بیشتر سمی هستند.
آزادی افزود: در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.