خبرهای مربوط به کرونا در قاره آمریکا
ویروس کرونا تبعیض نژادی را در آمریکا آشکار کرد
شاید آخرین موضوعی که آمریکا در این سال انتخاباتی به آن نیاز داشت این بود که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد و موجب جدایی ما به عنوان یک ملت شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما،
پایگاه اینترنتی ان پی آر در مطلبی به قلم ران الوینگ نوشت: ویروس کرونا بر همه تاثیر گذاشته است، اما این ویروس از لحاظ بیماری و مرگ واقعی به میزان بیشتری رنگین پوستان را درگیر کرده است. کرونا اساساً رنگین پوستان ساکن مکانهای پر جمعیت را بیش از سایرین مبتلا کرده است. مقامات شهر نیویورک هفته گذشته گفتند: میزان مرگ و میر سیاهپوستان و لاتین تبارها دو برابر سفید پوستان است.
در شیکاگو، بیش از ۷۰ درصد از فوت افراد در میان سیاهپوستان روی داده است. این درصد، بیش از دو برابر سهم آنها از تعداد جمعیت است.
افرادی که با بیشترین خطر روبرو هستند در مکانهای پر جمعیت زندگی و از وسایل حمل و نقل عمومی برای حضور در مشاغلی استفاده میکنند که ضروری به نظر میرسند یا انجام آنها از داخل خانه غیر ممکن است.
مشکلات سلامتی که از قبل وجود دارند نیز اغلب به شرایط زندگی مربوط میشوند و میتوانند ویروس کرونا را مرگبارتر کنند.
اما در حالی که مقامات دولتی هفته گذشته این نابرابری نژادی و ارتباط آن با شرایط اجتماعی را تقبیح کردند، این موضوع نیز تاثیر نامطلوب داشت. ظاهراً اکنون برای افرادی که در مکانهای دورتر زندگی میکنند سادهتر شده است تا ویروس کرونا را به منزله مشکل دیگران تلقی کنند.
در اینجاست که نابرابریهای نژادی در خصوص میزان مرگ و میر افراد، تفاوتهای کلی را که در آمریکا وجود دارد، نشان میدهد. این تفاوتها عمدتا بر اساس وجود خط جدا کننده بین ساکنان مکانهای شهری و روستایی آمریکا قرار دارد.
کرونا تا کنون به ما در جایی که زندگی میکنیم ضربه زده است و این عمدتاً در شهرهای بزرگ است. این تاثیر برای ساکنان در خارج از مراکز پرجمعیت، کمتر است.
این پیام را همچنین میتوان در سخنان رئیس جمهور آمریکا شنید زمانیکه وی در برابر این پیشنهاد مقاومت میکند که همه ۵۰ ایالت کشور باید به طور کامل قرنطینه شوند. وی گفته است بخشهایی از کشور چندان تحت تاثیر کرونا قرار نگرفته اند و به مکانهایی مانند نبراسکا، آیداهو و آیووا اشاره کرد (که عمدتاً سفیدپوست نشین هستند).
شمار موارد فوت ثبت شده کرونا در آمریکا به ۲۲ هزار نفر رسید
شمار موارد فوت ثبت شده بر اثر کرونا در آمریکا به بیست و دو هزار و صد و پانزده نفر رسید.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، هر ساعت بر شمار جان باختگان و موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در امریکا افزوده میشود. براساس جدیدترین آمار، تاکنون بیست و دو هزار نفر به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در آمریکا جانشان را از دست داده اند. شمار افراد آلوده به ویروس کرونا نیز در آمریکا از پانصد و پنجاه و پنج هزار نفر فراتر رفته است. شمار موارد ابتلا به کرونا در جهان نیز به بیش از یک میلیون و ششصد هزار نفر رسیده است. یکصد و پنج هزار نفر نیز در جهان به علت کرونا در جهان جانشان را از دست داده اند.
صف طولانی دریافت کمک غذایی در ایالت کالیفرنیا آمریکا، پنجمین اقتصاد ثروتمند جهان
مردم آمریکا برای تامین مواد غذایی با مشکل مواجهند
شبکه "ای بی سی نیوز" اعلام کرد با گسترش ویروس کرونا در آمریکا بسیاری از مردم این کشور برای تهیه مواد غذایی مورد نیاز خود با مشکل روبرو شده اند.
این شبکه با پخش تصاویری از تجمع مردم در برابر مکانهای توزیغ غذا افزود این تصاویر نشان دهنده مشکلات مردم برای تامین مواد غذایی است و اکنون نگرانیهایی در مورد تامین مواد غذایی در آمریکا به وجود آمده است.
خبرنگار شبکهای بی سی گفت: اثر موجی این اتفاق باورنکردنی است. خانوادهها غذای مورد نیاز برای خوردن یا گاهی پول برای خرید این غذا ندارند. کشاورزان نیز از وضع موجود صدمه میبینند. در حال حاضر زنجیره عرضه مواد غذایی مانند شرایط عادی وجود ندارد و کسب و کار آنها کساد شده است. صبح امروز در شرایطی که مردم آمریکا به دنبال کمک بودند، صفهای بسیار طولانی و چند کیلومتری خودروها در برابر مراکز توزیع خیریه مواد غذایی در سراسر این کشور تشکیل شد.
یکی از رانندهها در صف گفت: شرایط برای همه بسیار سخت است.
در شرایطی که میلیونها نفر برای مهار ویروس تلاش میکنند و شغل خود را از دست داده اند، بسیاری از آنها در صفوف توزیع مواد غذایی میایستند تا کالاهایی مانند محصولات تازه کشاورزی، مواد کنسرو شده و حتی دستمال حولهای به دست آورند.
در این شرایط کشاورزان با مشکلات متفاوتی روبرو هستند و آیندهای نامعلوم در پیش دارند.
یک کشاورز گفت: «همه این لوبیاهای زیبا که میبینید باید به رستورانها منتقل میشدند».
بدون وجود یک زنجیره قابل قبول توزیع، مکانهای توزیع مواد غذایی مقدار محدودی از این مواد را دریافت خواهند کرد.
برخی کشاورزان تصمیم دشواری گرفته اند و محصولات خود را نابود کرده اند.
یکی از این کشاورزان گفت: «ما تاکنون شاید بیش از ۱۸۰۰ تن لوبیا سبز و شاید بیش از ۲۲۰۰ تن کلم را نابود کرده ایم».
پای الن کشاورز اهل فلوریدا میگوید حدود نیمی از محصول لوبیا و کلم مزرعه وی به طور اختصاصی به رستوران ها، کشتیها و مدارس انتقال مییافت. اکنون با توجه به قرنطینه، وی تا جایی که میتواند محصولات خود را به صورت خیریه در اختیار مردم قرار میدهد.
آنچه وضع را پیچیدهتر میکند اینست که این کشاورزان با مشکل واردات محصولات از خارج روبرو هستند. دولت قول داده است این مشکل را حل کند.
الن گفت: مقدار زیادی محصولات کشاورزی از آنسوی مرزها وارد آمریکا میشود. دولت ما باید این وضع را متوقف کند. دولت باید به کشاورزان کمک کند این مشکل را پشت سر بگذارند.
رئیس جمهور دولت قول داده است به کشاورزان کمک کند. اکنون پرسش اینست که این کمک چه مقدار است و چه زمان فراهم خواهد شد.
تعداد قربانیان پاکستانی کرونا مقیم آمریکا بیشتر از پاکستان شد
منابع خبری در پاکستان اعلام کردند: شمار قربانیان پاکستانی کرونا در آمریکا از تعداد فوتیهای ناشی از این بیماری در داخل پاکستان بیشتر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، پایگاه خبری بیزینس رکوردر اعلام کرد: مقامات سفارت پاکستان در آمریکا اعلام کردند: مجموع تعداد پاکستانیهای مقیم آمریکا که بر اثر کرونا جان باخته اند به بیش از ۱۰۰ نفر رسیده است در حالیکه مجموع تعداد قربانیان کرونا در داخل پاکستان ۹۴ نفر است.
سفارت پاکستان در آمریکا ضمن ابراز نگرانی شدید از افزایش قربانیان پاکستانی کرونا در آمریکا اعلام کرد: این آمارمربوط به شهر نیویورک است و تاکنون اطلاعات دقیقی از آمار ایالات شیکاگو، لس آنجلس و هوستون به دست ما نرسیده است.
به گفته منابع خبری، در ایالتهای مختلف آمریکا پاکستانیهای دیگر نیز به کرونا مبتلا شده و در بیمارستانها بستری هستند.
منابع خبری افزودند: باوجود اینکه شمار قربانیان پاکستانی کرونا در آمریکا از فوتیهای داخلی پاکستان بیشتر شده، سفارت آمریکا در اسلام آباد در اقدامی عجیب ۶۰۰ تبعه خود را از بیم کرونا با ۲ پرواز اختصاصی از پاکستان خارج کرده است.
تعداد مبتلایان به کرونا در پاکستان تاکنون ۵۴۱۵ نفر و قربانیان این بیماری ۹۴ نفر اعلام شده است.
ترامپ سه ماه پیش هشدارها را درباره ویروس کرونا نادیده گرفت
پایگاه اینترنتی دیلی میرور در گزارشی نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سه ماه پیش هشدار شورای امنیت ملی آمریکا را درباره شیوع ویروس کرونا نادیده گرفت.
به موجب این گزارش، خشم و عصبانیت از نحوه عملکرد ترامپ در برخورد با شیوع بیماری کووید-۱۹ در آمریکا، پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر این که وی هشدارهای سه ماه پیش شورای امنیت ملی را درباره شیوع کرونا نادیده گرفته بود، بیش از پیش افزایش یافت.
شورای امنیت ملی آمریکا در ماه ژانویه و خیلی پیشتر از آن که آمریکا امروز به بدترین کشورِ لطمه دیده از کرونا در جهان تبدیل شود، به رئیس جمهور توصیه کرده بود شهرها را قرنطینه کند و مردم را در خانهها نگه دارد. شورای امنیت ملی از مدتها پیش یک رشته گزارشهای اطلاعاتی را در باب پیش بینی شیوع بیماری مرگبار کووید-۱۹ در آمریکا دریافت و گزینههایی را برای پیشگیری از شیوع ویروس به ترامپ پیشنهاد کرده بود که از جمله آنها میتوان به تعطیلی شهرهایی به بزرگی شیکاگو اشاره کرد. ولی ترامپ این هشدارها را نادیده گرفت و در عوض تا ماه مارس برای اجرایی کردن این اقدامات و تدابیر صبر کرد.
جزییات این خبر در حالی فاش میشود که ترامپ ناچار شده است برای نخستین بار در تاریخ آمریکا در همه ۵۰ ایالت این کشور وضعیت فاجعه بزرگ اعلام کند. هم اکنون بیش از ۵۲۰ هزار مورد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا ثبت شده و دست کم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ در آمریکا جان باخته اند و این در حالیست که این بیماری هنوز به نقطه اوج خود نرسیده است.
شمار تلفات شیوع ویروس کرونا در آمریکا طی تنها در ۵ روز گذشته دو برابر شده و هم اکنون از آمار تلفات در ایتالیا نیز فراتر رفته است.
همین چند شب پیش بود که ترامپ گفته بود وضعیت کشور تا روز عید پاک به حال عادی باز میگردد، ولی خیلی زود حرف خود را پس گرفت و در عوض گفت شمار تلفات و مبتلایان در آمریکا در هفته آینده افزایش مییابد.
بیل گیتس نیز ضمن انتقاد از نحوه مقابله با این ویروس گفت: هیچ آماده سازی درستی پیش از شیوع این بیماری وجود نداشته است.
سلطه آمریکا بر جهان فرو پاشید
به گزارش الحدث، آلکسی پوشکوف با انتشار توئیتی نوشت: شیوع کرونا، به سلطه آمریکا بر جهان پایان داد.
پوشکوف افزود: پکن معتقد است پس از شیوع کرونا، چین و روسیه به همراه آمریکا، نظام جدید جهانی را تشکیل خواهند داد. این مثلث بزرگ، نقش تعیین کنندهای ایفا خواهد کرد. آمریکا باید خواست خود برای سلطه بر جهان را کنار بگذارد، هر چند که نخبگان در آمریکا برای پذیرفتن چنین چیزی آمادگی ندارند.
گفتنی است روزنامه ”ساوس چاینا مورنینگ پست“، دو روز پیش نوشته بود روسیه، چین و آمریکا در اصلاح نظام جهانی پس از شیوع کرونا مشارکت خواهند کرد. این کشورها نه فقط از نظر راهبردی، نظامی و اقتصادی قویترین کشورها هستند، بلکه سران آنها هم به گونهای عمل میکنند که پس از بلای کرونا، قواعد جدیدی ایجاد خواهد کرد.
تعطیلی یکی از بزرگترین کارخانههای فرآوری گوشت خوک در آمریکا
شرکت اسمیت فیلد یکی از بزرگترین تاسیسات فرآوری گوشت خوک در آمریکا به سبب آلوده شدن کارکنان به ویروس کرونا تا اطلاع بعدی تعطیل میشود.
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی سی ان ان نوشت: کنت سالیوان یکی از مدیران این شرکت گفت تعطیلی اسمیت فیلد عرضه گوشت در آمریکا را به خطر میاندازد.
وی گفت:" تعطیلی این تاسیسات به همراه تعطیلی تاسیسات فرآوردههای پروتئینی دیگر، آمریکا را در خصوص عرضه گوشت در وضعیت خطرناک قرار میدهد. اگر شرکتهای ما به فعالیتهای خود ادامه ندهند، عرضه گوشت به سوپر مارکتهای ما ممکن نخواهد بود. تعطیلی این تاسیسات همچنین پیامهای شدید یا شاید فاجعه باری برای افراد شاغل زیادی در زنجیره عرضه به همراه دارد. "
تاسیسات اسمیت فیلد چهار تا پنج درصد از تولید گوشت خوک در آمریکا را به عهده دارد و حدود ۳۷۰۰ نفر در آنجا مشغول به کار هستند.
کرستی نوام فرماندار ایالت داکوتای جنوبی روز شنبه گفت کارکنان اسمیت فیلد بیش از نیمی از موارد فعال ویروس کرونا در این ایالت را تشکیل میدهند.
وی افزود حدود ۲۴۰ نفر از ۴۳۰ فرد آلوده به ویروس کرونا در ایالت داکوتای جنوبی از تاسیسات اسمیت فیلد هستند.
این وضعیت موجب شده است مقامات آمریکایی توصیه کنند فعالیت تاسیسات اسمیت فیلد دست کم به مدت دو هفته به حالت تعلیق در بیاید. مشکل فقط به ایالت داکوتای جنوبی محدود نمیشود. کارخانههای فرآوری گوشت در ایالتهای آیووا و پنسیلوانیا نیز به سبب بیمار شدن کارکنان تعطیل شده اند.
سرفه عمدی یک زن در فروشگاه مواد غذایی ۳۵ هزار دلار زیان به بار آورد
در پی سرفه عمدی یک زن در مقابل قفسه سبزیجات و مواد غذایی بدون بسته بندی و پوشش در یک فروشگاه مواد غذایی در پنسیلوانیای آمریکا، مالک این فروشگاه مجبور شد محصولاتی به ارزش ۳۵ هزار دلار را از ترس شیوع ویروس کرونا دور بریزد.
روزنامه واشنگتن پست گزارش داد جو فاسولا مالک این فروشگاه مواد غذایی گفت این زن عمدا در چند بخش از فروشگاه از جمله بخش میوه و سبزیجات، نان و گوشت سرفه کرده است.کارکنان فروشگاه این زن را به بیرون هدایت کردند و به پلیس و ماموران بهداشت برای بررسیهای بیشتر خبر دادند.
مالک فروشگاه گفت اطلاع ندارد این زن به کووید-۱۹ مبتلا بوده است یا خیر، اما احتمالا مقامات محلی از او آزمایش میگیرند.
فاسولا در پیامی در شبکههای اجتماعی به مشتریان خود اعلام کرد بیش از ۳۵ هزار دلار از محصولات این فروشگاه را دور ریخته است. این فروشگاه همچنین مجددا ضد عفونی شده است.
وی تصاویری از جمع کردن محصولات فروشگاه توسط کارکنان و دور ریختن آنها را برای مشتریان خود به اشتراک گذاشت.
پلیس پنسیلوانیا اعلام کرد این زن به چهار فقره جرم از جمله تلاش به اعمال تهدید تروریستی متهم شده است.
وی بازداشت و به دو فقره تهدید تروریستی، تهدید به استفاده از عنصر زیستی و اقدام شرارت آمیز متهم شده است.
تمجید بیل گیتس از نقش چین در مبارزه با کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، بیل گیتس بنیانگذار مایکرو سافت گفت: چین نقش اصلی برای ساخت واکسن ویروس کرونا ایفا میکند و نقش فزاینده چین در صحنه بین المللی، موضوع خوبی برای جهان است.
گیتس افزود: چین از قدرت تولید بالایی برخوردار است و تلاش میکند اطمینان پیدا کند که شرکتها با استانداردهای بالا و قابل اعتماد در چین و سراسر جهان فعالیت کنند. به همین علت، تلاش برای ساخت دارو یا واکسنی که در جهان قابل قبول باشد، یکی از مهمترین سرمایه گذاریهاست، زیرا منافع داخلی و بین المللی دارد و به ابتکار چینی اجازه میدهد که چنین تاثیرگذاری را در صحنه جهانی داشته باشد.
بی خانمانهای آمریکایی در برابر کرونا بسیار آسیب پذیرند
کارشناسان در آمریکا هشدار دادند: بخشی از بی خانمانهای جامعه آمریکا از خطرات شیوع ویروس کرونا اصلاً اطلاعی ندارند و از جمله آسیب پذیرترین اقشار در برابر ابتلا به این ویروس کشنده هستند.به گزارش شبکهای بی سی نیوز، نن رومن، رئیس بنیاد موسوم به ائتلاف ملی برای پایان دادن به بی خانمانی، با بیان این مطلب، گفت: ماندن در خانه، یکی از ابزارهای مراقبت بهداشتی در برابر کروناست و بنابراین، سلامت افراد بی خانمان واقعاً در معرض تهدید قرار دارد. افراد بی خانمان درشرایط خطرناک بهداشتی به سر میبرند. آنها تحت استرس و فشار هستند، تغذیه درستی ندارند و بی سرپناه و آواره اند.
هربرت اسمیت، رئیس یکی دیگر از بنیادهای خیریه در لس آنجلس، گفت: افراد بی خانمان لازم است درک کنند که در برابر ابتلا به ویروس کرونا در امان نیستند و مصونیت ندارند و این بزرگترین چالش پیش رو به شمار میرود.
تازهترین پژوهشها در دانشگاههای آمریکا نشان میدهد: تاکنون، کووید - ۱۹ احتمالاً جان بیش از ۳۴۰۰ بی خانمان آمریکایی را گرفته است.
لس آنجلس یکی از بالاترین جمعیتهای افراد بی خانمان را در آمریکا داراست و مقامات هفته هاست قصد دارند طرحهایی را در زمینه آزمایش افراد بی خانمان به ویروس کرونا به اجرا در آورند، اما به علت مشکلات موجود، اعلام نتایج آزمایشها با تأخیر بسیار زیاد، انجام میشود.
ترامپ از درخواست برای اخراج آنتونی فائوچی حمایت کرد
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درخواست توئیتری برای اخراج دکتر آنتونی فاوچی رئیس مرکز کنترل بیماریهای آلرژی و واگیردار را در بحبوحه انتقادهای فزاینده او از واکنش دولتهای فدرالی به همه گیری ویروس کرونا، در صفحه توئیتر خود بازنشر داد.
درخواست برای اخراج دکتر فاوچی از جانب یکی از نامزدهای سابق جمهوری خواه کنگره با هشتگ "فاوچی را اخراج کنید" منتشر شده است.
وی به صورت ضمنی و علنی، در چندین مقطع با اظهارات ترامپ درخصوص مبارزه با کرونا، مخالفت کرده است. ترامپ هفته گذشته عصبانیت خود را از رویکرد فاوچی با ممانعت از پاسخگویی او به سوالی درباره اثربخشی داروی هیدروکسی کلروکین نشان داد. این دارویی است که رئیس جمهور برای درمان بیماری کووید-۱۹ پیشنهاد کرده، اما هنوز به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا نرسیده است.
تدابیر جدید فرماندار نیویورک برای مقابله با شیوع کووید-۱۹
فرماندار نیویورک گذاشتن ماسک را برای همه کارکنان اجباری کرد و دستور داد افراد بیشتری تحت آزمایش کرونا قرار گیرند.
شبکه خبری فرانس ۲۴ گزارش داد: یکی از پزشکان اورژانس دو چادر بیمارستانی بزرگ را که در روزهای اخیر در محوطه بیرونی یکی از بیمارستانهای نیویورک برپا شده است معرفی میکند. این چادرها برای ارائه خدمات فوریتی برپا شده اند و مثل بیشتر بیمارستانهای شهر پر از بیمار است. بیماری عالمگیر کووید-۱۹ در این شهر به شدت شیوع دارد. فرماندار ایالت نیویورک برای کند کردن گسترش این بیماری تدابیر بیشتری اتخاذ کرد.
اندرو کومو فرماندار نیویورک در تازهترین فرمان خود گذاشتن ماسک را برای همه کارمندان و کارکنانی که با مردم تماس دارند اجباری کرد. وی همچنین دستور داد افراد بیشتری تحت آزمایش کرونا قرار گیرند. شهردار شهر نیویورک هم از تعطیلی مدارس دولتی تا پایان سال تحصیلی در ماه ژوئن خبر داد.
شمار کل جان باختگان کووید-۱۹ درآمریکا ظرف یک هفته دوبرابر شده است و امروز شمار جان باختگان از ۲۰ هزار نفر فراتر رفت.
در ایالت لوئیزیانا، از کانونهای دیگر شیوع این بیماری در آمریکا، همه فعالیتها متوقف شده است و در اینجا هم ساکنان شهر در قرنطینه هستند.
اقتصاد در سراسر آمریکا تحت تاثیر قرار گرفته و بیکاری به شدت افزایش یافته است. در حال حاضر میلیونها آمریکایی به کمکهای غذایی وابسته هستند که (طبق تصاویری که نشان داده میشود) لس آنجلس هم جزو آنها است.
آنتونی فوسی، کارشناس بهداشتی کاخ سفید، گفته امیدوار است تا اخر ماه مه نشانههای مثبتی دیده شود.
از ژانویه بابت شیوع ویروس کرونا به مقامات هشدار داده بودم
دکتر آنتونی فائوچی، رئیس مؤسسه بیماریهای واگیردار آمریکا و مشاور دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور در خصوص گسترش ویروس کرونا در این کشور گفت: از مدتها قبل، درباره خطر بزرگ انتشار این ویروس به مقامات هشدار داده بودم.
فائوچی در مصاحبهای با شبکه ام اس ان بی سی گفت: به محض آن که مشخص شد ویروس کرونا در جامعه منتشر شده است و دیگر بحث سفر و انتقال آن از جای دیگر مطرح نیست، معلوم شد که ما به یک دردسر بزرگ افتاده ایم.
فکر میکنم بین اواسط تا اواخر ماه ژانویه بود که به دولت و مقامات مربوطه اعلام کردم در آن زمان، راههایی برای مقابله با این ویروس وجود داشت. ما میتوانستیم از ورود مبتلایان جدید از خارج از کشور جلوگیری کنیم. در آن زمان، بیمارانی از چین به آمریکا میآمدند و ما باید برای مهار بیماری، جلو آنها را میگرفتیم، اما امروز ما بیمارانی در داخل آمریکا داریم. پس از آن، کانون بیماری به اروپا منتقل شد و بعد از آن که کرونا در ایتالیا گسترش یافت، مشخص شد که این مشکلی بسیار بزرگ است. در آن زمان، ما جلو ورود افراد آلوده را از اروپا و انگلیس گرفتیم، اما دیگر دیر شده بود و ما در کشور خود موارد بسیار زیاد ابتلا به کرونا داشتیم. از آن به بعد، ما دیگر توان مهار کامل را نداشتیم و باید کاری میکردیم که این بیماری با سرعت کمتری گسترش یابد و دیدید که چه اتفاقی افتاد.
آمریکا ۶۰۰ تبعه خود را از پاکستان خارج کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، پایگاه خبری «بیزینس رکوردر» به نقل از بیانیه سفارت آمریکا در اسلام آباد اعلام کرد: ۶۰۰ شهروند آمریکایی در روزهای ۱۰ و ۱۲ آوریل با ۲ پرواز اختصاصی پاکستان را به مقصد آمریکا ترک کردند.
به گفته منابع خبری، ممنوعیت پروازهای داخلی و بین المللی پاکستان با هدف جلوگیری از شیوع کرونا تا ۲۱ آوریل تمدید شده با این حال پروازهای اختصاصی کشورهایی که برای بازگرداندن اتباع خود به پاکستان اعزام میشوند، مشمول این ممنوعیت نبود و همچنان ادامه دارد.
آمریکا ۷ فروردین نیز ۶۹ دیپلمات خود را با یک پرواز اختصاصی از پاکستان خارج کرده بود، علاوه بر آمریکا، کشورهای کانادا، آلمان و ژاپن نیز صدها تبعه خود را از بیم کرونا، از پاکستان خارج کرده اند.
رسانههای محلی پاکستان همچنین به نقل از سفارت انگلیس در پاکستان از احتمال خروج بیش از ۴۰۰۰ تبعه انگلیسی از پاکستان طی هفته آتی خبر دادند.
آخرین آمار وزارت بهداشت پاکستان حاکی از ابتلای بیش از ۵۳۶۲ شهروند پاکستانی به ویروس کرونا است، در حالیکه از این میان ۹۳ نفر جان باخته و بیش از ۸۵۶ نفر بهبود پیدا کردند.
بیمارستانهای نیویورک مملو از بیماران کرونایی است
شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد تاکنون ۵۵۵ هزار نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ۲۲ هزار تن نیز در پی ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند.
دکتر ملانی مالوی یکی از پزشکانی است که در خط مقدم مقابله با این ویروس حضور دارد. او گفت: "من ملانی ملوی پزشک بیمارستان ماونت ساینای در بروکلین هستم. "
تصاویر تهیه شده به دست این پزشک نشان میدهد این بیمارستان مملو از بیماران است. بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستان مونت سینای دیگر جایی برای پذیرش بیمار ندارد. او میگوید همه این افراد بیماران کرونایی هستند.
از زمان آغاز این همه گیری، بیش از ۱۲۰۰ فرد مبتلا به ویروس کرونا به این بیمارستان مراجعه کرده اند و این بیمارستان با ظرفیت ۱۵۰ درصدی کار میکند.
این پزشک همچنین میگوید همه تختهای آی سی یو در این بیمارستان پر شده است و همه بیماران بستری شده در این بخش از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده میکنند.
قربانی کردن سازمان بهداشت جهانی فقط به نفع ترامپ است
الشرق الاوسط با انتقاد از بهره برداریهای سیاسی رئیس جمهور آمریکا از موضوع کرونا و استفاده از آن به عنوان سپر بلا نوشت عبور از بحران «کرونا» نیاز به همکاری بین المللی دارد و در این شرایط قربانی کردن سازمان بهداشت جهانی و رئیس آن به نفع هیچ کس جز رئیس جمهور آمریکا نیست.
از ژانویه امسال چینیها اصرار داشتند که کرونا از طریق انسان به انسان دیگر منتقل نمیشود و فقط از طریق حیوانات مبتلا به این ویروس منتقل میشود. متاسفانه سازمان بهداشت جهانی با چین در این زمینه هم رای شد و همین امر سبب شیوع بیماری به صورت وحشتناکی گردید. بر همین اساس به اظهار نظرهای مقامات چینی و به همراه آن سازمان بهداشت جهانی به دیده تردید نگریسته شد و شاید با همین توجیه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آن را ویروس چینی توصیف کرد. هر چند ترامپ در ابتدا خطر این ویروس را ناچیز دانست و در حد یک آنفلونزا و سرماخوردگی توصیف کرد و هشدارها را در ژانویه نادیده گرفت که همین امر برای آمریکا دو تریلیون دلار هزینه در پی داشت تا با «کرونا» مقابله کند.
سازمان بهداشت جهانی یک سازمان بین المللی با تجربه است و نمیتوان آن را دست کم گرفت و کارنامه درخشانی دارد و همین کارنامه سبب میشود به طرح اتهام توطئه علیه آن به دیده تردید نگریسته شود و شاید این سازمان بین المللی قربانی اطلاعات گمراه کننده شده باشد. به ویژه اینکه طرف چینی در دادن اطلاعات در این زمینه شفاف عمل نکرد. شاید هم اطلاعات نادرستی که چین در آغاز شیوع بیماری داده است نتیجه سردرگمی نظام چین در ابتدای بحران باشد. با اینکه چین اطلاعات گمراه کننده داده بود، انتقادات بین المللی از سازمان بهداشت جهانی به عمل آمد.
البته باید اصلاحاتی در ساختار این سازمان ایجاد شود تا بار دیگر مرتکب اشتباه نشود و فریب اطلاعات گمراه کننده را نخورد. صرفنظر از جنگ لفظی ترامپ با سازمان بهداشت جهانی و تدروس ادهانوم رئیس این سازمان، به نفع هیچ کس جز خود ترامپ نیست که این سازمان را در بحران «کرونا» قربانی کند و سپر بلا قرار دهد.
معترضان در شیکاگو آزادی زندانیان را خواستار شدند
معترضان روز سه شنبه با سوار شدن بر خودروهایشان و زدن بوقهای ممتد، نارضایتی خود را از شرایط زندان کوک کانتی اعلام کردند. گفته میشود این زندان که ویروس کرونا در آن شیوع یافته است، شاهد موارد زیادی از ابتلابه ویروس کرونا در یک محدوده بسته است و تاکنون ۴۰۱ نفر در این زندان به این ویروس مبتلا شده اند. گفته میشود چندین نفر بستری شده یا جان خود را از دست داده اند.
عواقب تصمیم ترامپ در اعلام حالت فاجعه بزرگ
عبدالرحیم فقرا رئیس دفتر شبکه تلویزیونی الجزیره در واشنگتن گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سیزدهم ماه مارس گذشته، حالت فوق العاده فدرالی در این کشور اعلام کرده بود، اما آنچه روز گذشته اعلام شد، حالت فاجعه بزرگ بود که به فرمانداران ایالت ها، انعطاف بیشتری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا میدهد.
البته این موضوع پیچیدگیهایی دارد. ترامپ در واقع با این تصمیم، اختیاراتی به فرمانداران ایالتها داد تا فشارها بر شخص او کاهش یابد یعنی ترامپ با این اقدام تلاش میکند مسئولیت مبارزه با شیوع ویروس کرونا را به فرمانداران ایالتها واگذار کند تا در صورت ناکامی فرمانداران، شخص او مسئول معرفی نشود. اما این اقدام ترامپ هم شمشیر دو لبه است. خطر این اقدام برای ترامپ آن است که ممکن است خواست او برای ازسرگیری سریعتر فعالیتهای اقتصادی را با چالش روبرو کند. نه فقط به این علت که اقتصاد آمریکا ضرر میکند، بلکه مسئله اقتصاد برای او مانند یک اسب تروآ است. شماری از فرمانداران ایالتها از جمله اندرو کومو فرماندار نیویورک از حزب دموکرات هستند و نمیخواهند در شرایط فعلی، فعالیتهای اقتصادی از سر گرفته شود که این موضوع بر خلاف خواست ترامپ است. بنابراین، این تصمیم ترامپ برای او خطراتی به همراه دارد. از هر نظر، تعداد فوتیهای کرونا در آمریکا بسیار بالاست. این نگرانی وجود دارد که هر روز شمار فوتیها افزایش پیدا میکند.
زن ۹۷ ساله مبتلا به کرونا بهبود یافت
شبکه تلویزیونی رویترز جینا دال کولتو در اول آوریل به سبب داشتن علائم ویروس کرونا بستری شد، اما افراد کمی فکر میکردند او از این ویروس مهلک جان سالم بدر برد.
روز گذشته (یکشنبه) دل کولتو سوار بر ویلچر از بیمارستان ویلا نووا استار در سائوپائولو مرخص شد در حالی که پزشکان و پرستاران برای او دست میزدند. او به سالخوردهترین نجات یافته ویروس کرونا در برزیل تبدیل شد، کشوری که در میان کشورهای آمریکای لاتین بیش از پیش تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفته است.
بهبود غیر قابل انتظار او سبب ایجاد امیدهایی در برزیل شد، کشوری که در آن شیوع ویروس کرونا سبب آشکار شدن نظام بهداشت عمومی معیوب شد و اکنون بحثهای سیاسی زیادی در ارتباط با شیوه مقابله با گسترش این ویروس و تقویت اقتصاداین کشور مطرح شده است.
روز یکشنبه، وزارت بهداشت برزیل اعلام کرد: ۱۲۲۳ نفر در نتیجه ابتلا به بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان خود را از دست داده اند که در مقایسه با روز قبل از آن ۹۹ نفر افزایش نشان میدهد. تاکنون در برزیل ۲۲ هزار و ۱۶۹ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
جایر بولسونارو رئیس جمهور برزیل که یکی از اعضای ارشد حزب راست افراطی است، از اقدامات مرتبط با فاصله گذاری اجتماعی اعمال شده توسط فرمانداران ایالتها و حتی مقامات بهداشتی خودش انتقاد کرد. او خواهان بازگشایی اقتصاد است و میگوید تمدید این تعطیلیها سبب ایجاد خطرات بزرگتری در مقایسه با این بیماری میشود.
کشاورزان آمریکایی هر روز بیش از ۳ میلیون گالن شیر را دور میریزند
دیلی میل نوشت در پی تعطیلی رستورانها، هتلها و مدارس به دلیل شیوع کرونا، کشاورزان آمریکایی هر روز سه میلیون و ۷۰۰ هزار گالن شیر را دور میریزند و سبزیجات تولیدی شان را در خاک دفن میکنند.
بیمارستانهای نیویورک اجساد را در کامیونهای یخچال دار نگهداری میکنند
همزمان با گسترش ویروس کرونا در آمریکا و در شرایطی که سردخانههای شهر نیویورک توان انجام امور خاکسپاری اجساد را ندارد، روز یکشنبه شمار زیادی کامیون یخچال دار برای نگهداری هزاران جسد به بیمارستان بلویو در محله منهتن اعزام شد.
به گزارش شبکه راشا تودی، تصاویر منتشر شده این کامیونها را نشان میدهد که در برابر بیمارستان پارک شده اند و نیروهای امنیتی نیز در منطقه مستقر هستند.
بیمارستان بلویو نخستین بیمارستان نیویورک است که اواخر ماه گذشته میلادی (اوایل فروردین) پس از پر شدن ظرفیت سردخانههای این شهر، به کامیونهای یخچال دار برای نگهداری اجساد مجهز شد. در نیویورک تاکنون نزدیک به هفت هزار نفر بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند.
بر اساس اطلاعات گردآوری شده در دانشگاه جانز هاپکینز، تا روز یکشنبه در آمریکا، بیش از ۵۰۰ هزار نفر به کرونا مبتلا شده اند و شمار جان باختگان از مرز ۲۰ هزار نفر گذشته است.
اردوگاه مهاجران در حال تبدیل شدن یه یک گور جمعی است
پایگاه اینترنتی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: با گسترش همه گیری ویروس کرونا در آمریکا، یک اردوگاه دورافتاده مهاجران در مرز جنوبی این کشور با مکزیک با فاجعهای انسانی روبروست و در حال تبدیل شدن به یک گور دسته جمعی است.
از زمان اعلام سیاست دولت ترامپ مبنی بر جلوگیری از ورود پناهجویان به آمریکا و اسکان آنها در اردوگاههای مهاجران در مرز مکزیک و آمریکا تا روشن شدن وضعیت پناهندگی آن ها، بیش از ۲۵۰۰ نفر در یک اردوگاه در شهر ماتاموروس مکزیک در آن سوی منطقه مرزی با شهر براونزویل ایالت تگزاس، در شرایطی بسیار غیربهداشتی و بدون برق و آب آشامیدنی سالم زیر چادرها یا در پناهگاههای موقت زندگی میکنند. این افراد به شکلی فزاینده مستعد ابتلا به بیماریهای تنفسی و سوء تغذیه هستند.
از اول اوریل، وزارت امنیت داخلی و دفتر امور مهاجرت آمریکا اعلام کردند بررسی درخواستهای پناهندگی را به علت شیوع ویروس کرونا به تعویق انداخته اند و از آن زمان تاکنون این پناهجویان در معرض تهدید شدید ابتلا به ویروس قرار دارند.
داوطلبان و گروههای امدادرسان غیردولتی همگی این منطقه را ترک کرده اند. یونیسف از منطقه خارج شده است. ولی پزشکان بدون مرز هنوز برخی خدمات را ارائه میدهند. با این همه، تحت شرایط فعلی این پزشکان قادر به انجام آزمایش تشخیص ابتلا به ویروس کرونا نیستند.
پس از آن که سازمان جهانی بهداشت اعلام همه گیری جهانی کرد، برخی از سازمانهای امدادرسان ادامه حضور در اردوگاه را خطرناک توصیف کرده اند. به گفته مقامات شهر ماتاموروس با جمعیت بیش از ۵۲۰ هزار نفر، تنها ۵ بیمارستان عمومی و درمجموع ده دستگاه تنفس و ۴۰ تخت مراقبتهای ویژه دارد و شیوع کرونا در منطقه ممکن است به فاجعهای بینجامد.
با توجه به افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، مشخص است که مهاجران در سراسر جهان از جمله آسیب پذیرترین اقشار هستند. آنها از آزادی عمل لازم برای اجرای دستورالعملهای فاصله گذاری اجتماعی برخوردار نیستند و در وضعیت بهداشتی ناگواری به سر میبرند. به گفته پزشکان، بسیاری از ساکنان اردوگاه از هم اکنون مستعد ابتلا به بیماری تنفسی هستند و همین امر آنها را به ویژه در مقابل کرونا آسیب پذیر میکند.
افزایش شمار تلفات و مبتلایان به کرونا در زندانهای آمریکا
طوفان کرونا زندانهای آمریکا را به شدت درنوردیده است و آمارها از ابتلای ۱۳۰۰ نفر از زندانیان و افسران شاغل در زندانهای آمریکا به کرونا و جان باختن ۳۲ نفر از کارکنان زندانها خبر میدهند.
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی با اعلام این خبر افزود: همچنین شیوع کرونا در زندانها باعث افزایش ساعات کار و خودکشی برخی افسران شاغل در زندانها شده است. این مسئله شماری از ایالتها را مجبور کرده است برخی زندانیان خود از جمله دزدها، قاچاقچیان مواد مخدر یا کسانی را که روزهای پایانی محکومیت خود را سپری میکنند و همچنین زندانیان سالخوردهای را که از بیمارهای مزمن رنج میبرند، آزاد کنند.
این آمارها در حالی است که به گفته برخی منابع خبری آمارهای واقعی از میزان تلفات و مبتلایان در زندانهای آمریکا منتشر نمیشود.
۱۸ درصد از نیروهای پلیس نیویورک به ویروس کرونا آلوده شده اند
به گزارش سی ان ان، پلیس نیویورک در گزارشی اعلام کرد دست کم شش هزار ۵۲۲ نفر از نیروهای پلیس نیویورک (حدود ۱۸ درصد) به ویروس کرونا آلوده شده اند.
تعداد مبتلایان به کرونا در شهر نیویورک از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور کرد
به گزارش سی ان ان، دست کم پنج هزار و ۶۹۵ مورد جدید مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در شهر نیویورک شناسایی شده است و بدین ترتیب، تعداد مبتلایان به کرونا در این شهر به بیش از ۱۰۴ هزار نفر رسیده است. تاکنون دست کم شش هزار و ۱۸۲ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در شهر نیویورک جان باخته اند. بیش از ۱۸۹ هزار نفر نیز در ایالت نیویورک به کرونا مبتلا شده اند.
تعداد مبتلایان به کرونا در جهان از ۱/۸ میلیون نفر فراتر رفت
به گزارش مرکز ثبت اطلاعات ویروس کرونا در دانشگاه جانز هاپکینز، تعداد افراد آلوده به این ویروس در جهان به یک میلیون و ۸۵۰ هزار و ۲۲۰ نفر رسید و تلفات ناشی از آن نیز به ۱۱۴ هزار و ۲۱۵ نفر افزایش یافت.
اوباما: به علت نابرابری ها، سیاهپوستان آمریکا در مقابل کرونا آسیب پذیرترند
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا با شخصیتهای برجسته ادیان مختلف در امریکا به صورت تلفنی درباره بیماری کووید-۱۹ به گفتگو پرداخت. وی در این گفتگوهای تلفنی خود از این سخن گفت که سیاهپوستان آمریکا در این شرایط درمقابل ویروس کرونا آسیب پذیرتر هستند.
اوباما در یکی از این تماسهای تلفنی که فایل آن منتشر شده است گفت: آمار نشان میدهد که به علت نابرابریهای موجود در بخش سلامت کشور که در تاریخ کشورمان و در نابرابریهای کشورمان ریشه دارد، مراقبتهای درمانی لازم در کشورمان برای همه مردم وجود ندارد. با وجود تلاشهای دولت قبلی و پیشرفت حاصل شده به علت قانون بیمه و درمان (در دولت گذشته)، واقعیتها نشان میدهد سیاهپوستان آمریکا درمقابل این بیماری (کووید ۱۹) آسیب پذیرتر هستند. ما باید کاری کنیم که اطمینان حاصل شود راهبردهای مشخصی برای پرداختن به این اسیب پذیریها در این جوامع اتخاذ شود و خدمات به صورت مناسب به شهرها و جوامع مذکور اختصاص داده شود.
انتقاد شدید جو بایدن از عملکرد ترامپ در بحران کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، جو بایدن معاون باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا امروز سرمقالهای در روزنامه نیویورک تایمز منتشر کرد.
وی در این سرمقاله، برنامه خودش را برای ازسرگیری فعالیتهای اقتصادی در آمریکا تشریح کرد. وی در این مقاله از رئیس جمهور کنونی آمریکا نیز به شدت انتقاد کرده است. جو بایدن در حال حاضر نامزد دموکراتها برای انتخابات ریاست جمهوری امریکا است. وی در این مقاله خود تشریح کرده است که سه اقدام برای مواجهه با بیماری همه گیری کووید-۱۹ ضروری است. وی بر کاهش یافتن قابل توجه شمار مبتلایان، تست گیری گسترده کرونا و آماده کردن شبکه بهداشت و درمان آمریکا برای اوج گرفتن احتمالی این بیماری تاکید کرده است. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حال بررسی طرح ازسرگرفته شدن فعالیتهای اقتصادی آمریکا از اول ماه مه است. جو بایدن نیز در این مقاله خود به همین مسئله پرداخته است. به گفته معاون رئیس جمهور سابق آمریکا، به این منظور باید گامهای فوق برداشته شود. وی در این مقاله، انگشت تقصیر را به صورت همه جانبه متوجه کاخ سفید و دولت ترامپ کرده است. بایدن در این مقاله تاکید کرده است "درحالیکه آماده میشویم فعالیتهای اقتصادی کشور را بار دیگر از سر بگیریم باید به خاطر داشته باشیم که این بحران به ما چه نکاتی آموخته است. این بحران به ما آموخت که دولت برنامه ریزی نداشته است، آماده نبوده است و خطراتی را صادقانه ارزیابی و اعلام نکرد که کشورمان را به این وضعیت فاجعه بار رساند. ما نمیتوانیم این اشتباهها را تکرار کنیم". جو بایدن در بخش دیگری از این سرمقاله تاکید کرده است در بررسی برنامه بازگشایی کشور، نمیتوان بخش اقتصادی و بخش سلامت را جدا از هم درنظر گرفت. اما رویکرد ترامپ در این زمینه متفاوت است. او چندین کارگروه در کاخ سفید به این منظور ایجاد کرده است. یکی از این کارگروهها به صورت اختصاصی به موضوع بازگشایی فعالیتهای اقتصادی کشور متمرکز شده است.