جهان همچنان درگیر کووید ۱۹
وضعیت کرونا در سایر کشورها
نگرانیهایی درباره امکان آغاز موج دوم شیوع ویروس کرونا در چین از طریق مبتلایانی که وارد کشور شده اند، به روز کرده است.
آمار کلی کرونا در جهان
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ آخرین خبرها از شیوع ویروس کرونا در
کشورهای مختلف جهان به این شرح است:
هند
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در هند به حدود ۱۲ هزار نفر
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند به حدود ۱۲ هزار نفر افزایش یافت.
وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۱ هزار و ۹۳۳ نفر رسیده است. همچنین ۱۳۴۴ نفر درمان شده و ۳۹۲ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
شیلی
اعتراض کارکنان مراکز بهداشت و درمان شیلی به شرایط کارشان
گرجستان
ممنوع شدن رفت و آمد در چهار شهر
براساس تصمیم دولت گرجستان به علت شیوع کرونا از امروز (چهارشنبه) رفت و آمد در چهار شهر بزرگ تفلیس، روستاوی، باتومی و کوتایسی این کشور ممنوع اعلام شد.
پایگاه خبری "نیوز گئورگیا" به نقل از "گئورگی گاخاریا" نخست وزیر گرجستان اعلام کرد: منع رفت و آمد در این چهار شهر بزرگ گرجستان به مدت ۱۰ روز اجرا میشود.
وی گفت: متاسفانه برای نخستین بار در کشور طی یک روز ۳۰ تن از شهروندان به ویروس کرونا مبتلا شدند و میتوان گفت ما وارد مرحله شیوع ویروس در داخل کشور شده ایم.
قطر
وزارت بهداشت: ثبت ابتلای ۲۸۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته
وزارت بهداشت قطر از ابتلای قطعی ۲۸۳ نفر به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
وزارت بهداشت این کشور با اعلام قطعی شدن ابتلای ۲۸۳ نفر به ویروس کووید-۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته، اعلام کرد ۳۳ نفر نیز در روز گذشته بهبود یافتند وبه این ترتیب شمار کلی بهبود یافتگان به ۴۰۶ نفر برسد.
این وزارتخانه افزود: برخی از مبتلایان جدید به این ویروس، از جمله کسانی بودند که با شهروندان و اتباع خارجی مقیم این کشور که سابقا به این بیماری مبتلا شده بودند، ارتباط داشتند؛ در حالی که بیشتر مبتلایان جدید به این بیماری را کارگران خارجی در مناطق مختلف قطر تشکیل میدهند و پس از تشخیص ابتلای آنان، در قرنطینیه کامل قرار گرفتند.
اسلوونی
اسلوونی/ افزایش شمار جان باختگان به ۶۱ نفر
دولت اسلوونی اعلام کرد شمار مرگ ومیر مرتبط با آلودگی به ویروس کرونا به ۶۱ نفر رسیده است. شمار موارد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا از ۱۲۲۰ نفر به ۱۲۴۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته رسیده است.
نخستین مورد آلودگی به کرونا در اسلوونی چهارم مارس ثبت شد.
پرتغال
بیش از هفده هزار مبتلا در پرتغال
وزارت بهداشت پرتغال روز چهارشنبه اعلام کرد تعداد افرادی که در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند از ۱۷ هزار و ۴۴۸ نفر به ۱۸ هزار ۹۱ نفر رسیده است.
تعداد جان باختگان از ۵۶۷ نفر به ۵۹۹ نفر افزایش یافته است. ۳۸۳ بیمار نیز بهبود یافته اند بیشترین تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در شمال پرتغال ثبت شده است و ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر به این ویروس آلوده هستند.
فلسطین
رژیم صهیونیستی مسئول گسترش کرونا در فلسطین
سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس تاکید کرد رژیم اشغالگر مسئول شیوع کرونا در قدس اشغالی است.حازم قاسم در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: در سایه بی توجهی عمدی مقامات رژیم اشغالگر به تجهیزات پزشکی، این رژیم مسئول شیوع ویروس کرونا در مناطق مختلف قدس اشغالی است.
عربستان
افزایش مبتلایان به کرونا
با ابتلای قطعی ۴۹۳ نفر دیگر، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان سعودی به ۵۸۶۲ نفر رسید.
وزارت بهداشت عربستان در پیامی در صفحه رسمی خود در توییتر نوشت: در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۹۳ نفر دیگر به ویروس کرونای مبتلا شدند و ۶ نفر نیز جان خود را از دست دادند، در حالی که ۴۲ نفر از این بیماری بهبود یافتند تا شمار کل بهبود یافتگان به ۹۳۱ نفر برسد.
این در حالی است که شمار کل مبتلایان به این ویروس در عربستان سعودی به ۵۸۶۲ نفر رسید که از میان آنان ۷۹ نفر جان خود را از دست دادند.
نگرانی از وضع کارگران خارجی در عربستان
شبکه تلویزیونی تی آر تی عربی از شرایط بسیار نامناسب بهداشتی کارگران خارجی در عربستان سعودی با توجه به بحران کرونا در این کشورها ابراز نگرانی کرد.
هلند
افزایش تلفات در هلند
مقامات هلند اعلام کردند: «شمار آلوده شدگان به ویروس کرونا در این کشور با احتساب ۷۳۴ نفر دیگر به ۲۸ هزارو ۱۵۳ نفر رسید و شمار تلفات نیز به ۱۸۹ تن افزایش یافت».
فلسطین اشغالی
وزیر بهداشت رژیم صهیونیستی: شمار قربانیان کرونا به ۱۲۶ نفر رسید
وزیر بهداشت رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه از افزایش شمار مبتلایان به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
وی گفت: با مرگ یک نفر و ثبت ۱۵۴ مورد جدید ابتلا، طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به ۱۲ هزار و ۲۰۰ نفر و شمار قربانیان به ۱۲۶ نفر رسید. ۲۳۰۹ نفر نیز درمان شده اند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از بیت المقدس، او افزود: وضع سلامت ۱۷۶ نفر از مبتلایان، وخیم و حال ۱۷۳ نفر دیگر نیز، متعادل است. براساس دادههای پایگاه اینترنتی «ووردمتر» تا بامداد چهارشنبه، کرونا بیش از دو میلیون نفر را در سراسر جهان درگیر کرده است. از این تعداد، نزدیک به ۱۲۶ هزار نفر جان باختند و کمتر از ۴۸۴ هزار نفر هم بهبود یافتند.
عراق
تاثیر رسانه ملی ایران در مبارزه با کرونا در عراق
روسیه
وضعیت ویروس کرونا در روسیه
روسیه از اقدام آمریکا مبنی بر قطع بودجه سازمان جهانی بهداشت انتقاد کرد.
با ثبت ۳۳۸۸ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا در روسیه بیشترین تعداد روزانه مبتلایان به این ویروس در این کشور بوده است.
مالزی
وضعیت ویروس کرونا در مالزی
همه بازارهای ویژه ماه مبارک رمضان به علت قطع زنجیره ویروس کرونا در مالزی تعطیل شد.
آمار تعداد کل مبتلایان به کرونا امروز در مالزی از مرز ۵ هزار نفر گذشت و مرگ ۸۲ بیمار کرونایی هم ثبت شد.
پاکستان
تمدید طرح محدودیت رفت و آمدها در پاکستان
همزمان با گسترش شیوع کرونا و سرعت جهشی در شمار مبتلایان، دولت پاکستان تصمیم به تمدید طرح محدودیت رفت و آمدها و اعمال طرح فاصله گذاری فیزیکی تا ۱۲ اردیبهشت ماه کرد.
آمار مبتلایان به کرونا در پاکستان با ثبت ۴۰۱ مورد جدید از ۶ هزار و ۲۰۰ نفر عبور کرد
رسانههای پاکستان اعلام کردند: سرعت جهشی ابتلا به ویروس کرونا در شهرهای این کشور همچنان ادامه دارد به گونهای که طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۵۱۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کووید-۱۹ و ۱۷ مورد فوت ناشی از این بیماری در پاکستان گزارش شده است.
به گفته منابع خبری شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان از ۶۲۳۱ نفر عبور کرده و تعداد قربانیان این بیماری نیز به ۱۱۳ نفر افزایش یافته است.
ترکیه
درگذشت یک خلبان دیگر ترکیه به علت ابتلا به کرونا
یک خلبان دیگر شرکت هواپیمایی ترکیش ایر به علت ابتلا به ویروس کرونا امروز جان سپرد. سردار گوندوغدو در بخش مراقبتهای ویژه بستری بود.
پیش از این، مصطفی اوزدن تورکان و محمدعلی قلیچ خلبانان شرکت ترکیش براثر ابتلا به ویروس کرونا فوت کردند.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه تاکنون در این کشور یک هزار و ۴۰۳ نفر به علت کرونا فوت کردند و تعداد مبتلایان هم به ۶۵ هزار و ۱۱۱ نفر میرسد.
برقراری پرواز فوقالعاده برای بازگشت ایرانیان مقیم از ترکیه
سوئیس
سوئیس/ شمار تلفات به ۹۷۳ نفر و شمار مبتلایان به ۲۶ هزارو ۳۳۶ نفر رسید
دولت سوئیس اعلام کرد: «شمار تلفات ناشی از ویروس کرونا در این کشور به ۹۷۳ نفر و شمار آلوده شدگان به ۲۶ هزارو ۳۳۶ نفر رسید».
کرونا و خسارات سنگین فرودگاه زوریخ سوییس
تعطیلی بیش از یک ماه گذشته در سوییس خسارات مالی زیادی به فرودگاه زوریخ در این کشور وارد کرده است.
شمار مسافران در ماه مارس بیش از شصت درصد یعنی ۸۹۰ هزار نفر کاهش داشته است. تمامی هواپیماهای این فرودگاه زمین گیر شده اند. صاحبان فروشگاهها در این فرودگاه نیز پس از یک ماه تعطیلی اکنون نگران پرداخت اجاره هستند.
اکوادور
اکوادور/ پر شدن تخت های آی سی یو در بیمارستان یک شهر
تصاویر شبکه تلویزیونی راپتلی از پر شدن تختهای آی سی یو در بیمارستان شهر گوایاکیل اکوادور در شرایطی که بحران کرونا ادامه دارد.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در لبنان به ۶۵۸ نفر
وزارت بهداشت لبنان شمار مبتلایان به ویروس کرونا را در این کشور ۶۵۸ نفر اعلام کرد.
وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیهای اعلام کرد تست کرونا ۱۷ نفر در شبانه روز گذشته مثبت شده و با این حساب تاکنون ۶۵۸ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند. همچنین ۸۱ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۲۱ نفر هم جان باخته اند.
توقف پروازهای بازگشت مهاجران لبنانی
پروازهای بازگشت لبنانی های مهاجر به وطنشان به مدت دو هفته متوقف شد.
کاخ نخست وزیری لبنان اعلام کرد: حسان دیاب نخست وزیر این کشور پس از جلسه با کمیته ویژه بازگشت مهاجران لبنانی دستور داد بخاطر تامین تجهیزات پزشکی به منظور افزایش آزمایش های PCR برای تشخیص بیماری کرونا، پروازهای بازگرداندن لبنانی ها به وطنشان تا دو هفته متوقف شود در این مدت نیز وزارت حمل و نقل و خارجه لبنان موظف شوند جدول زمانی پروازها از کشورهای مختلف را در کار گروهی مشترک تهیه و تدوین کنند.
پروازهای بازگشت لبنانی های مهاجر به وطنشان از هشتم اردیبهشت ماه از سر گرفته می شود.
عدم امداد رسانی به آوارگان فلسطینی در برابر شیوع کرونا
با شیوع ویروس کرونا در لبنان، امدادرسانان آنروا، اردوگاههای فلسطینی را ترک کرده اند.
منیر المقدح از رهبران جنبش فلسطینی فتح در لبنان به خبرنگار این پایگاه اینترنتی گفت نهادهای بین المللی در امور بهداشتی که به آوارگان فلسطینی رسیدگی میکردند، در اردوگاهها حضور ندارند. با شیوع ویروس کرونا در لبنان آنها این اردگاهها را ترک کردند.
وی گفت آژانس امداد و اشتغال آوارگان فلسطینی (آنروا) به ساکنان اردوگاههای فلسطینی هیچ گونه کمک بهداشتی یا امدادی نکرده است. نهادهای فلسطینی در این اردوگاهها به تنهائی درحال فعالیت هستند و عملیات ضدعفونی را اجرا میکنند.
استرالیا
دولت استرالیا خواستار بازگشایی مدارس است
اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا خواستار بازگشایی مدارس پس از پایان تعطیلات عید پاک شد تا دانش آموزان یک سال تحصیلی را از دست ندهند و والدین بتوانند به سر کارهای خود بازگردند.
مقامات درمانی استرالیا تأکید دارند مدارس برای بازگشت کودکان ایمن است.
در حالی که دولت تایید کرد قصد راه اندازی یک اپلیکیشن تلفن همراه را دارد که به شناسایی تماسهای افراد مبتلا به کرونا کمک میکند، یک مرد به سبب خروج مکرر از هتل محل قرنطینه اش برای دیدن نامزدش، به یک ماه زندان محکوم شد.
نگرانی درباره امکان شیوع موج دوم بیماری در چین
نگرانیهایی درباره امکان آغاز موج دوم شیوع ویروس کرونا در چین از طریق مبتلایانی که وارد کشور شده اند، بروز کرده است.
چینیها مراکز سیاری دایر، و تدابیر شدید جدیدی اتخاذ کرده اند. در منطقهای دورافتاده در چین در مرز روسیه، هر کسی را که وارد کشور میشود، ۲۸ روز قرنطینه میکنند. افرادی را که هم در مناطق با موارد جدید ابتلا به بیماری زندگی میکنند، ۴۰ روز قرنطینه میکنند.
ووهان/ تردد کامل هوایی و راه آهن تا پایان آوریل از سر گرفته می شود
معاون شهردار شهر ووهان چین (کانون اولیه شیوع کرونا در جهان) روز چهارشنبه گفت ووهان پس از دو ماه قرنطینه، تا پایان ماه آوریل تردد هوایی و راه آهن و فعالیتهای نقل و انتقال بار را به طور کامل از سر میگیرد.
لیو زیکینگ در کنفرانس خبری گفت احتمالا تا پایان این ماه عملیات ساخت بندر ووهان در حاشیه رود یانگتزه از سر گرفته خواهد شد و تاکسیها مجاز خواهند بود تا ارائه خدمات را به روال قبل از سرگیرند.
قرنطینه ووهان که از نیمه دوم ژانویه برای قطع شیوع کرونا در ووهان آغاز شده بود، اوایل آوریل لغو شد.
جمهوری آذربایجان
وضعیت ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا
با ابتلای ۵۶ نفر دیگر به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۲۵۳ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، سخنگوی هیات وزیران اعلام کرد: امروز ابتلای ۵۶ شهروند دیگر به کرونا تایید شد همچنین ۵۳ مبتلا هم بهبود یافته اند.
براساس این گزارش تاکنون در مجموع ۱۲۵۳ نفر در جمهوری آذربایجان به کرونا مبتلا شده است که ۴۰۴ نفر از آنها بهبود یافته، ۱۳ نفر جان باخته و ۸۳۶ نفر در بیمارستانهای ویژه بستری هستند که حال ۲۴ نفر از آنها وخیم، ۲۷ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار است.
تاکنون ۷۵۳۹۷ تست کرونا در جمهوری آذربایجان انجام گرفته است.
تاکید رییس جمهوری آذربایجان بر کاهش تاثیرات اقتصادی ویروس کرونا
رییس جمهور آذربایجان با اشاره به اجتناب ناپذیر بودن تاثیرات منفی کرونا ویروس بر اقتصاد این کشور، کاهش و رفع این تاثیرات را خواستار شد.
"الهام علی اف" در نشست هیات دولت جمهوری آذربایجان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد با اشاره به تاثیرات منفی شیوع کرونا ویروس به اقتصاد این کشور از هیات دولت خواست در هزینههایی که در اولویت نیستند تجدیدنظر کرده و آنها را کاهش دهد.
وی با تاکید بر تشدید کنترلها بر بودجه عمومی این کشور در شرایط حاضر گفت: باید در ارتباط با هزینههای سرمایه گذاری و جاری هم تجدیدنظر شود.
وی یادآور شد، دولت جمهوری آذربایجان به طور کلی در قالب برنامه فعالیت مقابله با ویروس کرونا ۲.۵ میلیارد منات (۱.۷ میلیارد دلار) و علاوه بر آن ۹۷ مییلیون منات (بیش از ۵۰ میلیون دلار) برای خرید تجهیزات پزشکی موردنیاز اختصاص داده است و تا پایان سال جاری اختصاص ۱۵۰ میلیون منات (بیش از ۹۰ میلیون دلار) دیگر نیز پیش بینی شده است.
براساس اعلام قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان تاکنون یک هزار و ۱۹۷ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعدا ۳۵۱ نفر بهبود یافته، ۱۳ نفر جان باخته و ۸۳۳ نفر هم در بیمارستانهای این کشور تحت درمان هستند.
جریمه و مجازات بیش از ۷۳۰۰ نفر از ناقضان مقررات قرنطینه در جمهوری آذربایجان
در شبانه روز گذشته ۷۳۱۴ نفر در جمهوری آذربایجان به دلیل نقض مقررات وضعیت ویژه قرنطینه جریمه و تعدادی هم بازداشت و زندانی شده اند.
این افراد توسط نیروهای پلیس مستقر در سطح شهرها و ایستگاههای بازرسی شناسایی و مجازات شده اند.
علاوه بر جریمه ۷۳۱۴ نفر، در ۲۴ ساعت گذشته بیست و شش نفر بازداشت و سه نفر دیگر هم به حبس قطعی محکوم شدند.
در این مدت همچنین سه نفر از افرادی که به انتشار اخبار کذب درباره کرونا میپرداختند جریمه و سه نفر دیگر هم زندانی شده اند.
اسپانیا
کارکنان گورستان های اسپانیا از حجم زیاد کار خود به علت بحران کرونا گلایه دارند
به گزارش شبکه تلویزیونی راشاتودی کارکنان گورستانهای اسپانیا از حجم زیاد کار خود به علت بحران کرونا گلایه دارند.
پایتخت فنلاند از قرنطینه خارج می شود
این کشور امروز موانع جادهای را که برای قرنطینه منطقه هلسینکی پایتخت این کشور در برابر شیوع کرونا اعمال کرده بود بر میدارد.
جابجایی بین منطقه اوسیما- کانون شیوع کرونا در فنلاند- و سایر کشور از تاریخ ۲۸ مارس (۹ فروردین) ممنوع بود. این اقدام به منظور جلوگیری از شیوع کرونا در دیگر مناطق صورت گرفت.
لغو این ممنوعیت پس از نزدیک به سه هفته، نخستین تدبیر برای کاهش محدودیتهایی است که فنلاند در چارچوب این بحران بهداشتی بین المللی اتخاذ کرد.