پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: توسعه زیر ساخت دولت الکترونیک در کشور رو به رشد و قابل قبول است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای امیر ناظمی اشنی در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: بطورکلی در بحث توسعه دولت الکترونیک باید سه بخش یعنی زیر ساخت، خدمات و توانمندی انسانی را از هم جدا کرد.
وی اظهار داشت: حال سئوالهایی که در این زمینه مطرح میشود اینکه آیا زیرساخت دولت الکترونیک به خوبی در کشور فراهم شده است آیا خدمات به اندازه توسعه زیرساختها ارائه میشود آیا نیروی انسانی توانمندی لازم برای استفاده از این خدمات را دارد؟
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: بدون شک کشور در بحث زیر ساخت دولت الکترونیک از بقیه مراحل یعنی خدمات و توانمندی نیروی انسانی جلوتر است.
وی افزود: متاسفانه هم اکنون خدماتی که در حال ارائه است به اندازه زیرساختهای موجود نیست بلکه بسیار عقبتر است.
آقای ناظمی اظهارداشت: آنچه که اکنون برای کشور اولویت دارد اینکه به اندازه زیرساختها دولت الکترونیک خدمات هم ارائه شود.
وی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا نیروی انسانی توانمندی لازم برای استفاده از این خدمات را دارد، گفت: هم توانمندی لازم را دارد و هم مورد تقاضاست.
معاون وزیر ارتباطات افزود: تحلیل کلی اینکه نسبت به زیرساخت موجود دولت الکترونیک در کشور ارائه خدمات خیلی عقبتر است و همینطور نیروی انسانی نسبت به خدمات باز جلوتر است.
وی ضمن اشاره به اینکه ضریب نفوذ اینترنت در کشور بالاست، اظهارداشت: هم اکنون ۸۰ درصد مردم ایران به اینترنت دسترسی دارد، اما زیر ۲۰ درصد از خدمات دولت الکترونیک استفاده میکنند.
آقای «محمدرضا زین الدینی» از کارشناسان حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات نیز در این برنامه گفت: بطورکلی در حوزه دولت الکترونیک زحمات زیادی طی سالهای اخیر کشیده شده است.
وی افزود: جهش ۲۰ پلهای ایران از نظر شاخصهای دولت الکترونیک (EGDI) در سالهای اخیر خود شاهدی صادق بر این مدعاست.
این کارشناس حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات گفت: آن چیزی که موجب شده کشور در این زمینه به نتیجه مطلوب و مورد نظر نرسد اینکه جایگاه سیاست گذار، ناظر و مجری هنوز در مملکت شفاف نیست و به عبارتی مرزبندیها هنوز در دستگاههای اجرایی مشخص نشده است.
این کارشناس حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات افزود: این مهمترین معضلی که شاید موجب شده رشد کشور در بحث دولت الکترونیک کند شود.
آقای زین الدینی ضمن تاکید بر اینکه به مباحث زیر بنایی دولت الکترونیک باید بیشتر پرداخته شود با طرح چند پرسش اظهارداشت:دولت الکترونیک چه نسبی با سلامت الکترونیک، تجارت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، حکمرانی الکترونیک و نظایر این دارد؟
وی ادامه داد: این بحث ها، چون هنوز شفاف نشده و جایگاه دستگاهها و بالاخره چه کسی باید سکاندار این موضوع در کشور باشد بطور دقیق مشخص نیست بواسطه همین عدم شفافیت، سرعت رشد توسعه دولت الکترونیک در کشور بسیار پائین است.
این کارشناس حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات یادآورشد: پیاده سازی دولت الکترونیک به معنای واقعی در کشور ضرورتی اجتناب ناپذیر است از اینرو ضرورت ایجاب میکند با رفع موانع و چالشها سیستم مزبور هرچه سریعتر در جامعه استقرار پیداکند.