آخرین اخبار شیوع کرونا در جهان
جولان کرونا در انگلیس
جدیدترین تحقیقات نشان میدهد انگلیس با احتمال ثبت ۶۶ هزار کشته، بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا در اروپا خواهد دید.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره؛
جدیدترین تحقیقات نشان میدهد انگلیس متحمل بیشترین آسیبها از شیوع ویروس کرونا در اروپا خواهد شد و شمار کسانی که به علت ابتلا به ویروس کرونا در این کشور جان خودشان را از دست میدهند به ۶۶ هزار نفر خواهد رسید.
محمد المدهون خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در لندن گفت: بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس سه شب گذشته را در بیمارستان بستری بوده است. او همچنان در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری خواهد شد تا تحت نظر پزشکان باشد. پیش بینیها حاکی از آن است که دولت انگلیس دوشنبه آینده، محدودیتها در تردد را تمدید خواهد کرد. به ویژه که انگلیس به تدریج به اوج همه گیری ویروس کرونا نزدیک میشود که در هفت تا ۱۰ روز آینده خواهد بود. تحقیقات دانشگاهی در سیاتل آمریکا نشان میدهد انگلیس بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا در بین کشورهای اروپایی خواهد دید و شمار فوتیها در ماه اوت آینده ممکن است به ۶۶ هزار نفر برسد. همچنین ممکن است شمار فوتیهای روزانه در انگلیس به سه هزار نفر افزایش یابد.
خبرنگار این شبکه افزود: میتوانیم بگوییم پایبندی مردم انگلیس به توصیههای بهداشتی، در بهترین شرایط قرار دارد. مردم میدانند که لغو محدودیتها به این زودی نخواهد بود. دولت انگلیس متعهد شده است تعداد تستهای کرونا را تا پایان این ماه به روزانه ۱۰۰ هزار نفر افزایش دهد.
تاکید دولت ایتالیا بر شکست کرونا با ادامه رعایت توصیه های بهداشتی
گزارشی از آخرین وضعیت شهر ووهان چین
فرانسه/خطر فروپاشی اقتصاد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس؛ بانک مرکزی فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد به علت شیوع ویروس «کووید-۱۹» که فعالیت اقتصادی کشور را تا حد زیادی متوقف و دچار رکود کرده است، تولید ناخالص داخلی فرانسه در سه ماهه نخست سال کنونی میلادی حدود شش درصد کاهش یافت.
این برآورد بدترین عملکرد اقتصادی سه ماهه فرانسه از سال ۱۹۴۵ محسوب میشود. براساس آخرین دادههای موسسه ملی آمار فرانسه (اینسه) تولید ناخالص داخلی در سه ماهه چهارم یک دهم درصد کاهش داشته است و بنابراین، فرانسه به لحاظ فنی در رکود است.
طبق برآورد بانک مرکزی فرانسه که براساس تحقیق از ۸۵۰۰ شرکت فرانسوی است، در پانزده روز آخر ماه مارس، فعالیت اقتصادی این کشور حدود ۳۲ درصد کمتر از شرایط عادی بود.
بنابر اعلام «اینسه»، بانک مرکزی فرانسه تخمین میزند که هر پانزده روز قرنطینه موجب کاهش یک و نیم درصدی تولید ناخالص داخلی در سال میشود. اما این رقم قطعی نیست و شدت تاثیر قرنطینه میتواند با ادامه یافتن آن مشخص شود.
مقامات فرانسوی به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، از ۱۷ مارس قرنطینه اعلام کردند که قرار است دست کم تا ۱۵ آوریل ادامه یابد.
براساس برآورد بانک مرکزی فرانسه، بیشتر بخشهای اقتصادی فرانسه دچار کاهش شدید فعالیت شده اند و بخش ساخت و ساز، بازرگانی، حمل و نقل، مسکن و رستورانها بیشترین زیان را دیده اند.
انگلیس/خلاء قدرت سیاسی در پی تداوم بستری شدن نخست وزیر این کشور
در حالی که پزشکان متخصص احتمال میدهند بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس تا دو ماه دیگر دچار بیماری کووید ۱۹ باشد، خلاء قدرت سیاسی در این کشور بیشتر احساس میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه دیلی میرور نوشت متخصصان معتقدند نخست وزیر انگلیس که از یکشنبه ۱۷ فروردین به علت ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان سنت توماس د رلندن بستری است، پس از مرخص شدن از بیمارستان نیز به علت درگیری با پیامدهای این بیماری تا دو ماه نمیتواند به وظایف قانونی خود بپردازد.
نخست وزیر انگلیس به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹، دو شب گذشته را در بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستانی در لندن گذرانده است و کارشناسان بهداشتی میگویند همه توان وی، صرف مبارزه با ویروس کشنده خواهد شد و دیگر قدرتی برای اداره کشور نخواهد داشت.
دومنیک راب وزیر خارجه انگلیس که در غیاب جانسون سکان هدایت دولت را در دست دارد دیروز گفت: او تحت بهترین مراقبتهای پزشکی قرار دارد.
این در حالی است که کمبود امکا نات و کادر درمانی حتی وسایل محافظتی ضروری برای پزشکان و پرستاران موجب شده است شمار قربانیان حتی در میان کادر درمانی هر روز بیشتر و نارضایتیها گستردهتر شود.
به گزارش رسانههای انگلیس، بوریس جانسون از دومینیک راب، وزیر خارجه این کشور خواسته است در غیابش، مدیریت ملی مبارزه با بحران ویروس کرونا را اداره کند و راب اکنون در نشستهای روزانه، وضعیت مبارزه با همه گیری کرونا را با مردم این کشور در میان میگذارد. مطابق قانون موجود، نخست وزیر انگلیس میتواند هر وزیری را که صلاح بداند، برای اداره اوضاع، معرفی کند تا در غیاب نخست وزیر، کشور را اداره کند، اما معلوم نیست در صورت طولانی شدن بیماری بوریس جانسون، خلاء قدرت چگونه پر خواهد شد، زیرا شماری از سیاستمداران معتقدند راب اقتدار و توان لازم برای رهبری دولت را ندارد.
آخرین آمار وضعیت کرونا در جهان
آخرین وضعیت کرونا در مالزی
تبدیل شدن مجموعه های ورزشی ارمنستان به بیمارستان
افزایش آمار مبتلایان به کرونا در ترکیه
فرانسه/ابتلای ۴۰ نظامی به کرونابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛
کرونا ناو هواپیمابر شارل دوگل را از اقیانوس اطلس عقب میراند. بدلیل وضعیت مشکوک ۵۰ تن از ملوانهای شارل دوگل، این شناور سطحی زودتر از موعد به بندر تولون فرانسه بازخواهد گشت.
فرانسه/ برگزاری اعیاد مذهبی در قرنطینه
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ در صفحه توئیتر خود اعلام کرد اعیاد هر سه مذهب در فرانسه شامل عید پسح برای یهودیان، عید پاک برای مسیحیان و رمضان برای مسلمانان در قرنطینه برگزار خواهد شد.
اسپانیا/ افزایش تلفات کرونا برای دومین روز پیاپی
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید، مقامات بهداشت اسپانیا روز چهارشنبه اعلام کردند شمار قربانیان شیوع کووید-۱۹ در این کشور طی بیست و چهار ساعت گذشته ۷۵۷ نفر افزایش یافت. این دومین روز پیاپی است که مرگ و میر ناشی از این بیماری در اسپانیا افزایش مییابد.
همچنین شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور با شش هزار و ۱۸۰ نفر افزایش به ۱۴۴ هزار و ۶۹۳ نفر رسید.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد ۷۵۷ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و شمار قربانیان به ۱۴ هزار و ۵۵۵ نفر افزایش یافت.
گزارش اختصاصی از شیوع کرونا در پاکستان
فلسطین اشغالی/ ارسال تجهیزات لازم برای تست کرونا از کره جنوبی
جروزالم پست نوشت: کره جنوبی ماده واکنش گر لازم برای انجام دادن آزمایش کرونا به اسرائیل ارسال کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی این روزنامه صهیونیستی، هواپیمای حامل مواد واکنش گری که برای دهها هزار آزمایش کرونا قابل استفاده هستند و ۳۰ هزار لباس محافظ برای کارکنان بخش درمانی، صبح چهارشنبه از کره جنوبی عازم اسرائیل شد. این مواد را وزارت دفاع [جنگ]از طرف وزارت بهداشت خریداری کرده است.
هواپیمای حامل این تجهیزات تا چهارشنبه عصر در فرودگاه بن گوریون به زمین خواهد نشست.
نفتالی بنت، وزیر دفاع [جنگ]اسرائیل، گفت ما همه تلاش خود را به کار میگیریم تا با استفاده از محصولات داخلی و در عرصه بین المللی از همه راههای ممکن به مقابله با کرونا بپردازیم.
اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، نیز گفت این وزارتخانه برای مقابله با کرونا تمام نیروی خود را بسیج کرده و به ارسال این محموله کمک کرده است تا اسرائیل بتواند به شکلی موثر به مقابله با این بیماری همه گیر بپردازد.
فلسطین/ گفت و گوی تلفنی اسماعیل هنیه و میخائیل بوگدانوف
حساب کاربری مرکز اطلاع رسانی فلسطین در توئیتر نوشت: «اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس بعد از ظهر دیروز با میخائیل بوگدانوف فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور خاورمیانه و کشورهای آفریقایی و معاون وزیر امور خارجه روسیه دستاوردهای مربوط به تحولات ویروس کرونا را بررسی کرد.»
تونس/ هشدار درباره وقوع فاجعه در صورت ادامه بیتوجهی مردم به قرنطینه
وزیر بهداشت تونس، درباره وقوع فاجعه در این کشور به علت ادامه بی توجهی مردم به قرنطینه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، عبداللطیف المکی در نشست خبری گفت: این موضوع به امنیت ملی کشور ارتباط دارد. فقط دولت و حکومت مسئول نیستند، اما مردم هم باید به توصیههای بهداشتی عمل کنند. ما همه توان خود را به کار میگیریم، اما همه باید متعهد باشند.
الملکی افزود: بی توجهی یک گروه کوچک میتواند همه تلاشهای مردم و دولت را از بین ببرد.
از سوی دیگر، هشام المشیشی وزیر کشور تونس هم اعلام کرد نیروهای امنیتی بیش از ۶۰۰ نفر را که مقررات قرنطینه را نقض کرده بودند، بازداشت کردند. دولت تونس قصد دارد تدابیر تنبیهی تا حد اتهام قتل غیرعمد، علیه افرادی اتخاذ کند که به قرنطینه پایبند نیستند. ما با قاطعیت قوانین را اجرا خواهیم کرد.
جمهوری آذربایجان/ افزایش تعداد مبتلایان به کرونا به ۸۲۲ نفر
با ابتلای ۱۰۵ نفر دیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۸۲۲ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان اعلام کرد: از ۸۲۲ نفرمبتلا ۶۳ نفر بهبود یافته اند، ۸ نفر جان خود را از دست داده اند و ۷۵۱ نفر دیگر هم در بیمارستانهای این کشور تحت درمان هستند.
حال ۳۳ نفر از مبتلایان بستری شده وخیم، ۴۷ نفر نسبتا وخیم و حال عمومی بقیه پایدار است.
اتیوپی/ اعلام حالت فوق العاده
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: دولت اتیوپی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور حالت فوق العاده اعلام کرد.
همچنین نخست وزیر اتیوپی هم در توئیتر اعلام کرد این کشور برای مهار گسترش ویروس کرونا وضعیت اضطراری اعلام میکند.
قطر/ کمکهای پزشکی قطر به ایتالیا
قطر برای کمک به ایتالیا در مقابله و مهار شیوع کرونا، چهار فروند هواپیمای نظامی حامل کمکهای پزشکی به این کشور ارسال میکند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، قطر دیروز (سه شنبه) اعلام کرد، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر در حمایت از تلاشهای ایتالیا در مقابله و مهار شیوع ویروس کرونا، دستور ارسال کمکهای پزشکی به این کشور را صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری قطر، این کمکها شامل ارسال دو فروند هواپیمای نظامی وابسته به نیروهای هوایی قطر حامل دو بیمارستان صحرایی است که قرار است امروز (چهارشنبه) وارد ایتالیا شوند.
خبرگزاری قطر خاطر نشان کرد: «مساحت بیمارستان صحرایی نخست حدود پنج هزار و ۲۰۰ متر مربع و بیمارستان دوم چهار هزار متر مربع است و هر یک، هزار تختخوابی و به تجهیزات پیشرفته پزشکی با هدف مداوای مبتلایان به کرونا مجهز هستند.
قطر پنجشنبه نیز دو هواپیمای نظامی دیگر حامل کمکهای پزشکی به ایتالیا اعزام خواهد کرد.
شمار درگذشتگان به علت ابتلا به کرونا در ایتالیا به ۱۷ هزار و ۱۲۷ نفر افزایش یافته است.
سازمان جهانی بهداشت/ وضع اروپا همچنان نگران کننده است
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد شیوع ویروس کرونا در اروپا همچنان نگران کننده است و راه مبارزه با آن طولانی خواهد بود.
این سازمان افزود: کشورها باید در کاهش تدابیر مبارزه با شیوع ویروس کرونا، با احتیاط عمل کنند.
سازمان بهداشت جهانی/ آمار جهانی مبتلایان از ۱ میلیون ۴۴۴ هزار نفر گذشت
طبق جدیدترین آمار سازمان جهانی بهداشت آمار مبتلایان به کرونا در جهان از ۱ میلیون و ۴۴۴ هزار نفر گذشت.
بر اساس گزارش این سازمان تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان تا عصر روز چهارشنبه (امروز) به ۱ میلیون و ۴۴۴ هزار و ۸۲۲ نفر رسید.
از این تعداد ۳۰۹ هزار و ۱۱۳ نفر بهبود یافته اند و ۸۳ هزار و ۱۰۹ نفر جان خود را از دست داده اند. همچنین طبق این آمار از ۱ میلیون و ۵۲ هزار و ۶۰۰ نفری که در حال حاضر درگیر این بیماری هستند حال ۴۷ هزار و ۹۸۰ نفر وخیم گزارش شده است.
سازمان بهداشت جهانی/ شیوع کرونا در اروپا هنوز بسیار نگران کننده است
مدیر منطقهای سازمان بهداشت جهانی در اروپا روز چهارشنبه در اظهاراتی، شیوع ویروس کرونا را در اروپا "بسیار نگران کننده" توصیف کرد و از دولتها خواست پیش از کاهش اقدامات در زمینه کنترل شیوع این ویروس، همه ملاحظات را به طور دقیق مد نظر قرار دهند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو، دکتر هانس کلوگ مدیر منطقهای سازمان بهداشت جهانی در اروپا در اظهاراتی گفت: «افزایش قابل توجه موارد آلودگی به ویروس کرونا در اروپا بسیار نگران کننده است و ما هنوز راهی طولانی پیش رو داریم.»
دکتر بروس آیلوارد مشاور ارشد مدیر کل سازمان بهداشت جهانی نیز پس از بازگشت از اسپانیا، یکی از کشورهایی که آمار بالایی از موارد ابتلا به ویروس کرونا دارد، به خبرنگاران گفت: «هنوز برای ابراز خوشبینی خیلی زود است، اما میتوان گفت روند شیوع این ویروس قطعاً کند شده است.»
ژاپن/ خطر فروپاشی نظام سلامت در برابر افزایش مبتلایان
شبکه الجزیره گزارش داد: با اینکه هنوز تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ژاپن زیاد نیست، اما افزایش چشمگیر روند ابتلا به این بیماری، نگرانیهایی را درباره خطر فروپاشی نظام سلامت این کشور ایجاد کرده است.
خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در توکیو، درباره تصمیم آبه شینزو نخست وزیر ژاپن برای اعلام حالت فوق العاده در توکیو و شش استان دیگر، گفت: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ژاپن در مدت یک هفته، پنج برابر شد و از چهار هزار و ۳۰۰ نفر فراتر رفت. همچنین ۹۷ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در ژاپن فوت کردند. اعلام حالت فوق العاده در ژاپن، این کشور را در آماده باش بی سابقه قرار داده است که دست کم یک ماه ادامه خواهد داشت. اعلام حالت فوق العاده در ژاپن نشان میدهد، دولت به شدت نگران گسترش شیوع ابتلا به کووید ۱۹ است. پنج برابر شدن شمار مبتلایان به ویروس کرونا در شهرهای بزرگ ژاپن، تهدیدی برای فروپاشی نظام سلامت این کشور است.
روسیه/نخست وزیر : آزمایش تشخیص کرونا در سطح وسیعی افزایش خواهد یافت
نخست وزیر روسیه با اشاره به تصمیم دولت برای افزایش چشمگیر آزمایش تشخیص ویروس کرونا در این کشور، گفت: با مشارکت همه آزمایشگاههای دولتی و خصوصی و نیز چندین آزمایشگاه جدید در طیف بسیار وسیعی از شهروندان روسی تست تشخیص ویروس کرونا گرفته میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، «میخائیل میشوستین» با بیان اینکه روسیه از نظر تولید کیت تشخیص ویروس کرونا کمبودی ندارد، افزود: فدراسیون روسیه تاکنون به بیش از ۳۰ کشور، کیتهای تشخیص ویروس کرونا ارسال کرده است.
براساس تازهترین آمار وزارت بهداشت روسیه تا ظهر چهارشنبه حدود ۸ هزار و ۷۰۰ مورد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در این کشور به ثبت رسیده است.
روسیه/کرملین: ادامه طرح انزوای خانگی و قرنطینه شهروندان، عاقلانهترین کار در شرایط فعلی است
سخنگوی کرملین با اشاره تأثیر مثبت اجرای طرح خود انزوایی و قرنطینه شهروندان روسی گفت: از نیمه دوم هفته آینده مشخص خواهد شد که چه تصمیمی باید گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، «دیمیتری پسکوف» به گفتگوی از راه دور ولادیمیر پوتین با اعضای دولت این کشور اشاره و تاکید کرد: دیدگاه غالب در این نشست مجازی، ادامه اجرایی مقررات انزوای خانگی شهروندان بهعنوان عاقلانهترین تصمیم در شرایط کنونی بود.
دادگاه عالی روسیه اعلام کرد: محدودیتهای اعمال شده در زمینه تردد و قرنطینه شهروندان روسی، تا ۲۲ روز دیگر، یعنی تاپایان ماه آوریل تمدید میشود.
روسیه/ ارسال آزمایشگاه متحرک به ارمنستانمتخصصان نیروهای مسلح روسیه با یک آزمایشگاه متحرک و سامانه نمونه برداری به ارمنستان اعزام شده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان وزارت دفاع ارمنستان با اشاره به این که چارچوب همکاری بین نیروهای مسلح روسیه و ارمنستان و براساس توافق سرگئی شویگو و داویت تونویان وزیران دفاع روسیه و ارمنستان تیمی از متخصصان روسیه به ارمنستاناعزام شده اند، اعلام کرد: هدف از اعزاماین گروه به ارمنستان جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این کشور و تبادل تجربه در این خصوص به همکاران ارمنی خود است.
به گفتهی وزارت دفاع ارمنستان به این منظور روسیه یک آزمایشگاه متحرک و تجهیزات نمونه برداری از مبتلایان به ویروس کرونا در اختیار نیروهای مسلح ارمنستان قرار داده است.
این آزمایشگاه برای نمونه برداری و آزمایش در یگانهای نیروهای مسلح ارمنستان و همچنین پایگاه ۱۰۲ روسیه در شهر گیومری ارمنستان بکار گرفته خواهد شد.
چین/ پایان قرنطینه ووهان
ووهان، شهری در استان مرکزی هوبی چین که دسامبر گذشته ویروس جدید کرونا برای نخستین بار در آنجا پدیدار شد، روز چهارشنبه، در بحبوحه نگرانیها در مورد موج جدید آلودگی به این ویروس در چین، به قرنطینه بیش از دو ماهه پایان داد و ساکنان آن اجازه یافتند شهر را ترک کنند به شرط آنکه در سلامت کامل باشند.
مقامات چین به منظور جلوگیری از گسترش شیوع این ویروس به سراسر کشور، ۲۳ ژانویه این شهر را که مرکز استان هوبی است و حدود ۱۱ میلیون سکنه آن را پس از قطعیت پیدا کردن این موضوع که ویروس جدید کرونا به شدت مسری و بالقوه مرگبار است، قرنطینه کردند.
بر اساس دادههای رسمی، از آغاز پدیدار شدن این ویروس، بیش از ۵۰ هزار مورد آلودگی به آن در ووهان به ثبت رسید که بیش از ۲۵۰۰ مورد آن به مرگ منجر شد که معادل ۸۰ درصد کل موارد مرگ و میر در سراسر چین است.
با این حال محدودیتها در روزهای اخیر در ووهان به علت کاهش بسیار قابل توجه موارد جدید ابتلا به تدریج کاسته شد.
در سه هفته گذشته، تنها سه مورد جدید به تأیید مقامات بهداشتی شهر رسیده است.
لبنان/ وزارت بهداشت شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۵۷۵ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، این وزارتخانه در اطلاعیهای اعلام کرد: تست کرونا ۲۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته مثبت شده و شمار مبتلایان به این ویروس تاکنون به ۵۷۵ نفر رسیده است.
در این اطلاعیه آمده است: ۶۲ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۱۹ نفر هم جان باختند.
امارات/ بهره برداری ولیعهد امارات از کرونا برای جاسوسی از شهروندان
فعالان حقوق بشری اماراتی از بهره برداری ولیعهد این کشور از کرونا برای جاسوسی از مردم، آن هم با استفاده از نرم افزار اسرائیلی پرده برداشتند.
حساب کاربری حنان العتیبی با انتشار پیامی در توئیتر، نوشت: محمد بن زاید ولیعهد امارات از کرونا برای جاسوسی از شهروندان اماراتی از طریق نرم افزار پیشگیری بهداشتی و نرم افزار stayhome ساخته شرکت اسرائیلی NSO بهره برداری میکند.
در این پیام تصاویر ویدیوئی منتشر شد که در آن زیرنویس شده بود: شماری از فعالان حقوق بشری فریبکاری در استفاده از از این نرم افزار را کشف کردند و از طریق هشتگ #قاطع_التطبیق (#نرم افزار_را_تحریم_کن) استفاده از آن را تحریم کردند.
ترکیه/کشف هفده هزار ماسک احتکار شده در استانبول
رسانههای ترکیه از کشف هفده هزار ماسک احتکار شده
در استانبول خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، نیروهای امنیتی ترکیه امروز در منطقه زیتین بورنوی استانبول در سه کارگاه تولیدی هفده هزار ماسک را کشف و ضبط کردند.
این سه واحد تولیدی که مجوزهای لازم برای تولید ماسک را نداشتند پلمب شدند.
ترکیه/نگرانی سازمانبهداشت جهانی از افزایش آمار مبتلایان به کرونا در ترکیه
نماینده سازمان بهداشت جهانی در اروپا از شیوع پرشتاب کرونا ویروس در ترکیه ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، هانس هنری پ. کلاگ نماینده ویژه سازمان بهداشت جهانی در قاره اروپا درباره روند شیوع کرونا ویروس در ترکیه گفت: از شتاب غم انگیز شیوع کرونا ویروس در هفته گذشته در ترکیه بسیار نگرانیم، متاسفانه شصت درصد از مبتلایان مربوط به استانبول است.
گفتنی است از آغاز شناسایی کرونا ویروس در ترکیه ۱۱ مارس تاکنون شمار مبتلایان در این کشور به ۳۴۱۰۹تن و جانباختگان به ۷۲۵ مورد رسیده، ترکیه از نظر شتاب گسترش این بیماری در میان ده کشور دنیا قرار گرفته است.
ترکیه/ممنوعیت رفتن به قبرستانها در آنکارا بخاطر کرونا
شهرداری آنکارا با انتشار اطلاعیهای رفتن به قبرستانهای این کلان شهر را ممنوع کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، شهرداری آنکارا علت این ممنوعیت را در چارچوب تدابیر جلوگیری از گسترش کرونا اعلام کرده است: دفن جانباختگان بیماری کرونا با دقت فراوان و طبق روال تعریف شده ادامه دارد وفقط بستگان درجه یک میتوانند در مراسم دفن با رعایت نکات بهداشتی شرکت کنند.
در اطلاعیه شهرداری آمده است: زیارت اهل قبور در همه کلان شهر آنکارا تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
سوئیس/ تعداد جان باختگان کرونا در سوئیس افزایش یافت
دولت سوئیس اعلام کرد مجموع تعداد افرادی که به سبب آلودگی به ویروس کرونا فوت کرده اند به ۷۰۵ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سوئیس تعداد افرادی که ابتلای آنها به ویروس کرونا تایید شده است, ۲۲ هزار و ۷۸۹ نفر اعلام کرد.
مالزی/ ۱۵۶ مورد جدید ابتلا به کرونا
مقامات بهداشتی مالزی روز چهارشنبه از ۱۵۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر دادند که به این ترتیب شمار کلی مبتلایان کرونا در این کشور به ۴۱۱۹ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز از کوالالامپور، در حالی که مالزی، سومین اقتصاد بزرگ منطقه جنوب شرق آسیا، بالاترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا را در این منطقه داراست، مقامات وزارت بهداشت این کشور از دو مورد جدید تلفات ناشی از ابتلا به کرونا خبر دادند.
وزارت بهداشت مالزی اعلام کرد یکی از این قربانیان، تبعه پاکستان است که ظاهراً در یک گردهمایی دینی بزرگ شرکت کرده بود.
آمریکا/ خودداری بیمارستانها از پذیرش مبتلایان و مرگ آنها در خانههایشان
شبکه الجزیره گزارش داد: با تعیین شرایط سختگیرانه برای پذیرش بیماران در بیمارستانهای آمریکا، بسیاری از مبتلایان به ویروس کرونا امکان بستری شدن در بیمارستانها را پیدا نمیکنند و در خانه هایشان فوت میکنند.
خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در واشنگتن گفت: شاهد افزایش هولناک آمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا هستیم. شاید از سناریوهای فاجعه باری که گفته میشد، عبور کرده باشیم. برای پذیرش بیماران در بیمارستانهای نیویورک، تدابیر سختگیرانهای اتخاذ شده است و این موضوع باعث کاهش بستری شدن در بیمارستانها شده است.
خبرنگار الجزیره افزود: روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک مسئول شهرداری نیویورک تاکید کرد شمار فوتیهای کرونا در این شهر بسیار بیشتر از آمارهای رسمی است. زیرا میزان مرگ و میر در نیویورک بیش از ۱۰ درصد از مدت مشابه پارسال بیشتر شده است. مردم در خانه هایشان میمیرند، اما اسامی آنها در بین فوتیهای کرونا ثبت نمیشود. این باور وجود دارد که بیشتر این افراد به علت ابتلا به ویروس کرونا جان خودشان را از دست داده اند. ایالتهای ساحل شرقی آمریکا، کانون اصلی شیوع ویروس کرونا در این کشور هستند.
آمریکا/ هشدار در مورد کمبود تجهیزات پزشکی
شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی اعلام کرد: بسیاری از فرمانداران و شهرداران در سراسر آمریکا هشدار داده اند چنانچه تجهیزات و امکانات پزشکی آنها تمام شود، اوضاع خطرناک خواهد شد.
آمریکا/ اوضاع وخیم کادر پزشکی در ایالتهای نیویورک و فلوریدا
شبکه تلویزیونی ان بی سی نیوز در گزارشی اعلام کرد اوضاع کادر پزشکی در ایالتهای نیویورک و فلوریدا خوب نیست.
آمریکا/ داروخانهها در نیویورک با کمبود دارو مواجه اند
پایگاه اینترنتی سی ان بی سی نیوز در گزارشی به کمبود تجهیزات پزشکی در شهر نیویورک در بحبوحه شیوع ویروس کرونا پرداخت و نوشت داروخانهها در این شهر با کمبود دارو و تجهیزات پزشکی مواجهند.
در این گزارش به قلم اسپنسر کیمبال آمده است: داروخانه کوچک امانوئل سیمهایف این روزها با کمبود کارمند مواجه است. بیشتر کارکنان او -که در ارتباط با ابتلا به ویروس کرونا نگران بودند- دیگر بر سر کار حاضر نمیشوند. سیمهایف ۳۳ ساله اولین کرینیدونگو تکنیسن ۵۳ ساله او اکنون در تلاش برای پاسخ گویی به موج درخواستها برای دریافت دارو و دیگر اقلام ضروری هستند.
در حالی که آزمایش دهها هزار نفر در شهر نیویورک در ارتباط با ابتلا به کووید ۱۹ مثبت شده است و شمار زیادی نیز علائم ویروس کرونا را دارند، مردم اکنون به داروخانههای دیگر روی میآورند تا با تهیه دارو و مصرف آن علائم خود را کاهش دهند.
درخواستهای فزآینده ایجاد شده به واسطه این همه گیری جهانی سبب ایجاد کمبودهایی در زمینه داروهای اساسی همانند تیلنول شده است، زیرا چرخه تهیه و تدارک از کارخانههایی کاهش یافته است که این داروها را تولید میکنند و آنها را در اختیار خرده فروشانی قرار میدهند که این داروها را به داروخانهها منتقل میکنند. اکنون دیگر پر نگه داشتن قفسههای داروخانهها در مکانهایی همانند نیویورک به کار دشواری تبدیل شده است.
آمریکا/ ۱۰۰ دستگاه تنفس مصنوعی به کلرادو ارسال میشوددونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: یکصد دستگاه تنفس مصنوعی فورا به درخواست سناتور گاردنر به کلرادو ارسال میشود.
آمریکا/ سندرز: در این بحران نمیتوان بر روی عملکرد ترامپ حساب کرد
سناتور برنی سندرز در مقالهای در روزنامه انگلیسی گاردین به سوء مدیریت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در دوران شیوع ویروس کرونا در این کشور پرداخت و نوشت نمیتوان بر روی ترامپ حساب کرد و کنگره در این بحران بی سابقه باید هدایت اوضاع را در دست بگیرد.
در این مقاله آمده است: مردم آمریکا شایسته مشاهده یک رهبری از سوی واشنگتن در بحبوحه این همه گیری وحشتناک و رکود اقتصادی هستند. در این لحظه بی سابقه از تاریخ آمریکا، ما به یک واکنش و پاسخ قانونی بی سابقه نیاز داریم. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قادر به رهبری کشور نیست و در عوض، همچنان به گمراه کردن افکار عمومی و اقداماتی در راستای منافع سیاسی خود ادامه میدهد. از این رو، این کنگره است که باید هدایت اوضاع را در دست بگیرد و اکنون باید اقدام کند.
در حالی که خشم مردم آمریکا در حال افزایش است، همگان در کشور ما باید بدانند که در بحبوحه این همه گیری وحشتناک و رکود اقتصادی، دولت آنها همه اقدامات ممکن را انجام میدهد تا سلامت آنها را حفظ و از نظر مالی نیازهای آنها را تأمین کند.
فرانسه/ وضع بیماران سرطانی در بحبوحه بیماری همه گیر کووید-۱۹ وحشتناک است
شیوع ویروس کرونا در فرانسه و رسیدگی به بیمارانی که به کووید-۱۹ مبتلا شده اند، موجب اختلال در مراحل درمانی و عمل جراحی بیماران سرطانی شده است.
پروفسور اکسل کان (Axel Kahn) رئیس مرکز ملی مقابله با سرطان فرانسه روز چهارشنبه در گفتگوی زنده با شبکه رادیویی ار. ام. ث (RMC) با اشاره به وضع دشوار چهار میلیون بیمار سرطانی در فرانسه، بر لزوم ادامه درمان بیماران سرطانی در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در این کشور و در سراسر جهان تأکید کرد.
وی افزود: " بیماران سرطانی وضع وحشتناکی دارند. تعداد آنها بسیار زیاد است. هم اکنون ۴ میلیون نفر تحت درمان هستند. آنها میدانند که وضعیت ناپایداری دارند و مثل شما و من نگران هستند. در حال حاضر به این خاطر که بار اضافه خدمات بهداشتی در زمینه مراقبت از مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ را نیز بر دوش میکشیم، مجبوریم در مراقبت از آنها تغییراتی لحاظ کنیم، عمل جراحی آنها را به تعویق بیندازیم و پرتو درمانی یا شیمی درمانی این افراد را به زمان دیگری موکول کنیم. آنها میترسند که به حال خود رها شوند. "
پروفسور اکسل کان در پایان اظهارات خود یادآور شد: "ممکن است امسال در فرانسه ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست بدهند، اما فراموش نکنیم که سالانه ۱۵۰ هزار نفر در کشور بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست میدهند. نباید آنها را در طول این بیماری همه گیر که از نظر جسمی و روحی بر آنها تأثیر گذاشته است، فراموش کنیم".
ایتالیا/ حدود ۱۰۰ پزشک در ایتالیا بر اثر بیماری کووید-۱۹ جان باختند
در حالی ویروس کرونا در ایتالیا حدود ۱۳ هزار نفر از کادر درمانی این کشور را آلوده کرده است که حدود ۱۰۰ پزشک نیز در این کشور به علت بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست داده اند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان " کوتیدیانو نت"، تعداد جانباختگان افراد آلوده شده به ویروس کرونا در ایتالیا در میان کارکنان بخش بهداشت و درمان این کشور به طور بی رحمانهای همچنان در حال افزایش است. تازهترین آمارهای منتشر شده توسط سازمان نظام پزشکی ایتالیا، حاکی از افزوده شدن تعداد ۵ نفر دیگر به تعداد پزشکان جان باخته در این کشور است که بدین ترتیب، تعداد پزشکان ایتالیایی که از زمان گسترش ویروس کووید-۱۹ در این کشور، بر اثر آلوده شدن به این ویروس، در بیمارستانها و مراکز درمانی ایتالیا جان خود را از دست داده اند، به ۹۴ نفر افزایش یافته است. در مجموع، تعداد ۲۶ نفر از پرستاران ایتالیایی نیز به علت بیماری کووید-۱۹ فوت کرده اند. تعداد ۶ هزار و ۵۴۹ نفر از آنها نیز به ویروس کرونا آلوده شده اند.
سازمان نظام پزشکی ایتالیا در پایان گزارش خود اعلام کرده است، از زمان شیوع ویروس کرونا در ایتالیا، در مجموع، تعداد ۱۲ هزار و ۶۸۱ نفر از کارکنان بخش بهداشت و درمان این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند.
در همین زمینه، "سرجو ماتارلا" رئیس جمهور ایتالیا در پیامی از پزشکان و پرستارانی که به منظور خدمت به بیماران، جان خود را به خطر انداخته اند، قدردانی کرده است.
چک/درخواست لغو فوری تدابیر اقتصادی غرب علیه سوریه
رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری چک و سوریه باردیگر خواستار لغو تدابیر اقتصادی قهری غرب علیه سوریه شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، استانیسلاو گروسپیچ باردیگر درخواست خود را درباره لغو تدابیر اقتصادی یکجانبه شدیدی که غرب علیه سوریه تحمیل کرده است، مطرح کرد و گفت لغو فوری این تدابیر در حال حاضر در سایه مقابله سوریه با شیوع ویروس کرونا به امری ضروری تبدیل شده است. وی در مصاحبه با خبرنگار سانا در پراگ تصریح کرد این تدابیر ظالمانه آشکارا نشان میدهد که رفتارهای غرب غیر انسانی است. گروسپیچ افزود غرب در مقابله کرونا با سختیها و مشکلاتی مواجه است، اما با این حال به تحمیل تحریمهای غیرقانونی خود علیه سوریه و کشورهای دیگر ادامه میدهد.
هلند/مشکلات بخش درمانی درپی شیوع کرونا
در پی شیوع ویروس کرونا در هلند، ناکافی بودن تجهیزات درمانی و بهداشتی مشکلاتی را در این کشور بوجود آورده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لاهه، پزشکان در حال تهیه پروتکلی هستند تا بر مبنای آن، با توجه به کمبود تختهای بیمارستانی، تصمیم بگیرند که چه کسانی در بخش مراقبت ویژه بستری شوند.
از سوی دیگر تعدادی از بیماران هلندی به آلمان منتقل شده اند. این بیماران در ۶۸ بیمارستان مختلف استان نوردراین-وستفالن، بخش مراقبتهای ویژه بستری خواهند شد.
مقامات درمانی هلند اعلام کردند تعداد افرادی که به ویروس کرونا آلوده شده اند, ۹۶۹ نفر افزایش یافته و به ۲۰ هزار و ۵۴۹ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز, ۱۴۷ نفر نیز به شمار جان باختگان افزوده شده است.
هلند/انتقاد فرانسه از هلند در رابطه با سازوکار ثبات مالی اروپا
یک مسئول ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرد مخالفت تنها یک کشور (هلند) با تصمیم مربوط به سازوکار ثبات مالی اروپا در نشست اخیر گروه یورو که به بررسی پیامدهای اقتصادی بحران ویروس کرونا اختصاص یافته بود، غیرقابل درک و غیرقابل قبول است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، مسئول ریاست جمهوری فرانسه که نخواست نامش فاش شود، تاکید کرد متاسفانه تصمیم گیری درباره سازوکاری ثبات مالی اروپا توسط تنها یک کشور یعنی هلند مسدود شد، بن بستی که هلند به وجود آورد غیرقابل درک و غیرقابل قبول است و نمیتواند ادامه داشته باش
اروپا/ استعفای رئیس شورای تحقیقات اروپا و اعلام سرخوردگی وی از سیستم موجود
در بحبوحه بحران کووید-۱۹ که قربانیان زیادی در اروپا و جهان گرفته است، رئیس شورای تحقیقات اروپا ضمن ابراز سرخوردگی شدید از واکنش اروپا به بحران کرونا، از سمت خود استعفا کرد.
شورای تحقیقات اروپا که وابسته به اتحادیه اروپا است مسئولیت هماهنگی طرحها و برنامههای تحقیقاتی علمی را بر عهده دارد.
مائورو فراری رئیس این شورا با انتشار نامهای در نشریه انگلیسی فایننشال تایمز اعلام کرد از پاسخ اروپا به بحران کووید-۱۹ ناامید شده و اعتماد و ایمان خود را به نظام موجود از دست داده است به همین علت از سمت خود کناره گیری میکند.
سخنگوی کمیسیون اروپا روز چهارشنبه با اعلام این خبر گفت پرفسور مائورو فراری که از انتصاب وی در راس ریاست شورای تحقیقات اروپا زمان زیادی هم نمیگذشت، استعفای خود را هفتم آوریل ارائه کرده و مطابق با خواسته وی با کناره گیری وی موافق شده است.
سخنگوی دستگاه اجرایی اروپا افزود کمیسیون اروپا از کناره گیری مائورو فراری آن هم در این دوره بحرانی بی سابقه که پژوهش و تحقیق در اروپا میتواند نقشی اساسی داشته باشد، به شدت متاسف است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، مائورو فراری اول ژانویه امسال به ریاست شورای تحقیقات اروپا منصوب شده بود. وی در نامه خود اعلام کرد راهبردی که به منظور حمایت از تحقیقات در برابر همه گیری کووید-۱۹ تهیه کرده بود به اتفاق آرای اعضای هیئت علمی شورای تحقیقات اروپا رد شده و از این بابت به شدت سرخورده و عمیقا آشفته شده است. هیئت علمی شورای تحقیقات اروپا در توجیه مخالفت خود با راهبرد پیشنهادی مائورو فراری تاکید کردند که ماموریت این شورا حمایت از پروژههای تحقیقاتی و پژوهشی است نه این که درباره اهداف یا زمینه تحقیقات دستورالعمل صادر کند.
اروپا/ به رغم شیوع بیماری، برخی کشورها همچنان قصد برگزاری انتخابات را دارند
به رغم شیوع بیماری کووید-۱۹ در سراسر جهان، برخی کشورهای اروپایی همچنان قصد دارند انتخابات محلی و سراسری خود را برگزار کنند.
روزنامه فرانسوی زبان لاکروا در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت اسپانیا، صربستان و انگلیس به علت شیوع ویروس کرونا انتخابات محلی و سراسری خود را به تعویق انداختند. با این حال برگزاری انتخابات منطقهای در ایتالیا همچنان برای روز سی و یکم ماه مه پیش بینی شده است. در لهستان نیز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ دهم مه همچنان بر قوت خود باقی است.
اروپا/ شمار مبتلایان به بیش از ۷۵۰ هزار نفر رسید
براساس آمار خبرگزاری فرانسه در روز چهارشنبه در ساعت ۱۱ به وقت گرینویچ، شمار رسمی مبتلایان به کرونا در اروپا به بیش از ۷۵۰ هزار نفر رسید.
قاره اروپا با دست کم ۷۵۰ هزار و ۲۷۶ مبتلا و ۵۸ هزار و ۶۲۷ مرگ، بیش از قارههای دیگر تحت تأثیر شیوع کووید ۱۹ قرار گرفته است و در مجموع بیش از نیمی از آمار جهانی را در بردارد.
در مجموع شمار مبتلایان در جهان یک میلیون و ۴۳۸ هزار و ۲۹۱ نفر است که از این تعداد ۸۲ هزار و ۷۲۶ نفر جان خود را از دست دادند.
اسپانیا (۱۴۶ هزار و ۶۹۰ مبتلا، ۱۴ هزار و ۵۵۵ فوتی)، ایتالیا (۱۳۵ هزار و ۵۸۶ مبتلا، ۱۷ هزار و ۱۲۷ فوتی)، فرانسه (۱۰۹ هزار و ۶۹ مبتلا و ۱۰ هزار و ۳۲۸ فوتی) و آلمان (۱۰۳ هزار و ۳۲۸ مبتلا و ۱۸۶۱ فوتی) چهار کشوری هستند که در مجموع بیش از ۱۰۰ هزار مورد مبتلا را در اروپا تشکیل میدهند. با وجود این، این آمار بیانگر شمار واقعی مبتلایان نیست، زیرا در شمار بسیاری از کشورها تنها مواردی که نیازمند بستری شدن در بیمارستانها هستند تست میشوند.
آفریقا/ اتحادیه آفریقا در واکنش به ترامپ بر حمایت از سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد
موسی فکی محمد رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا روز چهارشنبه در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که عملکرد سازمان جهانی بهداشت را در مقابله با کرونا محکوم کرده بود، از این سازمان دفاع کرد.
فکی در توئیتر نوشت «من از اینکه فهمیدم دولت آمریکا علیه مقامات سازمان جهانی بهداشت اقدام میکند متعجب شدم».
وی افزود اتحادیه آفریقا «از تدروس آدهانوم دبیر کل سازمان جهانی بهداشت کاملا حمایت میکند».
دونالد ترامپ روز سه شنبه در کنفرانس خبری خود در کاخ سفید، خشم خود را از سازمان جهانی بهداشت ابراز کرد و این سازمان را بسیار نزدیک به پکن دانست.
ترامپ گفت «به نظر میرسد همه چیز به شدت به نفع چین است. این غیرقابل قبول است».
ترامپ تهدید کرد کمک مالی آمریکا به سازمان جهانی بهداشت را متوقف میکند. آمریکا تأمین کننده اصلی به سازمان جهانی بهداشت به شمار میآید.
ترامپ گفت «من نمیگویم که این کار را انجام میدهم، اما این امکان را بررسی میکنیم».
ترامپ به ویژه از تصمیم سازمان جهانی بهداشت که در ابتدای شیوع کرونا، با بستن مرزها به روی افرادی که از چین میآیند مخالفت کرده بود، انتقادکرد.
فکی در توئیت خود در روز چهارشنبه همکاری بین المللی بیشتر را برای مقابله با کرونا خواستار شد.
وی افزود «در حال حاضر، به عنوان جامعه بین المللی منسجم، توجهها همچنان باید بر مقابله همگانی با کووید ۱۹ متمرکز شود. سپس زمان حساب پس دهی خواهد رسید».
بحرین/ دولت بحرین پول آب و برق شهروندان و کسب و کارها را پرداخت خواهد کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت بحرین پول آب و برق شهروندان و کسب و کارهای این کشور را پرداخت خواهد کرد تا به مقابله با تاثیر شیوع ویروس کرونا کمک کند.
عربستان سعودی/ نگران فروپاشی نظام بهداشت و درمان
عربستان سعودی نگران فروپاشی نظام بهداشت ودرمان در این کشور است و به همین علت تا کنون از اعلام آمار واقعی مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور خودداری کرده است، اما اخیرا درحال آماده سازی زمینههای اعلام رقم واقعی مبتلایان به ویروس کرونا یعنی ۲۰۰ هزار نفر است تا به این شیوه از واکنش منفی و پیش بینی نشده مردم و به خطر افتادن امنیت این کشور جلوگیری کند.
روزنامه الکترونیکی رأی الیوم نوشت هشدار عربستان سعودی درباره فروپاشی سیستم بهداشتی این کشور و شیوع کرونا تا شبهای ماه رمضان و منع کامل رفت و آمد به چه معناست و چرا وزیر بهداشت عربستان تصمیم گرفته است، شفاف عمل کند و از وجود ۲۰۰ هزار مورد ابتلا به کرونا و عدم کوتاهی کشورش در این زمینه سخن بگوید؟
وزارت بهداشت عربستان سعودی از ابتلای ۱۴۷ نفر و مرگ ۴۳ نفر دیگر خبر داده است. براین اساس تعداد رسمی و اعلام شده مبتلایان به ۲۷۹۵ نفر و درمان شدگان ۶۱۵ نفر است که با توجه به وسعت جغرافیائی عربستان و جمعیت ۳۴ میلیون نفری آن رقم کمی است. در هر صورت این رقم ثابت نخواهد ماند و به علل مختلف افزایش خواهد یافت. از جمله اینکه مدت نهفتگی در افراد مبتلا ممکن است تا ۲۴ روز طول بکشد و در این مدت هیچ نشانهای از آن دیده نشود. علت دیگر به موضوع شفافیت در برخی کشورها مربوط میشود. براساس گزارش محرمانه کاخ سفید که توسط خبرگزاری بلومبرگ آمریکا فاش شده است برخی کشورها نظیر چین و روسیه و ایران و کره شمالی از انتشار آمارهای واقعی خودداری میکنند.
عربستان سعودی/ ۲۹۳۲ مبتلا به کرونا
تعداد موارد شناسائی شده مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان سعودی به ۲۹۳۲ نفر رسید.
روزنامه سعودی عکاظ گزارش داد براساس اعلام وزارت بهداشت عربستان سعودی با شناسائی ۱۳۷ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشور تا امروز به ۲۹۳۲ نفر رسیده است. وزارت بهداشت عربستان سعودی از جان باختن ۱۶ نفر دیگر براثر این بیماری خبر داد که به این ترتیب مجموع جان باختگان براثر ابتلا به ویروس کرونا در عربستان به ۶۳۱ نفر رسید.
عربستان/رژیم سعودی حتی در شرایط کرونایی حاضر به آزاد کردن کادر درمانی زندانی نیست
در حالی که خطر شیوع کرونا در عربستان در حال افزایش است، مقامات سعودی به لجاجت در خصوص بازداشت شدگان ادامه میدهند و به خواستههای مطرح شده برای آزادی آنها حتی آزادی پرستاران و پزشکان توجه نمیکنند.
به نوشته پایگاه اینترنتی مرآه الجزیره، شاید آنچه انتقادات به حکومت را افزایش داده است، این باشد که حکومت پزشکان، پرستاران و کادر پزشکی را بازداشت کرده است که اکنون برای مقابله با ویروس کرونای جدید به شدت به آنها نیازمند است.
حساب کاربری «ناشط قطیفی» (فعال حقوق بشر اهل قطیف) با انتشار پیامی در توئیتر، نوشت: مقامات، کادر پزشکی را پشت میلههای زندان نگه داشته اند؛ آن هم در حالی که جامعه اکنون به شدت به آنها نیازمند است.
وی افزود جامعه به تجربه و مهارت این افراد برای مقابله با ویروس کرونا و توجه به مبتلایان به این ویروس نیازمند است.
مصر/تمدید منع رفت و آمد شبانه
دولت مصر مقررات ممنوعیت رفت و آمد شبانه را تا ۲۳ آوریل تمدید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، دولت مصر همچنین ساعت ممنوعیت تردد را یک ساعت کاهش داد تا ممنوعیت تردد شبانه به جای ساعت ۱۹ از ساعت ۲۰ شب تا ۶ صبح روز بعد باشد.
مصطفی مدبولی نخست وزیر مصر گفت: تعلیق پروازهای بین المللی و حمل و نقل هوایی تا ۲۳ آوریل ادامه خواهد داشت.
نخست وزیر مصر از شهروندان خواست به مقررات مقابله با کرونا پایبند باشند و تا جای ممکن در خانه بمانند. وی اشاره کرد در هفته گذشته شاهد افزایش ۱۲۰ تا ۱۵۰ نفری مبتلایان به کرونا در هر روز بودیم و پیش بینی میشود آمار روزانه ابتلا به این ویروس در هفته آینده بیشتر شود.
نخست وزیر مصر همچنین از کاهش بیست درصدی حقوق شورای وزیران به مدت سه ماه برای کمک به درمان مبتلایان به کرونا خبر داد.
وزرای خارجه امارات و کره جنوبی پیامدهای ویروس کرونا را بررسی کردند
عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه و همکاریهای بین المللی امارات عربی متحد در گفتگوی تلفنی با همتای کره جنوبی خود روابط دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار داد.
به گزارش پایگاه خبرگزاری عربستان سعودی (واس)، عبدالله بن زاید آل نهیان و «کانگ کیونگ وا» وزیر خارجه کره جنوبی در این گفتگو، روابط راهبردی دوجانبه میان دو کشور دوست و راههای تقویت و توسعه همکاریهای مشترک را بررسی کردند.
دوطرف تاثیرات شیوع بیماری کووید ۱۹ (کرونا ویروس) را بر سطح جهان بررسی کردند و درباره راههای همکاری و تعامل دو کشور برای مقابله با این چالش و اهمیت هماهنگیهای مشترک و تبادل تجربیات برای کنترل این ویروس و پشت سرگذاشتن تاثیرات آن به گفتگو پرداختند.
عمان/ بسته شدن ورودیهای پایتخت به مدت ۱۲ روز
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: پادشاهی عمان اعلام کرد به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا، ورودی و خروجیهای مسقط پایتخت این کشو را از روز جمعه به مدت ۱۲ روز میبندد.
ایتالیا/سازمان جهانی بهداشت از کاهش معنا دار مبتلایان به کرونا در ایتالیا خبر داد
در حالی مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در اروپا از کاهش معنا دار افراد آلوده به ویروس کرونا در ایتالیا خبر داد که در عین حال تاکید کرد، هنوز راهی طولانی پیش رو داریم.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان " تی جی کام ونتی کوآترو"، "هانس کلوژ" مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در اروپا با اشاره به گسترش ویروس کرونا در ایتالیا، گفت: پس از هفتهها تطعیلیهای سختگیرانه در ایتالیا، هر چند که موارد آلوده به ویروس کرونا در این کشور همچنان در حال افزایش است، اما به نظر میرسد، میزان افراد آلوده به این ویروس در حال کاهش معنا داری است.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در اروپا افزود: در این مسیر، هنوز راهی طولانی برای سپری کردن داریم. پیشرفتهایی که تاکنون به منظور مقابله با ویروس کرونا به عمل آمده، بسیار شکننده است.
ایتالیا/ ایتالیا با دستکش و ماسک وارد مرحله دوم مقابله با کرونا میشود
با کاهش تدریجی افراد آلوده به ویروس کرونا در ایتالیا، دولت این کشور با تدابیر تازه در نظر گرفته شده، قصد دارد مرحله دوم طرح مقابله با این ویروس را اجرا کند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "گاتزتا دل سود"، با توجه به کاهش تدریجی افراد آلوده به ویروس کرونا در ایتالیا و نظر کارشناسان حوزه بهداشت و درمان این کشور مبنی بر به اصطلاح "عقب نشینی" احتمالی این ویروس، ایتالیا شروع به سازماندهی و آماده کردن خود به منظور آنچه که دولت این کشور اجرای "مرحله دوم" مقابله با بیماری کووید-۱۹ نامیده، کرده است.
بر اساس نتایج به دست آمده از تشکیل جلسه میان کمیته "فنی و علمی" مقابله با ویروس کرونا و جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا، مقامات این کشور امیدواری خیلی زیادی به دادن پاسخ مثبت شهروندان ایتالیایی به اقدامات آتی در نظر گرفته شده در خصوص مقابله با ویروس کرونا دارند. در واقع، واضح است که اقدامات خیلی سختگیرانه تری در مقابله با این ویروس در نظر گرفته خواهد شد.
اما در مرحله دوم طرح مقابله با ویروس کرونا، شهروندان ایتالیایی شاهد تمدید ممنوعیت جابجاییها خواهند بود.
یمن/ائتلاف متجاوز را به تلاش برای وارد کردن کرونا به یمن متهم کردند
کمیته عالی وزارتی مبارزه با بیماریهای فراگیر در یمن، حملات جنگندهای ائتلاف متجاوز سعودی - آمریکایی را به مراکز قرنطنیه برای مبارزه با ویروس کرونا به شدت محکوم کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی العهد لبنان، این کمیته در بیانیهای اعلام کرد: جنگندههای ائتلاف متجاوز سعودی – آمریکایی طی ساعات گذشته به مدرسه «المحجبه» در استان البیضاء نزدیک مرکز قرنطینه حمله کردند ویکی از مراکز قرنطینه بخش حمل ونقل نزدیک منطقه عفار را نیز هدف قرار دادند. جنگندههای متجاوز سعودی – آمریکایی پیشتر هم به یک مرکز قرنطینه در الصلیف در استان الحدیده حمله کرده بودند.
کمیته عالی وزارتی مبارزه با بیماریهای فراگیر در یمن معتقد است این حملات در راستای تلاش کشورهای متجاوز برای وارد کردن ویروس کرونا به یمن است. کشوری که همچنان تا به امروز عاری از این ویروس بوده و موردی از ابتلا به آن گزارش نشده است.
این کمیته افزود: تلاش کشورهای ائتلاف سعودی برای انجام گرفتن پروازها وادامه تلاشهای مجدد آنها برای بازگشایی گذرگاهها ومسافرت یمنیها به عربستان و دیگر کشورها در چارچوب طرحها و برنامههای دشمن برای وارد کردن ویروس کرونا به یمن صورت میگیرد.
ونزوئلا/ مادورو دستور بستری شدن همه بیماران کووید-۱۹ را صادر کرد
رئیس جمهور ونزوئلا، دستور بستری شدن همه افراد آلوده به ویروس جدید کرونا را صادر کرد؛ ضمن آنکه اطمینان داد بیمارستانهای این کشور بحران زده، بیش از ۲۰ هزار تخت آماده برای پذیرش این بیماران دارند.
نیکولاس مادورو، رئیس جمهور سوسیالیست ونزوئلا در نطقی تلویزیونی گفت: «این، دستوری است که من صادر میکنم. ما باید بتوانیم ۱۰۰ درصد موارد (ابتلا به کووید-۱۹) را بستری کنیم. ۱۰۰ درصد آنها.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کاراکاس به گفته دلسی رودریگز، معاون رئیس جمهور ونزوئلا، ۱۶۶ مورد آلودگی به ویروس کرونا و ۶ مورد مرگ مرتبط با این بیماری در ونزوئلا به ثبت رسیده است.
نیکولاس مادورو افزود: «ما موفق شدیم همه گیری را مهار کنیم و در شرایط کنونی ما میتوانیم همه موارد را بستری و قرنطینه کنیم.» به گفته وی، ونزوئلا ۲۳ هزار و ۵۰۰ تخت در مراکز بهداشتی خود دارد. تاکنون افراد آلوده به ویروس جدید کرونا مجبور بودند خود را در خانه هایشان قرنطینه کنند و وخیمترین موارد به درمانگاهها و بیمارستانها منتقل میشدند. اما کارشناسان مستقل شبکه دفاعی همه گیرشناسی ملی میگویند: این کشور آمریکای جنوبی با ۳۰ میلیون نفر جمعیت تنها ۲۰۶ مرکز مراقبتهای ویژه دارد که نیمی از آنها در کاراکاس است و جامعه پزشکی از هجوم گسترده بیماران به بیمارستانها که چندان مجهز نیستند و اغلب غیربهداشتی اند، بیم دارند. نیکولاس مادورو به منظور تلاش برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا نزدیک به یک ماه پیش، دستور قرنطینه تقریبا کامل کشور را صادر کرد و پروازهای بین المللی و داخلی را به حال تعلیق درآورد.