جدیدترین آمار کرونا؛ دست و پنجه نرم کردن جهان با کووید 19
افزایش جریمه و تمدید قرنطینه در آمریکا و اروپا
نشریه آمریکایی نیویورک پست نوشت اجساد قربانیان کرونا در آمریکا به طور موقت در پارکها دفن میشوند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ،
با روند افزایشی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ایالتهای آمریکا و همچنین بسیاری از کشورهای جهان، دولتمردان به تشدید تدابیر امنیتی و بهداشتی روی آورده و برای اجرای فاصله گذاری اجتماعی و وادار نمودن مردم به تعلیق فعالیتهای غیرضروریشان، جریمهها را چندین برابر و تداوم سیاستهای مربوط به قرنطینه را اجرا کرده اند.
جدیدترین اخبار مربوط به کرونا در کشورهای جهان به شرح ذیل است..
مرگ بیش از ۱۸۰۰ نفر براثر کرونا در آلمان
کرونا در آلمان تا ساعت ۱۱ روز سه شنبه به وقت محلی، ۱۸۱۰ نفر را به کام مرگ کشانده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در آلمان نیز به ۱۰۳ هزار و ۳۷۵ نفر رسیده است.
از زمان شناسایی اولین فرد آلوده به کرونا در هشتم بهمن ماه تا کنون بیش از ۳۶ هزار نفر پس از آلودگی به کرونا در آلمان درمان شده اند.
وزیر ترکیه ای: بیش از ۱۸ هزار نفر در این کشور قرنطینه شدند
وزیر ورزش و جوانان ترکیه اعلام کرد: هم اکنون ۱۸ هزار و ۱۵۶ نفر در ۸۴ خوابگاه دانشجویی در ۵۷ استان کشور قرنطینه شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، محرم قصاب اوغلو گفت: تبدیل خوابگاههای دانشجویی به محل قرنطینه افراد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا تصمیمی به جا برای مبارزه با این ویروس بوده است و بسیاری از شهروندانی که از مسافرتهای خارجی بازگشته بودند، در این خوابگاهها قرنطینه شده اند.
وی همچنین افزود: در ۴۷ استان کشور نیز ۷۳ خوابگاه دانشجویی در اختیار ۳ هزار و ۱۲۰ نفر از کارکنان بهداشتی قرار گرفته است.
اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در ترکیه ۲۸ روز پیش رویت شد. در این مدت، تعداد مبتلایان به این ویروس تا پایان روز گذشته به ۳۰ هزار و ۲۱۷ و تعداد جانباختگان به ۶۴۹ نفر رسیده است.
براساس اطلاعات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه، تا امروز ۲۰۲ هزار و ۸۴۵ نفر تحت آزمایش کرونا قرار گرفته اند.
افزایش فشار سیاستمداران آمریکا برای برکناری رئیس سازمان جهانی بهداشت
نشریه انگلیسی دیلی میل از افزایش فشار سیاستمداران آمریکایی برای برکناری رئیس سازمان جهانی بهداشت خبر داد.
ساخت دو بیمارستان در دو منطقه استانبول آغاز شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، پس از اعلام رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه مبنی بر ساخت دو بیمارستان ویژه بیماران کرونایی در استانبول عملیات خاکبرداری در منطقه سانجاک تپه این شهر آغاز شد.
همچنین قرار است بزودی عملیات خاکبرداری در محوطۀ فرودگاه اتاترک نیز که سال گذشته به منطقۀ دیگری انتقال داده شد آغاز شود.
پیش از این رئیس جمهور ترکیه اعلام کرده بود کار ساخت بیمارستان در منطقۀ سانجاک تپه ظرف ۴۵ روز به پایان خواهد رسید و شروع به فعالیت خواهد کرد. نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در ترکیه ۲۸ روز پیش شناسایی شد. در این مدت تعداد مبتلایان به این ویروس تا پایان روز گذشته به ۳۰ هزارو ۲۱۷ و تعداد جانباختگان به ۶۴۹ نفر رسید. بر اساس اطلاعات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه تا به امروز ۲۰۲ هزار و ۸۴۵ نفر تحت آزمایش کرونا قرار گرفته اند.
اقدام رژیم اشغالگر به پاشیدن سمهای مضر در مرزهای شرقی غزه
مرکز اطلاع رسانی فلسطین در صفحه کاربری خود در توئیتر به نقل از وزارت بهداشت غزه نوشت: هوایپماهای رژیم اشغالگر صهیونیستی برای دومین بار طی یک هفته اقدام به پاشیدن مواد سمی مضر در مرزهای شرقی غزه کردند.
ادامه محدودیتها در فرانسه
افزایش تدابیر پلیس ارمنستان در ورودی شهرها
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان
شینزوآبه وضعیت اضطراری اعلام کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، شینزوآبه نخست وزیر ژاپن برای مبارزه با شیوع کرونا وضعیت اضطراری اعلام کرد.
افزایش ۴۵ روزه مدت قرنطینه در السالوادور بر اثر کرونا
نجیب بوکِله، رئیس جمهور السالوادور، دستور داد قرنطینه خانگی تا ۴۵ روز افزایش پیدا کند. دستور اعمال قرنطینه خانگی از تاریخ ۲۱ مارس (۲ فروردین) با هدف جلوگیری از پیشرفت شیوع کووید-۱۹ در این کشور آمریکای لاتینی داده شد.
به گزارش روز سه شنبه پایگاه اینترنتی کوبایی پرنسا لاتینا، این اقدام (قرنطینه خانگی و اجتماعی) در ابتدا برای مدت یک ماه برنامه ریزی شده بود، اما بوکله به عنوان بخشی از اقدامات پیشگیرانه از انتقال ویروس کرونا از طریق ارتباطات فردی، دستور داد ۱۵ روز دیگر به این تاریخ افزوده شود.
بیش از ۱۸ هزار نفر در ترکیه در قرنطینه به سر میبرند
وزیر امور جوانان و ورزش ترکیه امروز (سه شنبه) آخرین آمار افرادی را که در ترکیه در قرنطینه به سر میبرند، اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه قرار چاپ ترکیه، محرم قصاب اوغلو گفت: ۱۸ هزار و ۱۵۶ نفر در ۵۷ استان ترکیه در ۸۴ خوابگاه تحت پوشش این وزارتخانه در قرنطینه بسر میبرند.
تکذیب پایان یا کاهش محدودیتهای کرونایی در آلمان
وزارت کشور آلمان پایان یا کاهش دادن قرنطینه در این کشور بعد از ۱۹ آوریل / ۳۰ فروردین را تکذیب کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، خبرگزاری رویتر اعلام کرده بود که دولت آلمان پیش نویس طرح کاهش قرنطینه پس از ۱۹ آوریل / ۳۰ فرودین را آماده کرده است، اما وزارت کشور آلمان چنین پیش نویسی را برای کاهش محدودیتهای اجتماعی تکذیب کرد.
در پیش نویس ادعایی خبرگزاری رویتر گفته شده بود که مغازهها و مدارس در مناطق مشخص مجاز به بازگشایی و از سرگیری کار خود خواهند بود.
آلمان از سه فروردین محدودیتهای سختگیرانهای را برای مقابله با کرونا اجرا کرده است از جمله بستن مرزها، تعطیلی مهدهای کودک، مدارس و دانشگاهها، مغازهها، سالنهای سینما، تئاتر و کنسرت، ممنوعیت تجمع بیش از دو نفر و فاصله گذاری بین مردم دستکم به میزان یک و نیم متر که این محدودیتها تا ۳۰ فروردین اعمال میشود و پس از آن در مورد شرایط جدید با توجه به نمودار سرایت کرونا تصمیم گیری خواهد شد.
دوقلوی هندی، کرونا و کووید نام گرفتند
شبکه رادیویی ار. ت. ال (RTL) فرانسه در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت یک مادر هندی به علت مشکلاتی که شیوع ویروس کرونا در طول زایمان برای وی به وجود آورده بود، نام "کرونا" و "کووید" را برای فرزندان دوقلوی خود انتخاب کرد.
مبارزه همزمان فلسطینیها با کرونا و اشغالگری
فلسطینیان با امکاناتی ناچیز، اما تلاشهای بسیار، با ویروس کرونا مقابله میکنند.
محدودیت در رفت و آمد، ضد عفونی خیابانها و دعوت مردم ماندن در خانه از جمله اقدامات استانداری رامالله است. تاکنون ۲۴۰ فرد مبتلا به کرونا و یک فوتی گزارش شده که بیشتر آنها از مناطق تحت کنترل رژیم اشغالگر آمده بودند، جایی که شمار مبتلایان از مرز ۹ هزار نفر فراتر رفته است.
با ماندن مردم در خانه و تعطیلی مشاغل، سرزمینهای فلسطینی شاهد همبستگی مردمی برای مهار کامل این ویروس است. برخی خانوادهها، برای نیروهای بهداشتی و فقرا غذا تهیه میکنند.
فلسطینیان با این تدابیر میدانی توانستهاند با این ویروس مقابله کنند و تا حدودی مانع شیوع بیشتر آن شوند.
هنوز به جانسون دستگاه اکسیژن وصل نشده است
اسکای نیوز اعلام کرد بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس که به کرونا مبتلا شده است دچار مشکلات تنفسی شده و قبل از انتقال به بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان اکسیژن قرار گرفته است، اما او به دستگاه اکسیژن وصل نیست.
وزیر خارجه انگلیس در پی بستری شدن جانسون اداره امور را به عهده میگیرد
بی بی سی اعلام کرد بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس به دلیل وخامت حالش پس از ابتلا به ویروس کرونا به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شد. دومنیک راب وزیر امور خارجه انگلیس آماده تصدی امور است.
افزایش شمار مبتلایان در اتریش به ۱۲ هزار و ۳۳۲ نفر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وین، براساس آمارهای جدید وزارت بهداشت اتریش، تاکنون ۱۲ هزار و ۳۳۲ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و همچنین ۲۲۰ نفر هم جان خود را از دست داده اند. در اتریش تا به امروز نزدیک به ۱۱۲ هزار تست کرونا انجام شده است. روز گذشته دولت اتریش طرح خود را برای بازگشایی آهسته و گام به گام کسب و کار مردم اعلام کرد. اتریش بعنوان نخستین کشور اروپایی بطورآهسته از تدابیر سختی که از حدود یک ماه پیش در این کشور به اجرا گذاشته است خداحافظی میکند.
از روز سه شنبه هفته اینده کسب و کارهای کوچک در این کشور فعالیت خود را آغاز خواهند کرد. فروشگاههای بزرگ در اتریش اول ماه مه باز خواهند شد. اواسط ماه مه هم احتمالا دانش آموزان میتوانند به مدرسه بازگردند. رستورانها و هتلهای اتریش باید صبور باشند و از اواسط ماه مه فعالیتشان آغاز میشود.
افزایش تعداد بیکاران در سوییس
با افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در سوییس، شمار بیکاران در این کشور هم رو به افزایش است.
شمار بیکاران در سوییس با بالا رفتن تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، افزایش پیدا کرده و براساس گزارش دبیرخانه اقتصاد این کشور از دو ممیز پنج دهم به دو ممیز ۹ دهم درصد رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ تا پایان ماه مارس شمار بیکاران سوییس به دلیل بحران ویروس کرونا به ۱۳۵ هزار و ۶۲۴ نفر رسیده است. براساس گزارش وزارت بهداشت سوییس ۲۱ هزار و ۶۵۲ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده اند. ۷۴۶ نفر هم به دلیل ابتلا به این ویروس جان باخته اند.
کاهش مبتلایان به ویروس کرونا در ارمنستان
استانداری آرارات ارمنستان اعلام کرد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این استان کاهش یافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از ایروان، استانداری استان آرارات افزود: هم اینک در این استان ۱۷۳ مبتلا به ویروس کرونا وجود دارد و از روز گذشته ابتلای جدید شناسایی نشده است. بنابر اعلام استانداری آرارات، اگر روند به این شکل ادامه یابد در استان آرارات شیوع ویروس کرونا مهار خواهد شد. دولت ارمنستان اقدامات سختی در ارتباط با رفت و آمد شهروندان کشور به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا اعمال میکند. ساکنان کشور برای خروج از خانه باید پرسشنامه و شناسنامه خود را همراه داشته باشند. در پرسشنامه آمده است: در چه ساعتی از محل اسکان خود خارج شده اند، چه ساعتی بازمی گردند و دلیل خروج چه بوده است. پلیس در تمامی شهرهای ارمنستان پرسشنامههای رهگذرها را وارسی میکند، افرادی که پرسشنامه و شناسنامه در دست نداشته باشتد تا ۲۰۰ دلار جریمه میشوند. خروج از خانه باید دلیل قانع کنندهای داشته باشد. در عین حال ساکنان ارمنستان برای خرید روزانه اجازه ندارند، مسافتی بیش از ۳ کیلومتر طی کنند. فعالیت کلیه اتوبوسهای شهری و بین شهری و مترو متوقف شده است، مراکز تجاری تعطیل شده اند و در خوروها هنگام تردد فقط دو سرنشین باید نشسته باشد. ردیابی تماسهای تلفتی از دیگر اقدامات دولت برای شناسایی و قطع حلقههای شیوع ویروس کرونا است. به این صورت که همه تماسهای تلفنی فرد مبتلا به ویروس کرونا بررسی و به افرادی که در دو هفته گذشته با این فرد تماس داشته اند، تماس گرفته و از آنها سوال میشود که آیا تماس حضوری هم با این شخص داشته اند یا خیر، اگر جواب مثبت باشد، شخص مورد نظر قرنطینه میشود. در ورودی کلیه شهرها و گذرگاهها، پلیس مستقر شده اند و رفت و آمد ساکنان کشور تحت کنترل پلیس است. ورود به شهرها باید دلیل قانع کننده داشته باشد. اگر تردد جنبهی کاری دارد شخص مورد نظر باید گواهی نامه کارفرما را ارائه کند.
ابتلای یک نماینده مجلس ترکیه به کرونا
رسانههای ترکیه از ابتلای فتی ییلدیز نماینده حزب حرکت ملی گرای این کشور به کرونا ویروس خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، فتی ییلدیز معاون حزب حرکت ملی گرای ترکیه نخستین نماینده مجلس ملی این کشور است که به ویروس کویید-۱۹ مبتلا میشود. روز گذشته نیز مصطفی شنتوپ رئیس مجلس ملی ترکیه از ابتلای پزشک پارلمان ترکیه به کرونا ویرس اطلاع داده بود.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان
وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در پاکستان به مرز ۴۰۰۰ نفر نزدیک شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "جنگ نیوز"، در ۲۴ ساعت گذشته در پاکستان بیش از ۷۰۰ مبتلای جدید شناسایی شده است و ۷ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
به این ترتیب شمار کل مبتلایان به کووید -۱۹ در پاکستان به ۳۹۵۰ و فوت شدگان به ۵۴ نفر رسید. این درحالی است که تعداد کل بهبود یافتگان نیز ۴۲۶ نفر اعلام شده است.
به گفته منابع خبری، ادامه سیر صعودی ابتلا به کرونا در پاکستان باعث شد مقامات دولتی در این کشور محدودیت رفت و آمد و تعطیلی شهرها در ایالت پنجاب را به مدت یک هفته تمدید کنند.
منابع خبری افزودند: دولت محلی ایالت بلوچستان پاکستان نیز طرح فاصله گذاری اجتماعی و ممنوعیت حمل و نقل عمومی را با هدف جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا به مدت ۲ هفته دیگر تمدید کرد.
این درحالی است که "ظفر میرزا" مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بهداشت در نشست خبری اعلام کرد: اعمال محدودیتها تاثیرگذار بوده و تا حدودی از شیوع گسترده کرونا در پاکستان جلوگیری شده است.
وی افزود: شمار مبتلایان در پاکستان همچنان افزایش مییابد، اما همهی تلاش دولت برای این است که افزایش تعداد را مطابق با ظرفیت بیمارستانها کنترل کند.
"ظفر میرزا" با بیان اینکه ایالت پنجاب پاکستان با بیش از ۱۵۰۰ بیمار کرونایی بیشتر از سایر ایالتهای پاکستان تحت تاثیر ویروس کووید-۱۹ قرار گرفته است، اعلام کرد: درحال حاضر بیش از ۱۰ هزار تخت بیمارستانی در همهی ایالت پنجاب برای درمان بیماران کرونایی آماده شده است.
چین در ۲۴ گذشته تلفاتی نداشت
در ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در چین به ثبت نرسید.
روزنامه لاپرس کانادا در صفحه توئیتر خود نوشت مقامات چین روز سه شنبه اعلام کردند برای نخستین بار از آغاز شیوع ویروس کرونا در این کشور، در ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد مرگ و میری به ثبت نرسید. چین نخستین مورد مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ را سه ماه پیش اعلام کرد.
تا پایان بحران کرونا در قاره اروپا فاصله زیادی مانده است
خبرنگار بی بی سی با اشاره به ادامه شیوع ویروس کووید-۱۹ در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا، گفت: تا پایان بحران کرونا در قاره اروپا هنوز هم فاصله زیادی باقی مانده است.
گِرِی کالت خبرنگار بی بی سی گفت: هر روزه صدای آژیر آمبولانسها که در خیابانهای شهرهای مختلفِ فرانسه به سرعت حرکت میکنند، شنیده میشود. بیش از هفت هزار تن در فرانسه به دریافت مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای این کشور نیاز دارند. مقامات فرانسه هشدار داده اند که تا زمان پایان یافتن این شرایطِ ناگوار، فاصله بسیار زیادی باقی مانده است.
اولیویه وِران، وزیر بهداشت فرانسه، گفت: «این (بحران) پایان نیافته است، بلکه ما با پشتِ سر گذاشتنِ آن هنوز فاصله زیادی داریم. ما حتی در دورهِ پایانیِ اوج گرفتن این همه گیری قرار نداریم. این مسیرِ (پیشِ رویِ ما)، همچنان بسیار طولانی است و هیچ چیزی پایان نیافته است.»
خبرنگار افزود: در ایتالیا، سیاست قرنطینه خانگی در حال اثربخشی است، زیرا هر روزه از شمار مبتلایانِ جدید به ویروس کووید-۱۹ در این کشور، کاسته میشود. در عین حال، شمار تلفات بر اثر این بیماری در ایتالیا همچنان روند صعودی دارد. تاکنون بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن در این کشور جان باخته اند. تعطیلی مشاغل و کسب و کارها، هزینههای اقتصادیِ سنگینی را بر این کشور تحمیل کرده است. به عنوان مثال، در میلان که پایتخت مالیِ ایتالیا لقب گرفته است و مرکز ارائه جدیدترین مُدهای لباس به جهان محسوب میشود، همه فروشگاهها و کسب و کارها باید همچنان بسته باقی بمانند.
خبرنگار در ادامه گفت: نیروهای پلیس اسپانیا در برابر یکی از بیمارستانهای این کشور صف کشیدند و پرستاران آن بیمارستان نیز بیرون آمده و در کنار یکدیگر ایستادند. اینها دو گروهِ اصلی در اسپانیا هستند که در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند. آنها برای این که به هم روحیه و دلگرمی بدهند، برای یکدیگر دست میزنند و بدین وسیله، از همدیگر تشکر و قدردانی میکنند و همبستگی خود را نشان میدهند. نشانههایی از امید در اسپانیا وجود دارد. این چهارمین روز متوالی است که از شمار کشته شدگان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این کشور کاسته میشود. این دستاوردها همه به لطف تلاشهای بی وقفه این کارکنانِ حیاتی (پزشکان، پرستاران و پلیس) در اسپانیا محقق شده است. آنها زندگی خود را به مخاطره میاندازند تا جانهای دیگران را نجات دهند.
داروی ضد کرونا در روسیه، از شایعه تا واقعیت
هرچه شیوع ویروس کرونا در جهان بیشتر گسترش مییابد، شایعات فضای مجازی درباره تولید واکسن یا داروهایی برای مهار این ویروس مرموز هم بیشتر میشود. اخیرا دارویی بنام آربیدول، تولید روسیه که از آن بعنوان سلاح مخفی روسیه برای مقابله با ویروس کرونا نام برده میشود، در فضای مجازی بسیاری از کشورها، از جمله ایران دست به دست میشود. خبرنگار صداوسیما در روسیه برای بررسی صحت این شایعه به چند داروخانه در مسکو سر زده و با چند متخصص و داروساز صحبت کرده است.
نگرانی دولت پاکستان از پیشروی کرونا در میان پناهجویان افغان
سیر صعودی ویروس کرونا در افغانستان
با شناسایی ۵۶ فرد جدید آلوده به ویروس کرونا، این ویروس بیشتر از گذشته وارد گردش اجتماعی در افغانستان شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، "وحیدالله مایار" سخنگوی وزارت بهداشت و درمان افغانستان امروز اعلام کرد: با ثبت ۵۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته در استانهای هرات، کابل، قندهار، بلخ و ننگرهار، شمار بیماران به ۴۲۳ نفر افزایش یافت.
براساس آمار وزارت بهداشت و درمان افغانستان، تعداد افراد بهبود یافته از هجده به ۲۲ نفر افزایش یافته است.
شمار جان باختگان بیماری کووید ۱۹ همچنان یازده نفر است و این ویروس، ۲۳ استان از ۳۴ استان افغانستان را آلوده کرده است.
ناتوانی اردوغان در مهار کرونا آینده سیاسی وی را به چالش می کشد
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای جلوگیری از انتشار سریع ویروس کرونا در میان مردم این کشور ناتوان خواهد بود و این ناتوانی، آینده سیاسی وی را به چالش خواهد کشید.
خیام الزعبی در یادداشتی در روزنامه رای الیوم نوشت: ترکیه با سالی پر از تحولات و حوادث مواجه است؛ زیرا علاوه بر انتشار سریع ویروس کرونا با مشکلات جدیدی مواجه شده است که اقتصاد ترکیه قادر به تحمل آنها نیست.
شمار جان باختگان آلمانی به هزار و ۶۰۷ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، موسسه روبرت کخ اعلام کرد: «شمارموارد تایید شده آلودگی به ویروس کرونا در آلمان با احتساب سه هزارو و ۸۳۴ مورد دیگر به ۹۹ هزار و ۲۲۵ نفر و شمار جان باختگان نیز با احتساب ۱۷۳ مورد مرگ جدید به هزارو ۶۰۷ نفر رسید».
افزایش شمار مبتلایان به ۳۷۱ تن در عمان
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت عمان اعلام کرد با شناسایی ۴۰ مورد جدید ابتلا به کرونا، شمار مبتلایان در این کشور به ۳۷۱ تن رسید.
تمدید تعطیلی فعالیتهای تجاری دبی تا هجدهم آوریل
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: دبی تعطیلی همه فعالیتهای تجاری را تا هجدهم آوریل، در چارچوب مقابله با شیوع ویروس کرونا تمدید کرد.
آخرین آمار ابتلا به کرونا در جهان
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به یک میلیون و ۳۴۷ هزار و ۴۳۵ نفر رسید. از این تعداد ۷۴ هزار و ۷۷۸ نفر جان باخته و ۲۸۵ هزار و ۵۹ نفر بهبود پیدا کرده اند. از میان ۹۸۷ هزار و ۵۹۸ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۵ درصد آنها یعنی ۴۷ هزار و ۳۸۹ نفر وخیم گزارش شده است.
کمبود شدید کیسه حمل جسد و تجهیزات حفاظتی در انگلیس
به نوشته اسکای نیوز، به علت کمبود کیسه حمل جسد در شهرستان سوری در جنوب شرقی انگلیس اجساد کشتههای ناشی از کرونا برای حمل و نقل در ملحفه پیچیده میشوند و کارکنان درمانی به علت کمبود تجهیزات حفاظتی به شدت در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند. به گفته اتحادیه تجاری جی ام بی GMB در انگلیس، با افزایش تلفات ناشی از همه گیری سریع ویروس کرونا در این کشور کارکنان سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس NHS دچار نگرانی و تشویش شده اند و اوضاع به حدی خراب است که به علت کمبود کیسههای حمل اجساد، کشتههای ناشی از کرونا تا زمانیکه جمع آوری شوند برای جابجایی در ملحفه پیچیده میشود، چون سردخانههای بیمارستانها با تراکم بیش از حد اجساد مواجه اند. همچنین خدمه و کارکنان بیمارستانها نگران کمبود تجهیزات حفاظت شخصی هستند و مجبورند از پیش بندهای پلاستیکی نازک، دستکشهای یکبار مصرف و ماسکهای معمولی نازک استفاده کنند. پیش از این هم انجمن موسسات خیریه اجتماعی از کمبود شدید تجهیزات حفاظتی برای کارکنان مراکز مراقبت اجتماعی در سراسر کشور شکایت داشته است.
هلن اوکانر سخنگوی اتحادیه GMB به شدت درباره سلامت روانی و جسمی کارکنان بیمارستانها که در خط مقدم مبارزه با کرونا با مشکلات ناشی از این همه گیری دست و پنجه نرم میکنند، ابراز نگرانی کرد و گفت کار کردن بدون لباسهای حفاظت شخصی موجب میشود کارکنان مراکز درمانی و خانواه هایشان بطور فزاینده در معرض ابتلا به این ویروس مرگبار قرار گیرند. این اتحادیه از مسئولان مجموعههای بیمارستانی خواست اقدامات فوری برای حفاظت از سلامت کارکنان شان در جریان این بحران اتخاذ کنند. به گفته این اتحادیه، گزارشهای مشابهی از کمبود تجهیزات لازم در دیگر بخشهای انگلیس وجود دارند و گفته میشود در برخی مناطق از جمله میدلندز حتی کیسه زباله برای انباشت زبالههای بیمارستانی وجود ندارد.
تصاویر میلیونها ماسک و تجهیزات پزشکی به سرقت رفته در اسپانیا
شبکه تلویزیونی العربیه با پخش تصاویری، از بازداشت یک تاجر در اسپانیا در ارتباط با سرقت میلیونها ماسک و تجهیزات پزشکی خبر داد.
تعداد تلفات ناشی از کرونا در جهان به بیش از ۷۴ هزار نفر رسید
مرکز ثبت آمار کرونا در دانشگاه جان هاپکینز اعلام کرد تعداد مبتلایان به کرونا در جهان به یک میلیون و ۳۴۷ هزار و ۸۹۲ نفر رسید.
به گزارش این مرکز، تعداد تعداد ناشی از ویروس کرونا در جهان نیز به ۷۴ هزار و ۸۰۸ نفر رسیده است. ۲۸۴ هزار و ۸۰۲ نفر از مبتلایان به کرونا در جهان بهبود یافته اند.
آمریکا با ۳۶۸ هزار و ۲۴۱ مبتلا و ۱۰ هزار و ۹۸۶ مورد تلفات همچنان بیشترین تعداد مبتلا به کرونا را در جهان دارد. پس از این کشور به ترتیب اسپانیا با ۱۳۶ هزار و ۶۷۵ مورد (۱۳ هزار و ۳۴۱ مورد تلفات)، ایتالیا ۱۳۲ هزار و ۵۴۷ مورد (۱۶ هزار و ۵۲۳ مورد تلفات)، آلمان ۱۰۳ هزار و ۳۷۵ مورد (۱۸۱۰ مورد تلفات)، فرانسه با ۹۸ هزار و ۹۸۴ مورد (۸۹۲۶ مورد تلفات)، چین با ۸۲ هزار و ۶۹۷ مورد (۳۳۳۵ مورد تلفات)، ایران با ۶۰ هزار و ۵۰۰ مورد (۳۷۳۹ مورد تلفات) و انگلیس با ۵۲ هزار و ۲۷۹ مورد مبتلا (۵۳۸۵ مورد تلفات) در ردههای بعدی قرار گرفته اند.
هشدار مقامات پزشکی آمریکا درباره احتمال ابتلای ۷۵۰ هزار نفر به کرونا
مقامات دولتی بهداشت و درمان در آمریکا اعلام کردند اگر رعایت فاصله اجتماعی در کارولینای شمالی در پایان آوریل تمدید نشود، این ایالت تا ماه ژوئن ۷۵۰ هزار مبتلا به کرونا خواهد داشت.
به گزارش سی ان ان، این اظهارات درحالی بیان شد که ترامپ رئیس جمهور امریکا و دولتش درتلاش برای پایان دادن به محدودیتهای اجتماعی وضع شده تا پایان آوریل هستند. این مقامات اعلام کردند اگر فاصله اجتماعی رعایت شود ممکن است این تعداد به ۲۵۰ هزار نفر کاهش یابد. هم اکنون ۲۸۷۰ نفر در کارولینای شمالی به کرونا مبتلا شده اند و ۳۳ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
تبدیل ورزشگاهها و سالنهای کنفرانس در آمریکا به بیمارستان موقت
همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا و پُرشدن ظرفیت بیمارستانهای این کشور، برخی از ایالتها مجبور شده اند، ورزشگاهها و سالنهای کنفرانس را به بیمارستان موقت برای پذیرش بیماران تبدیل کنند.
به گزارش سی ان ان، سالن ورزشی آلاسکا ایرلاینز با بیش از ۱۵۰ تخت بیمارستانی آماده پذیرش بیماران است. مرکز گردهمایی ارنست موریال در نیواورلئان نیز به بیمارستان موقت با ۱۰۰۰ تخت بیمارستانی تبدیل شده است.
خبر انتقال نخست وزیر بریتانیا به بخش مراقبتهای ویژه در صفحه اول روزنامهها
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس که ده روز پیش آزمایش کرونای وی مثبت اعلام شد روز دوشنبه، یک روز پس از بستری شدن در بیمارستان به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شد. دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس در صورت لزوم وظایف بوریس جانسون را برعهده خواهد گرفت.
درخواست کمک فوری وزارت بهداشت غزه برای دریافت کیتهای تست کرونا
وزارت بهداشت غزه از همه طرف برای دریافت کیتهای تست کرونا درخواست کمک فوری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما در غزه، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: امشب کیتهای تست ویروس کرونا در همه آزمایشگاههای نوار غزه تمام میشود، از این رو از همه طرفها درخواست میشود این کیتها را در اختیار آزمایشگاهها قرار دهند.
همچنین خبرنگار صدا و سیما در رام الله از اتخاذ تدابیر ویژه برای مبارزه با گسترش شیوع کرونا و بستن راهها در برخی مناطق کرانه باختری خبرداد.
درخواست واگذاری پرونده مقابله با کرونا به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی مقابله با ویروس کرونا را یک جنگ بیولوژیک تلقی و درخواست کرده است پرونده مبارزه با این ویروس از وزارت بهداشت این رژیم به وزارت جنگ واگذار شود.
شبکه تلویزیونی روسیا الیوم با اعلام این خبر و با اشاره به کمبود شدید تجهیزات پزشکی مانند ماسک در سرزمینهای اشغالی گزارش داد: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اعلام کرده است اسرائیل از امروز سه شنبه به طور کامل به روی جهان خارج بسته خواهد بود. این تصمیم در پی افزایش مبتلایان به کرونا به بیش از هشت هزار نفر، گرفته شده است.
خبرنگار روسیا الیوم در قدس اشغالی در گزارشی گفت اسرائیل دیگر به دنبال آمادگی برای جبهه شمالی یا غزه نیست بلکه برای نبرد در جبهه کرونا به حال آماده باش در آمده است، اما منابع نظامی اسرائیل و تجهیزات نظامی که ساخته شده است نمیتواند دشمن جدید را هدف حمله قرار دهد. وزارت جنگ اسرائیل درخواست کرده است پرونده جنگ با کرونا به جای وزارت بهداشت به آن وزارتخانه واگذار شود.
نفتالی بنت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت: «ما قادر به چاره اندیشی برای اقتصاد اسرائیل و فعال سازی دوباره آن نخواهیم بود بنابراین نیاز به این داریم که همه مسئولیت مدیریت بحران کرونا به ارتش واگذار شود، زیرا ما در وضع جنگ بیولوژیکی علیه طبیعت هستیم.» تلاشهای ارتش و پلیس اسرائیل در موانع نظامی ایجاد شده در محلههای اسرائیلی به تعقیب کسانی متمرکز است که علائم کرونا دارند. ارتش در اوضاع عادی در مناطق درگیری در مرزها یا ورودیهای شهرها در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه مستقر است.
آغاز چهارمین هفته قرنطینه خانگی در فرانسه
فرانسه وارد چهارمین هفته قرنطینه خانگی شد.
نشریه فرانسوی زبان ون مینوت (۲۰ Minutes) در صفحه توئیتر خود با اشاره به تمهیدات تازه وزارت کشور فرانسه مبنی بر نظارت بخشداران منطقهای فرانسه بر قرنطینه خانگی در این کشور به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کووید ۱۹ نوشت: فرانسه همچنان در سختی به سر میبرد و وارد چهارمین هفته قرنطینه خانگی شد.
سازمان ملل، گرفتار ویروس کرونا
سیر صعودی مبتلایان به ویروس کرونا در ژاپن
ابتلای ۱۴۰ مبتلا به کرونا از دیشب تاکنون در هند
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند در ۱۲ساعت گذشته ۱۴۰ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، وزارت بهداشت ورفاه خانواده هند اعلام کرد: شمار مبتلایان ویروس کرونا در هند چهار هزار و ۴۲۱ نفر گزارش شدند. از بین این افراد ۳۲۶ نفر از بیمارستان مرخص شدند. تاکنون ۱۱۴ نفر جان باختند.
فرماندار نیویورک با تمدید قرنطینه، جریمه نقض مقررات مربوطه را دو برابر کرد
فرماندار نیویورک اعلام کرد مدارس و دیگر فعالیتهای غیر اساسی تا بیست و نهم آوریل (دهم اردیبهشت) تعطیل و جریمه تخطی از قرنطیه دو برابر خواهد شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز؛ اندرو کومو گفت: ما همچنان مجبور هستیم که فعالیتها در نیویورک را به حال تعلیق در آوریم، زیرا اگر این منحنی ابتلاء به این بیماری روند نزولی دارد به علت موثر بودن فاصله گذاری اجتماعی است و ما مجبور به ادامه این کار هستیم. از این رو مدارس و دیگر فعالیتهای تجاری غیر ضروری تا بیست و نهم آوریل (دهم اردیبهشت) تعطیل خواهند بود.
کومو گفت: نیروهای ضابط قانون از این پس اختیار امر را خواهند داشت و من آنها را مسئول میکنم این موضوع را اجرا کنند. بی پرده بگویم که در این خصوص میخواهم کمی قاطعتر باشم، زیرا برآوردها نشان میدهند که برخی افراد این مقررات را بیش از پیش نقض میکنند و از این روست که ما میخواهیم بیشینه جریمه نقض مقررات را از پانصد دلار به هزار دلار برسانیم. البته مساله جریمه نیست و کسی هم پول شما را نمیخواهد، ما خواهان اطاعت و پایبندی هستیم، زیرا در این مساله جدیت داریم. ما از همان روز نخست مساله این ویروس را دنبال میکردیم، این مساله را جدی نگرفتیم و اکنون تاوانش را پس میدهیم. این درس را آموختیم و اکنون دیگر زمان آن نیست که درباره آنچه که انجام میدهیم، اهمال کاری کرد.
فرماندار نیویورک گفت: شمار مبتلایان در برخی مناطق کاهش یافته است و ممکن است مسئولان کنترل قرنطینه بخواهند برخی آسان گیریها را انجام بدهند، ولی ما این اشتباه را نمیکنیم؛ هنگ کنگ و کره جنوبی این اشتباه را کردند و قرار نیست ما این اشتباه را تکرار کنیم.
تاکید وزیر کشور فرانسه بر نظارت بر قرنطینه خانگی
کریستوف کاستانر وزیر کشور فرانسه بر نظارت بخشداران منطقهای فرانسه بر قرنطینه خانگی در این کشور به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کووید-۱۹ تأکید کرد.
وزیر کشور فرانسه در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: من از بخشداران منطقهای درخواست کردم با حفظ روابط تنگاتنگ با شهرداریها و به صورت مورد به مورد، لزوم تشدید اقدامات در زمینه قرنطینه خانگی را در مناطقی که نشانههایی از بی خیالی نسبت به شیوع ویروس کرونا دیده میشود و یا عدهای قوانین را دورمی زنند، بررسی کنند.
سناتور گراهام چین را مسئول همه گیری کرونا در جهان خواند
سناتور لیندسی گراهام در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت اگر قرار بود من تصمیم بگیرم کل جهان باید صورتحسابی را برای بیماری همه گیر کرونا به چین بفرستند. این سومین بیماری همه گیر است که از چین بروز میکند.
رنگین پوستان آمریکا متحمل شدیدترین پیامدهای همه گیری کرونا هستند
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه ایندیپندنت، الکساندریا اوکازیو کورتز، نماینده نیویورک در کنگره آمریکا، فاش کرد تاثیرات همه گیری ویروس کرونا بر جامعه رنگین پوستان این کشور چقدر متفاوت از تاثیر آن بر جوامع سفید پوست است. همین امر موجب جر و بحث شدید وی با لورا اینگراهام مجری فاکس نیوز شد.
آمار بالای مرگ سیاهپوستان آمریکا بر اثر کرونا به دلیل نژادپرستی
ایندیپندنت نوشت، رنگین پوستان در آمریکا شمار قابل توجهی از مبتلایان و قربانیان کرونا را در این کشور تشکیل میدهند و لوری لایت فوت شهردار شیکاگو گزارشها را درباره اینکه سیاه پوستان ۷۰ درصد قربانیان کرونا را در شهر وی تشکیل میدهند هولناک خوانده است.
این روزنامه انگلیسی در گزارشی درباره تبعیض نژادی در بخش بهداشت و درمان آمریکا و مرگ شمار قابل توجهی از سیاه پوستان آمریکایی بر اثر ابتلا به کرونا افزود شهردار شیکاگو با توجه به چنین آمار و ارقامی از مردم خواسته است به منظور محدود ساختن شیوع کرونا همچنان در خانهها بمانند.
وی افزود چنین آمار و ارقامی هولناک است. اینها تنها عدد نیست بلکه شمار افرادی است که جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده اند. اینها خانوادهها و جوامعی هستند که این بیماری زندگی آنها را تحت شعاع قرار داده است. شیکاگو نمیتواند دهها سال نابرابری که در بخش بهداشت و درمان وجود داشته است در عرض چند روز یا یک هفته از بین ببرد.
شبکه رادیویی شیکاگو هم اعلام کرد ویروس کرونا در حال گرفتن جان شمار قابل توجهی از ساکنان سیاه پوست منطقه کوک است و در شیکاگو از ۸۶ مورد (۷۰ درصد) تلفات گزارش شده در این شهر ۶۱ مورد مربوط به سیاه پوستان میشود. سیاه پوستان ۲۹ درصد جمعیت شیکاگو را تشکیل میدهند.
شیکاگو از جمله چند شهر آمریکایی است که با جمعیت سیاه پوست قابل توجه خود کانون شیوع کرونا اعلام شده اند؛ شهرهایی همچون نیویورک، دیترویت، میلواکی و نیواورلئان.
آمار و ارقامی که مقامات بهداشتی میشیگان هفته گذشته منتشر کردند نشان میدهد سیاه پوستان آمریکایی که ۱۴ درصد جمعیت این ایالت را تشکیل میدهند ۳۵ درصد موارد ابتلا به کرونا و ۴۰ درصد مرگ و میر ناشی از این بیماری مربوط به آنها میشود.
این در حالی است که سیاهپوستان آمریکایی تقریبا نیمی از ۹۴۵ مورد ابتلا به کرونا را در شهر میلواکی در ایالت ویسکانسین و ۸۱ درصد از ۲۷ مورد مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا را در این شهر تشکیل میدهند؛ شهری که ۲۶ درصد جمعیت آن سیاهپوست هستند.
کارشناسان میگویند سیاهپوستان آمریکایی دسترسی محدودی به خدمات بهداشت و درمان دارند و رنگین پوستان احتمالا مبتلا به بیماریهای زمینهای بیشتری هستند که آنها را در برابر این ویروس آسیب پذیرتر میسازد. در همین حال، تیلر موران مدیر گروه حمایت از حقوق مهاجران در آمریکا در تلاش برای فراهم کردن امکان آزمایش کرونا و درمان مهاجران غیرقانونی است که به این بیماری مبتلا شده اند. وی میگوید بسیاری معتقدند این ویروس مرز نمیشناسد از این رو مهاجران را نیز مبتلا خواهد کرد. در حال حاضر تنها مهاجران غیرقانونی نیستند که مبتلا به این بیماری خواهند شد بلکه کرونا ممکن است بسیاری از مهاجران قانونی را نیز مبتلا کند. رنگین پوستان آمریکایی از خدمات درمانی کمتری نسبت به سفید پوستان برخوردارند و تاثیر کرونا بر زندگی آنها قابل مقایسه با سفیدپوستان نیست. آنها نه تنها از خدمات درمانی کافی برخوردار نیستند بلکه حمایتهای اقتصادی چندانی نیز از آنها نمیشود.
جنگ ماسک در اروپا و مداخله مکرون
نشریه فرانسوی لوپوئن از جنگ ماسک در اروپا و مداخله امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در این زمینه خبر داد.