آخرین خبرها از شیوع ویروس کووید ۱۹
درخواست نخست وزیر ژاپن از مردم
شینزو آبه، مردم کشورش را ترغیب کرد برای کمک به دولت در مقابله با شیوع ویروس کووید-۱۹ شبها در خانههای خود بمانند و به ویژه از رفتن به رستورانها و باشگاههای شبانه خودداری کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شینزو آبه نخست وزیر ژاپن شنبه مردم کشورش را ترغیب کرد برای کمک به دولت در مقابله با شیوع ویروس کووید-۱۹ شبها در خانههای خود بمانند و به ویژه از رفتن به رستورانها و باشگاههای شبانه خودداری کنند.
نخست وزیر ژاپن از طرف منتقدانش متهم شده که مقابله با شیوع ویروس کرونا را جدی نگرفته و قاطعیت لازم را از خود نشان نداده است. منتقدان شینزو آبه میگویند نخست وزیر ژاپن از اتخاذ تدابیری که ممکن است مشکلات اقتصاد در آستانه رکود ژاپن را تشدید کند، خودداری کرده است.
اما نخست وزیر ژاپن از چند روز پیش در اظهارنظرهایش درباره ضرورت مقابله با این همه گیری لحن جدیتر و تندتری پیدا کرده و تدابیر سخت تری به اجرا گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، شینزو آبه سه شنبه برای توکیو و شش منطقه دیگر حالت اضطراری بهداشتی اعلام کرد. موارد ابتلا به کووید-۱۹ در پایتخت ژاپن در این اواخر افزایش یافته و خطر گسترش اپیدمی را در سرتاسر ژاپن تشدید کرده است.
شبکه ان اچ کی ژاپن گزارش داد بیش از یکصد و نود مورد ابتلا به کووید-۱۹ روز شنبه در توکیو ثبت شد. توکیو کانون اپیدمی ویروس کرونا در ژاپن محسوب میشود. این ویروس تا کنون در ژاپن بیش از یکصد قربانی گرفته است.
ژاپن/ افزایش بیماران مبتلا به به ۶۴۸۰ نفر
شینهوا گزارش داد تعداد بیماران مبتلا به ویروس کووید ۱۹ در ژاپن در روز شنبه از مرز ۶ هزار و ۴۸۰ گذشت.
به گزارش شینهوا، وزیر بهداشت ژاپن و دولتهای محلی این کشور شنبه اعلام کردند تعداد موارد مبتلا به ویروس کووید ۱۹ در ژاپن از مرز ۶ هزار و ۴۸۰ گذشته است. به گفته این مقامات، در روز شنبه، تا ساعت ۵:۳۰ عصر به وقت محلی، ۳۰۰ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا در کشور ثبت شده است. آمار فوتیها در ژاپن تا کنون ۱۳۶ نفر است.
توکیو هم با ثبت رکورد جدید روزانه، شنبه شاهد ۱۹۷ مورد جدید مبتلا به کووید ۱۹ بود. با این حساب، تعداد کل مبتلایان به این بیماری در کانون اصلی شیوع کرونا در این کشور به عدد هزار و ۹۰۲ نفر رسید.
بر اساس جدیدترین آمار، تعداد مبتلایان شهر اوزاکا ۶۹۶ نفر است. کاناگاوا با ۴۵۷ مبتلا در جایگاه دوم قرار دارد.
وزارت بهداشت ژاپن همچنین اعلام کرد در حال حاضر ۱۲۵ بیمار بدحال وجود دارد که یا به دستگاه تنفسی متصل هستند یا در بخش مراقبتهای ویژه بستری اند. این وزارتخانه افزود در مجموع ۱۳۵۳ نفر از بیمارستان مرخص شده اند.
چین/ نوزادان آلوده به ویروس کرونا در چین، علائم خفیف نشان داده اند
محققان علوم پزشکی در دانشگاه ووهان چین در مجموع چهار نوزاد مبتلا به کرونا در این کشور یافته اند.
دکتر ژی ژیانگ ژانگ و همکارانش در دانشگاه ووهان میگویند در همه موارد، علائم بیماری، خفیف بود و هیچ نیازی به دستگاههای تنفس مصنوعی یا مراقبتهای ویژه احساس نشد.
بر اساس مقاله این محققان که در شماره اخیر نشریه متخصصان ریه اروپا منتشر شد این نوزادان در ماههای همه گیری کرونا در چین متولد شده اند و مادران همه آنها کرونا داشتند و نحوه تولد این نوزادان نیز، عمل سزارین بوده است.
پزشکان، همه نوزادان را به محض تولد، از مادرانشان جدا کردند.
محققان میگویند گسترش سریع عفونت به این معنا است که برخی نوزادان مبتلا به کرونا نیز وجود داشته اند که آنها نتوانسته اند این دسته از نوزادان بیمار را شناسایی کنند.
دکتر ژانگ میگوید: کووید ۱۹ به شدت مسری است و مطالعه ما نشان میدهد که نمیتوان احتمال انتقال کرونا را از مادر به جنین (در دوران بارداری) رد کرد، ولی میتوان این نکته را گفت که بیماری این نوزادان، حاد نیست و هم وضع مادران باردار و هم نوزادان، خوب بوده است.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، پروفسور توبیاس ولته متخصص بیماریهای عفونی در انجمن بیماریهای ریوی اروپا و یکی از هماهنگ کنندههای امور درمانی مقابله با کرونا در آلمان که در مطالعه اخیر نیز دخیل بوده میگوید: محافظت از مادران باردار و نوزادان، بسیار مهم است؛ همچنین مهم است که همه موارد نوزادان مبتلا به کرونا شناسایی و کنترل شوند و از آنان به خوبی مراقبت شود؛ در این مرحله، ما واقعا هنوز نمیدانیم آیا این عفونت پیامدهای دراز مدت نیز خواهد داشت یا نه!
ارمنستان/ معاون نخست وزیر : وضعیت اضطراری یک ماه تمدید شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از ایروان، تیگران آوینیان معاون نخست وزیر و رییس ستاد وضعیت اضطراری ارمنستان امروز در جلسه دولت گفت: محدودیتهای مربوط به رفت و آمد شهری و بین شهری ساکنان کشور باید ادامه یابد.
وی افزود: میتوان محدودیتهای مربوط به فعالیت بخشهایی از مراکز اقتصادی و تجاری را کاهش داد.
سه روز دیگر مدت زمان استقرار وضعیت اضطراری در ارمنستان به دلیل شیوع ویروس کرونا پایان مییابد و دولت و مجلس باید در ارتباط با ادامه این وضعیت تصمیم بگیرند.
روزهای سخت افغانستان به سبب کرونا
هند/افزایش مبتلایان به کرونا
طبق آخرین آمار وزارت بهداشت هند ۸۲ نفر در ۱۰ ساعت اخیر به ویروس کرونا مبتلا شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند دقایق پیش با بروز رسانی آمار مبتلایان به کرونا در هند اعلام کرد تعداد مبتلایان از ابتدا تا کنون هفت هزار و ۵۲۹ نفر شده است.۶۵۳ نفر در مان شدند.
۲۴۲ مبتلای به این ویروس نیز جان خود را از دست دادند.
آمار مبتلایان به کرونا تا صبح امروز در هند هفت هزار و چهار صد و چهل و هفت نفر بود.
تمدید وضعیت اضطراری در قزاقستان
مالی/ دولت قرنطیه باماکو از بقیه کشور را بررسی میکند
ابراهیم بوبکر کیتا رئیس جمهور مالی از تدابیر اجتماعی برای مهار پیامدهای بحران ویروس کرونا خبر داد و اعلام کرد در آینده در مورد امکان جداسازی و قرنطینه باماکو پایتخت کشور از سایر نقاط تصمیم گیری خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از باماکو، کیتا جمعه شب در یک سخنرانی جزئیات تدابیر خود را که دست کم ۵۰۰ میلیارد فرانک سی افای برابر با ۷۶۲ میلیون یورو برای دولت یک کشور فقیر هزینه دارد و تاکنون در حوزههای دیگر صرف میشد اعلام کرد. اشاره وی به ویژه به مبارزه با گروههای تروریستی بود.
هلند/ ۱۲۳ مورد جدید مرگ بر اثر کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز از آمستردام، شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در هلند با هزار و ۳۱۶ مورد افزایش به ۲۴ هزار و ۴۱۳ نفر رسید.
شمار جان باختگان بر اثر کرونا نیز در این کشور با ثبت ۱۳۲ مورد جدید به ۲ هزار و ۶۴۳ نفر رسید.
سوئیس/ شمار جان باختگان بر اثر کرونا به ۸۳۱ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت سوئیس اعلام کرد شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور به ۲۴ هزار و ۹۰۰ و شمار جان باختگان بر اثر این ویروس به ۸۳۱ نفر رسیده است.
نخست وزیر ارمنستان تمدید وضعیت اضطراری در کشورش را اجنتاب ناپذیر دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان، نیکول پاشینیان امروز در صفحه فیس بوک خود نوشت: مهمترین علت این امر جلوگیری از افزایش تعداد مبتلایان ویروس کرونا است.
وی با اشاره به این که در ارمنستان میانگین مبتلایان به ویروس کرونا در روز حدود ۳۰ نفر است افزود: تلاش ما این است تا شمار مبتلایان از این میزان بیشتر نشود.
وی افزود: محدودیت فعالیت بخشهایی از اقتصاد کشور از جمله ساختمانسازی، حمل و نقل، خدمات، پرورش ماهی، معادن و تولید منسوجات بزودی رفع خواهد شد.
سه روز دیگر مدت زمان استقرار وضعیت اضطراری در ارمنستان به دلیل شیوع ویروس کرونا پایان مییابد و دولت و مجلس میبایست در ارتباط با ادامه این وضعیت تصمیم بگیرند.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ارمنستان هماکنون ۹۶۶ نفر اعلام شده است.
فلسطین/۷۰درصد مبتلایان به کرونا کارگرانی اند که از سرزمینهای اشغالی بازگشته اند
روستاهای دوردست فلسطین که در دسترس و کنترل دستگاههای امنیتی فلسطین قرار ندارند، دست به کار شده اند و با تشکیل کمیتههای فوق العاده و اضطراری مقابله با کرونا کارگران بازگشته از فلسطین اشغالی را به شدت تحت نظر گرفته اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره یکی از ماموریتهای این کمیته، افزون بر تلاش برای جلوگیری از شیوع کرونا، تحت نظر داشتن و لزوم قرنطینه کارگرانی است که از اسرائیل به سرزمینهای فلسطینی باز میگردند. دولت تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرده است: ۷۰ درصد فلسطینیان مبتلا به کرونا کارگرانی هستند که از اسرائیل بازگشته اند. شیرین ابوعاقله خبرنگار شبکه الجزیره در رام الله با تهیه گزارشی در این خصوص اعلام کرد: کارگران فلسطینی که در اسرائیل کار میکردند با توجه به شرایط سخت و تلخی که داشته اند، تصمیم گرفته اند به خانه هایشان در کرانه غربی بازگردند. این افراد، نزدیک ایستهای بازرسی شهرها و روستاهای فلسطینی، توسط کادر پزشکی، معاینه اولیه و سپس به قرنطینه خانگی فرستاده میشوند.
سختگیری ها در ارتباط با صاحبان مشاغل خهارجی+امار جدید مبتلایان مالزی
قرنطینه عمومی در کلانشهرهای ترکیه
ترکیه/ واکنش احزاب سیاسی به منع رفت و آمد عمومی در ۳۱ استان
احزاب سیاسی ترکیه به اعلام ناگهانی ممنوعیت رفت و آمد عمومی در ۳۱ استان کشور واکنش نشان دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از آنکارا، وزارت کشور ترکیه شب گذشته بدون اعلام قبلی از آغاز منع رفت و آمد عمومی ۴۸ ساعته در ۳۱ استان این کشور تا دو ساعت دیگر خبرداد.
این مساله موجب شد مردم این شهرها به یکباره در همان ساعت شب برای تهیه مایحتاج دو روزه خود به مغازهها و نانواییها هجوم آورده و ازدهام بوجود آید و این هرج و مرج دو ساعته واکنش رهبران احزاب سیاسی را برانگیخت.
کمال قلیچداراوغلو رهبر حزب جموریخواه خلق برای رفع نگرانی اجتماعی اعلام کرد: همه شهرداریهای این حزب از جمله آنکارا، استانبول و ازمیر با همه توان در خدمت مردم بوده و به تهیه و تولید مایحتاج مردمی در طول منع رفت و آمد ادامه خواهند داد.
وی در ادامه از مردم خواست خونسردی خود را حفظ کرده و از خانههای خود خارج نشوند.
مرال آک شنر رهبر حزب نیک نیز با بیان اینکه حزب حاکم یکبار دیگر نشان داد که در مساله مدیریت بحران تا چه حد ناشی است گفت اعلام منع رفت و آمد عمومی، آنهم فقط دو ساعت پیش از آغاز ممنوعیت حرکتی ناشیانه است. از تمام هموطنان میخواهم خونسردی خود را حفظ کنند و در حفظ سلامتی خود و نزدیکان خود کوشا باشند.
تمل کارا ملااوغلو رهبر حزب سعادت هم با بیان اینکه امشب مبارزه با شیوع ویروس کرونا متوجه ضرر بزرگی شد افزود اعلام ممنوعیت رفت و آمد عمومی بدون بیان جزییات آن کار بسیار دور از عقل و منطق است. چیزی که شب گذشته مردم را به سوی دستپاچگی و نگرانی سوق داد ویروس نبود، بلکه بی بصیرتی مسئولین بود.
دولت باغچه لی رهبر حزب حرکت ملی گرا ضمن اعلام ممنوعیت رفت و آمد عمومی را حرکتی بجا دانست گفت: حزب حرکت ملی گرا با همه وجود از مردم میخواهد به مقررات منع رفت و آمد عمومی با حساسیت تمام عمل کنند.
احمد داوداوغلو رهبر حزب آینده نیز دولت را به عاجز بودن در مدیرت بحران متهم کرد و گفت صحنههایی که شب گذشته شاهد آن بودیم بسیار تاسف آور و تامل برانگیز بود. فاصله گذاری اجتماعی معنای خود را از دست داده بود. خطر بزرگی متوجه شهروندان شده است.
سینان اوغان سیاستمدار با تجربه ترکیه هم در شبکه اجتماعی خود در واکنش به چگونگی اعلام ممنوعیت رفت و آمد عمومی و ازدحامهای مردمی که پس از آن صورت گرفت خطاب به دولت گفت: ً حداقل یک کار را درست انجام بده برادر من. به حال این مردم نگاه کنید، مادر این کشور را به گریه انداخته اید. ً
وزارت کشور ترکیه با توجه به اینکه هوای کشور پس از مدتها در روزهای آخر این هفته گرم و مطلوب میشود و قطعا مردم در این روزها از خانه خارج خواهند شد، برای پیشگیری هرچه بیشتر از شیوع ویروس کرونا منع رفت و آمد عمومی اعلام کرد.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده تا کنون در ترکیه تعداد یکهزارو شش نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده و تعداد مبتلایان به این ویروس به ۴۷ هزارو ۲۹ تن میرسد.
لیتوانی/ بیش از هزار مبتلا به کرونا در لیتوانی
براساس اطلاعات وزارت بهداشت لیتوانی، تعداد موارد مبتلا به کووید ۱۹ در لیتوانی به ۱۰۲۶ نفر افزایش یافت.
به گزارش شینهوا، وزارت بهداشت لیتوانی اعلام کرد تاکنون ۲۳ نفر در این کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند. در مجموع ۳۸ هزار و ۴۷۲ مورد آزمایش انجام شده است.
زمین خواری صهیونیست ها در سایه سنگین کرونا
یمن/ کرونا باعث تعطیلی کامل عدن شد
مسئولان محلی در عدن در جنوب یمن جمعه شب از تعطیلی موقت این شهر و بسته شدن همه راههای ارتباطی زمینی به آن در چارچوب اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» ترکیه؛ احمد سالمین استاندار عدن با هماهنگی کمیته عالی امور غیرمترقبه یمن و رهبران ائتلاف عربی در عدن این دستور را صادر کرد.
دولت یمن از ثبت نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در شهر الشحر در استان حضرموت در شمال این کشور خبر داد.
این دستور به همه دستگاههای امنیتی و زیرمجموعههای آن و نیروهای مسلح ابلاغ شد و بر اساس آن همه راههای ارتباطی زمینی منتهی به عدن بسته میشود. همچنین تدابیر پیشگیرانه و سختی به منظور جلوگیری از انتقال و شیوع ویروس کرونا اتخاذ شده است.
دفتر اطلاع رسانی وزارت بهداشت، وزارت مسکن و همچنین گروههای رصد کرونا در عدن خواستار افزایش بیداری عمومی و ادامه تدابیر پیشگیرانه در سطح عالی به عنوان تضمینی برای جلوگیری از شیوع کرونا در این استان ساحلی شدند.
عدن با دو استان ابین و لحج از سمت شرق و شمال مرز مشترک دارد و روزانه میزبان صدها هزار نفر از مسافران از همه استانهای یمن از جمله استانهای تحت کنترل حوثیها (جنبش انصارالله) است.
وجود فرودگاه در استان عدن و همچنین بندری که میزبان اکثر کشتیهای تجاری است و نیز وجود بیمارستانهای مختلف و بانکها و بازار و صرافیها و پمپ بنزینها و. در عدن باعث افزایش ترددها به عدن شده است. افزون بر این که این استان یک مرکز سیاسی و اقتصادی برای یمن است.
ثبت نخستین مورد مبتلا به ویروس کرونا در یمن در سایه بیم و نگرانیها از شیوع آن در کشوری است که از اوضاع بهداشتی بسیار بدی رنج میبرد اوضاع وخیمی که رهآورد جنگی است که وارد ششمین سال خود میشود.
کره جنوبی/ ناقضان قرنطینه با دستبند الکترونیکی کنترل میشوند
در حالی که موارد ابتلا به کووید-۱۹ در هفتههای اخیر در کره جنوبی افزایش یافته است، چانگ سیه-کیون نخست وزیر کره جنوبی روز شنبه اعلام کرد افرادی که قوانین و مقررات قرنطینه را که در چارچوب مبارزه با شیوع ویروس کرونا در کشور به اجرا گذاشته شده است رعایت نکنند، با یک دستبند الکترونیک کنترل خواهند شد.
نخست وزیر کره جنوبی که در نشستی در مرکز مدیریت فجایع در سئول سخن میگفت، افزود پس از مشورتها و رایزنیهای فراوان سرانجام دولت تصمیم گرفت برای همه آنهایی که مقررات قرنطینه را نقض میکنند، از دستبند الکترونیکی استفاده کند. وی تصریح کرد این تدبیر در خصوص آن دسته از قرنطینه شدگانی به اجرا گذاشته خواهد شد که بدون اطلاع قبلی از خانه خارج میشوند یا به تماسهای تلفنی پاسخ نمیدهند.
وی افزود ما پس از مشورت با کارشناسان قرنطینه و دریافت نظرات مردم به این نتیجه رسیدیم.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ از سئول، نتایج نظرسنجی جدیدی که به ابتکار وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگری کره جنوبی با حضور نزدیک به یکهزار نفر از مردم این کشور صورت گرفته است نشان میدهد که بیش از هشتاد درصد از مردم کره جنوبی با استفاده از دستبندهای الکترونیکی برای ردیابی و کنترل افرادی که مقررات قرنطینه را نقض میکنند، موافق هستند.
با این حال برخی افراد نیز معتقد بودند که اجرای این تدبیر میتواند نقض حقوق انسانی باشد.
دستبندهای الکترونیکی از طریق استمارتفونها اطلاعاتی را درباره جابجایی افراد در اختیار مقامات قرار میدهد. دولت کره جنوبی برای کنترل افراد در قرنطینه از یک نرم افزار موبایل استفاده میکند.
کره جنوبی / مثبت شدن دوباره نتیجه آزمایش بیماران بهبودیافته!
سازمان جهانی بهداشت شنبه اعلام کرد مشغول بررسی گزارشها مبنی بر مثبت شدن نتیجه آزمایش بیمارانی (بهبودیافته) کرونایی است که جواب آزمایش شان در ابتدا منفی بود و قرار بود از بیمارستان مرخص شوند.
مقامات کره جنوبی جمعه گزارش دادند نتیجه آزمایش ۹۱ بیمار که تصور میشد که دیگر آلوده به ویروس کرونا نیستند، دوباره مثبت شد. جئونگ یون-کیئونگ، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری بیماری کره در نشستی خبری گفت شاید این ویروس (در بدن آنها) «دوباره فعال» شده است، نه اینکه این بیماران دوباره مبتلا شده باشند.
سازمان جهانی بهداشت، مستقر در ژنو، در بیانیهای کوتاه به رویترز اعلام کرد: «ما از این گزارشها درباره افرادی که جواب آزمایش شان ابتدا منفی بوده و بعد از چند روز مثبت شده است، اطلاع داریم. ما از نزدیک با کارشنان بالینی مان در ارتباطیم و برای دستیابی به اطلاعات بیشتر درباره این موارد به شدت تلاش میکنیم. مهم است که مطمئن شویم پس از جمع آوری نمونهها برای آزمایش بیماران مشکوک، فرآیندها را به درستی دنبال کنیم.»
بر اساس دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت درباره مدیریت بالینی، یک بیمار زمانی میتواند مرخص شود که نتیجه دو آزمایش پیاپی با فاصله ۲۴ ساعت روی بیماری که از نظر بالینی بهبود یافته است، منفی شود.
این سازمان اعلام کرد بر اساس بررسیهای موجود، فاصله بین بروز عوارض تا بهبود بالینی بیماران کرونایی، یک دوره حدودا دو هفتهای است.
سازمان جهانی بهداشت افزود: «ما میدانیم که نتیجه آزمایش بعضی از بیماران پس از بهبود بالینی مثبت بوده است، اما ما نیاز به جمع آوری سازمان یافته نمونهها از بیماران بهبود یافته داریم که بهتر بفهمیم آنها چه مدت زمانی ویروس را منتشر میکنند.»
مقامات بهداشتی کره جنوبی جمعه اعلام کردند هنوز معلوم نیست علت این روند چیست و تحقیقات کارشناسان همه گیرشناسی همچنان ادامه دارد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: «با توجه به اینکه کووید ۱۹ یک بیماری جدید است، ما نیاز به اطلاعات همه گیرشناسی بیشتری برای هرگونه نتیجه گیری درباره انتشار ویروس داریم.»
شمار تلفات ویروس کرونا جمعه به ۱۰۰ هزار نفر رسید و شمار مبتلایان از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر عبور کرده است.
مالزی/ثبت ۱۸۴ مورد ابتلای جدید به کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از مسئولان بهداشت مالزی از ثبت ۱۸۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و جان باختن سه نفر بر اثر این ویروس خبر داد.
مالزی/نخست وزیر دستور تمدید قانون منع آمد و شد را صادر کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، محی الدین یاسین نخست وزیر مالزی از تمدید تعطیلی بازارها و منع آمد و شد تا ۲۸ این ماه خبر داد. یاسین گفت چه بسا این تدابیر که همچنین شامل منع تجمع در مساجد و نهادهای آموزشی میشود، ماهها طول بکشد.
خبرنگار الجزیره گزارش داد پس از قرنطینه کردن ساکنان یک مجتمع مسکونی در کوالالامپور، اطراف این مجتمع شاهد تنشهایی بود.
خبرنگار افزود مسئولان مالزی اولویت استفاده از تجهیزات محافظت شخصی را به گروههای بهداشت دادند. مسئولان مالزی از چین و برخی کشورهای دوست کمکهای بهداشتی درخواست کردند؛ به ویژه پس از آنکه انتقادهای مردم از دولت به سبب کمبود وسایل پیشگیری از ابتلا به ویروس در بیمارستانها و مراکز قرنطینه و همچنین بازارها افزایش یافت.
نیجریه / شمار افراد آلوده به کرونا در نیجریه به ۳۰۵ نفر رسید
مرکز کنترل بیماریها در نیجریه اعلام کرد پس از آنکه آزمایش کرونای ۱۷ نفر دیگر مثبت شد، تعداد افرادی که آلودگی آنها به ویروس کرونا تایید شده است به ۳۰۵ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از لاگوس، مرکز کنترل بیماریهای نیجریه، مکانها و تعداد اشخاصی را که این ۱۷ نفر به تازگی در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند به این ترتیب اعلام کرد: لاگوس (۸) , کاتسینا (۳) , ابوجا (۲) , نیجر (۱) , کادونا (۱)], آنامبرا (۱) و اوندو (۱).
لاگوس مرکز اقتصادی نیجریه با ۱۶۳ فرد مبتلا به کرونا بیشترین تعداد از موارد تایید شده آلودگی به ویروس کرونا را دارد.
مرکز کنترل بیماریهای نیجریه افزود بیماری کرونای ۵۸ نفر بهبود یافته است و هفت نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
بیشتر موارد آلودگی به ویروس کرونا مربوط به مسافرانی بوده است که اخیرا به کشور بازگشته اند. موارد دیگر مربوط به اشخاصی بوده است که با افراد آلوده در تماس بوده اند.
مرکز کنترل بیماریهای نیجریه اخیرا اعلام کرد ۱۷ گروه واکنش سریع ایجاد کرده است که از ایالتها در خصوص واکنش نشان دادن به شیوع ویروس کرونا حمایت میکنند.
مرکز کنترل بیماریهای نیجریه اعلام کرد از طریق واکنشهای خود به شیوع ویروس کرونا، سخت تلاش میکند تا اوضاع را در آفریقا تغییر دهد.
مرکز کنترل بیماریهای نیجریه اعلام کرده است همچنان به طور کامل از کارکنان مراقبت درمانی که برای نشان دادن واکنش به همه گیری کرونا اهمیت دارند تلاش میکند.
اقداماتی که نیجریه در خصوص مقابله با ویروس کرونا انجام داده است عبارتند از: تعطیلی فرودگاهها، گذرگاههای مرزی، مساجد و موسسههای آموزشی، ممنوعیت اجتماعات گسترده و جابجاییها در میان شهرها و اعمال قرنطینه نسبی در شهرهای لاگوس، ابوجا و اوگان.
روسیه/ تعطیلی بیشتر موسسات مسکو برای یک هفته
شهردار مسکو از تشدید اقدامات در زمینه مقابله با کرونا و تعطیلی بیشتر موسسات مسکو به مدت یک هفته خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، سرگئی سوبیانین اعلام کرد به سبب وخامت اوضاع شیوع کرونا و افزایش شمار افراد مبتلا در مسکو، اقدامات برای باقی ماندن در منزل و محدودیت عبور و مرور در مسکو افزایش مییابد.
وی افزود فعالیت بیشتر موسسهها و شرکتهای پایتخت روسیه از دوشنبه به حال تعلیق درخواهد آمد.
سرگئی سوبیانین گفت: «به شکل موقت به مدت یک هفته فعالیت بیشتر موسسهها و شرکتهای شهر را به حالت تعلیق درخواهیم آورد و این دوره ممکن است افزایش یابد. فقط شرکتهای تولیدی که ماهیت یا شرایط آنها نیازمند ادامه فعالیت است و همچنین
موسسههای پزشکی، آژانسهای اجرای قانون، موسسات مالی، رسانهها و موسسات فعال در زمینه حمل و نقل و ارتباطات، میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. اما این موسسات هم باید تا آنجا که ممکن است دورکاری کنند.»
روسیه/ اعزام گروهی از متخصصان چینی به روسیه
مقامات چینی اعلام کردند صبح شنبه گروهی از متخصصان این کشور با هدف کمک برای مقابله با شیوع ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» عازم روسیه شد.
این گروه متشکل از ده متخصص در زمینههای تستهای آزمایشگاهی، پیشگیری و کنترل بیماریهای عفونی، بیماریهای تنفسی، مراقبتهای ویژه و طب سنتی چینی از هاربین، مرکز استان هیلونگ جیانگ در شمال شرقی این کشور عازم روسیه شدند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از هاربین، محمولهای از تجهیزات پزشکی اهدایی از چین از جمله ماسک جراحی، پزشکی و ان-۹۵ و همچنین لباسهای حفاظتی پزشکی به همراه این گروه به روسیه ارسال شد.
این گروه قرار است تجربه هایشان را در اختیار همکاران روس خود قرار دهند و در زمینه پیشگیری، کنترل، تشخیص و درمان کووید-۱۹ به آنها آموزش دهند.
روسیه/افزایش تعداد کروناییها
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه از مرز ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ستاد عملیاتی مقابله با ویروس کرونا اعلام کرد با شناسایی یک هزار و ۶۶۷ فرد جدید مبتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته، شمار کل مبتلایان به ۱۳ هزار و ۵۸۴ نفر رسید.
با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا بویژه در پایتخت این کشور، سرگئی سابیانین شهردار مسکو اعلام کرد: با توجه به افزایش سرعت انتشار ویروس کرونا، مردم پایتخت از روز دوشنبه بدون داشتن مجوز تردد، اجازه خروج از منازل خود را نخواهند داشت.
وی گفت: در مرحله نخست اجرای این طرح، مجوز خروج از خانه تنها برای شاغلانی صادر میشود که مجبور به حضور در محل کار هستند.
کمک های چین به کشورها و سازمان های بین المللی
تلاش دولت برای احیا توریسم
دولت اسپانیا بر روی برنامه مطرح کردن این کشور به عنوان مقصد گردشگری امن کار میکند.
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی افه، دولت این کشور به دنبال قرار دادن مجدد اسپانیا به عنوان مقصد امن گردشگری با هدف بازیابی توریسم بین المللی است. این برنامه برای زمانی پیگیری میشود که با طی شدن بحران ناشی از کووید-۱۹، مرزها بازگشایی شوند و شرایط عادی در پروازهای بین المللی نیز از سر گرفته شوند.
رِیِس مارُتو، وزیر صنعت، تجارت و گردشگری اسپانیا، جمعه اعلام کرد که به احیای گردشگر بین المللی اطمینان دارد؛ چرا که این نوع از گردشگران، "بسیار پایبند" هستند و به این خاطر است که بازیابی جایگاه اسپانیا از منظر امنیت در این حیطه دارای اهمیت است.
اسپانیا/ثبت ۴ هزار و ۸۳۰ مورد جدید ابتلا به کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت اسپانیا گزارش داد: در ۲۴ گذشته چهار هزار و ۸۳۰ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا و جان باختن ۵۱۰ نفر بر اثر ویروس در این کشور ثبت شد.
وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد شمار افراد آلوده به ویروس کرونا از ۱۵۷ هزار و ۲۲ نفر در روز جمعه به ۱۶۱ هزار و ۸۵۲ نفر در روز شنبه رسید.
شمار جان باختگان بر اثر آلودگی به کرونا در اسپانیا نیز از ۱۵ هزار و ۸۴۳ نفر در روز جمعه به ۱۶ هزار و ۳۵۳ نفر در روز شنبه رسید.
جدیدترین وضعیت کرونا در جمهوری آذربایجان
ونزوئلا/ آمادگی چین برای ادامه کمک به ونزوئلا برای مقابله با کرونا
شی جینپینگ، رئیس جمهور چین روز اعلام کرد کشورش آماده تقویت همکاری با ونزوئلا در زمینه پیشگیری و کنترل «کووید-۱۹» است و به کمک خود به این کشور آمریکای لاتین برای مقابله با این ویروس ادامه میدهد.
شی جینپینگ این اظهارات را در گفتگویی تلفنی با همتای ونزوئلایی خود نیکلاس مادورو بیان کرد.
وی به نمایندگی از دولت و ملت چین، حمایت خود را از دولت و ملت ونزوئلا ابراز کرد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از پکن، رئیس جمهور چین گفت چین از آغاز شیوع ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» همواره با رویکردی باز، شفاف و مسئولانه اطلاعات خود را درخصوص این بیماری در اختیار سازمان جهانی بهداشت و جامعه بین الملل قرار داده است و همکاری گسترده بین المللی داشته است.
کشورهای عربی/ تلاش برای اجرای تدابیر سختگیرانهتر
کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و شمال آفریقا درصدد اتخاذ تدابیر سخت گیرانهتر و شدیدتر برای مقابله با ویروس کرونا هستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت بهداشت عمان از ثبت ۶۲ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا و افزایش شمار مبتلایان به این ویروس به ۵۴۶ نفر خبر داد. در همین حال مقامات عربستان سعودی نیز تصمیم گرفتند در اقدامی پیشگیرانه در شش منطقه از مدینه منوره به طور کامل تدابیر منع آمد و شد برقرار کنند. در سودان نیز وزارت بهداشت این کشور بر تعطیلی کامل و سریع مراکز به سبب شیوع کرونا تاکید کرد و ضمن هشدارهای لازم تاکید کرد برای تامین معاش خانوادههای مستمند اقداماتی انجام خواهد داد. اکرم توم وزیر بهداشت سودان با اشاره به نشست مشترک شورای امنیت این کشور و وزارت دفاع و کمیته عالی حوادث اضطراری و نمایندگان نیروهای آزادی و تغییر تصریح کرد پیشنهاد داده ایم همزمان با فراهم کردن غذا برای خانوادههای فقیر به مدت سه هفته استان خرطوم به طور کامل تعطیل شود. شمار مبتلایان در سودان تا کنون پانزده نفر اعلام شده است.
سومالی/ نگرانی از بیتوجهی به توصیههای بهداشتی
وزارت بهداشت سومالی درباره پیامدهای بی توجهی مردم به توصیههای این وزارتخانه در خصوص رعایت مسائل بهداشتی هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با وجود هشدارهای وزارت بهداشت سومالی برای پیشگیری از کرونا، مردم این کشور توجهی به توصیههای پیشگیرانه ندارند و خیابانها و بازارها و قهوه خانهها همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند. این مساله پزشکان و کارشناسان بهداشتی سومالی را به شدت نگران کرده است.
یکی از شهروندان سومالی با نادیده گرفتن توصیهها میگوید ویروس کرونا در خارج از کشور ماست و تا کنون خطر بزرگی ما را تهدید نمیکند و به همین خاطر ما به زندگی عادی خود ادامه میدهیم.
پیاده روها و خیابانها و اماکن عمومی و سواحل سومالی پر از جمعیت است و همین امر نگرانیهای شدیدی ایجاد کرده است.
آمریکای لاتین/ افزایش مبتلایان به کرونا
آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در چندین کشور آمریکای لاتین، از جمله اکوادور، پرو، شیلی و برزیل به طرزی چشمگیر در عید پاک و غیر معمول امسال افزایش داشت؛ هر چند مردم این منطقه (قاره) به دلیل پاندمی ویروس کرونا خانه نشین شده اند، اما این روند رو به رشد ادامه دارد و تعداد کشته شدگان در جهان از مرز ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفته است.
به گزارش روز شنبه خبرگزاری اسپانیایی افه، در برزیل آمار کشته شدگان به هزار و ۵۷ نفر و تعداد مبتلایان به ۱۹ هزار و ۶۳۸ تن رسید. این آمار در حالی توسط وزارت بهداشت برزیل گزارش شد که این مرجع سلامت کشور برزیل با ثبت ۱۱۶ مورد فوت جدید بر اثر ویروس کرونا، بر لزوم تشدید اقدامات قرنطینهای تاکید کرد. آمار ارائه شده برای سومین بار پیاپی نشان دهنده آن بود که تعداد افرادی که جان خود را در اثر این بیماری در یک روز از دست داده اند از مرز ۱۰۰ نفر گذشته است.
در شیلی، مقامات سلامت از ثبت ۵۲۹ مورد جدید ابتلا به ویروس در ساعات اخیر خبر داده اند؛ بر اساس این آمار، تعداد مبتلایان در این کشور آمریکای لاتینی به ۶ هزار و ۵۰۰ مورد افزایش یافت. علی رغم این بحران، صدها شهروند شیلیایی، محدودیتهای وضع شده را نادیده گرفته و در تعطیلات عید پاک سفر کردند؛ این اتفاق، توجه سازمان جهانی بهداشت را به خود معطوف کرد و بر این اساس، این سازمان اعلام کرد چنین موضوعی نشان میدهد هنوز درباره وخامت پاندمی ویروس کرونا، هوشیاری کامل به دست نیامده است.
از سوی دیگر، اکوادور ۲۹۷ مورد فوتی داشته و تعداد کل مبتلایان این کشور نیز به ۷ هزار و ۱۶۱ نفر رسیده است.
در پرو، تعداد کشته شدگان در اثر کووید-۱۹ به ۱۶۹ نفر رسید. همچنین، موارد مثبت ابتلا به ویروس با افزایش بسیاری همرا بوده و در مجموع به ۵ هزار و ۸۹۷ تن رسیده است.
در کلمبیا، وزارت بهداشت کشور از ۲۵۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و آمار کلی ۲ هزار و ۴۷۳ مبتلا خبر داد. همچنین، ۱۱ فوت ناشی از کرونا گزارش شد که تعداد کل قربانیان را به ۸۰ تن رساند.
دادههای تازه دانشگاه جانز هاپکینز تایید میکند که تعداد فوت شدگان بر اثر کووید-۱۹ از مرز ۱۰۰ هزار نفر در جهان فرا رفته است.
این افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در حالی رخ داده است که بسیاری از کاتولیکها و کشیشها در چندین کشور، مراسمهای مذهبی خود را در جمعه مقدس با رعایت محدودیتهای اعمال شده بر اثر پاندمی کرونا به انجام رساندند.
عراق/ معالجه شماری از مبتلایان به کرونا در استان المثنی عراق
شماری از افراد مبتلا به ویروس کرونا در استان المثنی عراق از جمله یک کودک معالجه و از بیمارستان ترخیص شدند.
به گزارش شبکه العراقیه، این کودک به نام حوراء به همراه ده نفر دیگر به آغوش خانواده بازگشتند. این کودک عراقی از مردم خواست در خانه هایشان باقی بمانند، زیرا تنها راه مقابله با این ویرس (و قطع زنجیره آن) باقی ماندن در خانه است.
حسن هادی از پرستاران بیمارستان آموزشی امام حسین (ع) اعلام کرد پیشگیری و رعایت اصول بهداشتی و توجه به هشدارها بهترین راهکار برای مقابله با این بیماری است.
غازی الزیادی از کادر این بیمارستان گفت: تعداد درمان شدگان در این بیمارستان رو به افزایش است و حالت تصاعدی به خود گرفته است.
اشپیگل: فقط ۶ درصد آلودگی به کرونا در جهان ثبت میشود
نشریه اشپیگل در گزارشی اعلام کرد: فقط ۶ درصد موارد مبتلا به کووید ۱۹ در جهان ثبت میشود، اما آمار بالاتر از اینهاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین اشپیگل نوشت در حالیکه تاکنون آمار یک میلیون و ۳۰۰ هزار آلودگی به کرونا در جهان ثبت شده است، اما مطالعه جدید نشان میدهد که رقم واقعی آلوده شدگان بیش از اینهاست.
بر اساس مطالعه پژوهشگران دانشگاه گوتینگن آلمان ویروس کرونا تاکنون به دهها میلیون نفر در جهان سرایت کرده که فقط ۶ درصد آن ثبت شده است.
این پژوهشگران میگویند بر اساس مطالعات قبلی نرخ فوتیهای کرونا به طور متوسط ۱,۳۸ (یک و ۳۸ دهم درصد) اعلام شده بود یعنی از هر ۱۰ هزار نفر ۱۳۸ نفر فوت میکردند، اما نرخ مرگ و میر و فاصله زمانی آلودگی به ویروس تا مرگ در کشورهای جهان متفاوت است.
بر اساس این مطالعه در آلمان حدود ۱۵,۶ (۱۵ و ۶ دهم درصد) از موارد آلودگی به کرونا کشف میشود و با این حساب باید تا پایان ماه مارس (۱۲ فروردین) ۴۶۰ هزار نفر به این ویروس آلوده شده باشند در حالی که آمار رسمی در این زمان ۶۱ هزار ۹۱۳ نفر را اعلام کرده بود.
در واقع این گزارش نشان میدهد شمار بسیاری از مبتلایان به کووید ۱۹ به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند و آمارشان در جایی ثبت نمیشود.
یک دلیل دیگر نیز محدودیت توان آزمایشگاههاست برای نمونه اگر در شهری چهار هزار مورد مشکوک باشند آزمایشگاهها فقط میتواند یک هزار نفر و آن هم فقط موارد دارای علائم واضحتر را تست کنند که اگر شمار مبتلایان بیش از این تعداد باشد ثبت نمیشود.
این در حالیست که در روزهای بعد نیز به صورت تصاعدی بر سرایت کرونا افزوده میشود.
کانادا/ افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کانادا به ۲۲۵۵۹ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، طبق اطلاعات آژانس بهداشت عمومی کانادا، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۲۲۵۵۹ نفر و شمار قربانیان به ۶۰۰ نفر افزایش یافته است.
انجام آزمایشهای بالینی داروی پیشنهادی جدید برای درمان کرونا
گروهی بین المللی از محققان با بررسی بیش از ده هزار ترکیب موفق شدند شش دارو را به عنوان درمان پیشنهادی برای بیماری کووید ۱۹ بیابند.
پروفسور لوک گودات استاد دانشگاه گوئینزلند استرالیا و گروهش، میزان تاثیر این داروها را برای آزمایشهای بالینی تایید کرده اند.
گودات میگوید: اکنون هیچ درمان مشخصی برای کووید ۱۹ در دست نیست و برای کشف سریع ترکیبی که چنین کاربردی داشته باشد برنامهای را آغاز کردیم که ترکیبات مختلف را در آزمایشگاه و نرم افزارهای رایانهای مورد بررسی قرار داد.
در این بررسی، هدف، آنزیم اصلی ویروس کرونا است که به پروتئین اصلی یا Mpro معروف است و نقشی حیاتی در تکثیر ویروس ایفا میکند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، دانشمندان در صددند از این شش ترکیب، برای کارآزمایی بالینی استفاده کنند تا در نهایت، داروی موثر بر کنترل کرونا مشخص شود.
۲۵ سوری به کووید-۱۹ مبتلا هستند
وزارت بهداشت سوریه از بهبود یکی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا خبر داد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دمشق، تعداد بیمارانی که تاکنون بهبود یافتند به ۵ نفر رسید. تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سوریه هم اکنون ۲۵ نفر و تعداد جان باختگان ۲ نفر اعلام شده است.
با وجود آمار اندک مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در سوریه، اما سازمان بهداشت جهانی شرایط را در سوریه خطرناک توصیف میکند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید: سوریه دارای امکانات و تجهیرات کافی برای شناسایی افراد مبتلا به این ویروس نیست.
جنگ ۹ ساله و تحریمهای ظالمانه کشورهای غربی علیه سوریه از چالشهای جدی فرا روی دولت سوریه برای مقابله با شیوع این ویروس است.
دولت سوریه بطور مرتب و در همه محافل بین المللی بر ضرورت لغو تحریمهای یکجانبه و غیر منصفانه غربیها تاکید میکند.
سوریه/ اقدامات پیشگیرانه برای مهار کرونا همچنان ادامه خواهد داشت
ستاد مقابله با ویروس کرونا در سوریه بر ادامه اقدامات پیشگیرانه تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دمشق ، ستاد مقابله با ویروس کرونا در سوریه اعلام کرد: اقدامات پیشگیرانه از جمله تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، تعطیلی بازارهای تجاری و همچنین سختگیری در اجرای مقررات منع آمدو شد در همه شهرها ادامه دارد.
با تدبیر ستاد مقابله با ویروس کرونا در سوریه منع آمد و شد در روزهای تعطیل ۱۸ ساعت و در روزهای عادی به مدت ۱۲ ساعت اجرا میشود.
منطقه زینبیه دمشق همچنان در قرنطینه است
شهردار منطقه زینبیه دمشق اعلام کرد: این منطقه همچنان در قرنطینه است. به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از دمشق، منطقه زینبیه در ده کیلومتری جنوب شهر دمشق واقع است که هفته گذشته به همراه شهرک منین، یکی از مناطق پرجمعیت در حومه شمالی شهر دمشق قرنطینه شد.
به گفته غسان الحاحی، بعد از اینکه یکی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا در منطقه زینبیه شناسایی شد، ابتدا مجتمع مسکونی محل سکونت فرد مبتلا و سپس همه منطقه زینبیه قرنطینه شد.
اکنون و پس از اینکه نتیجه آزمایش ساکنان این مجتمع منفی اعلام شد، مجتمع مسکونی از قرنطینه درآمد، اما هنوز قرنطینه منطقه زینبیه برقرار است.
الجزایر/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا در الجزایر به ۱۸۲۵ نفر
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، وزارت بهداشت الجزایر از ثبت ۶۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به هزار و ۸۲۵ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت الجزایر افزود: شمار تلفات این بیماری در الجزایر نیز با ثبت ۱۹ مورد جدید به ۲۷۵ نفر رسیده است.
چهار رقمی شدن تعداد مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
با شناسایی ۶۷ بیمار قطعی در جمهوری آذربایجان، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۰۵۷ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو، قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان اعلام کرد: از مجموع ۱۰۵۷ نفر ۲۰۰ نفر بهبود یافته و ۸۴۷ نفر هم در بیمارستانها بستری و در حال مداوا هستند.
براساس این گزارش حال ۲۷ تن از بستری شدهها وخیم، ۳۵ نفر نسبتا وخیم و حال بقیه پایدار است.
هم اکنون ۲۸۴۰ نفر هم در جمهوری آذربایجان تحت قرنطینه قرار گرفته اند.
با مرگ یک نفر دیگر تعداد جان باختهها به ۱۱ نفر رسید.
عراق/افزایش شمار مبتلایان به کرونا در عراق به ۱۳۱۸ نفر
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، وزارت بهداشت عراق از ثبت ۳۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۱۳۱۸ نفر خبر داد.
تایوان/ رباتهای تماشاگر در مسابقات بیسبال
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شیوع ویروس کرونا باعث شد مسابقات بیسبال در تایوان با حضور رباتها برگزار شود.
در حالیکه رباتها در یک ورزشگاه خالی از تماشاگر موزیک زنده اجرا میکردند تا این کشور برای فصل جدید مسابقات بیسبال آماده شود، تماشاگران مقوایی و مصنوعی در محل جایگاه تماشاگران قرار داده شده بودند. این کشور از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا برای اولین بار در جهان مسابقه لیگ حرفهای بیسبال را برگزار خواهد کرد، مسئلهای که بر خلاف روند جهانی برای تعطیلی رخدادهای ورزشی است. این مسابقه برای روز شنبه برنامه ریزی شده بود و به دلیل بارش سنگین باران به روز بعد موکول شد.
علمی/ هشدار پزشکان در مورد سرفههایی که میتواند نشانه سرطان ریه باشد
خدمات ملی سلامت انگلیس اعلام کرد دشواری تنفس و درد قفسه سینه از علائم شایع سرطان ریه است، اما گاهی سرفههای مداوم نیز میتواند نشانه بروز توده سرطانی باشد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سرطان ریه یکی از جدیترین انواع سرطان است، زیرا معمولا تشخیص آن تا زمانی که تومورهای سرطانی دیگر اندامهای بدن را درگیر نکند، دشوار است. اما دیلی میل به نقل از خدمات ملی سلامت انگلیس اعلام کرد اگر فردی دچار سرفههای طولانی و بی وقفه شد، میتواند نگران ابتلا به سرطان ریه شود.
علائم سرطان ریه معمولا هنگامی که سرطان در ریهها گسترش یافته است، بروز میکند. یکی از نشانههای رایج آن سرفههای مداوم است که فرد را هنگام شب بیدار میکند.
به گفته متخصصان انگلیسی، اگر سرفه فرد پس از سه هفته از بین نرود، باید به آن مشکوک شد. همچنین یک تومور سرطانی ممکن است با تنگی نفس، خس خس سینه، درد قفسه سینه و خلط خونی گزارش شود.
ترکیه/ افزایش تلفات کرونا در ترکیه به ۱۱۰۱ نفر
وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی ۵۱۳۸ مورد جدید ابتلا به کرونا، تعداد کل مبتلایان به ۵۲ هزار و ۱۶۷ تن رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، فخرالدین کوجا افزود: با فوت ۹۵ بیمار مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جانباختگان هم به ۱۱۰۱ تن رسید.
اردن/ ابتلای هفت نفر از اعضای یک خانواده به کرونا
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، وزارت بهداشت اردن از ثبت ۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور از جمله هفت نفر از اعضای یک خانواده خبر داد.
تونس/ افزایش شمار مبتلایان به کرونا در تونس به ۶۸۵ نفر
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، وزارت بهداشت تونس از ثبت ۱۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۶۸۵ نفر خبر داد.
شبکه تلویزیونی الجزیره نیز گزارش داد، وزارت بهداشت تونس از ثبت سه مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش تلفات به ۲۸ نفر خبر داد.
لیبی/سازمان ملل قطعی آب و برق در طرابلس را محکوم کرد
سازمان ملل گروههای مسلح فعال در لیبی را به دست داشتن در قطع آب و برق طرابلس متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از طرابلس، یعقوب الحلو، هماهنگ کننده سازمان ملل در امور بشردوستانه با انتشار بیانیه ای، با اشاره به شیوع ویروس جدید کرونا در لیبی، اعلام کرد: ”دسترسی به آب و برق بیش از هر زمان دیگر جنبه حیاتی دارد. بیش از دو میلیون نفر، از جمله ۶۰۰ هزار کودک در طرابلس و حومه آن زندگی میکنند که از دو هفته پیش تاکنون با قطعی آب و برق روبرو هستند“.
به گفته الحلو، گروهی مسلح در منطق ”الشویرف“ - که تحت کنترل نیروهای خلیفه حفتر است - عامل قطعی آب طرابلس است. این مقام سازمان ملل تاکید کرد هدف از این اقدام آن است تا اعضای بازداشتی این گروه در طرابلس از زندان آزاد شوند. تا کنون، هیچکدام از تلاشها برای میانجی گری به نتیجه نرسیده است و میلیونها تن از ساکنان طرابلس از آب لوله کشی محروم اند.
الحلو اقدام گروه مسلح یاد شده را محکوم و تاکید کرد نباید از آب به منزله راهی برای اعمال فشار یا به عنوان حربهای جنگی استفاده شود.
مغرب/ افزایش تلفات کرونا در مغرب به ۱۱۱ نفر
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، وزارت بهداشت مغرب از ثبت چهار مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش تلفات آن به ۱۱۱ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت مغرب افزود شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور نیز با ثبت ۹۴ نفر جدید به هزار و ۵۴۵ نفر رسیده است.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در فلسطین اشغالی به ۱۰۷۴۳ نفر
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی از افزایش تلفات ویروس کرونا در فلسطین اشغالی به ۱۰۱ نفر و افزایش شمار مبتلایان به ۱۰ هزار و ۷۴۳ نفر خبر داد.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در پاکستان به ۴۹۷۰ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد با شناسایی بیش از ۱۸۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در پاکستان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد بیماران کرونایی پاکستان به مرز ۵ هزار نفر نزدیک شد.
به گفته منابع خبری در مجموع ۷۶۲ نفر از مبتلایان به کرونا در پاکستان درمان شده و ۷۷ نفر جان خود را از دست داده اند.
۲۴۱۴ نفر از موارد ابتلا به کرونا در ایالت پنجاب پاکستان گزارش شده و پس از آن ایالت سند با ۱۳۱۸ مورد ابتلا به ویروس کووید-۱۹ بیشترین تعداد بیماران کرونایی را دارد.
در ایالت خیبر پختونخوا ۶۵۶ مورد ابتلا به کرونا ثبت شده و تعداد مبتلایان در ایالت بلوچستان و منطقه گلگت- بلتستان نیز به ترتیب ۲۲۰ نفر و ۲۱۵ نفر است.
رسانههای پاکستانی گزارش دادند: روند غربالگری سلامت مردم در پاکستان به کندی پیش میرود و تاکنون فقط ۵۷ هزار و ۸۱۶ آزمایش تشخیص کرونا در این کشور انجام شده است.
به گفته منابع خبری با توجه به محدود بودن تجهیزات پزشکی در پاکستان، دولت این کشور فقط از افراد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا آزمایش میگیرد و در کنار آن همچنان سعی دارد از طریق محدودیت در رفت و آمدها و حفظ فاصله اجتماعی از شیوع بیشتر کرونا جلوگیری کند.
دولت پاکستان همچنان با درخواست احزاب سیاسی مخالف برای کنترل کرونا از طریق اعمال حکومت نظامی سراسری مخالفت میکند و این شیوه را به ضرر قشر ضعیف جامعه میداند.
خامه یار: نشستهای رایزنی فرهنگی ایران در لبنان به طور مجازی برگزار میشود
رایزنی فرهنگی کشورمان در لبنان شب شعر «الغوث» و نشست «کرونا؛ داد و ستد عقل و ایمان» را در فضای مجازی برگزار میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، عباس خامه یار رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان با اشاره به اینکه امروز تغییرات بزرگی را در جهان به علت پیامدهای فزاینده اپیدمی کرونا شاهد هستیم گفت: رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان برنامهها و فعالیتهای خود را متناسب با شرایط و محدودیتهای اجتماعی جدید، تنظیم کرده و نشستها و میزگردهای فرهنگی، ادبی و هنری با دو اقدام عملی را به «فضای مجازی» منتقل کرده است.
عباس خامه یار افزود: شب شعر «الغوث» با شرکت شعرای لبنانی به مناسبت نیمه شعبان و نشست علمی با عنوان «کرونا؛ داد و ستد عقل و ایمان» با مجریگری خضر نبها، استاد فلسفه و کلام دانشگاه لبنان در روز دوشنبه (۲۵ فروردین) از جمله اقدامات این نمایندگی فرهنگی در لبنان هستند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان گفت: موضوع نشست «کرونا؛ داد و ستد عقل و ایمان» رویکردی اندیشمندانه درباره اثرات اپیدمی کرونا و پیامدهای آن بر ایمان و عقل بشریت در دوران پسا کروناست.
سخنرانان اصلی این نشست، حجتالاسلام والمسلمین شیخ شفیق جرادی، رییس آکادمی مطالعات فلسفی و دینی «المعارف الحِکمیه»، حجتالاسلام والمسلمین شیخ احمد مبلغی، استاد حوزه علمیه قم، شیخ هشام خلیفه، مدیر سابق اوقاف اسلامی دارالفتوای لبنان، کشیش آنطوان ضو، دبیرکل کمیته اسقفی گفتگوی اسلام و مسیحیت هستند.
مصر/ افزایش تلفات کرونا در مصر به ۱۴۶ نفر
با فوت ۱۱ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ در مصر طی شبانه روز گذشته تعداد جان باختگان این ویروس به ۱۴۶ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، وزارت بهداشت مصر اعلام کرد طی بیست و چهار ساعت گذشته آلودگی ۱۴۵ نفر دیگر به کووید-۱۹ تأیید شد و شمار مبتلایان تا بعدازظهر شنبه یازدهم آوریل به ۱۹۳۹ نفر افزایش یافت.
به گفته وزارت بهداشت مصر امروز همچنین ۴۲ نفر از جمله پنج شهروند خارجی بعد از بهبودی کامل از بیمارستان مرخص شدند تا تعداد بهبود یافتگان تاکنون به ۴۲۶ نفر برسد.
هاله زاید وزیر بهداشت مصر اعلام کرد بیشترین میزان آلودگی به کرونا بین کادر پزشکی بیمارستانهای مصر در خارج از بیمارستانها بوده است و فقط ۱۲ درصد از پزشکان و پرستارانی که به کووید-۱۹ مبتلا شده اند در داخل بیمارستانها و از طریق تماس با افراد بیمار به این ویروس آلوده شده اند.
۵۳ مورد ابتلای جدید به کرونا در ساحل عاج
با شناسایی ۵۳ مورد ابتلای جدید در روز پنجشنبه شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در ساحل عاج به ۵۳۳ مورد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، وزارت سلامت و بهداشت عمومی ساحل عاج در عین حال شمار افراد معالجه شده را ۵۸ نفر و فوتیها را چهار نفر اعلام کرد.
آغاز ضعیف اجرای طرح «در خانه بمانید» در لیبریا
اجرای طرح دولت لیبریا برای کنترل همه گیری کووید-۱۹ در شهرهای مهم این کشور از روز شنبه آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مونرویا، تدابیر دولت لیبریا، که ژرژ وئا، رئیس جمهور این کشور اعلام کرده است، از روز شنبه در پایتخت و برخی از دیگر شهرهای مهم این کشور به مورد اجرا در آمد.
بر اساس این گزارش، با وجود اجرای محدودیتهای دو هفتهای در تردد مردم، برای کنترل شیوع ویروس جدید کرونا، بسیاری از مردم دستور رئیس جمهور را رعایت نکردند و محلههای مرکزی پایتخت همچنان شاهد ترددهای سنگین بود.
ژرژ وئا روز چهارشنبه گفته بود کشورش با بزرگترین تهدید اجتماعی از زمان شیوع ویروس ابولا در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ روبرو شده است. با وجود هشدارهای وی، بسیاری از مناطق پایتخت روز شنبهی فعالی را سپری کردند.
بر اساس تدابیر دولت، تنها کارکنان بانکها و سوپرمارکتها مجازند از منزل خود خارج شوند تا به محل کار بروند.
در همین حال، سخنگوی ریاست جمهوری با انتقاد از افرادی که محدودیتهای رفت و آمد را در سطح شهرها رعایت نکرده اند، هشدار داد از نیروهای انتظامی برای اجرای طرح ”در خانه بمانید“ استفاده خواهد شد.
درگیری در ایست بازرسی قرنطینهای شهر استانبول
در حمله امشب افراد ناشناس به پست ایست بازرسی قرنطینهای در منطقه بی اوغلوی استانبول دو پلیس مجروح شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، یکی از عاملان حمله که در تبادل آتش با نیروهای پلیس ویژه مجروح شده بود دستگیر و روانه بیمارستان شد.
درباره هویت عاملان و هدف حمله گزارشی منتشر نشده است.
ترس از کرونا کسب و کار در برزیل را تعطیل نگه داشته است
خیابانهای شهر سائوپائولو همچنان به علت ترس از شیوع بیش از پیش کرونا خلوت و مردم نگران از ادامه یافتن این شرایط هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سائوپائولو، مغازهها در پایتخت برزیل همچنان تعطیل و کسب و کارها متوقف است.
برزیل تنها کشور در نیم کره جنوبی قاره آمریکا به شمار میآید که آمار جانباختگان ویروس کووید-۱۹ در آن از هزار نفر عبور کرده است.
براساس آمار وزارت بهداشت برزیل ۱۰۵۷ نفر جان باخته اند و حدود ۲۰ هزار نفر هم مبتلا به کرونا شده اند.
با اینکه رئیس جمهور برزیل به مردم گفت به سرکارشان برگردند، اما دولتهای محلی همچنان بر رعایت قوانین قرنطینه تاکید دارند و از فعالیت کسب و کارها و باز شدن مغازهها جلوگیری میکنند.
ساخت دستگاه تنفس مصنوعی در دانشگاه لبنان
دکتر ادیب ابوشعیا، استاد فیزیک دانشکده علوم دانشگاه لبنان با همکاری تیمی از استادان و دانشجویان این دانشگاه طی ده روز موفق به ساخت دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، پیش از این هم تعدادی از جوانان شیعه این دانشگاه رباتی با قابلیت کنترل از راه دور و دوربین برای انتقال غذا و دارو به اتاق بیماران قرنطینه شده کرونایی ساختند تا خطر ابتلای کادر درمانی به این بیماری را کاهش دهند.
در حال حاضر این تیم دانشجویی نیز در حال ارتقا این ربات برای انجام سایر امور بیمارستانی است.
بحران کرونا و همچنین شرایط اقتصادی در لبنان باعث شده تا لبنانیها بیش از گذشته به توان داخلی تکیه کنند.
دولت حسان دیاب از این گونه اقدامات حمایت میکند.