آخرین اخبار از شیوع کووید ۱۹ درجهان
هشدار درباره افزایش مبتلایان به کرونا در آمریکا
رئیس بنیاد ملی بیماریهای واگیردار در آمریکا هشدار داد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور در دو هفته آینده به شدت افزایش خواهد یافت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ "آنتونی فائوچی"،رئیس بنیاد ملی بیماریهای واگیردار در آمریکا روز دوشنبه در گفتگو با شبکه خبری الجزیره گفت: افزایش شدید شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا این هفته و شاید هفته آینده هم ادامه خواهد داشت.
رئیس بنیاد ملی بیماریهای واگیردار در آمریکا افزود، متاسفانه هفته بدی خواهیم داشت، اگر به منحنی دادهها نگاه کنیم، میتوان گفت شاهد افزایش فزاینده شمار مبتلایان خواهیم بود تا بعد از پشت سر گذاشتن این مرحله، این منحنی پایین بیاید.
فائوچی از مردم آمریکا خواست برای بدتر شدن اوضاع آماده باشند و به دستورات بهداشتی و تدابیر فاصله گذاری اجتماعی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا پایبند باشند.
محدودیت های جدید رفت و آمد در لبنان
روند مقابله با کرونا در ارمنستان
جهش۲۰ درصدی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه
خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از مسکو گزارش داد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه با جهشی ۲۰ درصدی در شبانه روز گذشته به ۶ هزار و ۳۴۳ نفر رسید.
ستاد عملیاتی مقابله با ویروس کرونا در روسیه اعلام کرد: برای نخستین بار از آغاز شیوع کرونا در روسیه، تنها در یک شبانه روز، حدود یکهزار نفر از شهروندان این کشور به کوئید-۱۹ مبتلا شده اند.
در بین مبتلایان جدید به ویروس کرونا در روسیه، ابتلای۳۰ کودک، بیش از همه مقامات بهداشتی این کشور را نگران کرده است.
حدود ۷۰ درصد از مبتلایان به ویروس کرونا در مسکو و حدود ۳۰ درصد در دیگر مناطق روسیه هستند.
همچنین با جان باختن ۲ نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته تعداد جان باختگان به ۴۷ نفر رسید.
در همین مدت ۵۱ نفر هم به طور کامل بهبود یافتند و تاکنون شمار بهبودیافتگان به ۴۰۶ نفر رسیده است.
کاهش نزولی مبتلایان به ویروس کرونا در ارمنستان
خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از ایروان گزارش داد، میزان مبتلایان به ویروس کرونا در ارمنستان در حال کاهش است.
"نیکول پاشینیان"، نخست وزیر ارمنستان با اعلام این خبر افزود: امروز فقط ۱۱ نفر مبتلا به ویروس کرونا در کشور ثبت شده است.
نیکول پاشینیان با اشاره به اینکه در چند روز گذشته چنین میزان کمی در ارتباط با ابتلای ویروس کرونا ثبت نشده است، گفت: اگر شهروندان ارمنستان یک هفته دیگر هم مقررات مربوط به وضعیت اضطراری را رعایت کنند به نتایج بسیار خوبی میرسیم و در این صورت از سختی مقررات وضعیت اضطراری کاسته خواهد شد.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ارمنستان ۸۳۳ نفر است.
نخست وزیر لهستان: در آغاز راه مقابله با کرونا هستیم
به گزارش خبرگزاری رویترز، نخست وزیر لهستان روز دوشنبه اعلام کرد: ما هنوز در آغاز راه مقابله با ویروس کرونا هستیم و انتظار میرود اوج شیوع ویروس کرونا در ماههای مه و ژوئن باشد.
اعمال فشار اروپایی بر آلمان درباره تشکیل یک صندوق
دو کمیسر اروپایی از جمله تی یری برتون فرانسوی روز دوشنبه تشکیلی صندوق اروپایی را برای مقابله با بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا خواستار شدند و از دولت آلمان به علت مخالفت با تشکیل صندوقی در این زمینه انتقاد کردند.
تی یری برتون، کمیسر بازار اروپا و پائولو جنتیلونی، کمیسر اقتصادی اروپا در یادداشتی که در روزنامه آلمانی فرانکفورتر آلگمانیه سایتونگ و روزنامه فرانسوی لوموند منتشر شد، بدون اسم بردن از آلمان از ۲۷ کشضور عضو اتحادیه اروپا خواستند با تشکیل یک صندوق اروپایی که از راه مالیات تامین مالی شود و قادر باشد وامهای بلند مدت پرداخت کند، همبستگی خود را ثابت کنند. این دو کمیسر اروپایی درهمین حال اعلام کردند این صندوق فقط باید در زمینه توسعه اقتصادی بعد از بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا به کار گرفته شود.
برخی کشورهای اروپایی ازجمله فرانسه و ایتالیا به تازگی از آلمان و برخی کشورهای شمال اروپا ادغام برخی بدهای ها را در برابر پیامدهای اقتصادی همه گیری خواستار شدند.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز روز جمعه "طرح مارشال اروپایی" را از راه بودجه اتحادیه اروپا برای دوره ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ به منظور رونق اقتصادی بعد از بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا وعده داد.
ابتلای ۱۸ نفر به کرونا درجمهوری خودمختار نخجوان
وزارت بهداشت جمهوری خودمختار نخجوان ازابتلای ۱۸ نفر در این جمهوری خودمختاربه ویروس کرونا خبر داد.
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از باکو گزارش داد، وزارت بهداشت جمهوری خودمختار نخجوان اعلام کرده است در حال حاضر ۲۸۹۶ نفر در نخجوان در قرنطینه به سر میبرند که ۵۳۶ نفر از آنها افرادی هستند که از مناطق و شهرهای مختلف جمهوری آذربایجان به نخجوان آمده اند.
در این جمهوری خودمختار تاکنون ۶۳۰ فرد مشکوک به کرونا تست داده اند که نتیجه آزمایش ۱۸ نفر از آنها مثبت اعلام شده است.
یک نفر از ۱۸ مبتلا پس از بهبود از بیمارستان مرخص شده و ۱۷ نفر دیگر در بیمارستان بستری شده اند که وضعیت همگی آنها پایدار است.
۶۹ مورد جدید آلودگی به کرونا در قرقیزستان
وزارت بهداشت قرقیزستان روز دوشنبه گزارش داد موارد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور ۶۹ نفر افزایش یافت و به این ترتیب شمار کلی مبتلایان به ۲۱۶ نفر رسید.
وزیر بهداشت قرقیزستان نیز در اظهاراتی اعلام کرد دو نفر دیگر نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند که به این ترتیب شمار تلفات به چهار نفر افزایش یافت.
یک تحلیلگر سیاسی: آمریکا راهزن است
"عبد المسیح الشامی"،نویسنده و تحلیلگر سیاسی در برلین در گفتگو با شبکه تلویزیونی روسیا الیوم گفت دزدی محمولههای تجهیزات پزشکی از جمله ماسک در خاک آمریکا یا حریم هوایی و دریایی این کشور رخ نداده است بلکه در جاهای دیگری که در کنترل آمریکا نیست اتفاق افتاده است در نتیجه چنین اقدامی به معنای کامل کلمه، راهزنی است و به معنای قانون جنگل است.
الشامی گفت: آمریکا، مرتکب نوعی جنگ نسل کشی علیه این کشورهاست. چنین رفتاری و منطقی درست نیست. کار به جایی رسیده است که این کشورها به حملات واقعی دست زده اند و نقاب از چهره شان کنار زده اند. آمریکا الان متجاوزترین کشور به حقوق دیگران است. این سیاستی که آمریکا در حال حاضر پیش گرفته است سیاست مافیایی و دزدی مسلحانه است.
بازگشت ایرانیان از ازبکستان با پرواز اختصاصی
"حمید نیرآبادی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: به دنبال درخواست برخی از ایرانیان برای بازگشت به میهن، این سفارت مجوزهای لازم برای بازگرداندن این افراد را از ستاد کرونای ازبکستان دریافت کرد و شرکت هواپیمایی وارش با قیمت مناسب ۲۸ مسافر ایرانی را از مسیر تاشکند به مشهد و تهران منتقل کرد.
۹۵۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در روسیه
به گزارش خبرگزاری رویترز، روسیه روز دوشنبه از ۹۵۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور خبر داد.
تصویب ساز و کار مقابله با کرونا در سوریه
شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه گزارش داد، هیئت وزرای سوریه پروتکل درمانی ویروس کرونا در بیمارستانهای عمومی، خصوصی و نظامی همچنین اعطای پاداش مالی به پرسنل بهداشتی- درمانی در وزارتخانههای بهداشت، آموزش عالی و دفاع را تصویب کرد.
در چارچوب پیگیری مستمر تحولات اخیر شیوع کرونا در منطقه و کشورهای جهان و اتخاذ همه تدابیر لازم برای مقابله با آن هیئت وزرای سوریه از روند طرح وزراتخانهها برای مقابله با کرونا و اتخاذ تدابیر لازم در استانها و مناطق مطلع گردید.
گزارشگر این شبکه افزود: هیئت وزرا گزارش "نزار یازجی" وزیر بهداشت سوریه را درباره آمادگی اماکن قرنطینه در استانها دریافت کرد. تصمیم گرفته شد، کارگروههای اصلی و فرعی از استانداران و مدیران بهداشت و درمان و گردشگری تشکیل شود تا اماکن قرنطینه وزارتخانهها و اتحادیههای ارزیابی و ساز و کار استفاده بهتر از آنها تعیین شود و برای تصویب به وزارت بهداشت ارائه شود.
سازمان بهداشت جهانی اوضاع کربلا خوب است
به گزارش شبکه تلویزیونی العراقیه، "ادهم اسماعیل"،نماینده سازمان بهداشت جهانی در عراق در کنفرانسی مطبوعاتی پس از دیدار با تولیت آستان مقدس امام حسین (ع) تاکید کرد: اوضاع کربلا نسبت به دیگر استانها بسیار بهتر است.
ادهم اسماعیل همچنین گفت به افتتاح یک آزمایشگاه در کربلاء نیاز داریم تا در سریعترین زمان ممکن ابتلای بیماران به این ویروس مشخص شود.
بی اعتمادی مقامات محلی آمریکا به دولت فدرال
پایگاه اینترنتی آتلانتیک در گزارشی نوشت: مقامات و نیروهای درمانی محلی اعتماد خود را به واکنش ملی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از دست میدهند و در تلاشند راه حلهای خود را به کار گیرند.
این نشریه آمریکایی افزود: "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید، اذعان داشت که ذخایر دارو، دستکش و ماسک دولت فدرال تقریبا درحال تمام شدن است؛ و این درحالی است که ایالات مختلف در تلاش و رقابت با یکدیگرند تا تجهیزات لازم را به دست آورند.
جوزف کانتور، از مقامات درمانی ایالت لوئیزیانا، گفت، شیوع ویروس کرونا نشانهای شوم از نظام سلامت کشور است. وی افزود: ثروتمندترین کشور جهان اکنون در تلاش برای تامین دستگاههای تنفس مصنوعی و تجهیزات حفاظت شخصی است.
نویسنده تاکید کرد، کانتور یکی از ده کارشناس سلامت در سراسر آمریکا است که با وی گفتگو کرده ام.
درکل گفتگوهای من با این کارشناسان نشان میدهد که دولت فدرال در حفاظت، تامین ملزومات و آماده سازی کشور برای مقابله با ویروس کرونا ناتوان بوده است.
نیروهای درمانی در سراسر آمریکا با نگرانی به بحران نیویورک چشم دوخته اند، به عنوان مثالی برای آنکه در نبود راهبرد و آمادگی ملی چه بلایی میتواند برسر یک شهر پر جنب و جوش بیاید.
درحالی که آنها در تلاشند از بروز بحران مشابه جلوگیری کنند، اعتماد خود را به دولت فدرال از دست میدهند و سعی میکنند به راه حلهای خود تکیه کنند.
کانتور هشدار داد که ایالت لوئیزیانا در وضعی مشابه نیویورک قرار دارد و یکی از ایالاتی است که شاهد سریعترین افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور است. وی اوضاع کشور را بسیار بحرانی توصیف کرد، به گونهای که هر بیمارستانی برای خرید تجهیزات ضروری از بازار خصوصی و از دولت به رقابت با دیگر بیمارستانها میپردازد.
به طور معمول ثروتمندترین و قدرتمندترین کشور جهان باید در صورت بروز بحران از نیروهای درمانی خود حمایت کند. اما به نظر میرسد در دولت ترامپ رتبه بندیهای تلویزیونی به آزمایشها ارجحیت دارند. مردم آمریکا مجبورند به جای دولت به یکدیگر اعتماد کنند.
ترامپ و سیاست شکست خورده وی برای مهار کرونا
روزنامه اینترنتی رای الیوم در یادداشتی سیاست ناکام دولت دونالد ترامپ در رویارویی با ویروس کرونا را ناکامترین سیاست در تاریخ مدیریت آمریکای مرکزی خواند.
در این یادداشت که با «عنوان ترامپ و سیاست شکست خورده برای مهار ویروس کرونا» منتشر شد، آمده است.
به دلیل اشتباهات دولت دونالد ترامپ در آمریکا، روند تعامل دولت او با ویروس کرونا را باید بدترین شکست در تاریخ مدیریت آمریکای مرکزی خواند. قبل از شرح چگونگی تعامل دولت ترامپ با پرونده ویروس کرونا اشاره به یک مطلب اساسی که خود راهنمایی برای پی بردن به دلایل پشت پرده این ناکامی است، مهم است.
از زمانی که ترامپ در آمریکا به حاکمیت رسید، دفاتر کاخ سفید از کارکنانی بیکفایت پر شد، افرادی که در حیطه کشورداری، از نظر تجربه دست چهارم یا پنجم به شمار میآیند. با روی کار آمدن چنین افرادی کاخ سفید شاهد استعفای بیش از ۵۵ نفر از کارکنانی بود که نمیتوانستند خود را با سیاستهای عوام پسندانه ترامپ هماهنگ سازند.
اما درباره پرونده ویروس کرونا، آنچه تاکنون عیان شد بی توجهی و سهل انگاری بی سابقه است، تعاملی که مشابه آن در هیچ یک از دولتهای آمریکا، آن هم دربرخورد با پروندهای که از نظر سطح خطر، تهدیدی وجودی برای آینده آمریکا محسوب میشود، مشاهده نشده است.
ضمن اینکه راهبرد فاجعه بار دولت ترامپ در تعامل با این خطر، که در تاریخ آمریکا بی سابقه است، نتوانست سبب آگاهی بخشی شود، در این زمینه روزنامه واشنگتن پست هفته گذشته با انتشار گزارشی فاش کرد نهاد اطلاعاتی کاخ سفید در ماههای ژانویه و فوریه ۲۰۲۰ میلادی به صورت مکرر هشدار داد شیوع ویروس کرونا به سطحی رسیده که زنگهای خطر در حال به صدا در آمدن است.
اما این هشدارها نیز بی فایده بود و نتوانست در رفتار آن دسته از مقامات عالی کاخ سفید که بدون شک از رفتار تمسخرآمیز دونالد ترامپ با ویروس کرونا تاثیر پذیرفته اند اثر گذار باشد. ترامپ بیست و دوم ژانویه مدعی شده بود دولت کاملا بر اوضاع مسلط است، او گفته بود: «به طور کامل بر اوضاع مسلط شده ایم، موضوع مربوط به یک نفر است که از چین وارد کشور شده است، بر اوضاع مسلط شده ایم و همه چیز بر وفق مراد است.»
ابتلای دو خلبان پاکستانی به کرونا
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد گزارش داد، تست کرونای ۲ خلبان هواپیمایی ملی پاکستان که روز گذشته از "تورنتو" کانادا به پاکستان بازگشتند، مثبت اعلام شد.
دکتر "یاسمین راشد" وزیر بهداشت ایالت پنجاب پاکستان با تایید این خبر افزود: سایر کادر این پرواز نیز مورد آزمایش قرار گرفتند که خوشبختانه تست کرونای آنها منفی اعلام شد.
منابع خبری با بیان اینکه این ۲ خلبان در بیمارستان مرکزی شهر لاهور مرکز ایالت پنجاب پاکستان قرنطینه شده اند، افزودند: سایر خلبانان و مهمانداران هواپیما نیز برای مدتی از ادامه فعالیت منع شدند.
باوجود ممنوعیت ورود و خروج پروازهای بین المللی در پاکستان، دولت این کشور به درخواست سفارت کانادا در اسلام آباد ۶۰۰ تبعه کانادایی مقیم پاکستان را طی ۲ پرواز اختصاصی از شهرهای لاهور و کراچی به تورنتو اعزام کرده بود.
روز گذشته هم ۶۰۰ تبعه انگلیسی توسط سازمان هواپیمایی ملی پاکستان به کشور خود بازگشتند و قرار است از تمام کادر این پروازها نیز پس از بازگشت به پاکستان، تست کرونا گرفته شود.
تعداد مبتلایان به کرونا در پاکستان تا این لحظه ۳۲۷۸ نفر به ثبت رسیده است.
ورود دومین محموله کمکهای امارات به پاکستان
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد گزارش داد، دومین محموله امدادی امارات حامل بیش از ۱۱ تن لوازم و تجهیزات پزشکی از جمله انواع ماسک و مواد ضدعفونی کننده روز گذشته توسط هواپیمای امارات وارد فرودگاه اسلام آباد شد.
سفارت امارات در اسلام آباد در بیانیهای با بیان اینکه تلاشهای امارات متحده عربی برای ارسال کمکهای پزشکی به پاکستان مطابق با «اصول بشردوستانه» این کشور است، افزود: به زودی محمولههای پزشکی بیشتری با هدف کمک به دولت و مردم پاکستان برای مقابله با معضل کرونا به اسلام آباد فرستاده خواهد شد.
نخستین محموله امدادی امارات برای کمک به کرونا در پاکستان شامل انواع تجهیزات پزشکی از جمله ۲۰ هزار کیت تشخیص کرونا روز جمعه هفته گذشته به پاکستان ارسال شده بود.
۲۷۹
تشکیل دومین شورای علمی مقابله با کرونا در ترکیه
خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از آنکارا گزارش داد، دومین شورای علمی مقابله با کرونا در ترکیه با محور موضوعات اجتماعی، روانی، دینی تشکیل شد.
در این شورا، هفت تن از کارشناسان بهداشت عضویت دارند و وظیفه آن، تحلیل دادههای کرونایی، اتخاذ تدابیری برای کاهش تاثیرات روانی ویروس کرونا بر جامعه به ویژه شاغلان در سوپرمارکت ها، داروخانهها و کارکنان بهداشت و درمان و بخشهای خدماتی است.
تعداد کروناییهای آلمان از یکصدهزار نفر تجاوز کرد
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از برلین گزارش داد، کرونا تا امروز ۱۰۰۱۲۳ نفر را در آلمان آالوده کرده است و ۱۵۸۴ نفر نیز جان باخته اند. از آغاز ورود کرونا ۲۶ هزار و ۴۶۹ نفر در آلمان سلامت خود را باز یافته اند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در عربستان
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت عربستان سعودی اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور با ۶۱ نفر افزایش به دو هزار و ۴۵۳ نفر افزایش یافت.
کرونا، نیروی هوایی صهیونیستها را از کار انداخت
یک کارشناس نظامی صهیونیست با اشاره به سرگرم شدن ارتش رژیم صهیونیستی به مهمترین حادثه قرن ۲۱ یعنی کرونا و نیز توقف پروازهای جاسوسی و غیر جاسوسی این رژیم از سه هفته پیش به علت بیم از کرونا اعلام کرد چنین وضعی، ارتش اسرائیل به ویژه نیروی هوایی را تضعیف میکند و بیم آن وجود دارد دارد که کرونا به نظامیان اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی رود اردن منتقل شود.
این مطلب را روزنامه اینترنتی رأی الیوم که در لندن به روز میشود اعلام کرد، یک کارشناس اسرائیلی در امور امنیتی و نظامی گفت بحران پیدایش ویروس کرونا که ارتش اسرائیل از سه هفته گذشته سرگرم مقابله با آن است، سبب شده است ماهیت نظامی دشمن تغییر کند و نهادهای امنیتی اسرائیلی سرگرم اجرایی کردن تدابیر مربوط به قرنطینه هستند در حالیکه فرماندهان و افسران میدانی که به فکر سلطه بر یک منطقه فلسطینی بودند از انتقال خصومت به طرف خودشان واهمه دارند.
امیر اورن کارشناس نظامی اسرائیلی در گزارشی طولانی که در پایگاه عبری والاّ (WALLA) منتشر شد افزود «کرونا» به عنوان یکی از مهمترین حوادث قرن بیست و یکم ظاهر شد و به نظر میرسد از ارتش اسرائیل خواسته میشود خودش را با وضع جدید وفق بدهد.
این کارشناس نظامی که به تشکیلات امنیتی در رژیم اشغالگر اسرائیل بسیار نزدیک است گفت ژنرال عمیکام نورکین فرمانده نیروی هوایی معتقد است این نیرو که گزارشهای امنیتی و اطلاعاتی از طریق صدها پرواز شناسایی و گرفتن عکس و فیلم در سراسر غرب آسیا دریافت میکند و از انواع هواپیماهای جنگی برای تهیه این گزارشها استفاده میکند، طی سه هفته اخیر نتوانسته است این گزارشها را تهیه کند.
تشدید مقررات و محدودیت های کرونایی در اوکراین
آمریکا رکورددار مبتلایان به کرونا در جهان
مرکز آمار مبتلایان به کرونا در دانشگاه جان هاپکینز روز دوشنبه اعلام کرد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به یک میلیون و ۲۷۴ هزار و ۹۲۴ تن رسید.
دانشگاه جان هاپکینز همچنین افزود، تعداد جان باختگان مبتلایان به کرونا در جهان نیز به ۶۹ هزار و ۴۷۹ تن رسیده است.
تاکنون ۲۶۰ هزار و ۴۸۴ تن از مبتلایان به کرونا در جهان بهبود یافته اند.
آمریکا با ۳۳۷ هزار و ۶۲۰ مورد مبتلا (۹۶۴۳ مورد تلفات) بیشترین تعداد مبتلا به کرونا را در جهان دارد.
اسپانیا و ایتالیا بعد از آمریکا بیشترین مبتلا به کرونا را در جهان دارند. اسپانیا با ۱۳۱ هزار و ۶۴۶ مبتلا (۱۲ هزار و ۶۴۱ مورد تلفات) و ایتالیا با ۱۲۸ هزار و ۹۴۸ مبتلا (۱۵ هزار و ۸۸۷ مورد تلفات) در مکان سوم و چهارم در این رده بندی قرار دارند. تعداد مبتلایان به کرونا در آلمان از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور کرد و به ۱۰۰ هزار و ۱۲۳ نفر (۱۵۴۸ مورد تلفات) رسید.
فرانسه ۹۳ هزار و ۷۸۰ مورد مبتلا و ۸۰۹۳ مورد تلفات، چین ۸۲ هزار و ۶۲۶ مورد مبتلا و ۳۳۳۳ مورد تلفات و انگلیس ۴۸ هزار و ۴۴۰ مورد مبتلا و ۴۹۴۳ مورد تلفات در ردههای بعدی هستند.
واشنگتن پست: آمار مرگ و میر دولت آمریکا واقعی نیست
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت: اظهارات کارشناسان سلامت و مقامات دولتی مطلع، حاکی از آن است که بیماری کرونا که به سرعت درحال گسترش است، به مرگ آمریکاییهایی منجر میشود که در آمار روز افزون قربانیان این بیماری، اشارهای به آنها نمیشود.
بر اساس این گزارش، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا تنها مرگ افرادی را ثبت میکنند که ابتلای آنها به کرونا در آزمایش تایید شده باشد. کریستن نوردلاند، سخنگوی این مرکز، گفت: ما میدانیم آمار ارائه شده کمتر از تعداد واقعی قربانیان است.
به گفته کارشناسان، فقدان دسترسی به آزمایش کرونا در نخستین هفتههای شیوع این بیماری در آمریکا، موجب شد برخی از مبتلا به این بیماری حاد تنفسی که جان خود را از دست داده اند، در آمارها لحاظ نشود. حتی اکنون هم برخی از افرادی که در منزل یا در خانههای بسیار شلوغ سالمندان جان خود را از دست میدهند، آزمایش کرونا گرفته نمیشود.
مقامات معتقدند گرفتن آزمایش از افرادی که جان خود را از دست داده اند، به منزله هدر دادن منابع محدودی است که باید برای افراد زنده از آن استفاده شود. در نتیجه مقامات بهداشت عمومی و سران دولت، دیدگاه کاملی درباره آمار دقیق قربانیان بیماری کرونا در اختیار ندارند.
دیدار مادر اسپانیایی با نوزادش پس از ۱۰ روز
شبکه تلویزیونی روسیا الیوم گزارش داد، مادر اسپانیایی مبتلا به ویروس کرونا که نوزادش ۱۰ روز پیش متولد شده بود، پس از بهبودی توانست نوزادش را ببیند.
مادر اسپانیایی که به علت ابتلا به ویروس کرونا، در ۱۰ روز گذشته نتوانسته بود از زمان تولد، نوزادش را در آغوش بگیرد، پس از بهبود از این بیماری، توانست نوزادش را در آغوش بگیرد. این مادر اسپانیایی در این مدت، فقط عکسهایی از نوزادش را دیده بود.
با اینکه این مادر مبتلا به کرونا بود، اما فرزندش سالم به دنیا آمده بود. پدر این نوزاد اسپانیایی هم به کرونا مبتلا شده بود که هم اکنون بهبود پیدا کرده است.
امارات: کرونا تا سه ماه دیگر هم جمع نخواهد شد
حساب کاربری بدون ظل در توئیتر نوشت: «وزارت بهداشت امارات در گزارش محرمانه خطاب به وزیر کشور: تضمین نمیکنیم ویروس کرونا تا سه ماه دیگر در کشور پایان یابد.»
افزایش مبتلایان به کرونا در سوئیس
خبرنگار صداوسیما از وین گزارش داد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سوئیس به ۲۱ هزار و صد نفر رسید.
تاکنون ۶۲۱ سوییسی به دلیل ابتلای به این ویروس جان باختند. در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۸۰۰ تن به کرونا مبتلا شده اند. ایالتهای تسین؛ ژنو؛ وات و باسل سوییس همچنان بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا را بخود اختصاص داده اند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در میان صهیونیستها
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت اسرائیل اعلام کرد ۱۸۱ نفر دیگر به ویروس کرونا مبتلا شدند و مجموع شمار مبتلایان به هشت هزار و ۶۱۱ نفر افزایش یافت که حال ۱۴۱ تن آنها وخیم است. همچنین تعداد تلفات ناشی از ابتلا به کرونا تا صبح امروز به ۵۱ تن رسید.
در همین حال، "آویگدور لیبرمن"، وزیر سابق جنگ اسرائیل، شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرد.
لیبرمن با زیر سوال بردن آمارهایی که کابینه اسرائیل از شمار مبتلایان اعلام میکند، گفت: آمارهای دولتی درباره شیوع ویروس کرونا، با واقعیت که حاکی از ابتلای ۲۰۰ هزار نفر است، همخوانی ندارد.
آویگدور لیبرمن افزود: شمار مبتلایان به ویروس کرونا حدود هشت هزار نفر اعلام میشود، در حالی که مسئولان محلی در شهر بنی براک از ابتلای ۳۸ درصد از ساکنان این شهر به کرونا سخن میگویند.
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست هم نوشت، با گسترش همه گیری ویروس کرونا در فلسطین اشغالی، تشکیلات خودگردان فلسطین واردات کالاهای صهیونیستی را به بازارهای فلسطینی به کلی ممنوع کرد.
این در حالیست که قبلا ورود تولیدات شهرکهای صهیونیست نشین ممنوع شده بود. طبق تصمیم یکشنبه وزیر اقتصاد ملی تشکیلات خودگردان فلسطین، در راستای تلاشها برای کنترل گسترش ویروس کرونا، واردات، توزیع و فروش همه نوع کالاها و اقلام مورد استفاده، از اسرائیل به بازارهای فلسطینی ممنوع شده است و تخلف از این تصمیم مجازات قانونی دارد.
در ضمن، وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد آزمایش ویروس کرونا در مورد ۹ فلسطینی دیگر مثبت بوده که بدین ترتیب تعداد کل موارد تایید شده ابتلا به کرونا به ۲۲۶ نفر رسیده است.
اذعان به شکست راهبردی اسرائیل برای مهار کرونا
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی نوشت: با گسترش همه گیری ویروس کرونا در اسرائیل و شکست راهبرد مقابله با این بحران، محدودیتهای بیشتری در شهرهای کرونا زده اعمال میشود.
انتظار میرود که کمیته وزارتی کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی امروز (دوشنبه) تعطیلی بسیاری از مراکز و اعمال محدودیتهای سخت ترافیکی را در تعدادی از شهرهای سرزمین های اشغال شده که با شیوع بالای ویروس کرونا مواجه اند، تصویب کند و ارتش اسرائیل نقش مهمی در مدیریت این شهرها و مقررات وضع شده خواهد داشت.
این تصمیمات در حالی اتخاذ میشود که رئیس یکی از بیمارستانهای اصلی اسرائیل روز یکشنبه به جروزالم پست گفت: راهبرد وزارت بهداشت اسرائیل برای کنترل بحران شیوع ویروس کرونا شکست خورده است. این وزارتخانه دیروز اعلام کرد از هدف اولیه برای آنجام آزمایش کرونا در اسرائیل بسیار عقب است و به همین دلیل، معلوم نیست راهبرد قرنطینه چه زمانی پایان خواهد یافت.
مجتهد : آمار واقعی کرونا در عربستان نگران کننده است
فعال سعودی مخالف آل سعود تعداد مبتلایان به کرونا را در عربستان دهها و شاید صدها هزار نفر اعلام کرد.
مجتهد در توئیتی نوشت: در تمام شهرها چندین ساختمان و هتل به قرنطینه اختصاص داده شده است. تعداد مبتلایان دهها هزار و شاید صدها هزار نفر است.
کیتها و دستگاههای تشخیص کم است و همچنان از دستگاههای قدیمی استفاده میشود که نتیجه را پس از چند روز اعلام میکند. این در حالی است که هم اکنون ابزارهایی برای معاینه وجود دارد که نتیجه را ظرف چند دقیقه اعلام میکند. بن سلمان ممنوعیت کامل رفت و آمد اعلام کرده است و نمیخواهد به آمار واقعی اذعان کند. آمار واقعی همه گیری (کرونا) در سراسر عربستان نگران کننده است. بیش از هزار نفر در بیمارستان الشمیسی ریاض و صدها نفر در بیمارستانهای دیگر بستری هستند. این درحالی است که هزاران نفر نیز در قرنطینه خانگی به سر میبرند. در مکه بیمارستانهای ملک عبدالعزیز و النور به این بیماری اختصاص داده شده است. در این شهر ۵۰ نفر از کادر درمان مبتلا هستند.
اعلام حالت فوق العاده در پایگاههای آمریکا در ژاپن
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: نیروهای آمریکایی مستقر در ژاپن، در پایگاههای نظامی این نیروها در منطقه کانتو در شرق این کشور، حالت فوق العاده بهداشتی اعلام کردند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در فیجی
به گزارش خبرگزاری شین هوا از سووا، فیجی روز دوشنبه از دو مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد که به این ترتیب شمار کلی مبتلایان به ۱۴ نفر افزایش یافت.
نگرانی مقامات چینی از موج دوم اپیدمی ویروس کرونا
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: به رغم اعلام پیروزی بر ویروس کرونا و عادی شدن نسبی فعالیتها در شهر ووهان چین، مردم از بازگشت بیماری به ویژه از طریق خارجیها بیمناکند.
این شبکه افزود: مقامات چینی از شکل گیری موج دوم اپیدمی به ویژه از طریق بازگشت افراد از خارج و یا مناطق دیگر چین بیمناک هستند. دولت چین بعد از مهار ویروس کرونا به وسیله اعمال مقررات سختگیرانه قرنطینه، تمهیدات دیگری از طریق رهگیری افراد به وسیله جی پی اس در نظر گرفته است.
احتمال اعلام قرنطینه عمومی در الجزایر
"عبدالرحمن بن بوزید"، وزیر بهداشت الجزایر در مصاحبه با شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، از احتمال اعلام قرنطینه عمومی در این کشور به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا خبر داد.
عبدالرحمن بن بوزید گفت: اگر با ادامه شیوع ویروس کرونا، اوضاع کشور وخیم شود، دولت ممکن است مجبور شود قرنطینه را گسترش دهد یا قرنطینه عمومی در سراسر الجزایر اعلام کند.
وزیر بهداشت الجزایر افزود: دولت موفق شد امکانات بهداشتی کشور را افزایش دهد.
افزایش فوتیها براثر کرونا در پاکستان
خبرنگار صدا و سیما از اسلام آباد گزارش داد، شیوع ویروس کووید-۱۹ در پاکستان تاکنون ۴۷ قربانی گرفته و شمار مبتلایان به این بیماری در این کشور از مرز ۳۰۰۰ نفر گذشته است.
بر اساس این گزارش، سرعت افزایش تعداد بیماران کرونایی در شهرهای مختلف پاکستان تاکنون کاهش نیافته و مسوولان این کشور نسبت به رسیدن شمار مبتلایان به کرونا تا آخر ماه میلادی جاری به ۵۰ هزار نفر ابراز نگرانی میکنند.
به گفته منابع خبری تعداد بیماران کرونایی پاکستان به ۳۱۵۶ نفر افزایش یافته است که از این میان ۴۷ نفر کشته و بیش از ۱۷۰ نفر بهبود پیدا کردند.
دولت پاکستان پنجشنبه گذشته طرح محدودیتهای فاصله گذاری اجتماعی همچنین تعطیلی شهرها را با هدف مهار ویروس کووید-۱۹ تمدید کرده و از سوی دیگر گزارش رسانههای پاکستان حاکی از تداوم طرح محدودیت تردد ترافیک و رفت و آمد مردم در شهرها است.
کاهش تردد در مرزهای زمینی با بستن گذرگاههای مرزی و ممنوعیت تمام پروازهای داخلی و خارجی از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط دولت پاکستان برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا است.
اعتراض مخالفان اوگاندایی از ناکافی بودن کمکهای دولت
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد که مخالفان سیاسی دولت اوگاندا در بحبوحه گسترش ویروس کرونا در این کشور، توزیع مواد غذایی بین اقشار آسیب پذیر را ناکافی قلمداد میکنند.
توزیع مواد غذایی در اوگاندا آغاز شده است. این مواد غذایی در کامپالا پایتخت اوگاندا و سایر مناطق بین اقشار ضعیفتر جامعه توزیع میشود. اما مخالفان این کمکها را ناکافی توصیف میکنند.
گزارشگر این شبکه گفت: کیسههای آرد، ذرت، لوبیا و نمک توزیع میشود. دو هفته پس از اعلام قرنطینه، نظامیان توزیع مواد غذایی بین اقشار ضعیف را آغاز کرده اند. هدف از این اقدام کمک به ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن از شهروندان است.
گزارشگر افزود: اکثر مردم اوگاندا با حقوق و درآمد روزانه خود زندگی میکنند. به همین دلیل قرنطینه و رعایت فاصله گذاری اجتماعی برای بسیار از مردم این کشور تبعات سنگینی در پی دارد. دولت سعی میکند با توزیع مواد غذایی در حومه پایتخت از این پیامدها بکاهد. اما برخی مخالفان سیاسی از این اقدام انتقاد میکنند و تلاش دولت را ناکافی میدانند. مردم نیز همچنان نگران هستند.
دهلی صادرات داروی درخواستی ترامپ را ممنوع کرد
شبکه خبری بی بی سی اعلام کرد هند صادرات داروی هیدروکسی کلروکین را به کلی ممنوع کرد.
این دارو به طور گستردهای برای درمان بیماری مالاریا مورد استفاده قرار میگیرد، اما "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا از آن با عنوان عاملی تعیین کننده در مبارزه با ویروس کرونا یاد کرده است. این موضوع به جنگی سیاسی و اقتصادی بین هند و آمریکا تبدیل شده است.
بی بی سی افزود، هند صادرات داروی هیدروکسی کلروکین را به کلی و بدون هیچ استثنایی ممنوع کرده است و این ممنوعیت بلافاصله پس از اعلام، قابل اجراست. اما اکنون این ممنوعیت فراگیر شده است و آن موارد استثنا حذف شده اند.
شبکه خبری بی بی سی تاکید کرد این اتفاق دارای اهمیت است. نخست به این دلیل که هند در سطح جهان یکی از تولید کنندگان مهم این دارو به حساب میآید؛ و دوم اینکه رئیس جمهور آمریکا این دارو را عاملی تعیین کننده در مبارزه با ویروس کرونا نامیده و اغلب در این مورد با اعضای دولت و دستگاه بهداشت آمریکا اختلاف داشته است.
ترامپ آخر هفته گذشته در تماسی تلفنی در این مورد با "نارندرا مودی" نخست وزیر هند گفتگو کرد و از وی خواست اجازه ارسال سفارشهایی را که آمریکا پیش از اعمال این ممنوعیت داده است، صادر کند. اینکه آیا هند این درخواست را خواهد پذیرفت یا خیر، پرسش بزرگی است، زیرا شمار موارد ابتلا به کووید ۱۹ در هند افزایش یافته است و هیدروکسی کلروکین به عنوان دارویی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مورد استفاده قرار میگیرد.
ترامپ ابراز امیدواری کرده است که مودی به درخواست وی پاسخ مثبت دهد، اما با این شرایط هیچ تضمینی در این مورد وجود ندارد.
در لومباردی ایتالیا استفاده از ماسک اجباری شد
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: دولت ایتالیا علی رغم کاهش تلفات در آخرین آمارها، به ادامه قرنطینه تصمیم گرفته و در لومباردی کانون اپیدمی استفاده از ماسک را الزامی کرده است.
در این گزارش آمده است که از این پس در لمباردی استفاده از ماسک خارج از خانه اجباری است و قرنطینه سراسری و تمام عیار نیز ادامه دارد. دولت از مردم خواسته است به این روش ادامه دهند و به مقررات قرنطینه احترام بگذارند.
تاکید عمار حکیم بر لزوم بهره گیری از پزشکان عراقی مقیم خارج
پایگاه اینترنتی سومریه نیوز عراق گزارش داد که "سید عمار حکیم"، رئیس جریان حکمت در عراق روز یکشنبه بر لزوم بهره گیری از پزشکان عراقی خارج از کشور و تلاش برای بازگشت آنان به کشور و همچنین بر ضرورت بهینه سازی بیمارستانها و تجدید نظر در بیمه بهداشت شهروندان عراقی تأکید کرد.
سید عمار حکیم در بیانیهای گفت: روز یکشنبه با جعفر صادق علاوی وزیر بهداشت نشست مشترکی برگزار و درباره تازهترین تحولات مربوط به کرونا و چگونگی مقابله با آن و کنترل این ویروس بحث و تبادل نظر کردیم.
رئیس جریان حکمت در عراق افزود ما در این نشست از ایثارگری و تلاشهای فراوانی که کادر درمانی به عنوان خط مقدم مقابله با کرونا تمجید و اعلام کردیم جریان حکمت همه امکانات و سالنها و مراکزی را که در اختیار دارد در اختیار گروه مبارزه با این بحران قرار میدهد و علاوه بر آن برای بسیج نیروی انسانی از جوانان داوطلب وابسته به جریان حکمت برای ورود به عرصه مقابله با کرونا آمادگی داریم.
نگرانی فرانسویها از اینکه پس از کرونا نیز زیر نظر باشند
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: یک چهارم فرانسویها با اشاره به پیشنهاد دولت برای رهگیری بیماران کرونایی از طریق نصب یک نرم افزارها بر روی گوشی ها، بر این باورند که روند زیر نظر گرفتن زندگی شخصی شان پس از کرونا نیز ادامه خواهد داشت.
دولت فرانسه برای مبارزه با همه گیری ویروس کرونا به نرم افزاری برای نصب روی گوشیهای همراه متوسل شده است.
این شبکه گفت: شناسایی موقعیت جغرافیایی افراد مبتلا به کووید-۱۹ یکی از طرحهای دولت برای پایان دادن به قرنطینه است. این رهگیری با هدف جلوگیری از گسترش ویروس از طریق تلفن همراه انجام میگیرد. بیمار، داوطلبانه از طریق این نرم افزار بیماری خود را اعلام میکند. از طریق این برنامه اجرایی با ارسال یک پیام به همه کسانی که با وی موجه میشوند، هشدار داده میشود. بساری از شرکتها از جمله «اورانژ» برای توسعه این نرم افزار اعلام آمادگی کرده اند.
زیر سوال رفتن توانایی جانسون برای ادامه نخستوزیری
شبکه روسیا الیوم گزارش داد: بدتر شدن حال نخست وزیر انگلیس پس از ابتلا به ویروس کرونا، توانایی او برای ادامه کار را زیر سوال برده است.
در این گزارش آمده است که بوریس جانسون ۵۵ سال سن دارد و بر اساس بیانیه نخست وزیری انگلیس، پزشک اختصاصی دولت، به جانسون توصیه کرد به بیمارستان مراجعه کند. جانسون پس از افزایش تب و سرفههای مستمر و شدید، به سرعت به بیمارستان منتقل شد. بیمارستانی که جانسون به آن منتقل شد، مشخص نیست، اما دستگاه تنفس مصنوعی به او وصل شده است، زیرا با تنگی نفس روبرو شده بود. این مسئله برای مبتلایان به ویروس کرونا، مسئله خطرناکی است. بیانیه نخست وزیری انگلیس تاکید میکند مراجعه جانسون به بیمارستان، یک اقدام پیشگیرانه بوده است.
این شبکه افزود: همسر بوریس جانسون هم مبتلا به کروناست و در مقر نخست وزیری در قرنطینه خانگی قرار گرفته است. او باردار است. اوضاع در ساختمان شماره ۱۰ منطقه داونینگ استریت لندن، مناسب نیست و سوالاتی درباره آن مطرح شده است که آیا نخست وزیر میتواند به کارش ادامه دهد یا نه؟
هفته گذشته "دومینیک راب"، وزیر امور خارجه انگلیس، مسئولیت اداره امور دولت را برعهده گرفت و ریاست نهمین نشست فوق العاده کمیته عالی امور فوق العاده انگلیس را برعهده داشت. باید منتظر انتشار اطلاعات بیشتر درباره سلامت نخست وزیر انگلیس باشیم. به ویژه که در شرایط فعلی، نقش نخست وزیر اهمیت زیادی دارد.
گزارشی از ابتلای ببر باغ وحش آمریکا به کرونا
۵۱ مورد جدید آلودگی به کرونا در تایلند
خبرگزاری رویترز گزارش داد، تایلند روز دوشنبه از ۵۱ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و جان باختن سه نفر دیگر بر اثر ابتلا به این ویروس خبر داد.
افزایش تلفات کرونا در آلمان
خبرگزاری رویترز گزارش داد، موسسه رابرت کخ آلمان اعلام کرد شمار موارد تایید شده آلودگی به ویروس کرونا در این کشور به ۹۵ هزار و ۳۹۱ نفر افزایش یافت و شمار تلفات مبتلایان نیز با ۹۲ مورد افزایش به یک هزار و ۴۳۴ نفر رسید.
دعا از یک بالگرد برای توقف کرونا
خبرگزاری فرانسه گزارش داد،"خوزه دومینگو اولوآ"، اسقف پاناما روز یکشنبه سوار یک بالگرد شد تا از آسمان برای توقف همه گیری ویرس کرونا دعا کند.
در شرایطی که در پاناما به دلیل همه گیری ویروس کرونا کلیساها تعطیل است، اسقف این کشور در حالی که ماسک بر صورت داشت در یکی از فرودگاههای پایتخت پاناما سوار بالگرد شد تا مراسم دعا را بدون حضور افراد برگزار کند.
پاناما مرزهای خود را بسته است، کلاسهای درس را تعطیل، ورود خارجیها را ممنوع، قرنطینه اجباری وضع و خروج از خانه را به دو ساعت آن هم برای انجام خریدهای ضروری محدود کرده است.
سیر صعودی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کابل، «وحیدالله مایار» سخنگوی وزارت بهداشت و درمان افغانستان از شناسایی سی فرد جدید آلوده به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
سخنگوی وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد: آزمایش سی فرد مشکوک به بیماری کووید نوزده در شبانه روز گذشته در شش استان افغانستان از جمله کابل و هرات مثبت بوده است.
وحیدالله مایار افزود: مجموع مبتلایان به بیماری کووید نوزده در افغانستان به سیصد و شصت و هفت نفر افزایش یافت.
سخنگوی وزارت بهداشت و درمان افغانستان گفت: شمار جان باختگان این بیماری به هشت نفر و تعداد بهبود یافتگان به هفده نفر رسیده است.
هم اکنون ویروس کرونا در بیست و سه استان از سی و چهار استان افغانستان ثبت شده است.
افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در هند
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو گزارش داد که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند از چهار هزار نفر گذشت.
وزارت بهداشت و حمایت خانواده هند اعلام کرد: از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون چهار هزار و شصت و هفت نفر در هند به این ویروس مبتلا شده ا ند.
از این تعداد دویست و نود و دو نفر از بیمارستان مرخص شده و یکصد و نه نفر نیز جان باخته اند.
بی توجهی اروپاییها به توصیههاب بهداشت
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: انگلیسیها و سوئدیها نیز مثل فرانسویها در بحبوحه گسترش ویروس کرونا در روز یکشنبه بدون توجه به مقررات قرنطینه برای استفاده از یک روز آفتابی و خرید از خانههای شان خارج شدند.
بر اساس این گزارش، در انگلیس ۵ هزار و ۸۸۹ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند. فرانسه نیز از مرز ۸ هزار قربانی عبور کرده است.
این در حالی است که هنوز همه جان باختگان شمارش نشده اند.این آمارها نشان میدهند تا شکست ویروس راه زیادی باقی است.
رئیس پلیس پاریس در پیامی اعلام کرد که نباید قرنطینه را رها کرد.
وی خاطر نشان کرد که سه هفته پس از آغاز قرنطینه در فرانسه، برخی از آمارها نشان میدهند که مردم کمتر و کمتر مقررات قرنطینه را رعایت میکنند. البته این فقط فرانسویها نیستند که این مقررات را رعایت نمیکنند.
لزوم اعمال فشار بین المللی برای تعطیلی "بازارهای خیس" در چین
شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد، جامعه جهانی تعطیل کردن بازار عرضه گوشت حیوانات وحشی چین باید فشار وارد کند.
فروش حیوانات وحشی در بازارهای چین اتفاقی معمول است. اما با شیوع بیماری کووید-۱۹ فشارهای بین المللی بر چین برای تعطیل کردن بازارهای مذکور افزایش یافته که به بازارهای خیس معروف هستند.
متخصصان بیماریهای همه گیر معتقدند بیماری ناشی از ویروس کرونا از یکی از این بازارها در منطقه ووهان چین شروع شد.
چین در سالهای اخیر تلاش کرده است مقررات بهداشتی را در بازارهای خیس ارتقاء دهد، اما همواره در این مسیر موفق نبوده است. بازارهای خیس همانند بازارهای هفتگی در امریکا در چین وجود دارد و مردم دوست دارند به این بازارها بروند تا در آنجا محصولات تازه خریداری کنند. قیمت محصولات در این بازارها درمقایسه با دیگر بازارهای چین بسیار کمتر است. در عین حال، بازارهای دیگری هم در چین وجود دارد که به صورت زیرزمینی و غیرقانونی فعالیت میکنند. این بازارها نه تنها گوشت و محصولات مشابه را عرضه میکنند بلکه به عرضه حیوانات وحشی نیز مشغول هستند.
با کم شدن دامنه شیوع ویروس کرونا در چین، بار دیگر بازارهای خیس این کشور به تدریج باز میشوند. برای بسیاری از مردمان کشورهای آسیایی این بازارهای خیس، تنها منبع تامین محصولات گوشت گرم و ماهی و مواد غذایی و میوه است. اما در بازار خیس در منطقهای همانند ووهان چین که کانون شیوع کرونا بود، گوش حیوانات وحشی نیز عرضه میشد. تصاویر تکان دهندهای از این بازار منتشر شده است که نشان میدهد سگ آبی، مار، راکون و دیگر حیوانات وحشی در این بازار ووهان فروخته میشوند یا سلاخی میشوند یا پوست آنها گرفته میشود.